פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: ת'רד נבחרת ישראל (כל הגילאים)

01 דצמבר 2018, 22:10

MTA2311 כתב:וזה נטו שמעון אגב, לכל אלה שטוענים שהוא איזה חתלתולון מסכן ומפוחד שפדרמן מתעלל בו

אבל זה בדיוק זה! כל אחד עושה ממנו פראייר. פדרמן, התאחדות, כולם.

01 דצמבר 2018, 22:21

A.Parker כתב:
אחדשיודע כתב:
A.Parker כתב:אתם מבינים זאת סרביה ב', כן?
ניצחון יפה שלגמרי מוכיח שההעפלה לגביע העולם לא היתה צריכה להיות מטרה גסה, רק חבל שכנראה לא נגיע לשם.

כי אם היו שמים באיגוד את גביע העולם כמטרה "אמיתית", אז התוצאות היו טובות יותר? ההיפך. הנבחרת נמצאת במקום שהיא ראויה לו כרגע, היא לא טובה יותר מהנבחרות שנמצאות לפניה (שלא נדבר על סגלים מלאים). ואם כבר, טוב שאין לצעירים שמשחקים היום בנבחרת את הלחץ המיותר להעפיל לטורניר הזה (בחסדה של השיטה). שיתפתחו בשקט ויצברו ביטחון.

כי העפלה לתחרות הזאת במתכונתה הנוכחית היא אפשרית בהחלט
סתם מבאס כי זה מעמד שהייתי שמח מאוד לראות אותנו משתתפים בו

תיאורטית, אפשר עדיין להעפיל, כן? ינצחו את כל המשחקים שנשארו להם והם שם. יעשו זאת, כל הכבוד. אם לא, לא מגיע להם. אין ממה להתבאס פה. אני מסתכל על זה לגמרי אחרת. אם להעפיל לטורניר כזה, הייתי רוצה שזה יהיה בזכות היכולת ולא בזכות השיטה העקומה. להעפיל רק בשביל להעפיל (ואז לגלות כמה אתה לא שייך לשם) לא עושה לי את זה.

01 דצמבר 2018, 22:53

אחדשיודע כתב:
A.Parker כתב:
אחדשיודע כתב:
A.Parker כתב:אתם מבינים זאת סרביה ב', כן?
ניצחון יפה שלגמרי מוכיח שההעפלה לגביע העולם לא היתה צריכה להיות מטרה גסה, רק חבל שכנראה לא נגיע לשם.

כי אם היו שמים באיגוד את גביע העולם כמטרה "אמיתית", אז התוצאות היו טובות יותר? ההיפך. הנבחרת נמצאת במקום שהיא ראויה לו כרגע, היא לא טובה יותר מהנבחרות שנמצאות לפניה (שלא נדבר על סגלים מלאים). ואם כבר, טוב שאין לצעירים שמשחקים היום בנבחרת את הלחץ המיותר להעפיל לטורניר הזה (בחסדה של השיטה). שיתפתחו בשקט ויצברו ביטחון.

כי העפלה לתחרות הזאת במתכונתה הנוכחית היא אפשרית בהחלט
סתם מבאס כי זה מעמד שהייתי שמח מאוד לראות אותנו משתתפים בו

תיאורטית, אפשר עדיין להעפיל, כן? ינצחו את כל המשחקים שנשארו להם והם שם. יעשו זאת, כל הכבוד. אם לא, לא מגיע להם. אין ממה להתבאס פה. אני מסתכל על זה לגמרי אחרת. אם להעפיל לטורניר כזה, הייתי רוצה שזה יהיה בזכות היכולת ולא בזכות השיטה העקומה. להעפיל רק בשביל להעפיל (ואז לגלות כמה אתה לא שייך לשם) לא עושה לי את זה.

ברור לך שהסיכוי שנעפיל עכשיו קלוש. מנגד, מספיק שהיינו מנצחים את גרמניה (המשחק היה כבד בידיים שלנו) ואת אסטוניה (יריבה סופר חלשה) כדי להיות כעת בעמדה טובה מאוד על הכרטיס האחרון. זה כנראה ההבדל ביננו, אני ממש אשמח להיות חלק מהתחרות הזאת, למרות שלא נהיה שייכים לרמה ושההעפלה תהיה רק בגלל השיטה החדשה. זה עדיין עושה לי את זה.

01 דצמבר 2018, 23:37

גם אם הנבחרת הייתה מנצחת את אסטוניה וגרמניה לצורך העניין, ייתכן שהיא הייתה צריכה לנצח את שאר המשחקים שלה כדי להעפיל (בהתאם כמובן לתוצאות של סרביה - שכנראה גם לא לחצה להביא שחקני יורוליג בעקבות מצבה העדיף). ואגב, זה שהפסדת לאסטוניה... כבר אומר משהו לגבי היכולת של הנבחרת הזאת. הרעיון הוא לא לנצח את סגל ז' של סרביה או בתחרות הטלת מטבע, אלא לנצח את הטובים ביותר.

