my man כתב:yanay21 כתב:my man כתב:yanay21 כתב:my man כתב:מה נסגר? כולה שאלתי שאלה...
כרמל עשתה כרמל, אבל תכל'ס אני עניתי לך
לי זה התחבר עם התגובה של כרנמל ורון...
אז תסביר בבקשה..
יגידו התמימים, או המתחכמים, שזו לא צנזורה, כי אפשר לבקש להסיר אותה. אבל זו בדיוק הנקודה, שזה לא חופשי ופתוח. לממשלה אין שום מקום להגביל שימוש באינטרנט, להוציא, כמובן, מקרים קיצוניים במיוחד כמו טרור, בטחון לאומי וכן הלאה. איך היית מרגיש לו מוצרים שהממשלה הייתה מסווגת כלא בריאים היו נעולים במחסן, והיית צריך לבקש רשות בכדי לרכוש אותם? או ספרים בספרייה, שחלילה מציגים תיאורים גרפיים, או סתם לא נעימים(נגיד, כל ספר שואה שקיים), שהיית צריך לגשת לספרנית שתיתן לך גישה למדור של ספרים לא ראויים? למה לא להרחיב את זה גם לטלוויזיה, שכל ערוצי הסרטים שמקרינים קצת אלימות ידרשו אישור מראש, נגיד סרטים כמו שר הטבעות, המטריקס, או כל סרט אקשן שקיים היום? זה פטרנליזם, חטטני, מבחיל ומתנשא. מי שרוצה, שיתקין במחשב שלו מסנן אתרים כזה, או לחילופין ימנע מילדיו או יחנך אותם בהתאם. לממשלה אין מקום בזה, כי אחרת, יש לה מקום לעסוק בכ ל דבר. פעם אחרונה שבדקתי, חלק מההגדרה של ימין זה להיות בעד חירות וכאלה, אבל מסתבר שמפא"י חיה ובועטת.
זו נקודה מעניינת...בתפיסת עולמי פורנו זה מהרעות החולות של העולם. וכן יש למדינה ולחברה מקום להציב גבולות על מנת לעצב חברה מתורבתת ומתוקנת..
לדעתי צריך לאסור בחוק- לא את הצפייה בפורנו אלא את התעשייה כולה. יש בה כל כך הרבה רעות חולות שאני בספק אם לא תסכים איתי עליהן- החפצה, ניצול, שימוש במיניות ברמה הכי נמוכה, זה ממכר, זה מעוות את התפיסה על המין עצמו ועל המין השני...ויש עוד.
- אז אם זה כל כך רע אז אולי יש מקום לומר שזה צריך להיות חסום כי כחברה זה פוגע בנו?
החפצה, ניצול, שימוש במיניות ברמה הכי נמוכה. מסכים, הבה נבטל את תעשיית הדוגמנות.
ברור שפורנו פוגע בנו ברמה מסויימת, אבל מספר דברים:
להוציא אנשים שזה נכפה עליהם, ובשביל זה יש חוקים, העוסקים בפורנו עושים זאת מבחירה. בנוסף, הצופים בפורנו עושים זאת מבחירה. האם סיגריות לא מזיקות בצורה מזעזעת לחברה שלנו? בשר אדום? ואלו לא נזקים מוסריים ,אלא נזקים פיזיים, מסכני חיים, למה שלא נאסור עליהם? למה שלא נקציב כמות מוגבלת של דלק לכל משפחה, בגלל ההתחממות הגלובלית? ובוא אספר לך משהו-מה שמעוות את התפיסה על המין עצמו ועל המין השני אלו בני אדם. הפורנו לא נוצר יש מאין, אלא מנורמות ורעיונות שהיו קיימים כבר לפני. וכמו שנאמר ב"ונדטה"(סרט מעולה וחובה)-ideas are bulletproof. האם אתה יכול לעקור את הרעיונות האלו מראשם של אנשים? אני בספק. גבולות בקנה מידה כזה הם לא מקומה של הממשלה, אלא של המשפחה. חנך את ילדיך, ותקווה שאחרים יעשו אותו הדבר. לא לצפות בפורנו זה לא משהו בסיסי כמו "אל תרצח". פורנו לא יוביל לאנרכיה. ואם הוא כן, כנראה חברה שזה מה שמדרדר אותה לאנרכיה לא נועדה להתקיים מלכתחילה.
ואתה יודע מה הכי הכי הכי מסוכן? שהפטרנליזם אין לו סוף. הזכרתי קודם את מפא"י, ולא בכדי. אני מניח שאתה מכיר את המפלגה וההיסטוריה שלה. היא האמינה שהדת היא מקור לכל כך הרבה דברים שליליים, בן גוריון האמין שהיהודי החרדי סופו להיעלם מן העולם, וזה למה מעולם לא טרח להתמודד לעומק עם הבעיות שאורח החיים הזה יוצר במדינת לאום. תאר לך שהם היו אוסרים על דת במדינת ישראל? נכון, זה נראה לך תרחיש קיצוני, אבל זו בדיוק הנקודה. ההתנגדות לפורנו איננה אוניברסלית בעולם המערבי, כמו לא לרצוח, לא לגנוב, לא לאנוס וכו'. :כלומר, היא תלויית אידיאולוגיות מסויימות. אז כמו שיש אנשים שהאידיאולוגיה שלהם, או עולם הערכים שלהם דוחף אותם לאסור פורנו, כי בעיניהם זה שורש שמצמיח דברים רע, באותה מידה יש אנשים שבעיניהם הדת מזיקה באותה מידה ואף יותר. אני יודע שזה יכול להיראות מגוחך, וכמובן שלקחתי מקרה קיצון, אבל זה מכיוון שאתה נמצא בצד מסויים של הדיון, אז דבר אחד הוא לגיטימי מבחינתך, והשני לא.
זה בעצם תומכי טראמפ וסאנדרס, תמונות ראי האחד של השני, וכל אחד חושב שרק השני משוגע, אבל שלו דווקא כן מותר לכפות, למשטר ולפקח בנושאים שקריטיים לו.