פותחים עונה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פותחים עונה - הסגל סגור

הודעהעל ידי אחדשיודע » 19 אוגוסט 2018, 10:09

toja27 כתב:המילה ריאלי לא מדוייקת, אני אחליף אותה בפשוט. זה לא פשוט לבנות סגל שקודם כל יש לך את כל החמישיה הפותחת ואז אתה ניגש למחליפים ויש לזה כמה סיבות ועל כולן ניתן להתגבר אם אתה נחוש לבנות את הקבוצה בצורה הנ"ל אבל אז אני לא בטוח שזה יהיה אידיאלי.

לא פשוט? ברור שלא פשוט, הרבה יותר קל להחתים כל שם שעולה לראש. אבל לא בשביל זה משלמים להם.

toja27 כתב:נתחיל בזה שלהחתים שחקנים עם איכות של חמישיה פותחת לוקח בד"כ יותר זמן. אלו שמשחקים באירופה ורוצים להישאר שם מחוזרים על ידי כמה קבוצות בד"כ ואלו שמשחקים מעבר לים בודקים את אופציית הנבא או סין. מה שאומר שאתה יכול לחכות זמן רציני עד שאתה ניגש למחליפים.

אין שום בעיה זה. ואם הם מעוניינים לזרז עניינים, אז שיתחילו לרחרח לגבי שחקנים מסוימים באפריל/מאי כדי שזה יקרה. כפי שעשו אגב במכבי בתקופות מוצלחות יותר וכפי שקבוצות אחרות עושות. אפשר להתחיל לגבש קבוצה עוד לפני שהעונה מסתיימת. אין שום סיבה להמתין עד לאמצע יולי כדי להחתים את השחקן הבכיר הראשון בקבוצה.

toja27 כתב:1. דוגמא ראשונה היא שחקנים שכבר משחקים אצלך בקבוצה באיכות של שחקנים מחליפים שאתה מרוצה מהם מאוד ורוצה שהם ימשיכו אבל לא ממש מתאימים לשחק בחמישיה מבחינתך . לצורך העניין ניקח למשלאת רול וקיין כדוגמאות מהעונה האחרונה. בבנייה בסדר שאתה מציע, אתה בעצם שולל כל אפשרות להאריך איתם חוזה. אין מצב שתסגור את החמישיה שלך לפני תאריך מימוש האופציה עליהם. עזוב דיבורים אם נכון או לא נכון את שניהם ביחד , אפילו אחד מהם אתה לא יכול להחתים. יש כאן בעיה.
2. דוגמא של שחקן שאתה חושב שהוא גניבה , שיש לו פוטנציאל אבל אולי לא לגמרי כשחקן חמישיה. בוא נגיד והשחקן הזה משחק באירופה למשל. שחקן כזה בד"כ ימצא חוזה מהר מאוד אם לא ביורוליג אז ביורוקאפ או סתם בקבוצה אחרת באירופה . בעצם כבר שללת כאן להחתים שחקנים מהסוג הזה. טייריס רייס למשל הגיע לכאן במשבצת של הרכז הפותח אבל בקלות בעונה אחרת היה יכול להגיע לכאן במשבצת של רכז מחליף מבאיירן מינכן.
3. בבנייה בסדר שלך אתה בעצם מסתמך בעיקר שהרוב המוחלט של השחקנים המחליפים יגיעו מעבר לים, כי אלו האירופאים שיכולים לשחק בקבוצת יורוליג נחטפים בד"כ מהר מאוד על ידי קבוצה אירופאית אחרת. יוצא מצב שרוב שחקני מכבי תל אביב כנראה יהיו חסרי ניסיון ביורוליג שלא לדבר על רמת הסקאוטינג הנדרשת מקבוצה שצריכה לאתר שחקנים משלימים איכותיים ונכונים עבורה ליורוליג בכסף קטן ובלי ניסיון באירופה.
4. ישנם מקרים שהם בדרך נדירים יותר, אבל כמו זה שקרה העונה עם בולדן שצריך לחכות להתפתחויות לפני שאפשר להתחיל לפעול.
5. אף אחד לא רוצה לחכות לסוף אוקטובר בשביל לסגור סגל. אתה לא רואה קבוצות יורוליג אחרות מחכות לסוף אוקטובר וגם מכבי לא שונה מהם. כולם רוצים לדעת מה יש להם ביד , נמצאים בעיצומם של אימונים ואינטגרציה ולא לחכות לשחקנים מעבר לים שעושים את דרכם בפעם הראשונה ליורוליג בסוף אוקטובר.
אולי יש אבל נראה לי שזה מספיק לבינתיים.

