פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: ת׳רד המלפפונים - אייברסון סיכם

08 ספטמבר 2016, 12:41

אחדשיודע כתב:תלוי. אם מכבי הולכים עליו בגלל שהוא זול כביכול, אז בייאאוט יכול לשנות את התמונה.
אבל אני אהיה מופתע (שוב) אם מכבי תסכים לשלם בייאאוט של יותר מ-50 אלף דולר, שגם הוא יהיה הזוי בעיניי.

הם כנראה מאוד לחוצים.

08 ספטמבר 2016, 12:50

מקווה שהעסקה הזאת תיפול. החתמה רעה רעה.

08 ספטמבר 2016, 12:53

כל מותחי הביקורת לא טעו ? סוני ווימס גאודלוק צירבס ומילר אלו החתמות יקרות ממה שהורגלנו ויחד עם סמית זה 4 שחקנים מאוד יקרים שרובם אף אחד לא חלם בסוף עונה שעברה לראות בצהוב , מה גם שהקו הקדמי לא כזה רע כמו שמציירים פה , יש סנטר נורמלי עוד 4 לא רע ובקאפ סנטר לא רע זה לא כזה נורא תפסיקו להגזים .

מה גם שצריך לראות את הקבוצה משחקת ביחד ואז לשפוט , בכל מקרה את הכיס כן פתחו הקייץ במונחים של מכבי , זה שהסגל לא מאוזן זה משהו אחר ונתון לויכוח .

08 ספטמבר 2016, 13:05

מקאדו 3 כתב:כל מותחי הביקורת לא טעו ? סוני ווימס גאודלוק צירבס ומילר אלו החתמות יקרות ממה שהורגלנו ויחד עם סמית זה 4 שחקנים מאוד יקרים שרובם אף אחד לא חלם בסוף עונה שעברה לראות בצהוב , מה גם שהקו הקדמי לא כזה רע כמו שמציירים פה , יש סנטר נורמלי עוד 4 לא רע ובקאפ סנטר לא רע זה לא כזה נורא תפסיקו להגזים .

מה גם שצריך לראות את הקבוצה משחקת ביחד ואז לשפוט , בכל מקרה את הכיס כן פתחו הקייץ במונחים של מכבי , זה שהסגל לא מאוזן זה משהו אחר ונתון לויכוח .

גאודלוק הוא תחליף למילר, צירבס לא שחקן של מיליון דולר והוא גם המחליף של פאברני שהרוויח 800 אלף

08 ספטמבר 2016, 13:14

אשכרה צופה בו כרגע ביוטיוב בx1.5 במהירות. נראה נורמטיבי.

08 ספטמבר 2016, 13:15

אני מבין שרק אני חושב שציברס ואייברסון זה קוו קידמי לא רע בכלל ?
מעניין כמה פה באמת ראו יותר ממשחק אחד של אייברסון בשנתיים האחרונות....

08 ספטמבר 2016, 13:19

זה צירבס, אייברסון, ראד, אלכסנדר ושגב.
דהיינו התקדמנו מרמת ליגה ישראלית לרמת יורוקאפ. זה עדיין רע.

08 ספטמבר 2016, 13:21

מקאדו 3 כתב:כל מותחי הביקורת לא טעו ? סוני ווימס גאודלוק צירבס ומילר אלו החתמות יקרות ממה שהורגלנו ויחד עם סמית זה 4 שחקנים מאוד יקרים שרובם אף אחד לא חלם בסוף עונה שעברה לראות בצהוב , מה גם שהקו הקדמי לא כזה רע כמו שמציירים פה , יש סנטר נורמלי עוד 4 לא רע ובקאפ סנטר לא רע זה לא כזה נורא תפסיקו להגזים .

זה בסדר גמור להעביר ביקורת, אפילו חשוב. מועדון בריא ותקין גם אמור להקשיב לביקורות ולהסיק מסקנות.
אגב, מי קבע שכל המבקרים למינהם של ההנהלה החליטו שלא תהיה העלאת תקציב?

