13 יולי 2016, 02:04
jay כתב:אני חושב שהרוב יכולים להתאהב ברמה חברתית (להעריץ מישהו מאוד, גם ברמה פיזית), ועקב כך לרצות בקרבתו, אבל אני לא חושב שזה נכון שמרבית הסטרייטים (לפחות הגברים בשמם אני מתיימר לדבר) היו נמשכים למישהו (עוררות מינית, לרצות להגיע לפורקן וכו'), לא משנה כמה מופלא ונדיר הוא.
אבל אולי זה ההומופוב שבי מדבר. הלכתי להתקרצף במקלחת, אני מרגיש מחולל מההודעה הזאת.
13 יולי 2016, 02:06
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:לא דיברתי על התנייה חברתית כמוסכמה, אלא כמשהו יותר פסיכולוגי. אני יכול לחתום לך על זה, ובטוח שתסכימי איתי, שבעבר(ברמה של מאות שנים), ברור שהיו נשים לסביות ששכבו עם גברים ונהנו מזה. כי כמו שכתבת על המיניות הגברית, זה כל כך מודחק שהן לא יודעות. לזה התכוונתי.
ברור שאותו אחד לא רצח, אבל אנשים כאלו גרועים משליסל. כי שליסל, פסיכופט ככל שיהיה, היה עם מניע. כלומר, איפשהו בראשו המעוות, היה לזה היגיון של צדק.
אנשים כמו הטוקבקיסט הזה הם האנשים שבסתר ליבם מסכימים. כי במקום כלשהו בראש האנושי, ידוע שסטיות צריך למחוק, זה גם עניין אבולוציוני. זה ממש להכשיר את הקרקע.
אני לא מסכימה עם החלק הראשון
היו הרבה יותר נשים שעשו את זה, אבל אני לא מאמינה שנהנו מזה
כמו שלפעמים אפשר להימשך בלי לדעת שנמשכים, ככה אפשר לא ליהנות בלי לדעת את זה
הדחקה היא כלי חזק ומסוכן מאוד
אני אתן לך דוגמא
מכירה מישהי קנדית ש..אני לא צוחקת שהגיידאר שלי מעולם לא טעה, במיוחד במיוחד לא עם נשים
ומהרגע הראשון משהו שם לא הסתדר לי, היא טענה שהיא סטרייטית, היא טענה שיש לה חבר (שזה היה נכון)
באותה נשימה היא גם סיפרה לי כמה היא לא אוהבת גילויי חיבה, כמה היא מעולם לא אהבה שהחברים שלה נגעו בה, אבל היי, היא סטרייטית והיא אהבה את כולם
long story short? בסופו של דבר יצאה מהארון, גילויי ושמות החיבה הגיעו ב-full force ופתאום היא הבינה מה זה באמת נחשב להימשך ולאהוב מישהו
למה זה היה ככה? כי היא גדלה במחוז מאוד שמרן בנובה סקוטיה עם משפחה מאוד דתית ובכלל לא עבר לה בראש שאולי איך שהיחסים שלה עם גברים נראו, לא אמורים להיראות ככה, כי לא הייתה אף אפשרות אחרת - ככה זה היה וככה זה יהיה לעד וזה נורמלי
זה לא היה נורמלי ומבינים את זה רק בדיעבד
זה מקרה נקודתי, וסביר להניח שמה שקרה פה תקף לרוב המקרים. אבל, ושוב, זו אמונה שלי, כי לעולם לא נוכל לאשש את זה, אני באמת מאמין שהיה שלב באנושות, לא היום, או אתמול, או לפני עשור, שבן אדם יכול להדחיק את זה למקום כל כך לא מודע, שהוא אפילו לא יודע, ולעולם לא ידע. כמובן שאי אפשר לבדוק את זה, כי אם הוא לא ידע, אז אין לזה שום תיעוד. אבל זו ההנחה שלי. אני באמת מאמין שהיכולת של בן אדם להדחיק ולשקר לעצמו היא כל כך חזקה, שהכול יכול לקרות. בטח אם מדברים על מאות שנים, ולא עכשיו, כשאנחנו דור שמבלה את רוב חייו בלחטט באישיות שלו ו"איפה זה פוגש אותי".
