פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: ההכנות לעונה הבאה - התחילה עונת המלפפונים

17 יוני 2014, 21:42

jol9 כתב:אפשר לשים את טיוס כ-4, אבל גם העונה, שהיה חסר 4 כביכול זה לא קרה, אז אני לא ממש מאמין שזה אפשרי, אחרת בלאט היה מנסה את זה.

איך הוא היה מנסה את זה אם בעמדה 5 היו לא סנטר שמוגבל לחמש עשרה דקות ועוד סבא זקן?

17 יוני 2014, 21:49

rc4991 כתב:
jol9 כתב:אפשר לשים את טיוס כ-4, אבל גם העונה, שהיה חסר 4 כביכול זה לא קרה, אז אני לא ממש מאמין שזה אפשרי, אחרת בלאט היה מנסה את זה.

איך הוא היה מנסה את זה אם בעמדה 5 היו לא סנטר שמוגבל לחמש עשרה דקות ועוד סבא זקן?[/quote

בתחילת העונה היה את ג'יימס, ועדיין לא היה 4, ועדיין טיוס לא ראה דקת פרקט.

טיוס הוא נפלא כ-5, אבל אני לא חושב שהוא מתאים לשחק 4.

17 יוני 2014, 22:24

מה מונע ממנו לשמור על מספרי 4?
אנשים פה נסחבו לשיטת הכדורסל של בלאט שמחייבת 4 שקולע מבחוץ. בפועל אם ה-4 המחליף יהיה שחקן שלא קולע מבחוץ לא יקרה כלום. בעיני זה טוב יותר מפניני שהופך את הקבוצה לנחותה בפיזיות ובריבאונד.

17 יוני 2014, 22:42

jol9 כתב:
rc4991 כתב:

איך הוא היה מנסה את זה אם בעמדה 5 היו לא סנטר שמוגבל לחמש עשרה דקות ועוד סבא זקן?[/quote

בתחילת העונה היה את ג'יימס, ועדיין לא היה 4, ועדיין טיוס לא ראה דקת פרקט.

טיוס הוא נפלא כ-5, אבל אני לא חושב שהוא מתאים לשחק 4.

בתחילת העונה טיוס לא ראה דקת פרקט גם בעמדה 5 אז לא קשור כל כך.
לגבי הצורך ב4 שקולע,צסקא משחקת בדרך כלל עם שני שחקני פנים בלי יכולת קליעה משלוש והצליחה להגיע רחוק...

17 יוני 2014, 22:51

argof כתב:ג'ייסי קארול במקום היקמן, דונטה סמית' במקום אינגלס, פט קלאת'ס במקום בלו וד'אור פישר במקום ג'יימס זה ציוות כמעט מושלם לסגל הנותר.
מאוזן מבחינת יחס ישראלים-זרים (6:6 כולל אלטיט), סביר מבחינה תקציבית, שיפור בכוח האש מה-3, מוכוון סמול בול (עד כמה שדונטה סמית' הוא "סמול" - כי הוא סמול באירופה בערך כמו שבארקלי היה סמול בנ.ב.א), אבל יודע לשחק פנימה כשנדרש.
טיפה ירידה בכוח החדירה וההגנה בעמדות הגארד, אבל בטל ב-60 לעומת היתרונות של כושר הקליעה מבחוץ של קארול וקלאת'ס, יכולת החצי מרחק של דונטה סמית' ופישר, יכולת הפוסט והמסירה של דונטה סמית, ויכולת הריבאונד המוכחת של קלאת'ס וסמית'.
מכסה על רוב הגירעונות של מכבי השנה.
אני בעד.
השאלה אם קארול וקלאת'ס בכלל שחקנים חופשיים?

אין בכלל בעיה, חוץ מזה שצריך להכפיל את התקציב בשתיים בשביל הסגל שאתה מציע.
אל תשכחו, מכבי אלופת אירופה. רק בשביל להשאיר את הסגל מכבי תצטרך מאד להתאמץ.

טיוס, היקמן ובעיקר טייריס נעשו משחקנים זולים מאד, לשחקנים מאד יקרים - כמעט בין-לילה.
אפילו אם נחשיב שליאור, מדלי ובלאט ירדו מההוצאות, עדיין המצב לא קל.

17 יוני 2014, 23:01

ליאור לא קיבל כסף עונה שעברה, 100 אלף חד פעמיים בשביל לצאת מהחוזה וזהו.
מדלי באמת על סדר גודל של 400 אלף יורו.
אינגלס עוד 700 אלף דולר.
בלאט 700 אלף.
תכלס חוסכים לא מעט עונה הבאה..