וכן, התקציב גדל (וזה ממש לא אומר שהבעלים הכניסו את היד לכיס, אלא שהם הגדילו את מקורות ההכנסה של המועדון - אם דרך מנויים, ספונסרים, זכויות שידור או מהיורליג) - לא חושב שיש למישהו ספק אמיתי לגבי זה. אבל תתפלאו, עדיין אפשר להעביר ביקורת מקצועית על דרך התנהלות המועדון ובעליה - גם אם נעשו דברים טובים בסופו של דבר הקיץ, ברובם (ולמרות שהשינוי המיוחל בסקאוטינג לא נעשה). אם שמים על השולחן 25 מיליון דולר ומפקששים בהחתמות האחרונות, אז זה כל ההשקעה הראשונית לא תהיה שווה הרבה.

08 ספטמבר 2016, 13:30

אתם מבינים שזה שחקן שקרשיאקה פשוט ויתרה עליו?
סטייל מה שעשינו עם רוצ'סטי והנדריקס?

שג'וש בון החליף אותו?

08 ספטמבר 2016, 13:35

אחדשיודע כתב:תלוי. אם מכבי הולכים עליו בגלל שהוא זול כביכול, אז בייאאוט יכול לשנות את התמונה.
אבל אני אהיה מופתע (שוב) אם מכבי תסכים לשלם בייאאוט של יותר מ-50 אלף דולר, שגם הוא יהיה הזוי בעיניי.

הכיס של פדרמן מעניין אותי טיפ טיפה פחות ממצב בריאותו של חאלד משעל. אם הם ישלמו 50 או 200 בייאאוט זה חסר משמעות לדעתי (כי במילא הכסף לא הולך לשחקנים אחרים).
השאלה היחידה המעניינת זה אם אייברסון הוא השחקן המתאים להיות סנטר מחליף. ככל הנראה לא, אבל זה לא השחקן שלפיו תקבע העונה של מכבי במילא.

ת׳רד המלפפונים - אייברסון סיכם

08 ספטמבר 2016, 13:44

את אף אחד לא מעניין הכיס של פדרמן. אבל אם הולכים על שחקן x כי הוא זול, והוא בעצם לא זול כמו שחשבו בתחילה - אז צריך לעשות חישוב מחדש ולהסתכל על אופציות אחרות. מסכים? יפה.

ולגבי ״זה לא השחקן שלפיו תקבע העונה של מכבי במילא״ - לא יודע. אולי כן, ואולי לא. אבל אני די בטוח שהוא יכול להיות גורם משמעותי מאוד בעונה של מכבי, ואני לא חושב שעם החתמה בינונית ומטה נוכל לכוון גבוה.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 08 ספטמבר 2016, 13:54, נערך פעם אחת בסך הכל.

08 ספטמבר 2016, 13:54

החציל האצטקי כתב:זה צירבס, אייברסון, ראד, אלכסנדר ושגב.

חשבתי שאתה מחבב את ראד ואלכסנדר

08 ספטמבר 2016, 13:55

שועל כתב:
החציל האצטקי כתב:זה צירבס, אייברסון, ראד, אלכסנדר ושגב.

חשבתי שאתה מחבב את ראד ואלכסנדר

אני כן, אבל לא צירבס ולא אייברסון סנטרים שמתאימים לשחק לידם.

08 ספטמבר 2016, 13:56

נקווה שנראה ממנו יותר כאלה

08 ספטמבר 2016, 14:13

החסימה שלו על קוזימינזקאס ,זה דבר מצחיק זה חסימה ממישו שבקושי מתרומם על מישו מצד שני שבקושי מתרומם מהרצפה ,ביחד הם קפצו 25 סמ.

08 ספטמבר 2016, 14:24

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:נו רוי, תעשה לי טובה
אמרת במהלך כל העונה שמכבי נדפקה עם החוזים הנוכחיים ושלא יבואו שחקנים איכותיים ושנלך לעונה פיננסית
פתאום זה לא מפתיע שמכבי החתימה שני שחקנים במיליון וחצי

ואל תעוות את הדברים, אמבקווה עולה 300-400 אלף דולר פחות מצירבס
יש גם את כל החוזים שמכבי עוד משלמת, שזה בפני עצמו עוד מלא כסף
אתה יכול לסובב את זה איך שאתה רוצה אבל התקציב עלה הקיץ ואפילו בצורה יפה

נכון, אמרתי בהלך העונה שילכו לעונה פיננסית, אבל אז הגיע הפורמט החדש של היורוליג והגדיל את ההכנסות בכמה מליונים. אף אחד לא הופתע משני שחקנים במליון וחצי דולר. זה בערך מה שציפיתי.