1. מרוצה מהם מאוד? תחזיק אותם בהולד, תתנה את הישארותם בהמתנה עד לתאריך מסוים. מילא להפעיל את האופציה על שחקן שיושב על חוזה קטן כמו קיין, אבל אני לא מוצא שום היגיון בהתעקשות להשאיר את רול בכל מחיר. שמענו ידיעות כבר במרץ שמכבי מתכוונת לממש את האופציות על קיין ורול - ואני שואל, על מה למה? מה הם כבר עשו? שני שחקני חמישייה בינוניים, שבלטו (באופן יחסי) בהיעדרותם כביכול של קול וג'קסון. מה שאגב לא תורגם עבור מכבי לניצחונות. גם אם הם לא היו מסכימים להמתין והיית מאבד אותם, היית כאמור יכול למצוא להם מחליף (יותר מראוי) בכל שלב של הקיץ. מעבר לזה, בכלל לא בטוח שמכבי צריכה כל כך הרבה שחקנים משלימים. 8 זרים זה המון, בטח לקבוצה עם בעיות תקציביות (בהשוואה לקבוצות הבכירות באירופה כמובן). בעיניי, במסגרת התקציבית הנוכחית, כשאין מישהו שמשקיע סכומים גדולים מכיסו, מכבי צריכה להתמקד באיכות ולא בכמות. אין לך את הפריבילגיה לפזר את הכסף בין 8 זרים, אם אתה יכול להסתפק ב-7 לצורך העניין. יותר קריטי שהקבוצה תהיה איכותית ושלמה מבחינת התכונות, מאשר שיהיה לך עוד מחליף (שאגב אפשר להוסיף במהלך העונה, במקרה הצורך, בסכום מינימלי).
2. נו, תן דוגמה לשחקן שהחותם מוקדם בקיץ כ-"גניבה" ולא בנו עליו כשחקן חמישייה תחילה. שחקן כמו ריי למשל? זה השחקן שאתה מפסיד לטענתך בשיטה ההגיונית (או הרעה לשיטתך) של בניית חמישייה איכותית תחילה? קודם כל, אני לא רואה בזה שום בעיה. נהפוכו, בדיוק מהחתמות כאלו אתה צריך לנסות להימנע בתחילת הקיץ. דבר שני, בכלל לא בטוח ששחקן מהסוג הזה היה חותם בקבוצה אחרת בשלב כל כך מוקדם של הקיץ (אנחנו מדברים על אמצע יוני במקרה של ריי). דבר שלישי, אתה תמיד יכול להחתים שחקן כזה על חוזה ארוך טווח (כמו שנעשה במקרה של ריי) ולהשאיל אותו לקבוצה אחרת.
טייריס רייס לא קשור למשוואה הזאת, בנו עליו כשחקן משמעותי ובכיר בסגל. מה גם שלהבדיל מריי ודומיו, הוא הוחתם רק לקראת אמצע יולי.
