החציל האצטקי כתב:הבן אדם כ"כ גרוע שהוא עבר קולג' ממינסוטה לקולורדו סטייט כי טרבור אמבקווה שתה לו את כל הדקות.
למרות זאת אני מעריך שהוא יותר טוב מאמבקווה
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
החציל האצטקי כתב:הבן אדם כ"כ גרוע שהוא עבר קולג' ממינסוטה לקולורדו סטייט כי טרבור אמבקווה שתה לו את כל הדקות.
jay כתב:אופס, עשיתי סלט באחוזים. אכן 25% על זרים ו-50% על ישראלים (46%!).
זה לא שאתה טועה מבחינה תקציבית, הבעיה היא חוסר האחידות בשיח. 99% מהדיווחים מדברים על שכר נטו (למעט הדיווח בגלובס ודומים לו שצצים פעם ב-). 99% מהדיונים בפורום מדברים על שכר נטו, לא מזמן ניהלנו דיון גדול על שכר שחקני השושלת וכו' - הכל או כמעט הכל בנטו (סתם דוגמה, אבל היא מייצגת). כנ"ל פרסומים באירופה - בדר"כ מדברים על הנטו ששחקנים הולכים לקבל, ואז לבוא ולהשוות ברוטו ששחקן יקבל פה נראה לי חוטא למטרה. הסיבה היחידה הטובה שאני רואה לדבר על ברוטו היא הישראלים בגלל חוסר האחידות במיסוי, אבל עדיין, רוב השיח הוא סביב הזרים.
jay כתב:וזאת ההוכחה למה זה לא משנה. כלומר, למכבי זה משנה מאוד, והם צריכים לדאוג לזה, אז בוא נשאיר את זה להם. אבל מה הטעם פתאום קיץ אחד בהיר, להתחיל לדבר על ברוטו ולנפח את המשכורות של כולם? כל זר שעבר פה ב-X דולר - בעצם קיבל ברוטו גדול בהרבה. אז עכשיו נשנה את כל הפרספקטיבה שיש לכל אחד מאיתנו בראש בעשרות אחוזים? עוד פעם, לא נוח מבחינת אחידות ולמטרות הדיון בינינו.
וגם אז צריך לדייק, זה לא 25% תוספת לנטו, זה 25% הורדה מהברוטו. במילים אחרות, אם צירבאס מקבל מיליון דולר נטו, הוא מקבל 1.333 מיליון ברוטו ולא 1.25. התוספת היא בעצם 33%. זה לא הבדל קריטי, אבל זה רק מוסיף ל-mental burden בכל הסיפור הזה.
jay כתב:אני חושב שלקחת ציוותים שלמים שהוכיחו את עצמם ואת הכימיה הפנימית שלהם, יש להם אפסייד ופוטנציאל עתידי, זה דבר חיובי, ואמור גם להקל על ההשתלבות שלהם. ואם היה אפשר לעשות אותו דבר בבאק-קורט - מה טוב (כל עוד אין איזו התנגשות ביניהם). מיליון דולר נטו לסנטר פותח זה לא סכום גבוה בימינו, ואני לא רואה רשימות של מועמדים פוטנציאליים שנכנסים תחת הדרישות שתיארתי. הבעיה עם כל ההצעות האלה מה-NBA שרצות בפורום, היא שקודם כל אף אחד לא יודע - אולי דיברו עם השחקנים האלה, ושנית, יש סימן שאלה הרבה יותר גדול על ההשתלבות שלהם באירופה, ויותר מזה, על ההשתלבות המהירות שלהם באירופה בתוך מספר שבועות. צירבאס במובן הזה, על כל תחלואיו, הוא כן הימור בטוח יותר. וזה לא אומר שלא הייתי מעדיף איזה יהלום מה-NBA במקומו, אבל הכל יחסי.
