פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: דברים קטנים שלא מצדיקים ת'רד v18

30 אוקטובר 2016, 20:58

yanay21 כתב:
my man כתב:
yanay21 כתב:
my man כתב:מה נסגר? כולה שאלתי שאלה...

כרמל עשתה כרמל, אבל תכל'ס אני עניתי לך

לי זה התחבר עם התגובה של כרנמל ורון...
אז תסביר בבקשה..

יגידו התמימים, או המתחכמים, שזו לא צנזורה, כי אפשר לבקש להסיר אותה. אבל זו בדיוק הנקודה, שזה לא חופשי ופתוח. לממשלה אין שום מקום להגביל שימוש באינטרנט, להוציא, כמובן, מקרים קיצוניים במיוחד כמו טרור, בטחון לאומי וכן הלאה. איך היית מרגיש לו מוצרים שהממשלה הייתה מסווגת כלא בריאים היו נעולים במחסן, והיית צריך לבקש רשות בכדי לרכוש אותם? או ספרים בספרייה, שחלילה מציגים תיאורים גרפיים, או סתם לא נעימים(נגיד, כל ספר שואה שקיים), שהיית צריך לגשת לספרנית שתיתן לך גישה למדור של ספרים לא ראויים? למה לא להרחיב את זה גם לטלוויזיה, שכל ערוצי הסרטים שמקרינים קצת אלימות ידרשו אישור מראש, נגיד סרטים כמו שר הטבעות, המטריקס, או כל סרט אקשן שקיים היום? זה פטרנליזם, חטטני, מבחיל ומתנשא. מי שרוצה, שיתקין במחשב שלו מסנן אתרים כזה, או לחילופין ימנע מילדיו או יחנך אותם בהתאם. לממשלה אין מקום בזה, כי אחרת, יש לה מקום לעסוק בכ ל דבר. פעם אחרונה שבדקתי, חלק מההגדרה של ימין זה להיות בעד חירות וכאלה, אבל מסתבר שמפא"י חיה ובועטת.

זו נקודה מעניינת...בתפיסת עולמי פורנו זה מהרעות החולות של העולם. וכן יש למדינה ולחברה מקום להציב גבולות על מנת לעצב חברה מתורבתת ומתוקנת..

לדעתי צריך לאסור בחוק- לא את הצפייה בפורנו אלא את התעשייה כולה. יש בה כל כך הרבה רעות חולות שאני בספק אם לא תסכים איתי עליהן- החפצה, ניצול, שימוש במיניות ברמה הכי נמוכה, זה ממכר, זה מעוות את התפיסה על המין עצמו ועל המין השני...ויש עוד.
- אז אם זה כל כך רע אז אולי יש מקום לומר שזה צריך להיות חסום כי כחברה זה פוגע בנו?

30 אוקטובר 2016, 21:01

my man כתב:
yanay21 כתב:
my man כתב:
yanay21 כתב:

אז תסביר בבקשה..

יגידו התמימים, או המתחכמים, שזו לא צנזורה, כי אפשר לבקש להסיר אותה. אבל זו בדיוק הנקודה, שזה לא חופשי ופתוח. לממשלה אין שום מקום להגביל שימוש באינטרנט, להוציא, כמובן, מקרים קיצוניים במיוחד כמו טרור, בטחון לאומי וכן הלאה. איך היית מרגיש לו מוצרים שהממשלה הייתה מסווגת כלא בריאים היו נעולים במחסן, והיית צריך לבקש רשות בכדי לרכוש אותם? או ספרים בספרייה, שחלילה מציגים תיאורים גרפיים, או סתם לא נעימים(נגיד, כל ספר שואה שקיים), שהיית צריך לגשת לספרנית שתיתן לך גישה למדור של ספרים לא ראויים? למה לא להרחיב את זה גם לטלוויזיה, שכל ערוצי הסרטים שמקרינים קצת אלימות ידרשו אישור מראש, נגיד סרטים כמו שר הטבעות, המטריקס, או כל סרט אקשן שקיים היום? זה פטרנליזם, חטטני, מבחיל ומתנשא. מי שרוצה, שיתקין במחשב שלו מסנן אתרים כזה, או לחילופין ימנע מילדיו או יחנך אותם בהתאם. לממשלה אין מקום בזה, כי אחרת, יש לה מקום לעסוק בכ ל דבר. פעם אחרונה שבדקתי, חלק מההגדרה של ימין זה להיות בעד חירות וכאלה, אבל מסתבר שמפא"י חיה ובועטת.

