אשכול אירופי חדש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול אירופי חדש

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 19 יוני 2011, 19:27

זדובץ' בדרך להיות המאמן הבא של ספרטק...בשביל זה הם שיחררו את צביקה?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי אורי » 19 יוני 2011, 19:50

felix_r כתב:
אורי כתב:
asafb96 כתב:גיסט מאוד יכול לעזור לפנרבחצ'ה, בטח כשטורצ'אן לא צפוי להיות בעיניינים, לאחר שעבר פציעה קשה והוא שחקן מבוגר.
בוגדאנוביץ' אמנם קצת דורך על פרלזיץ'(שבניגוד למה שחושבים, הוא 3 מצויין), אבל הוא חתיכת השקעה.
בכל אופן פנרבחצ'ה לא ממש קבוצה שיכולה להתמודד על הפיינל פור, לא תקציבית ולא מקצועית, עם כל הכבוד לקיום הפיינל פור באיסטנבול.

תקציבית לא? אתה פשוט טועה. יש להם תקציב גדול, ואם צריך, הוא יגדל פי כמה. פנרבחצ'ה בטורקיה זה בערך כמו ריאל בספרד. מועדון כדורגל ענק, שתמיד יכול לזרוק עצם לאח הקטן בכדורסל.

מקצועית? יש להם מאמן מוכשר בדמותו של נבן ספאחיה, וגם שחקנים לא רעים בכלל. אז העונה לא היה להם מזל, כי וידמר נפצע בשלב הבתים, ואחר כך נפצע גם טורצ'אן, ככה שהם נשארו ללא גבוהים. גם רוקו אוקיץ', שהתחיל את העונה מצוין, נפצע, וכשחזר מפציעה, כבר לא היה בכושר.

הקיצר, אני ממש, אבל ממש לא היתי מזלזל בהם.
לפני כל הבלגן הזה הם שיחקו מצוין ואפילו ניצחו את בארסה בספרד.

לא הייתי מזלזל בהם בלי קשר, אבל רק שתי נקודות שצריך לציין:
1. פנר זה אמנם מועדון כדורגל ענק בטורקיה, אבל קבוצת הכדורסל רואה ממנו בקושי חצי שקל. כל השגשוג הכלכלי של פנר התחיל כשחברת אולקר לקחה את הקבוצה על עצמה.
2. יש להם הרבה שחקנים נחמדים עד טובים, גם באופי. לא רואה שם שום קילר שיכול להוביל את פנרבחצ'ה לפיינל פור. תהיה קבוצה אטרקטיבית ומעניינת שתגמור אי שם בטופ 16, או גג תודח בהצלבה לאחר שלא הצליחה להשיג יתרון ביתיות.
אורי

הודעהעל ידי itay92 » 19 יוני 2011, 19:51

Euro_Basket כתב:איזה מזל יש לסיינה!!!
קאנטו לקחה שני כדורים חוזרים בהתקפה האחרונה לאחר החטאת עונשין אבל לא השכילו לקלוע,
וסיינה מנצחת 61-63 וזוכה באליפות.

לשם שינוי הפעם סיינה לא יצאו לוזרים,אירוע נדיר.
itay92

הודעהעל ידי בעל זבוב » 19 יוני 2011, 19:54

itay92 כתב:
קאנטו לקחה שני כדורים חוזרים בהתקפה האחרונה לאחר החטאת עונשין אבל לא השכילו לקלוע,

בליגה שם הם שולטים ביד רמה ובזרוע ברזל.
בעל זבוב

הודעהעל ידי itay92 » 19 יוני 2011, 20:09

כן אני יודע,אבל לפי איך שהתפתח המשחק חשבתי שברגעי הלחץ איפשהו הם יפקששו בסוף.
itay92

הודעהעל ידי Euro_Basket » 19 יוני 2011, 20:39

בעל זבוב כתב:
itay92 כתב:

בליגה שם הם שולטים ביד רמה ובזרוע ברזל.