3. אין לי שום בעיה עם קבוצה שכל זריה הם אמריקאים, אבל אני בכלל לא מסכים עם הטענה שהצגת. אתה יכול למצוא שחקנים מחליפים ראויים עם ניסיון אירופי גם בתקופה הנוכחית (ומכבי אגב החתימה לא מעט שחקנים אירופיים באוגוסט - סופו ופרחובסקי לצורך העניין), בוודאי אם לוקחים בחשבון מנופים ממחנות ה-NBA באוקטובר. אבל אני בכלל לא בטוח כמה זה נכון לחפש משלימים עם ניסיון אירופי. ניסיון אירופי בדר"כ יעלה לך אקסטרה של דולרים, כשכל הרעיון הוא להימנע מזה ולהשתמש ב-"סחלה" של התקציב בשביל החתמת השחקנים המשלימים (ואנחנו מדבר על מקסימום של 2-3 שחקנים). את הניסיון האירופי עדיף לחפש בשחקנים הבכירים יותר בסגל, או לפחות אצל חלקם. זה יותר שימושי.
4. אין קשר בין החתמות רול, קיין, ריי וקלויארו לשאלת בולדן נשאר או לא נשאר. ובכל מקרה, בולדן לא היה צריך להישאר במכבי על תקן של שחקן חמישייה. מראש היו צריכים לייעד לו תפקיד של שחקן משלים בסגל. אבל... גם אם נניח ששחקן בכיר כזה או אחר מתנדנד, אתה עדיין צריך לבנות את הקבוצה לפי הסכמה ששחקנים בכירים תחילה, ומשלימים בסוף. אם החתמה של אחד השחקנים הבכירים צריכה בלתי ברירה להתעכב לסוף, אפשר לסבול את זה. קורה. העניין הוא לנסות להתאים את השחקנים המשלימים לבכירים, ולא הפוך (כפי שעושים במכבי, מסיבה לא ברורה).
5. מי זה אף אחד? לי באופן אישי אף פעם לא הייתה בעיה עם הרעיון שמכבי תמתין לסוף אוקטובר בשביל להחתים שחקן אחד שיסגור את הסגל. ההפך, להבדיל מכל המקובעים פה, תמיד הייתי במחשבה שחכם להשאיר ספוט אחד (בטח של שחקן משלים) לתקופה הזאת, שמלאה במציאות נהדרות (יותר מהמציאות שתוכל להשיג בתחילת הקיץ אגב). מכינים רשימה של שחקנים עם פוטנציאל ניפוי, ומחכים לרגע המתאים. לגבי זה שאתה לא רואה קבוצות אחרות מחתימות שחקנים בתקופה הזאת - זה פשוט לא נכון. קבוצות דלות תקציב כן עושות זאת לפעמים, ובסופו של דבר רוב השחקנים שמנופים ממחנות ה-NBA הרי מוצאים קבוצות. דוגמה בולטת לקבוצת יורוליג (לשעבר) שבחרה לפעול כך באופן סיסטמטי (בעקבות בעיות תקציב) היא הכוכב האדום. מקרה שכולם זוכרים הוא קווינסי מילר, שנופה מברוקלין וחתם בכוכב האדום על נזיד עדשים. שנה אח"כ הם החתימו למשל באותה שיטה את נייט וולטרס (שגם הגיע עם ניסיון אירופי), שהקיץ שאראס בחר לשים עליו את ידו. ואפשר למצוא דוגמאות כאלו אין סוף, בכל קיץ.