לגבי ציברס/אמבקווה - עד כמה שאני זוכר, אמבקווה קיבל 750 (או 850) נטו לשנה. אני טועה? ציברס מקבל מליון נטו. משהו לא מסתדר לי במספרים, אבל אולי אחדשיודע יוכל לעשות סדר.

לגבי השחקנים שלא משחקים בקבוצה - זה קצת קשה כי בכל עונה יש כמה כאלה, אז צריך לעשות ממש מעקב על העונה הזו לעומת העונה שעברה, אני כבר לא זוכר. אולי אחרים זוכרים.

התקציב עלה, אבל נראה שעלה בפחות מהכסף העודף שיתקבל מהיורוליג ומהעליה במחירי המנויים. אז כן, על פניו זה נראה כמו עונה פיננסית (בלי להתחשב במילר ובשחקנים שלא משחקים בקבוצה).

1. ממש לא, אמרת את זה גם (ונראה לי רק) אחרי שידענו על הפורמט החדש אז אל תשנה את הנתונים לטובתך כי זה ממש לא הסיטואציה שהיתה
2. אמבקווה קיבל 650-700, צירבס 1-1.1
3. מכבי משלמת השנה הרבה יותר עבור שחקנים שלא משחקים אצלה
4. זאת כבר פרשנות שלך למה התקציב עלה. אתה טענת, אחרי שינוי הפורמט של היורוליג שהתקציב לא יעלה אלא יירד, והוספת ואמרת שנלך לעונה פיננסית ושהפורמט החדש רק תורם לכך כי גם כך המקום ביורוליג מובטח

08 ספטמבר 2016, 14:32

אחדשיודע כתב:

זה בסדר גמור להעביר ביקורת, אפילו חשוב. מועדון בריא ותקין גם אמור להקשיב לביקורות ולהסיק מסקנות.
אגב, מי קבע שכל המבקרים למינהם של ההנהלה החליטו שלא תהיה העלאת תקציב?

וכן, התקציב גדל (וזה ממש לא אומר שהבעלים הכניסו את היד לכיס, אלא שהם הגדילו את מקורות ההכנסה של המועדון - אם דרך מנויים, ספונסרים, זכויות שידור או מהיורליג) - לא חושב שיש למישהו ספק אמיתי לגבי זה. אבל תתפלאו, עדיין אפשר להעביר ביקורת מקצועית על דרך התנהלות המועדון ובעליה - גם אם נעשו דברים טובים בסופו של דבר הקיץ, ברובם (ולמרות שהשינוי המיוחל בסקאוטינג לא נעשה). אם שמים על השולחן 25 מיליון דולר ומפקששים בהחתמות האחרונות, אז זה כל ההשקעה הראשונית לא תהיה שווה הרבה.

רק בשביל להבהיר את עצמי, אני בעד להעביר ביקורת מקצועית ואני עושה את זה בעצמי
עיקר הויכוח שלי בדיון הזה היה שאמרו שלא השקיעו כספית וזה לא נכון

Re: ת׳רד המלפפונים - גם הפעם לא תהיה החתמה

08 ספטמבר 2016, 14:47

אחדשיודע כתב:לגבי המספרים - כל הסכומים שמצויינים בתקשורת הישראלית הם בנטו (אלא אם מצוין אחרת).
יש 25% מס על זרים, 50% על ישראלים. ובסופו של דבר, מה שמעניין אותנו (מבחינה תקציבית) הוא כמה מכבי משלמת, ולא כמה השחקן מרוויח.

אופס, עשיתי סלט באחוזים. אכן 25% על זרים ו-50% על ישראלים (46%!).

זה לא שאתה טועה מבחינה תקציבית, הבעיה היא חוסר האחידות בשיח. 99% מהדיווחים מדברים על שכר נטו (למעט הדיווח בגלובס ודומים לו שצצים פעם ב-). 99% מהדיונים בפורום מדברים על שכר נטו, לא מזמן ניהלנו דיון גדול על שכר שחקני השושלת וכו' - הכל או כמעט הכל בנטו (סתם דוגמה, אבל היא מייצגת). כנ"ל פרסומים באירופה - בדר"כ מדברים על הנטו ששחקנים הולכים לקבל, ואז לבוא ולהשוות ברוטו ששחקן יקבל פה נראה לי חוטא למטרה. הסיבה היחידה הטובה שאני רואה לדבר על ברוטו היא הישראלים בגלל חוסר האחידות במיסוי, אבל עדיין, רוב השיח הוא סביב הזרים.

אחדשיודע כתב:בתקשורת מציינים כאמור את הסכום שהשחקן ירוויח, ולא את הסכום שהמועדון ישלם. צירבס ירוויח מיליון דולר, אבל מכבי תשלם עליו 1.25 מיליון דולר. סילי ירוויח 400 אלף דולר, אבל מכבי תשלם עליו 525 אלף דולר. אלכסנדר ירוויח כ-300 אלף דולר, אבל מכבי תשלם עליו 400 אלף דולר (נכון לפחות לעונה הראשונה). ווימס ירוויח 1.5 מיליון דולר, אבל מכבי תשלם עליו 2 מיליון דולר.
סמית הרוויח בעונה שעברה 1.2 מיליון דולר, אבל מכבי שילמה עליו 1.6 מיליון דולר. לא יודע אגב כמה הוא ירוויח העונה, אבל אני חושב שמדרגת המס עליו עולה ל-50%.
כל הישראלים "הבכירים" (מקל, אוחיון, לנדסברג, פניני) הרוויחו בעונה שעברה בסביבות חצי מיליון דולר (ולא זכור לי שמישהו חידש את החוזה הקיץ) - כמיליון דולר ברוטו על כל אחד. יבזורי הרוויח כ-330 אלף דולר אאל"ט = כ-700 אלף דולר ברוטו.

וזאת ההוכחה למה זה לא משנה. כלומר, למכבי זה משנה מאוד, והם צריכים לדאוג לזה, אז בוא נשאיר את זה להם. אבל מה הטעם פתאום קיץ אחד בהיר, להתחיל לדבר על ברוטו ולנפח את המשכורות של כולם? כל זר שעבר פה ב-X דולר - בעצם קיבל ברוטו גדול בהרבה. אז עכשיו נשנה את כל הפרספקטיבה שיש לכל אחד מאיתנו בראש בעשרות אחוזים? עוד פעם, לא נוח מבחינת אחידות ולמטרות הדיון בינינו.

וגם אז צריך לדייק, זה לא 25% תוספת לנטו, זה 25% הורדה מהברוטו. במילים אחרות, אם צירבאס מקבל מיליון דולר נטו, הוא מקבל 1.333 מיליון ברוטו ולא 1.25. התוספת היא בעצם 33%. זה לא הבדל קריטי, אבל זה רק מוסיף ל-mental burden בכל הסיפור הזה.

אחדשיודע כתב:אתה מוזמן לתת להם קרדיט על החתמת צירבס (או על השילוב שלו עם מילר), זכותך. אני גם בטוח שיש אנשים שתופסים מצירבס יותר ממני (או ממך). אבל אני באופן אישי, לא תופס ממנו כסנטר ראשון לקבוצת ירוליג בכירה - עם מילר או בלעדיו. לצערי, מהיום הראשון לא אהבתי את ההחתמה הזאת (בסכומים שדובר עליהם), וציינתי זאת. אני יכול להבין את הסיבות שהביאו להחתמתו (ולשמוע את הסיפורים על הסוכן המשותף שלו עם מילר וסילי), אבל לא יכול להסכים איתם.

אני חושב שלקחת ציוותים שלמים שהוכיחו את עצמם ואת הכימיה הפנימית שלהם, יש להם אפסייד ופוטנציאל עתידי, זה דבר חיובי, ואמור גם להקל על ההשתלבות שלהם. ואם היה אפשר לעשות אותו דבר בבאק-קורט - מה טוב (כל עוד אין איזו התנגשות ביניהם). מיליון דולר נטו לסנטר פותח זה לא סכום גבוה בימינו, ואני לא רואה רשימות של מועמדים פוטנציאליים שנכנסים תחת הדרישות שתיארתי. הבעיה עם כל ההצעות האלה מה-NBA שרצות בפורום, היא שקודם כל אף אחד לא יודע - אולי דיברו עם השחקנים האלה, ושנית, יש סימן שאלה הרבה יותר גדול על ההשתלבות שלהם באירופה, ויותר מזה, על ההשתלבות המהירות שלהם באירופה בתוך מספר שבועות. צירבאס במובן הזה, על כל תחלואיו, הוא כן הימור בטוח יותר. וזה לא אומר שלא הייתי מעדיף איזה יהלום מה-NBA במקומו, אבל הכל יחסי.

אחדשיודע כתב:תמיד יש אופציות זולות יותר לקראת סוף הקיץ - אם שחקנים שלא מצאו את מקומם בקבוצה הקודמת ומחפשים שידוך חדש, ואם שחקנים שמגיעים ממחנות ה-NBA (וצריך להמתין להם עד אוקטובר. כן, לפעמים סבלנות משתלמת). זה בדיוק העניין - על שחקנים מחליפים אתה יכול לחכות, לא על שחקנים מרכזיים. ומה שמכבי עשתה הוא הפוך, סיכמה בתחילת הקיץ עם שחקנים משניים כמו סילי ואלכסנדר, וחיכתה עם ההחתמה של שחקן מרכזי לעמדת הפנים (או... עדיין מחכה). זה עקום ולא נכון.
וגם בתחילת הקיץ היית יכול למצוא סנטר מחליף זול וטוב - יוהאנס ווגמן למשל, שחתם בסופו של דבר בויטוריה. סנטר גרמני צעיר בן 23, אולי עדיין לא בשל ב-100%, אבל לדעתי הוא יכול להיות שחקן מצוין. מסוג ההחתמות שאני אוהב.

אם אתה שואל אותי על סנטר שהייתי מחתים במקום צירבס (ולא בהכרח ביותר כסף) - אז ג'רנל סטוקס. לחלוטין.
הימור אומנם (בגלל הגיל), אבל כישרון ענק. נופל בין עמדות 4 ל-5 ב-NBA (לא מספיק זריז לשמור על 4, ולא מספיק גבוה ואתלטי לעמדה 5), אבל מתאים לאירופה בתור סנטר.
וכן, גם רובינסון הוא שם שהייתי משכיב עליו כמובן את הכסף לפני צירבס. מציע לו מיליון וחצי (ברוטו, בסך הכל 250 אלף יותר מצירבס) - ורואה מה קורה הלאה. כמוהו, יש לא מעט שמות של פליטי NBA שהלכו אחרי הכסף לסין (ג'יי ג'יי היקסון, ג'ייסון תומפסון ועוד), ואני לא בטוח שכולם מקבלים יותר מהסכום הזה.
צריך בסך הכל איש סקאוטינג שמתמצא קצת ב-NBA, ממש לא בשמיים. במכבי לצערי זה לא קיים.

עוד פעם, זה בדיעבד. תסתכל על זה כרונולוגית - מכבי החתימה 3 שחקני חמישייה קדמיים ושחקן מחליף אחד לקו האחורי בבת אחת. מקל יועד להיות הרכז הפותח. היא בעצם סגרה 4 מתוך 5 מהחמישייה, והחתימה מחליף אחד. אז מכבי הייתה במצב כמעט אידיאלי. ואז מילר נפצע, אז המאזן ירד ל-2 חמישייה ו-1 מחליף (בלי מקל). ואז אלכסנדר הוחתם, וגם אז תלוי איזו פרשנות נותנים לזה - כי אני גורס שמה שהביא להחתמתו הוא החוק הרוסי. אז גם בגזרת ההחלטות היינו מרוויחים בלי החוק הרוסי, לא רק בתקציב. 2-2. ואז הוחתמו גאודלוק וראד, וזה הפך להיות 4 חמישייה ו-2 מחליפים.

וכל זה נאמר כמובן בלי שום קשר להאם מקל וצירבאס מתאימים לפתוח, והאם סילי ואלכסנדר מספיק טובים לספסל וכו'. אני האחרון אגב שיתווכח שמכבי צריכה סקאונטינג נורמלי.

אחדשיודע כתב:מסכים איתך לגבי רוב הדברים, אם כי אין לי העדפה למי מבין מקל או אוחיון. שניהם שחקנים בינויים לטעמי - מקל אומנם טוב יותר על הנייר, אבל אני לא בטוח שהוא הרבה יותר יעיל מהספסל.
אין ספק שהישראלים הם ה-"בעיה" בסגל מבחינה תקציבית. עם זאת, זו בעיה שאתה יכול להתמודד איתה, אם אתה עובד מסודר ונכון. ומכבי... לא כל כך עובדת מסודר בשנים האחרונות. נתחיל מזה שאתה יכול לוותר על אחד הישראלים הבכירים בסגל, אין צורך ב-6 כאלו - בין היתר בעקבות העובדה שאפשר להרכיב רק 5 ישראלים בכירים בכל משחק (בהנחה שרושמים 5 זרים ו-2 צעירים). וחוץ מזה, לא ברור הצורך גם במקל וגם באוחיון - שני שחקנים "בכירים" באותה עמדה, שהמחיר שלהם גם גבוה בהרבה מהתפוקה שלהם (לטעמי). מעדיף שחקן צעיר ישראלי בינוני אחר, באחת מעמדות הפנים.

קודם כל, בעונה האחרונה מקל הוכיח מעל כל ספק שהוא נותן תפוקה גבוהה בהרבה מאוחיון. עד העונה האחרונה היה על זה ויכוח, אבל אחרי אליפות אירופה והעונה עם מכבי, אני חושב שמי שמתווכח על זה מעיד בעיקר על עצמו - שהוא לא אובייקטיבי. מה שכן, היכולת שלהם לעלות מהספסל, זה כבר סיפור אחר לגמרי... אוחיון בהחלט הוכיח את עצמו, מקל לא ברור. אני באופן אישי חושב שמקל יגיב טוב אם לשים לפניו כשרון, ולא מישהו גרוע עם חוזה גדול, או ישראלי אחר שמקומבן. אני חושב שהוא יעשה את המוות לאותו זר באימונים, וזה יהפוך את הזר הזה לטוב יותר, אותו לטוב יותר, וישרת את כולם.

08 ספטמבר 2016, 15:17

yzafrir כתב:אני מבין שרק אני חושב שציברס ואייברסון זה קוו קידמי לא רע בכלל ?
מעניין כמה פה באמת ראו יותר ממשחק אחד של אייברסון בשנתיים האחרונות....

גם אני חושב שהוא לא נוראי כמו שעשו אותו כאן, גם אין לי בעיה עם שגב , אלכסנדר וראד בשילוב איתם (בניגוד לחציל והאירוניה שבזה שחציל נלחם על שמו של ראד) הוא קו קידמי שחסרה בו קצת אתלטיות ועוצמה אולי וכישרון מסויים בעמדה 5, אבל הוא קו קידמי סולידי מאוד. צירבס ואייברסון שניהם שחקנים מאוד סולידים, לא כוכבים אבל עושים עבודה. שגב יוסיף רגעים בהגנה ואגרסביות, ואלכסנדר וראד יתנו משחק עם הפנים לסל ברמה גבוהה מאוד וקליעה מבחוץ. בנוסף לכל זה, צריך להסתכל במבט על כל הקבוצה. אז יש חוסר איזון מסויים בסגל אבל לדעתי סה"כ הסגל שלנו הוא סגל עם פוטנציאל. אחרי העונה הקשה שמכבי עברה (ואנחנו איתם) אני מרוצה מהסגל הסופי.

08 ספטמבר 2016, 15:27

הבן אדם כ"כ גרוע שהוא עבר קולג' ממינסוטה לקולורדו סטייט כי טרבור אמבקווה שתה לו את כל הדקות.
נושא נעול