01 דצמבר 2018, 23:45

הקטע הוא שהאיגוד מהתחלה לא שם בפני קטש מטרה להעפיל לאליפות העולם. התכנית הייתה להשתמש בטורניר הזה כמגרש ניסוים על מנת לשחרר את הדור הזקן ולבנות נבחרת המבוססת על הדור הצעיר, נבחרת שתהיה מסוגלת להתמודד בהצלחה בטורניר המוקדמות הבא, טורניר המוקדמות לאליפות אירופה.

לכן, כשאין בכלל מטרה להעפיל לאליפות העולם, אין שום סיבה לשגע את שחקני מכבי במשחקים לא נוחים מבחינת הלוז.

01 דצמבר 2018, 23:50

felix_r כתב:הקטע הוא שהאיגוד מהתחלה לא שם בפני קטש מטרה להעפיל לאליפות העולם. התכנית הייתה להשתמש בטורניר הזה כמגרש ניסוים על מנת לשחרר את הדור הזקן ולבנות נבחרת המבוססת על הדור הצעיר, נבחרת שתהיה מסוגלת להתמודד בהצלחה בטורניר המוקדמות הבא, טורניר המוקדמות לאליפות אירופה.

נכון. וגם אם באיגוד היו שמים לקטש את גביע העולם כמטרה (מטרה "אמיתית" - הרי ברור שכולם רוצים לנצח), זה לא היה משנה כלום. סביר להניח שזה רק היה מוסיף לחץ לשחקנים הפחות וותיקים ומנוסים בנבחרת הזאת. אני חושב שזה תהליך מבורך וזו הייתה הזדמנות מצוינת לעשות זאת.

01 דצמבר 2018, 23:52

אחדשיודע כתב:גם אם הנבחרת הייתה מנצחת את אסטוניה וגרמניה לצורך העניין, ייתכן שהיא הייתה לנצח את שאר המשחקים שלה כדי להעפיל (בהתאם כמובן לתוצאות של סרביה - שכנראה גם לא לחצה להביא שחקני יורוליג בעקבות מצבה העדיף). ואגב, זה לא שניצחת את אסטוניה... כבר אומר משהו לגבי היכולת של הנבחרת הזאת. הרעיון הוא לא לנצח את סגל ז' של סרביה או בתחרות של הטלת מטבע.

אני מסכים, ואני גם מתנגד לשיטה הזאת. אבל אם כבר נתנו לך שיטה שאתה יכול להעפיל דרכה בקמפיין סביר, לא תיקח?

02 דצמבר 2018, 00:06

אקח, אם אנחנו באמת טובים וראויים לכך. אם זה נטו בגלל השיטה הקלוקלת, אז זה לא באמת מעניין אותי.
אם הנבחרת תנצח את כל המשחקים שנותרו לה (כולל בסרביה) ותוכיח בצורה הזאת שעשתה התקדמות משמעותית במהלך הקמפיין הזה, אז אשמח מאוד עבורם - גם אם הם לא היו מגיעים לשם במצב נורמלי. בדיוק בגלל הסיבה הזאת אני לא מתבאס על ההפסדים לאסטוניה או גרמניה. אם מגיע להם להיות שם, הם יהיו שם. אם לא, לא.

02 דצמבר 2018, 13:23

מה הסיבה שקולשוב לא משחק בנבחרת?

02 דצמבר 2018, 13:28

החציל האצטקי כתב:מה הסיבה שקולשוב לא משחק בנבחרת?

הפעם הזאת בגלל בעיה בריאותית. יש לו מה שנקרא "דורבן בעקב"

02 דצמבר 2018, 17:05

הוא סוחב את הפציעה הזאת עוד מהעונה האחרונה שלו במכללות. לא טיפל בזה מספיק טוב.

02 דצמבר 2018, 19:02

בזמנו, אחרי היורובאסקט, כתבתי סקירה די ארוכה על מצבה הרעוע של הנבחרת.
אנחנו קצת יותר משנה אחרי, עדיין רחוקים מ2021, אבל לתחושתי אנחנו בזמן די טוב לפתוח את הדיון הזה מחדש, ולברר איפה אנחנו עומדים.
החדשות הטובות: אנחנו לא כאלה גרועים.

התפנית המעניינת שלא ממש לקחתי בחשבון בניתוח הזה, היא ההתייחסות לג׳ייק כהן כישראלי מן המניין.

ג׳ייק הפך לשחקן החשוב של הנבחרת בשנה האחרונה.
הוא מוביל אותה בדקות, נקודות מדד, נקודות, ריבאונדים, ומצליח להחביא את העובדה שאין לנו גבוה אחד לרפואה בשקט יחסי.
הבאים אחריו במד הדקות הם תמיר בלאט ויובל זוסמן- שניים שאמורים להיות עמודי תווך בנבחרת- וקטש לחלוטין מקדם אותם בהצלחה יתרה.
העובדה שגם טי ג׳יי ליף כבר הביע נכונות לשחק בנבחרת, וגם זכה לקבל סטטוס זהה לזה של כהן, היא עוד בשורה חיובית לעתיד.