זה לא כזה נקודתי כי אם זה היה נקודתי לא הייתה מגלה אצלה את כל הדברים האלה שהם כל כך no brainer בשביל מישהו שהיה שם
אני גם מבטיחה לך שבעבר אלה שהיו לסביות ידעו שהן כאלה ואלה שהיו הומואים ידעו שהם כאלה, פשוט לא הייתה להם ברירה
13 יולי 2016, 02:06
MTA2311 כתב:מיניות האדם היא תעלומה מדעית גם היום. אנחנו לא יודעים באמת איך היא עובדת ולמה.
נטייה מינית יכולה להיות גנטית, ויכולה להיות מושפעת מגורמים סביבתיים (סביר שהיא שילוב של השניים)
אם ניקח את זה צעד קדימה, אז אגיד שזה לא משנה בשום צורה (מלבד הפן המדעי-מחקרי), אם אדם בחר להיות X או נולד ככה. שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה מתי שהוא רוצה ועם מי שהוא רוצה.
13 יולי 2016, 02:08
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:מיניות האדם היא תעלומה מדעית גם היום. אנחנו לא יודעים באמת איך היא עובדת ולמה.
נטייה מינית יכולה להיות גנטית, ויכולה להיות מושפעת מגורמים סביבתיים (סביר שהיא שילוב של השניים)
אם ניקח את זה צעד קדימה, אז אגיד שזה לא משנה בשום צורה (מלבד הפן המדעי-מחקרי), אם אדם בחר להיות X או נולד ככה. שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה מתי שהוא רוצה ועם מי שהוא רוצה.
מעריכה את הפתיחות אבל בעולם שיש הומופובים זאת דעה דיי מסוכנת
זה מזכיר לי שהייתי קוראת תגובות של ''אני סטרייט ואני לא מודיע על זה, למה אחרים צריכים לצאת מהארון?''
בהתחלה חשבתי שזה נורא מתוק ונאיבי, ואז הבנתי שזה בעצם ניסיון למחוק את זה מהתקשורת, שלא יצטרכו לקרוא על זה, לא לתת לזה validation
כל עוד אנשים יכולים להיות מפוטרים מהעבודה בגלל זה, כל עוד יכולים למנוע מאנשים להקים משפחה, כל עוד לא נותנים לזוג מאותו המין את אותן זכויות שנותנים לזוגות סטרייטים, הויזואליות כן חשובה והמילה ''בחירה'' חשובה אפילו יותר
13 יולי 2016, 02:09
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:לא דיברתי על התנייה חברתית כמוסכמה, אלא כמשהו יותר פסיכולוגי. אני יכול לחתום לך על זה, ובטוח שתסכימי איתי, שבעבר(ברמה של מאות שנים), ברור שהיו נשים לסביות ששכבו עם גברים ונהנו מזה. כי כמו שכתבת על המיניות הגברית, זה כל כך מודחק שהן לא יודעות. לזה התכוונתי.
ברור שאותו אחד לא רצח, אבל אנשים כאלו גרועים משליסל. כי שליסל, פסיכופט ככל שיהיה, היה עם מניע. כלומר, איפשהו בראשו המעוות, היה לזה היגיון של צדק.
אנשים כמו הטוקבקיסט הזה הם האנשים שבסתר ליבם מסכימים. כי במקום כלשהו בראש האנושי, ידוע שסטיות צריך למחוק, זה גם עניין אבולוציוני. זה ממש להכשיר את הקרקע.
