ת'רד דיכאון הטופ 16

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

ת'רד דיכאון הטופ 16

הודעהעל ידי roy1000 » 28 דצמבר 2012, 08:14

אינ מניח שרובנו ציפינו וצפינו שזה יקרה, אבל זה עדיין לא מפחית את הכאב.

אתמול ראינו קבוצת יורוקאפ בתחפושת של מכבי ת"א. חוץ מליאור אליהו, לאף שחקן בקבוצה הזו אין מקום כשחקן מוביל ביורוליג. אף אחד מהזרים שמשחקים במכבי לא צריך להיות בקבוצה ששואפת להגיע להצלבה ולמעלה מזה.

אז דני פדרמן ניצח. מכבי הגיע לטופ 16 עם סגל של שקל תשעים ובית מוקדם מצחיק. כל הכבוד. עכשיו נגזרו עלינו חודשיים של משחקים שינועו בין משמימים למשפילים, אבל כשנוקיה מלא וכל הכרטיסים נמכרים במחירים של משחקי NBA, למה שלפדרמן יהיה אכפת?

לא יודע איך אנשים אחרים מרגישים, אבל אחרי 30 שנה של התרגשות לקראת ימי חמישי, אני לראשונה מתחיל לאבד עניין. זה פשוט לא מעניין לראות שחקנים כמו סמית', היקמן ותומאס משחקים, גם אם הם לובשים צהוב. אני מוכן לקבל יכולת ירודה עם משחקים על בסיס ישראלי, אבל חבורת נגרים אמריקאית שלובשת צהוב ומשחקת כדורסל עלוב? זה כבר משהו אחר.

אולי אפשר לשים איזה טבלת ייאוש לתקופת פדרמן במכבי. שתיגמר כבר.
roy1000

Re: ת'רד דיכאון הטופ 16

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 28 דצמבר 2012, 08:49

צריך לזכור שכל עוד יש שחקנים על המגרש שאיכפת להם יותר הכסף מהקבוצה, צריך לשים את העידוד והרצון להיות פנאט בפרופורציה.
למרות שהנמצאים בפורום הם מסוג האוהדים שיעודדו ויתנו מעצמם עבור הדחיפה של הקבוצה, אבל..
זה לא הדור של נדב הנפלד ניקולה וויצ'יץ' ודרק שארפ. לכן הפסד מכאיב לי טיפה פחות מהימים של אז.
וזו לא כזו מחמאה גדולה למועדון.
~Box & 1~

הודעהעל ידי מיכאל הצהוב » 28 דצמבר 2012, 09:22

זו העונה הראשונה לאחר 25 שנים ( מאז שהתחלתי לעקוב אחרי מכבי בעידן מוטי מיקי מגי..) שאני שוקל להפסיק לראות או לכל הפחות, להפסיק לבנות את כל הלוז שלי סביב המשחקים, עינוי
מיכאל הצהוב

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 דצמבר 2012, 09:46

גם אני רוצה לנסות....
תמיד כשאנחנו בעונת המלפפונים, אני מתה שהיא כבר תיגמר ותתחיל העונה האמיתית.
עכשיו אני כבר מתה שהעונה הזו תיגמר ותתחיל כבר עונת המלפפונים....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי קודי » 28 דצמבר 2012, 09:53

כבר כתבתי כאן לפני כמה שבועות שזו העונה הראשונה בעשרים השנים האחרונות בה אין לי בעיה לפספס חלקים ממשחקים ואני מוצא את עצמי עושה לא מעט דברים אחרים בזמן המשחקים, כמו לבשל, לאכול (פעם לא הייתי מסוגל לאכול בגלל המתח), לענות למיילים או סתם לשחק עם הילדים. במשחקי היורוליג הביתיים אני עדיין הולך להיכל אבל עוד משחק-שניים כאלה ואני אגיע למסקנה שלא שווה לעמוד בפקקים לפני ואחרי משחקים בשביל לבוא להיכל. לקבוצה הזו אין כלום - היא גם לא טובה וגם משחקת כדורסל מכוער, כשהסגל שלה כולל אוסף נדיר של זרים שלא ראויים ללבוש צהוב. החל מתומאס שהוא זר ליגה בינוני בכל קבוצה בארץ ועד ללוגאן שהוא בעיניי המחדל הכי גדול של הקיץ מאחר שמכבי שיחקה נגדו בשנתיים האחרונות 11 פעמים.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 דצמבר 2012, 10:15