השנה רואים את צמצום הפער.
אם בשנים האחרונות הם ניצחו את היריבות ב-20 הפרש בממוצע בגמר,
הפעם חוץ מהמשחק הראשון היו משחקים צמודים נגד קאנטו (המשחק היום הוכרע בשנייה האחרונה, המשחק הקודם ב-4 הפרש, וההפסד לקאנטו ב-9),

לדעתי עם חיזוק נקודתי (רכז במקום גרין וסנטר במקום אורטנר),קאנטו מסוגלת לעשות צרות להרבה קבוצות בעונה הבאה ביורוליג,
כי השלד הצעיר והמוכשר שלהם מרקוישווילי-מיצוב-ליאונן וכמובן מאמן העונה באיטליה אנדריאה טרינצ'יירי, ממשיכים.
סמל אישי של המשתמש
Euro_Basket

הודעהעל ידי טיקי חוזר » 20 יוני 2011, 02:01

איך אולקר הצטרפה לפנר בכדורסל ? כך החיים היה אולקר ואז היה אחוד בנהם ופנר שאז היתה קבוצה אחרת . לפני 15 שנה בכלל היתה בדיחה שבאירופה יש דרבי שוקלדים כי אז היו "עלית-קינדר-אולקר " לאולקריש תקציב גדול לפחות פי 1.5 ממכבי ובשנה הבא בגלל הפיינל פור אם צריך יגדילו עוד . הבעיה שם זה משורת , לא זכור לי מתי הם עברו את טופ 8 והיו בפיינל פור ....
טיקי חוזר

הודעהעל ידי yzafrir » 20 יוני 2011, 04:14

האמת שהם פתחו את העונה מצויין וירדו בכושר בהמשך , אבל יש להם קבוצה מוכשרת שיכולה לתת פייט טוב שנה הבאה....גם פילזן התחילה להחתים שחקנים טובים סוף סוף(סאבנוביץ') ולא סוסים מתים
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 20 יוני 2011, 07:21

yzafrir כתב:האמת שהם פתחו את העונה מצויין וירדו בכושר בהמשך , אבל יש להם קבוצה מוכשרת שיכולה לתת פייט טוב שנה הבאה....גם פילזן התחילה להחתים שחקנים טובים סוף סוף(סאבנוביץ') ולא סוסים מתים

אני במקומם לא היתי מחתים את סבאנוביץ', שהוא לדעתי הגירסה היוגוסלבית של ליאור אליהו. שחקן התקפה טוב, אבל חור בהגנה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אורי » 20 יוני 2011, 07:31

טיקי חוזר כתב:איך אולקר הצטרפה לפנר בכדורסל ? כך החיים היה אולקר ואז היה אחוד בנהם ופנר שאז היתה קבוצה אחרת . לפני 15 שנה בכלל היתה בדיחה שבאירופה יש דרבי שוקלדים כי אז היו "עלית-קינדר-אולקר " לאולקריש תקציב גדול לפחות פי 1.5 ממכבי ובשנה הבא בגלל הפיינל פור אם צריך יגדילו עוד . הבעיה שם זה משורת , לא זכור לי מתי הם עברו את טופ 8 והיו בפיינל פור ....

לפני כן אולקר תמכה בשם אלפלה(או משהו שדומה לזה, אני לא בטוח)ובגלל שראו שאין שום פוטנציאל אוהדים העדיפו לעבור לתמוך בקבוצה בעלת בסיס רחב כמו פנרבחצ'ה שהיתה קבוצה בינונית עם תקציב נמוך בהרבה בהשוואה להיום. לא יודע אם לקרוא לזה איחוד בין קבוצות, סה''כ המועדון עדיין נקרא פנרבחצ'ה ואולקר היא בכל זאת ספונסרית.
אורי

הודעהעל ידי yzafrir » 20 יוני 2011, 07:58

אורי כתב:
טיקי חוזר כתב:איך אולקר הצטרפה לפנר בכדורסל ? כך החיים היה אולקר ואז היה אחוד בנהם ופנר שאז היתה קבוצה אחרת . לפני 15 שנה בכלל היתה בדיחה שבאירופה יש דרבי שוקלדים כי אז היו "עלית-קינדר-אולקר " לאולקריש תקציב גדול לפחות פי 1.5 ממכבי ובשנה הבא בגלל הפיינל פור אם צריך יגדילו עוד . הבעיה שם זה משורת , לא זכור לי מתי הם עברו את טופ 8 והיו בפיינל פור ....