אני לא מסכימה עם החלק הראשון
היו הרבה יותר נשים שעשו את זה, אבל אני לא מאמינה שנהנו מזה
כמו שלפעמים אפשר להימשך בלי לדעת שנמשכים, ככה אפשר לא ליהנות בלי לדעת את זה
הדחקה היא כלי חזק ומסוכן מאוד
אני אתן לך דוגמא
מכירה מישהי קנדית ש..אני לא צוחקת שהגיידאר שלי מעולם לא טעה, במיוחד במיוחד לא עם נשים
ומהרגע הראשון משהו שם לא הסתדר לי, היא טענה שהיא סטרייטית, היא טענה שיש לה חבר (שזה היה נכון)
באותה נשימה היא גם סיפרה לי כמה היא לא אוהבת גילויי חיבה, כמה היא מעולם לא אהבה שהחברים שלה נגעו בה, אבל היי, היא סטרייטית והיא אהבה את כולם
long story short? בסופו של דבר יצאה מהארון, גילויי ושמות החיבה הגיעו ב-full force ופתאום היא הבינה מה זה באמת נחשב להימשך ולאהוב מישהו
למה זה היה ככה? כי היא גדלה במחוז מאוד שמרן בנובה סקוטיה עם משפחה מאוד דתית ובכלל לא עבר לה בראש שאולי איך שהיחסים שלה עם גברים נראו, לא אמורים להיראות ככה, כי לא הייתה אף אפשרות אחרת - ככה זה היה וככה זה יהיה לעד וזה נורמלי
זה לא היה נורמלי ומבינים את זה רק בדיעבד
זה מקרה נקודתי, וסביר להניח שמה שקרה פה תקף לרוב המקרים. אבל, ושוב, זו אמונה שלי, כי לעולם לא נוכל לאשש את זה, אני באמת מאמין שהיה שלב באנושות, לא היום, או אתמול, או לפני עשור, שבן אדם יכול להדחיק את זה למקום כל כך לא מודע, שהוא אפילו לא יודע, ולעולם לא ידע. כמובן שאי אפשר לבדוק את זה, כי אם הוא לא ידע, אז אין לזה שום תיעוד. אבל זו ההנחה שלי. אני באמת מאמין שהיכולת של בן אדם להדחיק ולשקר לעצמו היא כל כך חזקה, שהכול יכול לקרות. בטח אם מדברים על מאות שנים, ולא עכשיו, כשאנחנו דור שמבלה את רוב חייו בלחטט באישיות שלו ו"איפה זה פוגש אותי".
זה לא כזה נקודתי כי אם זה היה נקודתי לא הייתה מגלה אצלה את כל הדברים האלה שהם כל כך no brainer בשביל מישהו שהיה שם
אני גם מבטיחה לך שבעבר אלה שהיו לסביות ידעו שהן כאלה ואלה שהיו הומואים ידעו שהם כאלה, פשוט לא הייתה להם ברירה
ברור שהיו כאלו, ואני אפילו חושב שאם מדברים על כמה מאות שנים, הן אפילו היו רוב הנשים שזה קרה להן, אבל אני כן חושב שלא כולם ידעו. אבל שוב, אי אפשר באמת להוכיח, לפחות לא את מה שאני אומר. זו סתם השערה.
MTA2311 כתב:jay כתב:אני חושב שהרוב יכולים להתאהב ברמה חברתית (להעריץ מישהו מאוד, גם ברמה פיזית), ועקב כך לרצות בקרבתו, אבל אני לא חושב שזה נכון שמרבית הסטרייטים (לפחות הגברים בשמם אני מתיימר לדבר) היו נמשכים למישהו (עוררות מינית, לרצות להגיע לפורקן וכו'), לא משנה כמה מופלא ונדיר הוא.
אבל אולי זה ההומופוב שבי מדבר. הלכתי להתקרצף במקלחת, אני מרגיש מחולל מההודעה הזאת.
מסכים.
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:מיניות האדם היא תעלומה מדעית גם היום. אנחנו לא יודעים באמת איך היא עובדת ולמה.
זה מזכיר לי שהייתי קוראת תגובות של ''אני סטרייט ואני לא מודיע על זה, למה אחרים צריכים לצאת מהארון?''
בהתחלה חשבתי שזה נורא מתוק ונאיבי, ואז הבנתי שזה בעצם ניסיון למחוק את זה מהתקשורת, שלא יצטרכו לקרוא על זה, לא לתת לזה validation
כל עוד אנשים יכולים להיות מפוטרים מהעבודה בגלל זה, כל עוד יכולים למנוע מאנשים להקים משפחה, כל עוד לא נותנים לזוג מאותו המין את אותן זכויות שנותנים לזוגות סטרייטים, הויזואליות כן חשובה והמילה ''בחירה'' חשובה אפילו יותר
מבין לחלוטין מה את אומרת ומאיפה זה בא, אבל המציאות היא שאנחנו באמת לא יודעים למה זה קורה.