toja27 כתב:בעניין רול וקיין, אני לא מסכים איתך. אני חושב שהם הוכיחו שהם נמצאים שם גם ביכולת וגם בראש. אי אפשר להגיד את זה על כולם ואי אפשר לדעת מה יהיה עם האחרים שיבואו במקומם. ובסופו של יום , קבוצה רוצה ליצור המשכיות עם שחקנים שהם מרוצים מהם, מחליפים או פותחים.
בעיני הסדר הבנייה שאתה כל כך דוגל בו, אמור להוות סוג של קו מנחה אבל לא חוק ברזל . והדבר החשוב בעיני בבניית הקבוצה הוא היגיון בריא. בקיץ הזה מנקודת מבטי, עשו שימוש בו אבל יכלו לעשות יותר כמו במקרה של ריי למשל.

אתה לא חייב להסכים. בעיניי, רול וקיין הם שחקנים בינוניים ותו לא. על קיין עוד אפשר להתווכח אם חכם היה להפעיל את האופציה עליו או לא, אני עוד יכול לקבל את הבחירה להשאיר אותו כבר בתחילת הקיץ. אבל רול? מצידי שהיה עוזב ובאופן כללי מפנה את משבצת הזר שלו. החצי מיליון דולר נטו שלו, בתוספת המשכורת של ריי למשל, היו יכולים לשמש להחתמת אחלה בחלה של סווינגמן. המשכיות? המשכיות רצוי ליצור יותר עם שחקנים בכירים, זה הופך לפחות קריטי כשמדברים על שחקנים משלימים. הרבה יותר קריטי שהשחקנים "המשלימים" ישלימו מקצועית את אלו הבכירים. ובכל מקרה, יש לך את הישראלים בקבוצה שהיו יוצרים את ההמשכיות הזאת. מה גם שלא פסלתי את השארתם מראש, והטענה שלי היא כנגד הסגירה המוקדמת איתם - ובייחוד זאת עם רול (סוף יוני).
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 אוגוסט 2018, 10:22

אבל המשכיות!!!!!!!!!!!!
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 19 אוגוסט 2018, 10:49

מכבי אהבה בשנים האחרונות ללכת עם סקנד גארדים נמוכים. אם זה ריקי היקמן, מרקז היינס, אנדרו גאודלוק, ג׳רמי פארגו- זו ממש אג׳נדה של המועדון.
התאהבו בקונספט של גארדים אנדרסייזד, לא ברור למה.

להערכתי, ריי יהיה שחקן חמישייה השנה ליד ווילבקין וקיין.
אני לגמרי רואה אותו משתלב טוב יותר ממייקל רול ויובל זוסמן בעמדה הזו.
יש לו הרבה מה להציע ברמת האתלטיות והמהירות, היכולת האישית ויכולת הקליעה מבחוץ.
אם הוא גם ישמור- הוא יהיה נכס מצויין. כשההגנות יתרכזו ביד הנפץ של ווילבקין, יהיה לו מרחב מחייה גדול, ויכולת אישית ואתלטית יש לו.

גם הקונספט של סנטרים נמוכים, אגב, הוא משהו שהתאהבו בו, ולא ברור למה. כאילו באים מראש לקיץ עם קבעונות תמוהים.
נערך לאחרונה על ידי החציל האצטקי בתאריך 19 אוגוסט 2018, 10:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 19 אוגוסט 2018, 10:56

חציל כמה מוטת ידיים זה באמת נתון שיכול לחפות על חיסרון בסנטימטרים ? כי הבנתי שבלאק בעל מוטת ידיים טובה מאוד , ולמה נשמע לי שכם בעיניך הקו הקדמי נמוך מדי אני טועה ?

אגב תמיד שמתי לב שככול שההחתמה מתקרבת הגובה מצטמצם עכשיו זה כבר 2.03 ...
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 19 אוגוסט 2018, 11:00

מקאדו 3 כתב:חציל כמה מוטת ידיים זה באמת נתון שיכול לחפות על חיסרון בסנטימטרים ? כי הבנתי שבלאק בעל מוטת ידיים טובה מאוד , ולמה נשמע לי שכם בעיניך הקו הקדמי נמוך מדי אני טועה ?

בלאק משחק גדול יותר מהגובה שלו. הוא רחב מאוד, אתלט טוב שמסוגל להזיז את הרגליים בהגנה, ומעבר לידיים המאוד ארוכות שלו- יש לו Bounce כדי לשחק מעל הטבעות.
הגובה שלו לא יהיה בעייתי מול רוב הגבוהים באירופה. גם מי שגבוה ממנו- לרוב לא יהיה חזק ממנו, או אתלטי ממנו. אז יהיה לו קשה מול וסלי, אבל למי לא?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 19 אוגוסט 2018, 11:27

החציל האצטקי כתב:
מקאדו 3 כתב:חציל כמה מוטת ידיים זה באמת נתון שיכול לחפות על חיסרון בסנטימטרים ? כי הבנתי שבלאק בעל מוטת ידיים טובה מאוד , ולמה נשמע לי שכם בעיניך הקו הקדמי נמוך מדי אני טועה ?