כל הפורום הזה הפך להיות ת'רד דיכאון
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 דצמבר 2012, 10:23

Holiday_Armadillo כתב:כל הפורום הזה הפך להיות ת'רד דיכאון

אז את מוזמנת לפתוח ת'רד אופטימיות ולפרט את הסיבות למה כדאי בכל זאת לשמור על אופטימיות (אם תצליחי למצוא כאלו... :tongue3 )
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 דצמבר 2012, 10:25

חנו'ש כתב:
Holiday_Armadillo כתב:כל הפורום הזה הפך להיות ת'רד דיכאון

אז את מוזמנת לפתוח ת'רד אופטימיות ולפרט את הסיבות למה כדאי בכל זאת לשמור על אופטימיות (אם תצליחי למצוא כאלו... :tongue3 )

הנה סיבה אחת:
תמיד יש את עונה הבאה ולא צריך להתאבד בגלל עונה לא טובה
אני שונאת שמפסידים אבל נראה כאילו אנשים בפורום הזה לקחו את זה לרמה אחרת העונה..טיפה איבוד עשתונות וחוסר בפרופורציה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 דצמבר 2012, 10:50

טוב, לי לפחות יש תקווה לעונה הבאה, אני רק מחכה כבר שהנוכחית תיגמר.
אבל מכיוון שב-3 השנים האחרונות נראה שכל עונה נהיה יותר ויותר גרוע (עונת 2011 היתה נהדרת, 2012 סבירה והעונה הנוכחית מזעזעת), אני גם קצת חוששת מהעונה הבאה.... :roll:
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 28 דצמבר 2012, 11:22

האמת שחיכיתי בעניין רב לתחילת הטופ 16 ואתמול קיבלתי כפה די כואבת...

אני חושב שלמכבי עדיין יש סיכוי לעלות, אבל משהו שם חייב להשתחרר. כרגע זה נראה תקוע, והצוות המקצועי
חייב למצוא דרך להוציא את העגלה הזאת מהבוץ.

אפשר לדבר עד מחר על הסגל החלש, על שחקנים עלובים שלובשים צהוב (בעיקר הזרים) ועל ההנהלה שמדרדרת
את מכבי למקומות לא טובים, אבל זה לא יעזור לנו.
בלאט, גודס ודרק חייבים למצוא דרכים להוציא מהסגל הזה יותר.

המחק בשבוע הבא הוא קריטי. הפסד מקרב את מכבי למצב שאין ממנו חזרה. ניצחון, מחזיר את מכבי
לתמונת הסיכויים ומחזיר את העניין ואת הציפייה למשחקים הבאים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 28 דצמבר 2012, 11:26

הפורום ככה כבר שנתיים (דיכאון)

הפסד במשחק פתיחה זה דבר די רגיל אצלנו ככה שאי אפשר לסגור את העונה על סמך זה.

חייב לציין שאתמול היו כמה רגעים טובים- המשחק התנהל כמו חתול ועכבר- מכבי למרות משחק חלש של רוב שחקני המפתח (ליאור, יוגב וסמית') הצליחה לחזור פעם אחר פעם למרחק נגיעה מסיינה מראה על אופי מסוים.
כמובן שהיו גם כמה רגעים לא טובים כמו ההירדמות של בלאט בהרכב חלש בתחילת המחצית השנייה ואי היכולת לסיים את הקאמבק.
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 28 דצמבר 2012, 11:35

מקובי כתב:הפורום ככה כבר שנתיים (דיכאון)

הפסד במשחק פתיחה זה דבר די רגיל אצלנו ככה שאי אפשר לסגור את העונה על סמך זה.

חייב לציין שאתמול היו כמה רגעים טובים- המשחק התנהל כמו חתול ועכבר- מכבי למרות משחק חלש של רוב שחקני המפתח (ליאור, יוגב וסמית') הצליחה לחזור פעם אחר פעם למרחק נגיעה מסיינה מראה על אופי מסוים.
כמובן שהיו גם כמה רגעים לא טובים כמו ההירדמות של בלאט בהרכב חלש בתחילת המחצית השנייה ואי היכולת לסיים את הקאמבק.

זה לא שיש הרבה סיבות לשמחה...

זה שמכבי הצליחה להישאר בחיים, זה כי היא שיחקה מול קבוצה טובה אבל לא גדולה.
זה יכל להיגמר הרבה יותר גרוע.

מה שבטוח זה שאם מכבי תמשיך בכיוון הנוכחי, אז היא תיעצר בטופ 16 ואולי גם תסיים את הבית במקום לא מחמיא.
דברים צריכים להשתנות, ואני מקווה לראות הרבה יותר אנרגיה ורצון מצד השחקנים ביום חמישי, אבל גם שיטת משחק שונה
שתבליט את היתרונות של מכבי (אליהו, אוחיון) ולא תשים את הכדור אצל היקמן כאילו אנחנו מכבי אשדוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 28 דצמבר 2012, 13:20

כשרצו להביא חיזוק אז אמרתי ששחקן כמו ביינס או אפילו טובים ממנו לא ישנו את הגורל של הקבוצה העונה באמת התכוונתי לזה . השינויים שמכבי צריכה לעשות בסגל הם כלכך גדולים שפשוט אין טעם לנסות לעשות אותם באמצע עונה כי זה פשוט לא יעזור .
לכן גם אני חושב שההחתמה של פלאנניץ' הייתה נכונה (אם היא גם טובה נראה בעתיד) כי היא מראה על חשיבה לעתיד והיא מתיישרת לי עם זה שפדרמן אמר שהסגל של השנה לא שווה מעבר לטופ 16 ואם רוצים משהוא אופטימי בכל זאת אז זה מראה שלפחות חושבים על העתיד .
יש לסגל הזה כמה שחקנים משלימים מצויינים רק הבעיה שכול הסגל מורכב משחקנים משלימים . לשנה הבאה צריך להשאיר את הישראלים (יוגב , ליאור , פניני וסילבאן ) לצרף אליהם את הלפרין וטיוס שבכיף יכול להחליף את ג'יימס שבכל מצב נורמאלי אחר היה סנטר מחליף שני או אפילו שלישי במצב טוב באמת .
מבין הזרים רק סמית' ראוי להישאר בסגל , כל השאר ברי החלפה ( ג'יימס בגלל המס כבר לא כדאי למכבי ) .
הבעיה היא שכל השחקנים שצריך להחליף אותם הם שחקני חמישייה ברובם (בעמדות 1 , 2 ,5 בוודאות ) ולכן תאכלס זה בנייה מחדש .
הדבר האופטימי זה שתמיד יש עונה הבאה , אבל אף אחד א מבטיח לנו ששנה הבאה התקציב יגדל ויבנה פה סגל ראוי .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי roy1000 » 28 דצמבר 2012, 13:48

yzafrir כתב:כשרצו להביא חיזוק אז אמרתי ששחקן כמו ביינס או אפילו טובים ממנו לא ישנו את הגורל של הקבוצה העונה באמת התכוונתי לזה . השינויים שמכבי צריכה לעשות בסגל הם כלכך גדולים שפשוט אין טעם לנסות לעשות אותם באמצע עונה כי זה פשוט לא יעזור .
לכן גם אני חושב שההחתמה של פלאנניץ' הייתה נכונה (אם היא גם טובה נראה בעתיד) כי היא מראה על חשיבה לעתיד והיא מתיישרת לי עם זה שפדרמן אמר שהסגל של השנה לא שווה מעבר לטופ 16 ואם רוצים משהוא אופטימי בכל זאת אז זה מראה שלפחות חושבים על העתיד .
יש לסגל הזה כמה שחקנים משלימים מצויינים רק הבעיה שכול הסגל מורכב משחקנים משלימים . לשנה הבאה צריך להשאיר את הישראלים (יוגב , ליאור , פניני וסילבאן ) לצרף אליהם את הלפרין וטיוס שבכיף יכול להחליף את ג'יימס שבכל מצב נורמאלי אחר היה סנטר מחליף שני או אפילו שלישי במצב טוב באמת .
מבין הזרים רק סמית' ראוי להישאר בסגל , כל השאר ברי החלפה ( ג'יימס בגלל המס כבר לא כדאי למכבי ) .
הבעיה היא שכל השחקנים שצריך להחליף אותם הם שחקני חמישייה ברובם (בעמדות 1 , 2 ,5 בוודאות ) ולכן תאכלס זה בנייה מחדש .
הדבר האופטימי זה שתמיד יש עונה הבאה , אבל אף אחד א מבטיח לנו ששנה הבאה התקציב יגדל ויבנה פה סגל ראוי .