17 יוני 2014, 23:22

בתחילת העונה כשהסגל כלל את סופו ג'יימס וטיוס אז לא שמענו אף תלונה שזה יותר מדי שחקנים לעמדה 5 , להפך , אפילו התלהבנו מהקוו הקידמי הזה...עכשיו כ שאנחנו יודעים שסופו משחק לא יותר מ15 דק' וגם נפצע/משתולל ומורחק מידי פעם , ושטיוס לא מוכן לשחק אפילו אם זו רק שריטה קטנה ברגל...אז מה הבעיה אם סגל שכולל את סופו טיוס ופישר במקום ג'יימס (בטוח זול יותר מ ג'יימס) ??
הבעיה בעמדה 4 צריכה להפטר בלי קשר להחתמה של פישר לעמדה 5....

17 יוני 2014, 23:23

Allan Turing כתב:
argof כתב:ג'ייסי קארול במקום היקמן, דונטה סמית' במקום אינגלס, פט קלאת'ס במקום בלו וד'אור פישר במקום ג'יימס זה ציוות כמעט מושלם לסגל הנותר.
מאוזן מבחינת יחס ישראלים-זרים (6:6 כולל אלטיט), סביר מבחינה תקציבית, שיפור בכוח האש מה-3, מוכוון סמול בול (עד כמה שדונטה סמית' הוא "סמול" - כי הוא סמול באירופה בערך כמו שבארקלי היה סמול בנ.ב.א), אבל יודע לשחק פנימה כשנדרש.
טיפה ירידה בכוח החדירה וההגנה בעמדות הגארד, אבל בטל ב-60 לעומת היתרונות של כושר הקליעה מבחוץ של קארול וקלאת'ס, יכולת החצי מרחק של דונטה סמית' ופישר, יכולת הפוסט והמסירה של דונטה סמית, ויכולת הריבאונד המוכחת של קלאת'ס וסמית'.
אני בעד.

טיוס, היקמן ובעיקר טייריס נעשו משחקנים זולים מאד, לשחקנים מאד יקרים - כמעט בין-לילה.

לא חושב שהרמה ביכולת החדירה יורדת כי היקמן הולך, לדעתי דונטה סמית חודר יותר טוב כי פשוט הוא חזק בטירוף

18 יוני 2014, 08:02

Allan Turing כתב:
אני בעד.

טיוס ורייס תחת חוזה שלא מתייקר משמעותית, אלא אם כן יוארך וישודרג.
היקמן עוזב לפי הרעיון.
דונטה בערך בעלות של אינגלס.
העלויות של אליהו, מדלי ופלניניץ׳ יורדות.
גודס זול מבלאט.
קלאת׳ס הזר לא יקר בברוטו מבלו הישראלי.
פישר בטוח זול מג׳יימס (בהנחה שישאילו/יתירו חוזה עימו).
רק קרול יקר מהמקביל לו השנה.

18 יוני 2014, 08:20

עונת ה מלפפונים הזו היא הכי פחות מסובכת ממה שהיה בשנים האחרונות כי אין צורך במהפכה של ממש בסגל וגם יש די הסכמה פה בפורום על מה צריך להביא לאיזה שמות פחות או יותר...נראה לי שכולם די מסכימים שפארגו או קרול הם אופציה טובה , וגם על דונטה נראה לי שיש פחות או יותר הסכמה...שאר התוספות זה באמת בשוליים...

אגב לדונטה סמית' יש אחלה נתונים פיזיים להיות 4 מעולה ביורליג מבחינת גובהה ומאסה ו הוא גם יודע להשתמש מצויין בגוף שלו כך שאני לא רואה בעיה שהוא יהיה ה-4 המוביל...

18 יוני 2014, 08:25

את קלאתס הצעתי לפני שנה, אז בהנחה שבלו לא חוזר, למרות שתמיד פנטזתי על בלו ושמחתי שהוא חזר. אם קארול בא, קלאתיס לא רלוונטי. עדיף פורוורד חזק ואגרסיבי יותר ממנו. קלאתיס קלע שלשות די טוב וריבאונדר טוב, אבל זהו. יש שחקנים יותר משמעותיים שאפשר להביא. אתה גם לא צריך מימד קליעה מפורוורד אם קארול יבוא, זה בגדר בונוס. לפי דעתי, אם הכוונה היא אכן ללכת על דונטה ואז לשים את אחד הסמית'ים בעמדה 4, זאת אומרת סמול בול, משהו שאני לא אוהב אבל יכול לקבל אם יהיה גיבוי מהספסל, במקרה הזה לא הייתי חושב על קלאתיס אלא על דאנקן או רנדל (השני זול מהראשון וגם זול מקלאתיס) כמחליפים מהספסל, שיכולים לתרום מעבר לקלאתיס באספקטים אחרים של המשחק (דאנקן גם יכול לקלוע). זה כמובן אומר שבעמדה 4 יהיו שני זרים, וביחד עם נגיד קארול (אם יבוא), רייס, דונטה או דווין בעמדה 3 וסופו - יוצרים קאדר של 6 זרים, ואז יהיה צורך לקחת בחשבון שני דברים, ככל הנראה פחות ישראלים בכירים (ואני לא סופר את נערי הפוסטר), וזר שיישב על הספסל כל משחק.