בלאק משחק גדול יותר מהגובה שלו. הוא רחב מאוד, אתלט טוב שמסוגל להזיז את הרגליים בהגנה, ומעבר לידיים המאוד ארוכות שלו- יש לו Bounce כדי לשחק מעל הטבעות.
הגובה שלו לא יהיה בעייתי מול רוב הגבוהים באירופה. גם מי שגבוה ממנו- לרוב לא יהיה חזק ממנו, או אתלטי ממנו. אז יהיה לו קשה מול וסלי, אבל למי לא?

הבנתי תודה ,נקווה שיחתום באמת .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 19 אוגוסט 2018, 11:29

מקאדו 3 כתב:
החציל האצטקי כתב:

הבנתי תודה ,נקווה שיחתום באמת .

חתם כבר ;)
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי Mmm » 19 אוגוסט 2018, 12:05

חציל למה לא יוצאת הודעה רשמית?
Mmm

הודעהעל ידי גל גל » 19 אוגוסט 2018, 13:05

Mmm כתב:חציל למה לא יוצאת הודעה רשמית?

העסקה פוצצה
מכבי 2025
רייט בלאט בורג
ווקר,הנדס,דיבה
לאמב,בורנל,לביא
הורד,ליף,ריימן
הול,גריי,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי Mmm » 19 אוגוסט 2018, 13:24

מה?????
Mmm

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 19 אוגוסט 2018, 13:56

התבוצצה שמענו את הביצוץ עד פה !
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי cifkcv » 19 אוגוסט 2018, 14:12

Mmm כתב:מה?????

לפעמים דברים מתפוצצים מה לעשות..
cifkcv

הודעהעל ידי jol9 » 19 אוגוסט 2018, 14:43

גל גל כתב:

העסקה פוצצה

יהי זכרה ברוך
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 אוגוסט 2018, 14:48

jol9 כתב:
גל גל כתב:

העסקה פוצצה

יהי זכרה ברוך

למה אתה אומר..... ככה.... מה אתה יודע מה שמעת תן קצת מידע אי אפשר ככה יותר אתה לא יכול לזרוק משהו לאוויר ואז להיעלם זה מריח לא טוב הדבר הזה אני לא אופטימי מה זה לא מזכיר מקרה מקריי ב או בלאט ב בכל מקרה זה לא נראה טוב לא יודע כבר.......
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 19 אוגוסט 2018, 14:53

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
גל גל כתב:

העסקה פוצצה

יהי זכרה ברוך

למה אתה אומר..... ככה.... מה אתה יודע מה שמעת תן קצת מידע אי אפשר ככה יותר אתה לא יכול לזרוק משהו לאוויר ואז להיעלם זה מריח לא טוב הדבר הזה אני לא אופטימי מה זה לא מזכיר מקרה מקריי ב או בלאט ב בכל מקרה זה לא נראה טוב לא יודע כבר.......

החמאס לקח אחריות. עכשיו לביבי לא תהיה ברירה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ShiriV » 19 אוגוסט 2018, 14:54

איך אתם מעזים לכתוב בכותרת שהסגל סגור??! טאריק עדיין לא חתם וכבר סגרתם את הסגל. בושה. לא לומדים
מחליקה על מדבקה
סמל אישי של המשתמש
ShiriV

הודעהעל ידי felix_r » 19 אוגוסט 2018, 14:56

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
גל גל כתב:

העסקה פוצצה

יהי זכרה ברוך

החמאס לקח אחריות. עכשיו לביבי לא תהיה ברירה.

הכל בגלל מירי רגב. היא רצתה שטריק בלאק ישחק בירושלים.
:alan:
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 19 אוגוסט 2018, 14:59

מת
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי שועל » 19 אוגוסט 2018, 15:04

Mmm כתב:מה?????

כה
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 19 אוגוסט 2018, 15:09

היה בדרך לחתום על החוזה, הוציא עט, אבל נתקע עם הרגל בכיסא, נפל ודקר את עצמו למוות עם העט הזה... קורה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים