פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: מחשבות לעונת 2023/24

14 יוני 2023, 13:43

אחדשיודע כתב:
מקאדו 3 כתב:רק נזכר איך אנשים פה ריירו על אנווקו הזה כאילו הוא מנימום שאקיל אוניל , ממה שראינו ממנו בכל המשחקים נגד מכבי הוא סתם שחקן ממוצע עם הפרעה נפשית .

אף אחד לא רייר עליו. העדיפו אותו כהימור, בתור אופציה זולה, לפני הרבה שחקנים אחרים שדיברו עליהם כמועמדים. כולל חלק מאלו שהוחתמו. אני אגב, אם אתה מחזיר אותי לקיץ, הייתי מחתים אותו לפני פוית׳רס ולפני ניבו. אם זה היה מצליח? לא יודע. אבל תמיד אפשר לחתוך, כמו שהאיטלקים עשו איתו.

הוא בטח לא פחות טוב מהם אבל שלושתם לא ברמה מספיק טובה כל אחד מהסיבות שלו לקבוצה עם שאיפות ברמות הכי גבוהות , אני למשל הייתי מעדיף שחקן כמו זיזיץ על כל מגרעותיו עליהם , סתם גבוהים אמריקאים ממוצעים .

14 יוני 2023, 13:51

אני מסכים שאף אחד מהם לא וואו

14 יוני 2023, 13:51

מקאדו 3 כתב:רק נזכר איך אנשים פה ריירו על אנווקו הזה כאילו הוא מנימום שאקיל אוניל , ממה שראינו ממנו בכל המשחקים נגד מכבי הוא סתם שחקן ממוצע עם הפרעה נפשית .
קודם כל הוא שחקן מצויין. מצויין.

אבל לחלוטין האד קייס רציני. אנשים לא שמו לב אבל ממש היה דחיפות איתו ועם בראון שלהם באחד מפסקי הזמן אתמול.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

14 יוני 2023, 14:15

Mitelka כתב:

אבל לחלוטין האד קייס רציני. אנשים לא שמו לב אבל ממש היה דחיפות איתו ועם בראון שלהם באחד מפסקי הזמן אתמול.

שים בצד ריור לא ריור, בעונה שלו בהרצליה הוא היה אדיר. אדיר. יותר טוב ממה שנתן העונה. בנקודת זמן שהייתה דאז אין בכלל ספק לפחות לדעתי שהוא היה עדיף על ניבו ובוודאי שפויתרס. אבל מאז ועד היום עברו הרבה מים בנהר ואני לא בטוח שהוא כיום ראוי להיות במכבי. אגב לטעמי האישי גם לא ניבו ופויתרס בלי שום קשר.

14 יוני 2023, 14:20

er79 כתב:
Mitelka כתב:

שים בצד ריור לא ריור, בעונה שלו בהרצליה הוא היה אדיר. אדיר. יותר טוב ממה שנתן העונה. בנקודת זמן שהייתה דאז אין בכלל ספק לפחות לדעתי שהוא היה עדיף על ניבו ובוודאי שפויתרס. אבל מאז ועד היום עברו הרבה מים בנהר ואני לא בטוח שהוא כיום ראוי להיות במכבי. אגב לטעמי האישי גם לא ניבו ופויתרס בלי שום קשר.
הכותב גר 5 דקות מאולם היובל וראה את הצ'יף כמעט על בסיס שבועי. הוא באמת היה מדהים אבל תשים לב ואני מתייחס לזה לכל שחקן שמגיע מקבוצה קטנה - הרצליה קבוצה שלהוציא את באב שהיה לו רישיון פשוט עבדה בשבילו 40 דקות. היה לה רכז (הוקר/קופר) שרק חיפש אותו. בהפועל, כמו בכל השתדרגות של שחקן יש הרבה שחקנים טובים ולא תמיד זה נראה טוב שהגארדים שלהם לא משחקים עליו. אתה רואה מיד שהוא לא מקבל כדור 2-3 התקפות שהוא פשוט מתחרפן.

בהנחה ויש לך גארדים דומיננטים כמו במקרה שלנו תמיד ההתאמה צריכה לבוא אליהם. היום קשה לי להגיד שהציף התאמה טובה. בעיקר לא בצד המקצועי. וזה לא סותר שהוא שחקן טוב מאוד. הוא מאבד את זה מאוד מהר. ולא פעם זה על החברים שלו לקבוצה

14 יוני 2023, 18:28

Mitelka כתב:
er79 כתב:
Mitelka כתב:

הכותב גר 5 דקות מאולם היובל וראה את הצ'יף כמעט על בסיס שבועי. הוא באמת היה מדהים אבל תשים לב ואני מתייחס לזה לכל שחקן שמגיע מקבוצה קטנה - הרצליה קבוצה שלהוציא את באב שהיה לו רישיון פשוט עבדה בשבילו 40 דקות. היה לה רכז (הוקר/קופר) שרק חיפש אותו. בהפועל, כמו בכל השתדרגות של שחקן יש הרבה שחקנים טובים ולא תמיד זה נראה טוב שהגארדים שלהם לא משחקים עליו. אתה רואה מיד שהוא לא מקבל כדור 2-3 התקפות שהוא פשוט מתחרפן.

בהנחה ויש לך גארדים דומיננטים כמו במקרה שלנו תמיד ההתאמה צריכה לבוא אליהם. היום קשה לי להגיד שהציף התאמה טובה. בעיקר לא בצד המקצועי. וזה לא סותר שהוא שחקן טוב מאוד. הוא מאבד את זה מאוד מהר. ולא פעם זה על החברים שלו לקבוצה

מסכים לגמרי.

הוא שחקן מדהים, אבל לקבוצות קטנות. לא היה מסתדר כאשר הפוקוס הוא על הגארדים בלבד - בקטע הזה ניבו עדיף עליו בהרבה.
בכל מקרה, גם אם היה נותן עונה מדהימה, אחרי הזפטה הזאת שהביא לסורקין, לא הייתי מעוניין בו לא משנה כמה הוא טוב. נראה חרא של team mate ואדם וילדותי באופן כללי. שימשיך לנדוד לו בקבוצות דרג ז כל הקריירה מצידי ויחשוב שהוא שאקיל.

14 יוני 2023, 22:50

מדאיג אותי הדיבורים שמכבי מחפשים עוד 3 . כלומר הביאו את אנגולה בתור 1\2
תמיר בלאט החור בהגנה המהלך הזה למעשה יהיה הרכז המחליף ........ כל כך מאכזב

14 יוני 2023, 23:58

Neo כתב:מדאיג אותי הדיבורים שמכבי מחפשים עוד 3 . כלומר הביאו את אנגולה בתור 1\2

בוא קודם נוודא, שאנגולה באמת חתום במכבי

15 יוני 2023, 00:02

היום שמעתי בערוץ הספורט שתמיר בלאט רוצה להישאר באלבה. או שהוא מבין שלא יראה הרבה דקות מתחת ל BB כשג'ונדי הוא הגארד הישראלי הראשון שעולה מהספסל, ובאמת לא רוצה לבוא. או שהוא עושה אוונטות בניסיון לקבל ממכבי חוזה משופר יותר.

אישית, אני מאוד אשמח אם הוא יישאר בגרמניה. לא רוצה אותו אצלנו

15 יוני 2023, 00:17

הלוואי שלא יבוא. זה גם יגדיל משמעותית את הסיכוי שמדר יגיע בקיץ הבא.

15 יוני 2023, 08:30

איתי מושקוביץ. בן 23 עם פוטנציאל מטורף.

15 יוני 2023, 09:15

A.Parker כתב:הלוואי שלא יבוא. זה גם יגדיל משמעותית את הסיכוי שמדר יגיע בקיץ הבא.

אתה צריך אבל מישהו במקום יפתח זיו כבר לקיץ הקרוב.
היחידים שיכולים לשדרג את העמדה הזאת ועדיפים על פניו הם בלאט או מדר.

15 יוני 2023, 09:23

אמרתי את זה אלף פעם. אנגולה שחקן שישי קלאסי לטעמי, הוא ינוע בצירי 1-2 ולעיתים מסויימות ישחק 3 אבל הוא לא אמור להיות 3 פותח במקום הילארד.

אני בסדר עם 1-2 לורנזו וויד - דיבה, אנגולה ותמיר מסתובבים ברוטציה הזו ונותנים להם מנוחה. לעמדה 3 צריך להביא שחקן במקום הילארד, ביחד עם בונזי בדקות מסויימות וכמובן מנקו בעיקר בליגה.

אנגולה גם ורסטילי מספיק לשחק עם עם בולדוויון או עם בראון. תמיר לדוגמא יותר בעייתי כי הוא פיור 1. אתה לא יכול לשחק איתו ביחד עם בראון ולא עם דיבה (כי סתם זה יהיה 1-2 גמדי שידרסו אותו).

ובעיניי זה נחמד והכל אבל הרוב יפול על עמדות 4-5 ולא על האם בקיץ תמיר יהיה המחליף או מדר או אנגולה.

נערך לאחרונה על ידי Mitelka בתאריך 15 יוני 2023, 09:48, נערך פעם אחת בסך הכל.

15 יוני 2023, 09:46

Mitelka כתב:
אמרתי את זה אלף פעם. אנגולה שחקן שישי קלאסי לטעמי, הוא ינוע בצירי 1-2 ולעיתים מסויימות ישחק 3 אבל הוא לא אמור להיות 3 פותח במקום הילארד.

אני בסדר עם 1-2 לורנזו וויד - דיבה, אנגולה ותמיר מסתובבים ברוטציה הזו ונותנים להם מנוחה. לעמדה צריך להביא שחקן במקום הילארד, ביחד עם בונזי בדקות מסויימות וכמובן מנקו בעיקר בליגה.

אנגולה גם ורסטילי מספיק לשחק עם עם בולדוויון או עם בראון. תמיר לדוגמא יותר בעייתי כי הוא פיור 1. אתה לא יכול לשחק איתו ביחד עם בראון ולא עם דיבה (כי סתם זה יהיה 1-2 גמדי שידרסו אותו).

ובעיניי זה נחמד והכל אבל הרוב יפול על עמדות 4-5 ולא על האם בקיץ תמיר יהיה המחליף או מדר או אנגולה.

אנגולה מאוד ורסטילי ויכול לנוע בעמדות 1-3. למרות שאני בספק שהוא ישחק בעמדה 1 אי פעם כשיש לנו 2 רכזים כלכך דומיננטיים (אולי בליגה שלנו). אני כן חושב אבל שנראה אותו מוביל לא מעט התקפות, גם ביורוליג.
עם זאת, אני חושב שאנשים שאפו לראות אותו כמחליף להיליארד, כלומר מחליף לבונזי בעצם - ואפשר להבין למה. הוא יכול לתת את כל הדברים שבונזי לא נותן בעמדה 3 ומשלים אותו מצוין. לכן אין סיבה להחתים עוד שחקן בעמדה 3. כלומר, עדיף שייתנו לאנגולה את עמדה 3 וישקיעו 1M בהבאת קומבו-גארד איכותי כשחקן 6.
בלי קשר, קטש מאוד אוהב לעשות חילופים משולשים, אז לא אתפלא אם אחרי 5 דק' נראה את אנגולה, סורקין וקומבו-גארד נכנסים במקום בולדווין, בונזי וניבו. אז אפשר להתסכל על זה גם כאילו אין באמת שחקן 6.

15 יוני 2023, 10:54

Adam כתב:
Mitelka כתב:

אני בסדר עם 1-2 לורנזו וויד - דיבה, אנגולה ותמיר מסתובבים ברוטציה הזו ונותנים להם מנוחה. לעמדה צריך להביא שחקן במקום הילארד, ביחד עם בונזי בדקות מסויימות וכמובן מנקו בעיקר בליגה.

אנגולה מאוד ורסטילי ויכול לנוע בעמדות 1-3. למרות שאני בספק שהוא ישחק בעמדה 1 אי פעם כשיש לנו 2 רכזים כלכך דומיננטיים (אולי בליגה שלנו). אני כן חושב אבל שנראה אותו מוביל לא מעט התקפות, גם ביורוליג.
עם זאת, אני חושב שאנשים שאפו לראות אותו כמחליף להיליארד, כלומר מחליף לבונזי בעצם - ואפשר להבין למה. הוא יכול לתת את כל הדברים שבונזי לא נותן בעמדה 3 ומשלים אותו מצוין. לכן אין סיבה להחתים עוד שחקן בעמדה 3. כלומר, עדיף שייתנו לאנגולה את עמדה 3 וישקיעו 1M בהבאת קומבו-גארד איכותי כשחקן 6.
בלי קשר, קטש מאוד אוהב לעשות חילופים משולשים, אז לא אתפלא אם אחרי 5 דק' נראה את אנגולה, סורקין וקומבו-גארד נכנסים במקום בולדווין, בונזי וניבו. אז אפשר להתסכל על זה גם כאילו אין באמת שחקן 6.

אם הקו האחורי בחמישייה הפותחת נראה:
1) בראון
2) בולדווין
3) קולסון

אז אנגולה הוא המחליף הראשון בקו האחורי ולא משנה באיזו עמדה. אחר כך עולה ג'ונדי, ואז מנקו. לא רואה את מכבי מחתימה עוד שחקן זר בקו האחורי אם אנגולה באמת חתום.

יש לזה יתרונות וחסרונות. מצד אחד אולי זה לא קו אחורי עמוק מדיי בשביל עונת יורוליג ארוכה. מצד שני זה קו אחורי בו כול אחד יודע את מקומו. זה גם משאיר הרבה כסף לחיזוק הקו הקידמי.

15 יוני 2023, 10:57

נכון. שוב, בהנתן במי שיבוא נדע גם מה בונזי הולך לקבל. הוא קיבל יותר דקות ב-3, אבל היה לו אפקטיביות יותר ב-4. אם במקום מרטין יביאו איזה 4 בכיר ל30 דקות אז באמת בונזי ישתלט על עמדה 3. אבל לדעתי אוהבים את בונזי ב-4 וירצו אותו לא מעט שם.

יש הרבה הנדסה בקיץ הזה. ההחלטה בעמדות 3-4 תהיה קריטית ולא רק ברמת נביא שחקן בעמדה 4, אלה באיזה מעמד ומה הוא נותן. עוד איזה מרטין שננסה לשלב אותו או שחקן בכיר שהולך להשתלט על העמדה.

15 יוני 2023, 11:02

felix_r כתב:
Adam כתב:
Mitelka כתב:

אם הקו האחורי בחמישייה הפותחת נראה:
1) בראון
2) בולדווין
3) קולסון

אז אנגולה הוא המחליף הראשון בקו האחורי ולא משנה באיזו עמדה. אחר כך עולה ג'ונדי, ואז מנקו. לא רואה את מכבי מחתימה עוד שחקן זר בקו האחורי אם אנגולה באמת חתום.

יש לזה יתרונות וחסרונות. מצד אחד אולי זה לא קו אחורי עמוק מדיי בשביל עונת יורוליג ארוכה. מצד שני זה קו אחורי בו כול אחד יודע את מקומו. זה גם משאיר הרבה כסף לחיזוק הקו הקידמי.

מה שאני מנסה להגיד זה שאני לא חושב שיש מחליף אחד שיעלה (אנגולה למשל). כלומר, קטש אוהב לנסות להכניס הרבה שחקנים למשחק בתחילת המשחק. אני חושב שהוא יעלה 2-3 מחליפים כל פעם בבת אחת אחרי משהו כמו 5-6 דק' (אנגולה וסורקין למשל, ביחד עם ג'ונדי/זר נוסף אולי).
ייתכן שאנגולה יהיה בין אלה שיקבלו הכי הרבה דקות אחרי השחקנים הפותחים, אז אולי אפשר לקרוא לו שחקן שישי. אבל הוא ישחק לדעתי רק בעמדות 2-3, כשהוא ינוע בעיקר בעמדה 3 לדעתי (כדי לתת מנוחה לקולסון).
מצב כזה משאיר לך בעיה בעמדת הרכז. מספיק שאחד מBB ייפצע לך ואז אתה בבעיה. לצערי בלאט לא באמת יכול להחזיק את העמדה הזאת ביורוליג.
עם כמה שאני מעדיף שיהיו פה רק 8 זרים, אני רואה את מכבי מחתימה 9 זרים כמו שקרה השנה (גם חלק מהכתבים רמזו שזה הכיוון) - כלומר זה כן משאיר מקום לזר נוסף לקו האחורי (אנגולה במקום היליארד, זר נוסף במקום הולינס).

עריכה:
האמת שגם עם 8 זרים אני חושב שעדיין יביאו עוד שחקן לקו האחורי בנוסף לאנגולה. זה כמובן יבוא על חשבון עמדה 5 שתהיה רק עם ניבו.
אני חושב שסיכוי גדול שזה מה שיקרה, כי מכבי מחפשת זר שינוע בין עמדות 4-5 + זר לעמדה 4. כלומר מה שמרטין ופוייתרס היו השנה (פוייתרס בתפקיד 4/5).

15 יוני 2023, 12:41

מה עם פולנארה אולי? בן 31, שוחרר מז'לגריס

אולי יחזור לעצמו אצלנו :D

15 יוני 2023, 12:45

הבעיה הכי דחופה היא בעמדה 5 אבל לפי מה שמרגיש לי במכבי לא ממש חושבים ככה , יותר על עמדה 4 משום מה .

15 יוני 2023, 13:09

מקאדו 3 כתב:הבעיה הכי דחופה היא בעמדה 5 אבל לפי מה שמרגיש לי במכבי לא ממש חושבים ככה , יותר על עמדה 4 משום מה .
אולי כי למכבי אין 4?
נושא נעול