זו נקודה מעניינת...בתפיסת עולמי פורנו זה מהרעות החולות של העולם. וכן יש למדינה ולחברה מקום להציב גבולות על מנת לעצב חברה מתורבתת ומתוקנת..

לדעתי צריך לאסור בחוק- לא את הצפייה בפורנו אלא את התעשייה כולה. יש בה כל כך הרבה רעות חולות שאני בספק אם לא תסכים איתי עליהן- החפצה, ניצול, שימוש במיניות ברמה הכי נמוכה, זה ממכר, זה מעוות את התפיסה על המין עצמו ועל המין השני...ויש עוד.
- אז אם זה כל כך רע אז אולי יש מקום לומר שזה צריך להיות חסום כי כחברה זה פוגע בנו?

מישהו כופה עליך לראות פורנו? אתה לא יכול לכפות על אחרים מה לצרוך ומה לא לצרוך.

30 אוקטובר 2016, 21:05

my man כתב:
yanay21 כתב:
my man כתב:
yanay21 כתב:

אז תסביר בבקשה..

דבר ראשון, עדיין מהות העניין פה היא צנזורה
אין פה עניין של פדופיליה או של אונס, זאת תעשייה לגיטימית

דבר שני, מה עם אלה שמעלים סרטונים שלהם מרצונם? (מה שנקרא ''חובבני'') גם זה החפצה וניצול? זכותם לעשות את זה כמו שזכותם של אחרים לראות את זה

דבר שלישי, ראיתי ביס דוקו סרט ממש לא פורנוגרפי על תעשיית הפורנו
אז כן, יש בחלקים היותר נידחים של התעשייה גם דברים רעים ועל גבול הלא חוקיים, אבל רוב התעשייה עובדת לפי החוק (גם בתשלומים, גם בבדיקות למחלות, גם בתנאים וכו') ואנשים שהולכים לשם לאו דווקא מגיעים מבית הרוס ומישהו תפס אותם בסיטואציה קשה, הם מתייחסים לזה כאל עבודה/קריירה
לא לכולם יש השקפת עולם כמו שלך שאם נכנסת לעניים הזה אז כנראה אתה מכור לסמים/גר באוטו שלך/יש לך תסביכי ילדות ואנשים מרושעים מנצלים אותך

דבר רביעי, אם מישהו ינהג במהירות של 320 קמ''ש במכונית בגלל שראה מירוצי פורמולה, צריך לבטל את הענף כי מישהו לקח את זה לקיצון? כל אחד והבחירה שלו ואם יש לו פאק במוח שהוא לא מבין גבולות זה כבר עליו

תעשיית הזנות למשל זה משהו שצריך בו הרבה יותר רגולציה ותשומת לב של הממשלה מפורנו באינטרנט
אין לאף אחד זכות להחליט מה בן אדם יעשה באינטרנט אם אין חוק נגד אותה פעולה (במקרה הזה סקס) בחיים האמיתיים

30 אוקטובר 2016, 21:09

my man כתב:
yanay21 כתב:
my man כתב:
yanay21 כתב:

אז תסביר בבקשה..

החפצה, ניצול, שימוש במיניות ברמה הכי נמוכה. מסכים, הבה נבטל את תעשיית הדוגמנות.

ברור שפורנו פוגע בנו ברמה מסויימת, אבל מספר דברים:
להוציא אנשים שזה נכפה עליהם, ובשביל זה יש חוקים, העוסקים בפורנו עושים זאת מבחירה. בנוסף, הצופים בפורנו עושים זאת מבחירה. האם סיגריות לא מזיקות בצורה מזעזעת לחברה שלנו? בשר אדום? ואלו לא נזקים מוסריים ,אלא נזקים פיזיים, מסכני חיים, למה שלא נאסור עליהם? למה שלא נקציב כמות מוגבלת של דלק לכל משפחה, בגלל ההתחממות הגלובלית? ובוא אספר לך משהו-מה שמעוות את התפיסה על המין עצמו ועל המין השני אלו בני אדם. הפורנו לא נוצר יש מאין, אלא מנורמות ורעיונות שהיו קיימים כבר לפני. וכמו שנאמר ב"ונדטה"(סרט מעולה וחובה)-ideas are bulletproof. האם אתה יכול לעקור את הרעיונות האלו מראשם של אנשים? אני בספק. גבולות בקנה מידה כזה הם לא מקומה של הממשלה, אלא של המשפחה. חנך את ילדיך, ותקווה שאחרים יעשו אותו הדבר. לא לצפות בפורנו זה לא משהו בסיסי כמו "אל תרצח". פורנו לא יוביל לאנרכיה. ואם הוא כן, כנראה חברה שזה מה שמדרדר אותה לאנרכיה לא נועדה להתקיים מלכתחילה.