jay כתב:עוד פעם, זה בדיעבד. תסתכל על זה כרונולוגית - מכבי החתימה 3 שחקני חמישייה קדמיים ושחקן מחליף אחד לקו האחורי בבת אחת. מקל יועד להיות הרכז הפותח. היא בעצם סגרה 4 מתוך 5 מהחמישייה, והחתימה מחליף אחד. אז מכבי הייתה במצב כמעט אידיאלי. ואז מילר נפצע, אז המאזן ירד ל-2 חמישייה ו-1 מחליף (בלי מקל). ואז אלכסנדר הוחתם, וגם אז תלוי איזו פרשנות נותנים לזה - כי אני גורס שמה שהביא להחתמתו הוא החוק הרוסי. אז גם בגזרת ההחלטות היינו מרוויחים בלי החוק הרוסי, לא רק בתקציב. 2-2. ואז הוחתמו גאודלוק וראד, וזה הפך להיות 4 חמישייה ו-2 מחליפים.
וכל זה נאמר כמובן בלי שום קשר להאם מקל וצירבאס מתאימים לפתוח, והאם סילי ואלכסנדר מספיק טובים לספסל וכו'. אני האחרון אגב שיתווכח שמכבי צריכה סקאונטינג נורמלי.
jay כתב:קודם כל, בעונה האחרונה מקל הוכיח מעל כל ספק שהוא נותן תפוקה גבוהה בהרבה מאוחיון. עד העונה האחרונה היה על זה ויכוח, אבל אחרי אליפות אירופה והעונה עם מכבי, אני חושב שמי שמתווכח על זה מעיד בעיקר על עצמו - שהוא לא אובייקטיבי. מה שכן, היכולת שלהם לעלות מהספסל, זה כבר סיפור אחר לגמרי... אוחיון בהחלט הוכיח את עצמו, מקל לא ברור. אני באופן אישי חושב שמקל יגיב טוב אם לשים לפניו כשרון, ולא מישהו גרוע עם חוזה גדול, או ישראלי אחר שמקומבן. אני חושב שהוא יעשה את המוות לאותו זר באימונים, וזה יהפוך את הזר הזה לטוב יותר, אותו לטוב יותר, וישרת את כולם.
איתי-שגב כתב:אמבקווה נחתך ממלאגה בגלל שלא עבר בדיקות רפואיות.
אני לא אגיד מה זה מזכיר לי.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Holiday_Armadillo כתב:איתי-שגב כתב:אמבקווה נחתך ממלאגה בגלל שלא עבר בדיקות רפואיות.
אני לא אגיד מה זה מזכיר לי.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
מעניין למה
As the club announced, the experienced center started training with the team two weeks ago and presented a series of discomfort in both knees and due to the premature nature of these symptoms the medical staff proceeded to give a larger study on the case. In view of the results obtained in this study, the club’s medical services have determined that the player is unfit to join the staff of Unicaja, given the highly demanding schedule.
אחדשיודע כתב:ג'רנל סטוקס חתם על חוזה לא מובטח בדנבר (ובתקופה שהיה בממפיס הוא התקשה מאוד), אחרי שהיה על המדף כל הקיץ.
גם סראפין היה במרחק נגיעה מברצלונה לפני שחתם באינדיאנה על חוזה מובטח (ומה שמנע ממנו את החתימה הוא ההתעכבות של ברצלונה דווקא).
"לא רוצים להגיע לישראל"? כשהכסף מדבר, לאף אחד לא אכפת. תשאל את החבר'ה שמשחקים בסין.
החציל האצטקי כתב:מכבי עוד תחזיר אותו. רנדל סטייל.As the club announced, the experienced center started training with the team two weeks ago and presented a series of discomfort in both knees and due to the premature nature of these symptoms the medical staff proceeded to give a larger study on the case. In view of the results obtained in this study, the club’s medical services have determined that the player is unfit to join the staff of Unicaja, given the highly demanding schedule.
toja27 כתב:אחדשיודע כתב:ג'רנל סטוקס חתם על חוזה לא מובטח בדנבר (ובתקופה שהיה בממפיס הוא התקשה מאוד), אחרי שהיה על המדף כל הקיץ.
גם סראפין היה במרחק נגיעה מברצלונה לפני שחתם באינדיאנה על חוזה מובטח (ומה שמנע ממנו את החתימה הוא ההתעכבות של ברצלונה דווקא).