רוב הסימנים מעידים שגם דני אבדיה יהפוך לשחקן משמעותי עד 2021, ככה שיש לנו כאן עוד שחקן שלא ממש נספר בניתוח המקורי.
קולשוב, שהיה ״הילד מאמריקה״ עד לפני שנה, מסתמן כשחקן ליגה סופר-איכותי, ובוודאי אחד שמבחינה פיזית נראה מתאים לרמות הגבוהות יותר.
העובדה שעדיין לא שיחק במדי הנבחרת היא אכזבה רצינית. עם כל הכבוד לעדנה המחודשת של גיא פניני, איגור צריך למצוא את עצמו איכשהו בתוכניות.

מפה לשם, מתפתח פה גרעין די מעניין.
כספי, ליף, זוסמן, בלאט, כהן, אבדיה וקולשוב עושים עליי רושם של התחלה לא רעה בכלל. משהו שאפשר לשאוב ממנו קצת אופטימיות.

החדשות הרעות הן שבעמדות 1 ו-5 אנחנו לוקים בחסר. מאוד.
מי אמור(ים) להיות הסנטר(ים) בנבחרת הזאת? עידן זלמנסון? איתי שגב? אלכס צ׳וברביץ׳? ריצ׳רד האוול?
עושה רושם שאין לנו כלום בעמדה 5, אפילו לא מחליפים.

בעמדה 1 בלאט עוד מציל את המצב מריק מוחלט, אבל הקריירות של מקל, טימור ויפתח זיו כולן בדעיכה, כשלא ברור מי מהם, אם בכלל, אמור לסייע לו.
יש כמה שמות מעניינים שעוד אמורים לעשות התקדמות משמעותית, כך שהעתיד אמנם בערפל, אבל לא שחור כמו זה שאנחנו רואים בעמדה 5.

כתמיד, סוגיית המתאזרח הופכת להיות מעניינת, כשקשה לראות את ג׳ונדי תוקע יתד בנבחרת- בעיקר כי הצורך בגבוה קריטי בהרבה.
ריצ׳רד האוול עדיין יותר טוב מכל סנטר ישראלי אחר, אבל קשה לדבר עליו כקונצנזוס כפי שהיה לפני שנה.
מעבר לבעיית הסמים הקלה שאפשר לדפדף איכשהו, היתרון המקצועי שהוא מביא פשוט קטן מדי.

סה״כ, התפתחות מעניינת עד עכשיו, אבל בהחלט יש על מה לחשוב ולתכנן.

03 דצמבר 2018, 18:02

Holiday_Armadillo כתב:שאף אחד לא יקנה פה את זה שזאת ''פשרה'' שהגיעו אליה

ה''פשרה'' (aka ההודעה המלאה) אומרת ששחקני מכבי יטוסו לגיאורגיה, יישחקו במשחק ומשם יטוסו ישר למשחק של מכבי
כאילו שיש פה איזשהי פשרה, אחרי שהמשחק נגמר לאף אחד לא אכפת על איזה מטוס הם עולים
אין פה שום פשרה, רק נוקאאוט עם ניסיון לספין יח''צ

כן, סמרטוטים ועוד יותר מזה - כנראה שבאמת מעולם לא היה הסכם עם קטש
אז..נכון ה''פשרה'' שכללה לא רק את היציאה של שחקני מכבי למשחק+את העובדה שמכבי הייתה צריכה להוציא כסף בשביל להחזיר אותם יותר מוקדם? אז בנוסף לזה, הם לא באמת יחזרו בזמן בגלל תקלה

איזה מו''מ משובח הלך שם

03 דצמבר 2018, 18:23

הראנו להם!

Sent from my Nokia 3210 using Fapatalk

03 דצמבר 2018, 18:29

ג'ייק כהן מכוונה מראה יכולת אפסית ביותר כדי שקטש לא יזמין אותו?

לא יאמן איזה אפס הוא בשני צידי המגרש

03 דצמבר 2018, 18:45

felix_r כתב:ג'ייק כהן מכוונה מראה יכולת אפסית ביותר כדי שקטש לא יזמין אותו?

לא יאמן איזה אפס הוא בשני צידי המגרש

גם דיבה פשוט קטסטרופה

03 דצמבר 2018, 19:26

כהן בנבחרת חושב שהוא אובריינט מקבל כדור, זורק, וזה למרות שהוא החטיא כבר ים של זריקות כולל לייאפים

03 דצמבר 2018, 19:34

למה זלמנסון על המגרש?

03 דצמבר 2018, 19:37

חבל על הריצה הזאת שלהם

03 דצמבר 2018, 19:38

A.Parker כתב:למה זלמנסון על המגרש?

כי קטש שונא את צ'וברביץ'
נושא נעול