13 יולי 2016, 02:10
yanay21 כתב:MTA2311 כתב:jay כתב:אני חושב שהרוב יכולים להתאהב ברמה חברתית (להעריץ מישהו מאוד, גם ברמה פיזית), ועקב כך לרצות בקרבתו, אבל אני לא חושב שזה נכון שמרבית הסטרייטים (לפחות הגברים בשמם אני מתיימר לדבר) היו נמשכים למישהו (עוררות מינית, לרצות להגיע לפורקן וכו'), לא משנה כמה מופלא ונדיר הוא.
מסכים.
זה בעצם חלק מהעניין, לא?
כלומר, ברור שעכשיו רוב הסטרייטים לא יכולים להימשך או להתאהב במישהו מאותו המין. אבל הדיון פה, וכנראה שאף אחד מאיתנו לא יחיה לראות אותו, חוץ מאור שיחיה לנצח, זה כמה מזה ממש טבוע בנו. כלומר, יכול להיות שבעולם בלי שום הבנייה חברתית מינית(מה שלעולם לא יקרה), כולנו היינו ביסקסואלים. או שלא היינו מיניים בכלל, כמו היפנים האומללים. וזה הקטע, שאי אפשר לדעת כמה שכבות יש לנו בעניין הזה, מה גנטי ומה חברתי.
13 יולי 2016, 02:11
yanay21 כתב:MTA2311 כתב:jay כתב:אני חושב שהרוב יכולים להתאהב ברמה חברתית (להעריץ מישהו מאוד, גם ברמה פיזית), ועקב כך לרצות בקרבתו, אבל אני לא חושב שזה נכון שמרבית הסטרייטים (לפחות הגברים בשמם אני מתיימר לדבר) היו נמשכים למישהו (עוררות מינית, לרצות להגיע לפורקן וכו'), לא משנה כמה מופלא ונדיר הוא.
מסכים.
זה בעצם חלק מהעניין, לא?
כלומר, ברור שעכשיו רוב הסטרייטים לא יכולים להימשך או להתאהב במישהו מאותו המין. אבל הדיון פה, וכנראה שאף אחד מאיתנו לא יחיה לראות אותו, חוץ מאור שיחיה לנצח, זה כמה מזה ממש טבוע בנו. כלומר, יכול להיות שבעולם בלי שום הבנייה חברתית מינית(מה שלעולם לא יקרה), כולנו היינו ביסקסואלים. או שלא היינו מיניים בכלל, כמו היפנים האומללים. וזה הקטע, שאי אפשר לדעת כמה שכבות יש לנו בעניין הזה, מה גנטי ומה חברתי.
13 יולי 2016, 02:12
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:MTA2311 כתב:jay כתב:אני חושב שהרוב יכולים להתאהב ברמה חברתית (להעריץ מישהו מאוד, גם ברמה פיזית), ועקב כך לרצות בקרבתו, אבל אני לא חושב שזה נכון שמרבית הסטרייטים (לפחות הגברים בשמם אני מתיימר לדבר) היו נמשכים למישהו (עוררות מינית, לרצות להגיע לפורקן וכו'), לא משנה כמה מופלא ונדיר הוא.
מסכים.
זה בעצם חלק מהעניין, לא?
היפנים זה העם הכי מיני שיש, המיניות שלהם פשוט מכוונת כלפיי ילדות בנות 12 ותמנונים
13 יולי 2016, 02:13
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:MTA2311 כתב:jay כתב:אני חושב שהרוב יכולים להתאהב ברמה חברתית (להעריץ מישהו מאוד, גם ברמה פיזית), ועקב כך לרצות בקרבתו, אבל אני לא חושב שזה נכון שמרבית הסטרייטים (לפחות הגברים בשמם אני מתיימר לדבר) היו נמשכים למישהו (עוררות מינית, לרצות להגיע לפורקן וכו'), לא משנה כמה מופלא ונדיר הוא.
מסכים.
זה בעצם חלק מהעניין, לא?
היפנים זה העם הכי מיני שיש, המיניות שלהם פשוט מכוונת כלפיי ילדות בנות 12 ותמנונים
הכי מוזרים בעולם, נשבע לך.
