פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: הכנות לעונה הבאה + הסגל שלכם - V2

03 יולי 2015, 00:46

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:מה זה אם היה לה? ראית את מכבי מנסה להביא צעיר ישראלי כישרוני בשנים האחרונות? דאוסן לא פה, מנקו לא פה וטימור לא פה. על השניים האחרונים אני יכול להבין, לא מבין את חוסר ההתאמצות בנושא דאוסן, ואף אחד לא ישכנע אותי שהתאמצו להחתים אותו. כשצריך לבקר, מבקרים. מכבי לא התנהלה נכון עם הצעירים. נקודה.

אז תגיד - מכבי לא התנהלה נכון עם דאוסן. זה עוד אפשר לקבל.
אבל אם מכבי לא חושבת שיש צעירים אחרים שכרגע שווה לה להשקיע בהם, אז אני לא רואה כאן משהו בעייתי

מכבי לא השקיעה באף צעיר ישראלי בשנים האחרונות ולא הכינה את עצמה כראוי לחוקי הליגה החדשים, אלו העובדות.
ומה זה שווה להשקיע? רפי מנקו שווה השקעה, בר טימור שווה השקעה, דאוסן שווה השקעה. מכבי לא חשבה עליהם בכלל בקיץ הקודם ולא עשתה מספיק מאמצים להנחית פה את דאוסן בקיץ הזה. מבחינתי זה טימטום ממדרגה עליונה. אין תירוצים.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 03 יולי 2015, 00:57, נערך פעם אחת בסך הכל.

03 יולי 2015, 00:57

לאנדסברג לא צעיר שמכבי השקיעה בו? אפילו שלחה אותו לצבא :)

03 יולי 2015, 00:59

עברו 3 שנים מאז שהוא הגיע בגיל 22. אז לא, כבר 3 שנים שמכבי לא הביאה ישראלי צעיר עם פוטנציאל ובטח לא הכינה את עצמה לחוק הצעירים.

03 יולי 2015, 01:03

אחדשיודע כתב:עברו 3 שנים מאז שהוא הגיע בגיל 22. אז לא, כבר 3 שנים שמכבי לא הביאה ישראלי צעיר עם פוטנציאל.

זה לא שבר טימור גדל בירושלים. להזכירך, הוא פרץ אצל אדלשטיין בהגועל.

אל תשכח שיש למכבי שחקנים בהשאלה לקבוצות אחרות, כמו זלמנסון ואיתי שגב.

03 יולי 2015, 01:05

לא יודע, לא מפריע לי שמכבי לא מגדלת צעירים.
אם פניני וסילבן לא נפצעים כל מה שנאמר פה על הסגל הישראלי לא רלוונטי.

03 יולי 2015, 01:07

felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:עברו 3 שנים מאז שהוא הגיע בגיל 22. אז לא, כבר 3 שנים שמכבי לא הביאה ישראלי צעיר עם פוטנציאל.

נכון, אבל אני מדבר איתך על השנים האחרונות ובעיקר מאז שנכנס לתוקף חוק הצעירים. מכבי השקיעה גם בבורשטיין, הלפרין וכספי... היו לה כמה הבלחות בשנות ה-2000. סילבן הגיע צעיר (ולא קיבל הזדמנות בעונה הראשונה), אבל זה קרה לפני 3 שנים.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 03 יולי 2015, 01:35, נערך 3 פעמים בסך הכל.

03 יולי 2015, 01:10

MTA2311 כתב:לא יודע, לא מפריע לי שמכבי לא מגדלת צעירים.
אם פניני וסילבן לא נפצעים כל מה שנאמר פה על הסגל הישראלי לא רלוונטי.

אבל הם כן נפצעו (בין היתר בגלל עומס), ומכבי כן איבדה אליפות ועפה בסוויפ בשלב ההצלבה.

ברגע שהמציאו את חוק הצעירים המטופש, מכבי פשוט מחקה אוטומטית 2 מקומות בסגל. לא חשבו בכלל לקדם ישראלי בליגה החזקה שלנו.

03 יולי 2015, 01:14

אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:

נכון, אבל אני מדבר איתך על השנים האחרונות. מכבי השקיעה גם בבורשטיין, הלפרין וכספי... היו לה כמה הבלחות בשנות ה-2000.
אבל אני מדבר על השנים האחרונות ובעיקר מאז שנכנס לתוקף חוק הצעירים. סילבן הגיע צעיר (ולא קיבל הזדמנות בעונה הראשונה), אבל זה קרה לפני 3 שנים.

