על ידי felix_r » 27 אוגוסט 2020, 02:20
כל זה קורה בגלל שיש יותר מדי נשק אצל עבריינים בארה"ב. גם במדינות בהן קשה יותר לקנות נשק, עדיין יש המון נשק אצל עבריינים, כי הם פורצים לבתים, ומתוך הבתים גונבים נשק שנקנה באופן חוקי לחלוטין על ידי אנשים שומרי חוק בשביל הגנה עצמית בלבד.
בגלל כמות הנשק ברחובות השוטרים עצמם כל הזמן נמצאים בסכנה שירו עליהם, ולא מוכנים לסכן את חייהם תמורת משכורת עלובה. בגלל זה השוטרים מרבים לירות ברגע שהחשוד לא נשמע להוראות שלהם. השוטרים מרבים קודם לירות ואחר כך לבדוק. הרציונל של השוטרים הוא בערך כזה - "עדיף שישפטו אותי 12 (מושבעים) בבית משפט, מאשר 4 ישאו את הארון שלי בהלוויה".
לשוטרים יש איגוד מיקצועי שבמקרה הצורך מספק להם הגנה משפטית, ומשלם עבור עורכי דין שיציגו את השוטר בבית משפט. כאשר יש לשוטר יצוג משפטי הולם, קשה מאוד להכניס את השוטר הזה לבית סוהר. השוטר אומר בבית משפט משהו כמו: החשוד ניסה לשלוף עלי אקדח. צעקתי לו "זרוק את הנשק ותרים את הידיים!" , אבל החשוד לא שמע להוראות שלי, אז נאלצתי לירות בו. גם השותף של השוטר אומר את אותו הדבר...
וזה בכלל לא משנה אם החקירה תוכיח, שלחשוד לא היה שום נשק, ושהוא בכלל ניסה להוציא את הסלולארי שלו מהכיס, ולא את האקדח (שלא היה לו). אז מה. אז השוטרים יגידו שהם טעו בזיהוי. טעות מצערת, אין מה לעשות. חשבנו שזה היה אקדח, מצטערים... וזה כל העניין. ברגע שזה קרה בטעות, בלי כוונה, מה כבר יעשו לשוטר? אז יפטרו אותו. אולי אפילו יקבל תקופה קצרה בכלא נוח של אנשי הצוורון הלבן, איפה שיושבים חנונים עבור פשעים פיננסיים, כמו הרצת מניות וכו, ואין שם סוחרי סמים ורוצחים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!