ואתה יודע מה הכי הכי הכי מסוכן? שהפטרנליזם אין לו סוף. הזכרתי קודם את מפא"י, ולא בכדי. אני מניח שאתה מכיר את המפלגה וההיסטוריה שלה. היא האמינה שהדת היא מקור לכל כך הרבה דברים שליליים, בן גוריון האמין שהיהודי החרדי סופו להיעלם מן העולם, וזה למה מעולם לא טרח להתמודד לעומק עם הבעיות שאורח החיים הזה יוצר במדינת לאום. תאר לך שהם היו אוסרים על דת במדינת ישראל? נכון, זה נראה לך תרחיש קיצוני, אבל זו בדיוק הנקודה. ההתנגדות לפורנו איננה אוניברסלית בעולם המערבי, כמו לא לרצוח, לא לגנוב, לא לאנוס וכו'. :כלומר, היא תלויית אידיאולוגיות מסויימות. אז כמו שיש אנשים שהאידיאולוגיה שלהם, או עולם הערכים שלהם דוחף אותם לאסור פורנו, כי בעיניהם זה שורש שמצמיח דברים רע, באותה מידה יש אנשים שבעיניהם הדת מזיקה באותה מידה ואף יותר. אני יודע שזה יכול להיראות מגוחך, וכמובן שלקחתי מקרה קיצון, אבל זה מכיוון שאתה נמצא בצד מסויים של הדיון, אז דבר אחד הוא לגיטימי מבחינתך, והשני לא.

זה בעצם תומכי טראמפ וסאנדרס, תמונות ראי האחד של השני, וכל אחד חושב שרק השני משוגע, אבל שלו דווקא כן מותר לכפות, למשטר ולפקח בנושאים שקריטיים לו.

30 אוקטובר 2016, 21:10

העניין של הצנזורה הוא בדיוק תלוי במה מהות העניין...
ולגבי זה- למה זו תעשייה לגיטימית? (שוב, אני שואל ברצינות! אף פעם לא דנתי בנושא הזה לעומק- בטח לא עם מישו שמתנגד לכל מה שאני חושב ומאמין- זה מעניין אותי מאד)
מה ההבדל בין פורנו לזנות?

30 אוקטובר 2016, 21:12

די נו אורי, אתה לא חייב לאהוב פורנו ולחשוב שזה רע, אבל באיזה קטע המדינה מחליטה שאנחנו לא נצפה בפורנו? אם אני חושב שפורנו זה בסדר ופורנו זה דבר חוקי אין שום סיבה שהמדינה תמנע ממני לצפות בו/תקשה עלי.

30 אוקטובר 2016, 21:13

my man כתב:העניין של הצנזורה הוא בדיוק תלוי במה מהות העניין...
ולגבי זה- למה זו תעשייה לגיטימית? (שוב, אני שואל ברצינות! אף פעם לא דנתי בנושא הזה לעומק- בטח לא עם מישו שמתנגד לכל מה שאני חושב ומאמין- זה מעניין אותי מאד)

ששני המשתתפים(או יותר) מגיעים כשווים, בעוד שבזנות, בהנחה ומדובר בזונות רחוב ולא צמרת, יש מערכת יחסים ברורה של כוח, שבה הלקוח יכול לפרק לזונה את הצורה, והיא לא תפנה לאף אחד. זה לא יקרה על סט של סרט, לפחות לא של חברה שמעוניינת ליצור עוד סרטים. יש כוכבי פורנו שהם סלבס, וחיים מעולה. כמה זונות רחוב חיות ככה? יש הבדל מהותי.