אני כבר כתבתי על זה לא פעם. בורשטיין, הלפרין וכו', היו בין הצעירים הכי מוכשרים באירופה (לא בארץ באירופה!). גם בורשטיין וגם הלפרין הובילו נבחרות בעתודה למדליות כסף. הלפרין היה מלך הסלים של אליפות אירופה עד גיל 20, וגם מלך הסלים של אליפות העולם עד גיל 21... אין מה לעשות, היה דור מוכשר הרבה יותר של שחקנים שהיה שווה להשקיע בו. היום, בגלל החוקים המטומטמים, השחקנים הצעירים לא צריכים לעבוד קשה, כי במילא החוק מחייב להחתים אותם...!

03 יולי 2015, 01:16

זה לא פותר את מכבי להעמיד את הסגל החזק ביותר שהיא יכולה ולנסות לקדם ישראלים, בטח כשקיים חוק כזה. והיא לא עשתה את זה, פשוט מאוד. לא לפני שנתיים, לא לפני שנה ולא השנה. נתתי לך 3 שמות (מנקו, טימור ודאוסן) שמכבי יכלה לנסות להחתים ב-3 שנים האחרונות ולא עלה בדעתה בכלל.

03 יולי 2015, 07:45

טוב, אז עם כל הבלאגן, הנה מה שאנחנו יודעים על הסגל עד עכשיו:

1 - אוחיון
2 - רוצ'סטי/יבזורי
3 - סמית'/סילבן/פניני
4-
5- אמבקווה

סה"כ 7 שחקנים חתומים. עוד 3 ישראלים יצטרפו בהתאם לחוק הצעירים. האפשרויות של מכבי:
1- מקל הבלתי נלאה
2- גארד זר (אין שמות שעלו לאחרונה)
3- עמדה סגורה
4 - מקלין, האנטר

לא נראה טוב בכלל. רק גארד זר ברמה גבוהה יכול להפוך את הסגל הזה למכובד.
5- טיוס (לא ברור מצבו), פישר, סלוטר

03 יולי 2015, 10:43

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:מה זה אם היה לה? ראית את מכבי מנסה להביא צעיר ישראלי כישרוני בשנים האחרונות? דאוסן לא פה, מנקו לא פה וטימור לא פה. על השניים האחרונים אני יכול להבין, לא מבין את חוסר ההתאמצות בנושא דאוסן, ואף אחד לא ישכנע אותי שהתאמצו להחתים אותו. כשצריך לבקר, מבקרים. מכבי לא התנהלה נכון עם הצעירים. נקודה.

אבל אם מכבי לא חושבת שיש צעירים אחרים שכרגע שווה לה להשקיע בהם, אז אני לא רואה כאן משהו בעייתי

מכבי לא השקיעה באף צעיר ישראלי בשנים האחרונות ולא הכינה את עצמה כראוי לחוקי הליגה החדשים, אלו העובדות.
ומה זה שווה להשקיע? רפי מנקו שווה השקעה, בר טימור שווה השקעה, דאוסן שווה השקעה. מכבי לא חשבה עליהם בכלל בקיץ הקודם ולא עשתה מספיק מאמצים להנחית פה את דאוסן בקיץ הזה. מבחינתי זה טימטום ממדרגה עליונה. אין תירוצים.

אני אישית לא מסכים איתך לחלוטין.
דבר ראשון, מכבי הביאה לכאן את אוחיון וקידמה אותו רק לפני 4 שנים.
דבר שני, מכבי לקחה את לאנדסברג ולאט לאט הוא הופך להיות שחקן מצויין ברמה האירופאית הגבוהה.

תחשוב על זה ככה - מכבי היא הקבוצה היחידה בישראל שיש לה שאיפות באירופה ב-5 השנים האחרונות. לכן, היא צריכה לבחור את אותם
הצעירים שהיא חושבת שיעזרו לה באירופה, אחרת למה להחזיק אותם.
ב-5 השנים האחרונות, היא בחרה שני שחקנים וקידמה אותם לרמה של שחקני יורוליג לגיטימיים, וזה לא כזה מעט.
מה עשתה מגדל למשל? קידמה את בר טימור ומי עוד? ואתה באמת חושב שאלה שחקנים שיוכלו לעזור להם באירופה?

03 יולי 2015, 10:46

אחדשיודע כתב:זה לא פותר את מכבי להעמיד את הסגל החזק ביותר שהיא יכולה ולנסות לקדם ישראלים, בטח כשקיים חוק כזה. והיא לא עשתה את זה, פשוט מאוד. לא לפני שנתיים, לא לפני שנה ולא השנה. נתתי לך 3 שמות (מנקו, טימור ודאוסן) שמכבי יכלה לנסות להחתים ב-3 שנים האחרונות ולא עלה בדעתה בכלל.

ומה הם היו עוזרים לנו ביורוליג?
שחקנים שמשחקים רק במסגרת אחת, ולא משחקים בשניה, לא באמת יתקדמו ויהפכו לחלק חשוב בקבוצה. זה לא עובד ככה,
ראה מקרה ג'ייק כהן, מורן רוט, חג'ג' וכו'. זה לא עובד.

מי שלא מספיק טוב ליורוליג, לא יישחק בסופו של דבר גם בליגה..

03 יולי 2015, 11:04

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:

אני אישית לא מסכים איתך לחלוטין.
דבר ראשון, מכבי הביאה לכאן את אוחיון וקידמה אותו רק לפני 4 שנים.
דבר שני, מכבי לקחה את לאנדסברג ולאט לאט הוא הופך להיות שחקן מצויין ברמה האירופאית הגבוהה.

תחשוב על זה ככה - מכבי היא הקבוצה היחידה בישראל שיש לה שאיפות באירופה ב-5 השנים האחרונות. לכן, היא צריכה לבחור את אותם
הצעירים שהיא חושבת שיעזרו לה באירופה, אחרת למה להחזיק אותם.
ב-5 השנים האחרונות, היא בחרה שני שחקנים וקידמה אותם לרמה של שחקני יורוליג לגיטימיים, וזה לא כזה מעט.
מה עשתה מגדל למשל? קידמה את בר טימור ומי עוד? ואתה באמת חושב שאלה שחקנים שיוכלו לעזור להם באירופה?

יוני, אתה הולך אחורה מידי. ונעזוב את זה שאוחיון הגיע בגיל 24, שזה לא קידום צעירים.

חוק הצעירים נכנס לתוקפו בקיץ 2013, לפני שנתיים (3 קיצים כולל זה). מה מכבי עשתה בנידון? איך היא התמודדה איתו? כלום, היא לא. מכבי רשמה שני נערי פוסטר בכל משחק, שחקנים שהיא לא האמינה בהם - ולא חשבה בכלל לחזק את המקום הזה. אז עונה אחת זה לא הפריע כל כך (בין היתר כי לא חווינו פציעות בגזרה הזאת ודיוויד בלו אחד), אבל בעונה השניה ראינו כמה היה יכול לעזור לנו שחקן ישראלי נוסף ברוטציה. אז מה הוויכוח פה בכלל? למה שמכבי לא תרצה עוד שחקנים זמינים ברוטציה בכל משחק? למה שמכבי לא תרצה לטפח צעירים ישראלים כשיש לה אפשרות? למה מכבי לא מתקנת טעויות ועושה מאמצים לצרף צעיר שיכול לתרום 20 דקות במשחק ועל הדרך לפתח אותו ולהתגאות בייצור?
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 03 יולי 2015, 11:10, נערך פעם אחת בסך הכל.

03 יולי 2015, 11:07

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:זה לא פותר את מכבי להעמיד את הסגל החזק ביותר שהיא יכולה ולנסות לקדם ישראלים, בטח כשקיים חוק כזה. והיא לא עשתה את זה, פשוט מאוד. לא לפני שנתיים, לא לפני שנה ולא השנה. נתתי לך 3 שמות (מנקו, טימור ודאוסן) שמכבי יכלה לנסות להחתים ב-3 שנים האחרונות ולא עלה בדעתה בכלל.

ומה הם היו עוזרים לנו ביורוליג?
שחקנים שמשחקים רק במסגרת אחת, ולא משחקים בשניה, לא באמת יתקדמו ויהפכו לחלק חשוב בקבוצה. זה לא עובד ככה,
ראה מקרה ג'ייק כהן, מורן רוט, חג'ג' וכו'. זה לא עובד.

מי שלא מספיק טוב ליורוליג, לא יישחק בסופו של דבר גם בליגה..

די כבר עם היורוליג, די. מה קשור היורוליג? מה יעזור לך דגן יבזורי ביורוליג? על אותה משבצת, הוא יעזור בליגה. יוסיף עומק, יוריד עומס מאחרים. ואם היית מביא צעיר ישראלי שיכול לשחק מעל 20 דקות בליגה, היית יכול לוותר על יבזורי, שגם ככה לא יתלבש לחצי מהמשחקים. למה המחשבה העקומה הזאת וההתעקשות ללכת נגד החוק הקיים? מכל דבר רע צריך לראות איך מוציאים טוב.

03 יולי 2015, 13:34

האוזמן, שכנראה קורא פה, חוזר על הדברים שלי ואומר שמכבי שינתה גישה - היא הולכת על בטוח ולא על הימורים כמו בשנים הקודמות.

http://sports.walla.co.il/item/2869392

03 יולי 2015, 13:44

אחדשיודע כתב: נערך .