18 יוני 2014, 08:49

הכוונה של מכבי בעמדה 2 היא להביא שחקן עם יכולות חדירה שיכול גם להוביל כדור כמה דקות במשחק אם צריך. העדיפות היא שחקן שיוצר ולא שחקן כמו קארול שהוא די חד גוני.

18 יוני 2014, 09:01

cannon כתב:הכוונה של מכבי בעמדה 2 היא להביא שחקן עם יכולות חדירה שיכול גם להוביל כדור כמה דקות במשחק אם צריך. העדיפות היא שחקן שיוצר ולא שחקן כמו קארול שהוא די חד גוני.

הלוואי עליי שחקן "חד גוני" כמו קארול. איזה שטויות, מדובר בקלעי הכי טוב באירופה, והוא גם עושה דברים נוספים חוץ מקליעה.

18 יוני 2014, 10:05

cannon כתב:הכוונה של מכבי בעמדה 2 היא להביא שחקן עם יכולות חדירה שיכול גם להוביל כדור כמה דקות במשחק אם צריך. העדיפות היא שחקן שיוצר ולא שחקן כמו קארול שהוא די חד גוני.

שיביאו את גאודלוק - גם קלעי ענק, גם יוצר וגם מנהל משחק
הוא ורייס יהיו צוות אדיר ביחד

18 יוני 2014, 13:11

זה נשמע כאילו מכבי מכוונים לפארגו....
האמת שבעמדה 4 אין הרבה ברירה אלא להחזיק שני זרים וכבר אמרתי שאהבתי מה שראיתי השנה מרנדל ודונטה בחיפה העונה...
לחיפה בשנים האחרונות היו אחלה פאוורדים . ג'פרסון , קלאתס, סמית' ,רנדל....

18 יוני 2014, 14:25

מכבי לא צריכה תואם רייס, זו תהיה טעות. היקמן לפחות ידע לקלוע פה ושם באחוזים לא רעים, לפארגו אין את זה. מכבי צריכה קלעי, שיידע גם להוביל כדור. אין צורך בעוד שחקן שמנהל את המשחק וחודר פנימה. גם אוחיון וגם רייס עושים זאת. הם לא מנהלי משחק גדולים, אבל מתוך החלטה מערכתית הם הרכזים. ושניהם חודרים טוב וקולעים רע. מכבי צריכה שחקן שיעמוד בחוץ שהגארדים או הגבוהים יכווצו את ההגנות ויתפור צ'אקות. אני אוהב את פארגו, אבל לא רואה אותו משתלב טוב עם רייס. זה או הוא או הוא, ולאור היכולת הפנומנלית של רייס בחודשיים האחרונים, אף אחד לא הולך לוותר עליו.

18 יוני 2014, 14:41

argof כתב:
Allan Turing כתב:
אני בעד.

טיוס ורייס תחת חוזה שלא מתייקר משמעותית, אלא אם כן יוארך וישודרג.
היקמן עוזב לפי הרעיון.
דונטה בערך בעלות של אינגלס.
העלויות של אליהו, מדלי ופלניניץ׳ יורדות.
גודס זול מבלאט.
קלאת׳ס הזר לא יקר בברוטו מבלו הישראלי.
פישר בטוח זול מג׳יימס (בהנחה שישאילו/יתירו חוזה עימו).
רק קרול יקר מהמקביל לו השנה.

חברה נו באמת.. תהיו רציניים. מישהו באמת חושב שקארול יבוא למכבי?

18 יוני 2014, 15:37

גיא גודס נפגש עם דני פרנקו, שון ג'יימס ישוחרר
עוזר מאמן מכבי ת"א יחתום במועדון על חוזה לשנתיים וכבר מחפש עוזר חדש. וויציץ': "גיא הוא גרסה של מיני בלאט". הצהובים יחפשו לסנטר קבוצה חדשה

http://one.co.il/Article/235206.html

18 יוני 2014, 15:41

שמואל1 כתב:גיא גודס נפגש עם דני פרנקו, שון ג'יימס ישוחרר
עוזר מאמן מכבי ת"א יחתום במועדון על חוזה לשנתיים וכבר מחפש עוזר חדש. וויציץ': "גיא הוא גרסה של מיני בלאט". הצהובים יחפשו לסנטר קבוצה חדשה

http://one.co.il/Article/235206.html

זה צעד מתבקש אבל ממש כואב לי על ג'יימס
לא דובר בזמנו שהחוזה שלו שדרוג לאיזור 700 אלף דולר?
אם מכבי תצליח להשאיל אותו לקבוצה אחרת (ואם הוא מרוויח חצי מיליון זה יהיה יותר קל) אז נחסוך המון כסף

18 יוני 2014, 15:52

מכבי גם ככה תשלם את רוב השכר שלו.
נושא נעול