30 אוקטובר 2016, 21:13

אין הבדל. גם זנות זאת תעשייה לגיטימית, שפשוט צריכה רגולציה.

30 אוקטובר 2016, 21:15

אם כבר מדברים על זה, נכון שליסה אן אוברייטד?

30 אוקטובר 2016, 21:16

LIAV10 כתב:אם כבר מדברים על זה, נכון שליסה אן אוברייטד?

נאלצתי לגגל, בגדול אני לא אוהב כוכבות פורנו. אני יותר בביתיים.

אבל היא לא מושכת בשום צורה.

30 אוקטובר 2016, 21:17

איף

30 אוקטובר 2016, 21:18

my man כתב:העניין של הצנזורה הוא בדיוק תלוי במה מהות העניין...

ההבדל בין פורנו לזנות הוא שבזנות יש הרבה (ה-ר-ב-ה) פחות רגולציה מפורנו וזאת תעשייה הרבה יותר מחתרתית שמאפשרת אונס ועבדות
תעשיית הפורנו הרבה יותר מסודרת והתנאים שם הרבה יותר מוסדרים ומכבדים

למשל תעשיית נערות הליווי, שזה החלק המוסדר והיוקרתי יותר של מה שנקרא ''זנות'' זאת תעשייה שמרוויחים בה בלילה יותר ממה שרובנו עושים בחודש, למה? כי זה לא מחתרתי ויש שם זכות בחירה (מה שחסר להרבה מאוד זונות רחוב)

30 אוקטובר 2016, 21:21

ואם היתה דרך להגביל בגיל הייתם מקבלים את זה?

30 אוקטובר 2016, 21:22

my man כתב:ואם היתה דרך להגביל בגיל הייתם מקבלים את זה?

בהנחה והילדים יתומים, כן

30 אוקטובר 2016, 21:23

my man כתב:ואם היתה דרך להגביל בגיל הייתם מקבלים את זה?

אני בעד כמה שפחות הגבלות ממשלתיות באופן כללי על חיי היום יום של האזרחים במדינה

30 אוקטובר 2016, 21:24

MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:אם כבר מדברים על זה, נכון שליסה אן אוברייטד?

נאלצתי לגגל, בגדול אני לא אוהב כוכבות פורנו. אני יותר בביתיים.

אבל היא לא מושכת בשום צורה.

גם אני אוהב ביתי.
היא הייתה חיפוש מספר 1 איזה עשור עד שבאה מיה חליפה.

30 אוקטובר 2016, 21:28

אנשים, הפורום הזה הוא פשוט תענוג גדול! כיף אמיתי. חייב לומר את זה- הדיונים פה הם מהדברים הטובים שקורים לי בחיים. אני עכשיו בויכוח מטורף עם אשתי בעקבות הדיון הזה- פשוט כיף! (ויכוחים זה דרך חיים אצלנו)

אני עדיין מחכה לשמוע מה אבות לילדים (אהמ..יוני ורוי..אהמ) יגידו על זה החוק הזה..

30 אוקטובר 2016, 21:28

רק כדי להבהיר, אורי, לא באתי להישמע תוקפני באף דרך *לב*

30 אוקטובר 2016, 21:29

my man כתב:אנשים, הפורום הזה הוא פשוט תענוג גדול! כיף אמיתי. חייב לומר את זה- הדיונים פה הם מהדברים הטובים שקורים לי בחיים. אני עכשיו בויכוח מטורף עם אשתי בעקבות הדיון הזה- פשוט כיף! (ויכוחים זה דרך חיים אצלנו)

אני עדיין מחכה לשמוע מה אבות לילדים (אהמ..יוני ורוי..אהמ) יגידו על זה החוק הזה..

ויכוח על מה, היא נגד החוק?O.O

30 אוקטובר 2016, 21:32

my man כתב:אנשים, הפורום הזה הוא פשוט תענוג גדול! כיף אמיתי. חייב לומר את זה- הדיונים פה הם מהדברים הטובים שקורים לי בחיים. אני עכשיו בויכוח מטורף עם אשתי בעקבות הדיון הזה- פשוט כיף! (ויכוחים זה דרך חיים אצלנו)

זה רק אני או שמריחים קצת ציניות פה?
נושא נעול