לפני כן אולקר תמכה בשם אלפלה(או משהו שדומה לזה, אני לא בטוח)ובגלל שראו שאין שום פוטנציאל אוהדים העדיפו לעבור לתמוך בקבוצה בעלת בסיס רחב כמו פנרבחצ'ה שהיתה קבוצה בינונית עם תקציב נמוך בהרבה בהשוואה להיום. לא יודע אם לקרוא לזה איחוד בין קבוצות, סה''כ המועדון עדיין נקרא פנרבחצ'ה ואולקר היא בכל זאת ספונסרית.

אני חושב שאתה טועה , זה שתי קבוצות מאיסטנבול שהתאחדו ואם אני לא טועה זה דווקא בגלל שפאנרבחצ'ה הייתה על סף פשיטת רגל (אולקר הייתה קבוצת יורוליג )
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Ofir@ » 20 יוני 2011, 08:43

yzafrir כתב:
אורי כתב:

אני חושב שאתה טועה , זה שתי קבוצות מאיסטנבול שהתאחדו ואם אני לא טועה זה דווקא בגלל שפאנרבחצ'ה הייתה על סף פשיטת רגל (אולקר הייתה קבוצת יורוליג )

אתה טועה. אמנם אולקר זכתה באליפות בעונתה האחרונה בליגה הטורקית, אבל בעלי הספונסרית אולקר לא היו מרוצים מכמות האוהדים והבאזז התקשורתי סביב הקבוצה. ראשי חברת השוקולדים, שתמכה גם בבשיקטאש ופנרבחצ'ה, החליטה לפרק את קבוצת הכדורסל ולספח אותה לפנרבחצ'ה. כל החוזים עליהם היו חתומים שחקני אולקר עברו לפנר, וכך גם הרישיון ליורוליג.
סמל אישי של המשתמש
Ofir@

הודעהעל ידי yzafrir » 20 יוני 2011, 09:43

אתה צודק , אולקר התפרקה והתאחדה עם פנר' וע"י כך העבירה את הזכויותלהשתתפות ביורוליג....
הנה מה שמצאת מ-2006
פנרבחצ'ה-אולקר
אולקר אחת הקבוצות הקבועות ביורוליג התפרקה ולמעשה התאחדה עם פנרבחצ'ה שזכתה למעשה בכרטיס ליורוליג במקומה של אולקר.
אורס המאמן הטורקי של פנרבחצ'ה ממשיך בתפקיד , עם האיחוד הוא קיבל בעצם "ירושה" מאולקר שמירסאד טורצ'אן , איברהים קוטלאי , אונן אומר וסבאס אוגוז מגיעים לקבוצה המאוחדת , בסה"כ חבורת שחקנים שדי איכזבה שנה שעברה וקשה לראות את משתנה הפעם.
אחד האחראים שינסה לעשות את השינוי הזה הוא לא אחר מאשר וויל סולומון שמגיע אחרי שהגיע לגמר היורוליג עם מכבי וחוזר לטורקיה אחרי אליפות שלקח עם אפס פילזן.
מפנרבחצ'ה עצמה ממשיכים לשחק קמבלה הסוס , ומרסיץ הוותיק. אמריקאי נוסף שיחזק את הקבוצה הוא קלארק לרה.
פוטנציאל יש השאלה היא כמה ממנו ימומש
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי itay92 » 20 יוני 2011, 10:53

פייט מייקל חתם לשנתיים בברסה:
http://www.fcbarcelona.com/web/catala/n ... 18079.html
קצת מוזר שאת שני האמריקאים שלה בארסה החתימה שני שחקנים על אותה עמדה.
itay92

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 20 יוני 2011, 10:56

אפס פילזן החתימה את סאבנוביץ' ושילמה עליו ביי-אאוט של משהו כמו מליון יורו...אני מצטערת אבל זה מגוחך
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי itay92 » 20 יוני 2011, 11:39