כרמל, כל הדעתניות הזו, את באה לצעוד בג'רוז?
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:מיניות האדם היא תעלומה מדעית גם היום. אנחנו לא יודעים באמת איך היא עובדת ולמה.
מבין לחלוטין מה את אומרת ומאיפה זה בא, אבל המציאות היא שאנחנו באמת לא יודעים למה זה קורה.
אם מישהו מוכן להסתכן במוות במדינות מסויימות בעולם, תרשה לי לנחש שאם הוא היה יכול לבחור אחרת הוא היה עושה את זה
אני לא מתווכחת על למה חלק מהאנשים נמשכים לפה או לשם, אני פשוט לא מוכנה לקבל את זה שזאת בחירה
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:מיניות האדם היא תעלומה מדעית גם היום. אנחנו לא יודעים באמת איך היא עובדת ולמה.
אם מישהו מוכן להסתכן במוות במדינות מסויימות בעולם, תרשה לי לנחש שאם הוא היה יכול לבחור אחרת הוא היה עושה את זה
אני לא מתווכחת על למה חלק מהאנשים נמשכים לפה או לשם, אני פשוט לא מוכנה לקבל את זה שזאת בחירה
מקבל.
אולי בחירה זאת טרמינולוגיה פחות טובה (למרות שיש גם כאלה שבוחרים)
זה יותר שאלה של גנטיקה לעומת השפעות סביבתיות.
13 יולי 2016, 02:15
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:MTA2311 כתב:[quote="jay"]אני חושב שהרוב יכולים להתאהב ברמה חברתית (להעריץ מישהו מאוד, גם ברמה פיזית), ועקב כך לרצות בקרבתו, אבל אני לא חושב שזה נכון שמרבית הסטרייטים (לפחות הגברים בשמם אני מתיימר לדבר) היו נמשכים למישהו (עוררות מינית, לרצות להגיע לפורקן וכו'), לא משנה כמה מופלא ונדיר הוא.
מסכים.
זה בעצם חלק מהעניין, לא?
הכי מוזרים בעולם, נשבע לך.
כרמל, כל הדעתניות הזו, את באה לצעוד בג'רוז?
13 יולי 2016, 02:17
yanay21 כתב:לא ציפיתי אחרתכמעט כל החוג הולך, מרגיש לא נעים
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
13 יולי 2016, 02:19
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:לא ציפיתי אחרתכמעט כל החוג הולך, מרגיש לא נעים
זה בסדר, לא כולם חייבים להיות טבעונים
13 יולי 2016, 02:22
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:לא ציפיתי אחרתכמעט כל החוג הולך, מרגיש לא נעים
הטבעונים חושבים אחרת.
איזה דיכאון זה להיות טבעוני, בחיי. עם צמחונות אני יכול לחיות, אבל טבעונות?
13 יולי 2016, 02:23
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:לא ציפיתי אחרתכמעט כל החוג הולך, מרגיש לא נעים
הטבעונים חושבים אחרת.
כן, גם אצלי זה ככה
אין לי בעיה לאכול סלט או מרקים או כל מיני כאלה
אבל שוקו? פיצה? פסטה? נאדה? לא, סורי
מאמינה שאין צורך להתנהג אל החיות כמו שאנחנו מתנהגים עכשיו
מאמינה שאין צורך לאכול את כמויות הבשר (והחלב והביצים) שאנחנו אוכלים עכשיו
אבל לגמרי לא? סורי, שרשרת המזון, החזק מחליט
13 יולי 2016, 02:24
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:לא ציפיתי אחרתכמעט כל החוג הולך, מרגיש לא נעים
הטבעונים חושבים אחרת.
כן, גם אצלי זה ככה
כמו שאמר גורי אלפי "ניצחנו, שמנו את כולם בכלוב, נגמר הבית זונות"
13 יולי 2016, 02:25
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:[quote="yanay21"]לא ציפיתי אחרתכמעט כל החוג הולך, מרגיש לא נעים
הטבעונים חושבים אחרת.
כן, גם אצלי זה ככה
כמו שאמר גורי אלפי "ניצחנו, שמנו את כולם בכלוב, נגמר הבית זונות"