והוא צודק לגמרי בנושא הזה , אולי לא לימדו אותך אבל אין ארוחות חינם , להביא עוד ישראלים שלא רלוונטים ליורוליג אבל יתנו תעודת ביטוח למקרה של פציעות כפולות באותה עמדה (פניני וסילבן) יבוא על חשבון השחקנים הזרים שמכבי תביא או במקרה הנוכחי על חשבון הגארד הזר שאני עדיין משוכנע שיהיה גארד בכיר ( 800,000 ומעלה ) או על חשבון הגבוה הזר הנוסף .
נערך לאחרונה על ידי יוסי22 בתאריך 03 יולי 2015, 13:46, נערך פעם אחת בסך הכל.

03 יולי 2015, 14:11

חברים, בואו נרגע בבקשה ונשמור על כבוד אחד של השני... לכל אחד יש את דעתו ולכל אחד מותר להביע אותה
מבלי לחטוף על זה קללות והערות פוגעניות...

03 יולי 2015, 14:21

יוסי22 כתב:
אחדשיודע כתב: נערך .

והוא צודק לגמרי בנושא הזה , אולי לא לימדו אותך אבל אין ארוחות חינם , להביא עוד ישראלים שלא רלוונטים ליורוליג אבל יתנו תעודת ביטוח למקרה של פציעות כפולות באותה עמדה (פניני וסילבן) יבוא על חשבון השחקנים הזרים שמכבי תביא או במקרה הנוכחי על חשבון הגארד הזר שאני עדיין משוכנע שיהיה גארד בכיר ( 800,000 ומעלה ) או על חשבון הגבוה הזר הנוסף .

אין ארוחות חינם? כמה נראה לך שמכבי היתה צריכה לשלם על בר טימור/רפי מנקו/דאוסן לפני שנה או שנתיים? כמעט כלום. כמה מכבי היתה צריכה לשלם על דאוסן הקיץ בהשוואה למקל? אולי חצי. לא רלוונטיים ביורוליג? תלוי איך אתה מסתכל על זה, דרך התירוצים והעיניים של ההנהלה, או מנסה להסתכל על הצד ההגיוני וללמוד מהטעויות של העונה האחרונה. הרי הטילו על מכבי מגבלות חוקתיות בליגה, שמביאות עומס על השחקנים הבכירים של מכבי ובמיוחד על הישראלים שלה - איך זה לא ישפיע על היורוליג? ראינו שזה השפיע. אז נכון, מכבי למדה לקח באיזשהו אופן ועיבתה את הסגל ביבזורי (פרט לישראלי בכיר נוסף שיוסיפו ככל הנראה), שזה עוד בגדר הסביר, אבל זה רק מדגיש את חוסר ההשקעה בצעירים וחוסר ההבנה של החוק שמגביל אותה כל כך. אני הייתי הולך בכל הכוח על צעיר במקום יבזורי (דאוסן), שיהיה זמין בכל משחקי הליגה.

03 יולי 2015, 16:56

טרייד על שון דאוסון זו מטרה אסטרטגית של מכבי.
גם בגלל כשרונו, גם בגלל גילו, גם בגלל שהוא משלים היטב את הקו האחורי המסתמן.
יש לא מעט כלים לעשות את זה: ג׳ייקוב כהן, דרגאן בנדר וגם יבזורי כעת.

במקרה כזה, הסגל שהייתי שואף אליו היה מורכב מ:
חמישה ישראלים בוגרים: אוחיון, לנדסברג, פניני, דאוסון, רות׳ברט (או ת׳יוס אם יישאר)
ששה זרים: רוצ׳סטי, פארמאר (ולא מקל), סמית׳, הורוגנדי, אמבקווה ורדוליצה
שני צעירים: אלטיט ושגב

הרכב הומוגני לליגה ולאירופה.
נערך לאחרונה על ידי argof בתאריך 03 יולי 2015, 17:10, נערך פעם אחת בסך הכל.

03 יולי 2015, 17:02

argof כתב:טרייד על שון דאוסון זו מטרה אסטרטגית של מכבי.
גם בגלל כשרונו, גם בגלל גילו, גם בגלל שהוא משלים היטב את הקו האחורי המסתמן.
יש לא מעט כלים לעשות את זה: ג׳ייקוב כהן, דרגאן בנדר וגם יבזורי כעת.

דני פדרמן כבר דיבר על נושא דאוסן. ראשון רוצים סכום מטורף על הבייאאוט. את יבזורי אתה לא יכול להעביר בשום טרייד. ג'ייק כהן אולי כן, אבל אני לא חושב שראשון ילכו על זה.

בשורה התחתונה - דאוסן לא רוצה להיות במכבי כרגע ובשנה הבאה יש סיכוי סביר שהוא במילא ילך ל- NBA.
נושא נעול