יותר מגוחך יהיה שהם יעופו עוד פעם בטופ 16
itay92

הודעהעל ידי מילוס » 20 יוני 2011, 11:45

לפי מה שהבנתי זה 1.5 מיליון ארו..
בסופו של דבר שאת מסתכלת על הכדורגל זה בערך הכסף שמכבי חיפה תשלם על ויאם עמאשה.. ככה שזה לא כזה נורא ביחוד שאנחנו מדברים על הטופ של הכדורסל באירופה :)

בכל מקרה אני חושב שזה טוב לנו.. זה בדיוק העניין, שלחצי מהקבוצות ביורוליג יש כסף יותר גדול משלנו, ופה בדיוק זה מתקזז... שאנחנו מוצאים דושקו סבאנוביצ'ים יחסית בזול, ומצליחים לעשות מהם שחקנים ברמה הזאת.. וקבוצות כמו הטורקיות והספרדיות כבר מזמן ויתרו על סקאוטינג והן פשוט שופכות חצי מהתקציב שלהן על באיי-אאוטים ומשכורות מופרכות על שחקנים שגם ככה עוברים אצל מכבי ובשליש מחיר..

וסבאנוביץ' אחלה שחקן..
מילוס

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 20 יוני 2011, 11:49

מילוס כתב:לפי מה שהבנתי זה 1.5 מיליון ארו..
בסופו של דבר שאת מסתכלת על הכדורגל זה בערך הכסף שמכבי חיפה תשלם על ויאם עמאשה.. ככה שזה לא כזה נורא ביחוד שאנחנו מדברים על הטופ של הכדורסל באירופה :)

בכל מקרה אני חושב שזה טוב לנו.. זה בדיוק העניין, שלחצי מהקבוצות ביורוליג יש כסף יותר גדול משלנו, ופה בדיוק זה מתקזז... שאנחנו מוצאים דושקו סבאנוביצ'ים יחסית בזול, ומצליחים לעשות מהם שחקנים ברמה הזאת.. וקבוצות כמו הטורקיות והספרדיות כבר מזמן ויתרו על סקאוטינג והן פשוט שופכות חצי מהתקציב שלהן על באיי-אאוטים ומשכורות מופרכות על שחקנים שגם ככה עוברים אצל מכבי ובשליש מחיר..

וסבאנוביץ' אחלה שחקן..

אבל כדורסל זה לא כדורגל..ו-1.5 מליון יורו זה הרבה כסף..אי אפשר להשוות בין הענפים..

וכן,סאבנוביץ' נמצא ביכולת הכי טובה שלו אי פעם,אבל הוא לא שחקן ששווה ביי-אאוט מטורף כזה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 20 יוני 2011, 12:01

סיינה מעוניינת בדיוויד אנדרסן
לי זה נשמע כמו סתם שמועה,לא הגיוני שהוא ילך לסיינה אם כבר לאיזה ריאל מדריד וקבוצות ששופכות הרבה כסף
בכל מקרה שחקן מצויין שאני חושב שיחזור לאירופה ומי שתיקח אותו תרוויח שחקן ענק
נערך לאחרונה על ידי rc4991 בתאריך 20 יוני 2011, 12:02, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי מילוס » 20 יוני 2011, 12:02

שוב פעם, שווה או לא שווה.. שווה למי?... במושגים של מי?
במושגים של מכבי, לא היא לא תשים על שחקן כזה ביי-אאוט כזה..
מצד שני הרבה קבוצות מהטופ של אירופה (ולא רק ביורוליג) שופכות סכומים כאלה כל הזמן (ואני גם לא חושב שהסכומים מדויקים כל הזמן)..
למה? כי יש להם את הכסף מצד אחד, ומצד שני אין להם אפשרות להביא שחקני אינביאיי ברמה שבאמת תשדרג אותם.. אז אין להם שום בעיה קצת להגזים על שחקני יורוליג עם איזה קבלה-שתיים..
בגדול 1.5מיליון על שחקן חמישיה-שניה ביורוליג זה עדיין באיזור ההגיוני..לדעתי..
מילוס

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, מרסר ו־16 אורחים