"לא רוצים להגיע לישראל"? כשהכסף מדבר, לאף אחד לא אכפת. תשאל את החבר'ה שמשחקים בסין.
אני לא כל כך מבין את הדיבורים על התקציב של מכבי. אתה שואף לבנות סגל של פיינל פור אבל להזכירך ישנן קבוצות כמו ברצלונה, צסקא, ריאל ופנר ואני עוד בטוח לגבי אפס ודרושפאקה עם תקציב הרבה יותר גדול. אז אם רק להסתמך על התקציב מכבי לא יכולה לנצח את האחרות.
דבר שני מכבי היא לא מאותן קבוצות שזורקות הצעות שאי אפשר לסרב להן כמו בסין וטוב שכך.
אחדשיודע כתב:ההבדל בין שחקן זר שמרוויח 600 אלף דולר לשחקן זר שמרוויח מיליון דולר הוא לא 400 אלף דולר, אלא כמעט 535 אלף דולר. וזה משמעותי ככל שמדברים על סכומים גדולים יותר ובוודאי כשיש הבדל במדרגות המס. כשמדברים על תקציב למשל, לא מדברים על תקציב בנטו, אלא על תקציב בברוטו. אז אם כבר מדברים על משכורות שחקנים, אני חושב שכדאי ורצוי לציין גם את המשכורת בברוטו.
לגבי המשכורת של צירבס - אתה צודק, 1.33 ולא 1.25. אבל בוא, אם זו הטעות היחידה שלי ב-4:30 בבוקר, אתה יכול להיות פחות קטנוני איתי.
אחדשיודע כתב:שוב, זכותך לחשוב אחרת. אני לא תופס מצירבס בתור סנטר ראשון בקבוצה בכירה ביורוליג, והשילוב שלו עם מילר לא מוסיף לו קרדיט אצלי (לא שזה שווה משהו). אתה יכול לטעון/לחשוב שאת ההוא בדקו ואת ההוא ניסו, זה לא העניין בכלל - היו אופציות אחרות. בפחות כסף, ביותר כסף - אפשר היה להמר על פוטנציאל (כמו ג'רנל סטורקס) והיה אפשר להשקיע יותר כסף (כמו על שחקני NBA שציינתי). ואני כאמור הייתי מעדיף את אחת מהאופציות הללו.
אחדשיודע כתב:למה החלטת שזה בדיעבד? כי לא חשבת על זה בעצמך?![]()
![]()
אם תסתכל באשכולות של ההחתמות של כל אחד מהם, אתה תראה שאני (ועוד כמה חבר'ה פה) דיברנו על העניין עוד לפני כל האירועים שציינת. אין שום היגיון בהחתמה של שחקן מחליף לפני שיש לך שחקן מרכזי בעמדה שלו, זה עקום - ועובדה שהיום נראה לכולם (או כמעט לכולם) שהיה אפשר לעשות עבודה טובה יותר בבניית הסגל. זה לא עניין של בדיעבד.
אחדשיודע כתב:והדרכון של אלכסנדר לא נותן לנו שום דבר, גם אם מי שהחתים אותו חושב שכן. לא הוא יעשה את ההבדל בליגה (מה גם שאחד הישראלים בכל מקרה יצטרך לשבת בחוץ בכל משחק ליגה), ולא בזכותו נזכה באליפות ליגת הפח של ישראל.
אחדשיודע כתב:אף פעם לא טענתי שמקל פחות טוב מאוחיון, אלא שמקל בינוני כמוהו.
אני כן חושב שבסך הכללי מקל טוב יותר, אני לא יודע אם הוא טוב יותר לקבוצה ששואפת רחוק (בתור רכז ראשון סביר להניח שכן, אבל שניהם לא טובים במיוחד בתפקיד הזה לטעמי). אני חושב שזו דעה לגיטימית. אבל גם הדעה הנגדית, שתחרות בין מקל לרכז זר (נאחל ליום הזה) באימונים יכולה לעשות לשניהם טוב - דעה לחלוטין לגיטימית.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508 ו־18 אורחים