צר לי, אבל סמית' הוא רול פלייר ושחקנים כאלה לא צריכים להיות זרים במכבי. היחיד שצריך להישאר זה פלאניניץ'. את הישראלים צריך להשאיר כמו שאמרת, ולהוסיף את הלפרין ותיוס. ועוד 4 זרים איכותיים. לא נגרים שרק במקרה לא הגיעו לחולון.
roy1000

הודעהעל ידי yzafrir » 28 דצמבר 2012, 13:53

עד לפני עונה שניים הייתי מסכים איתך אבל אחרי איידסון ועכשיו סמית' אני מבין שחייבים שיהיה את השחקן האפור הזה בחמישייה שיודע לעשות כמה דברים (גם אם לא ברמה הכי גבוהה) ושגם מבחינה חברתית הוא חשוב לקבוצה . את ההגנה שלו ואת הלחימה והאופי אי אפשר לקחת ולא צריך שכל החמישייה תיהיה מורכבת מכוכבים .
הוא שחקן דבק של הקבוצה .
בכל העשור הקודם היה כזה שחקן כמו הנפלד ואחר כך אולי בורשטיין ושארפ אבל חייבים סוג כזה של שחקן\אדם בקבוצה .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 דצמבר 2012, 14:15

roy1000 כתב:
yzafrir כתב:כשרצו להביא חיזוק אז אמרתי ששחקן כמו ביינס או אפילו טובים ממנו לא ישנו את הגורל של הקבוצה העונה באמת התכוונתי לזה . השינויים שמכבי צריכה לעשות בסגל הם כלכך גדולים שפשוט אין טעם לנסות לעשות אותם באמצע עונה כי זה פשוט לא יעזור .

צר לי, אבל סמית' הוא רול פלייר ושחקנים כאלה לא צריכים להיות זרים במכבי. היחיד שצריך להישאר זה פלאניניץ'. את הישראלים צריך להשאיר כמו שאמרת, ולהוסיף את הלפרין ותיוס. ועוד 4 זרים איכותיים. לא נגרים שרק במקרה לא הגיעו לחולון.

לא מסכים איתך. סמית' לא כוכב על, אבל הוא שחקן סולידי שנותן תפוקה וגם לא יקר. אני הייתי משאיר אותו. יחד איתו, הזרים שצריכים להמשיך בעונה הבאה הם פלאניניץ' כפי שאמרת וגם שון ג'יימס שנותן עונה מצויינת ומוכיח שהוא שחקן יורוליג לגיטימי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי עידן » 28 דצמבר 2012, 14:22

שמואל1 כתב:
roy1000 כתב:

לא מסכים איתך. סמית' לא כוכב על, אבל הוא שחקן סולידי שנותן תפוקה וגם לא יקר. אני הייתי משאיר אותו. יחד איתו, הזרים שצריכים להמשיך בעונה הבאה הם פלאניניץ' כפי שאמרת וגם שון ג'יימס שנותן עונה מצויינת ומוכיח שהוא שחקן יורוליג לגיטימי.

בהחלט. גם אני חושב כך. גם היקמן יכול להישאר, אבל אך ורק בתור 2. חייבים רכז נורמלי בנוסף לאוחיון.
עידן

הודעהעל ידי yzafrir » 28 דצמבר 2012, 14:24

שמואל , מבחינה מקצועית אני מסכים שג'יימס ראוי להמשיך אבל כסנטר שני או במקרה יותר אופטמי כלומר עם מכבי מחתימה סנטר ראשון רציני ודאר'קו מתגלה כבינגו אז ג'יימס יהיה סנטר שני שלישי מצויין . אבל פה נכנס העניין של הכסף ובשביל להשאיר את ג'יימס מכבי צריכה לשלם לפחות 500-600 נטו שזה אומר 1-1.2 מליון ברוטו שזה אומר זר ב-800-900אלף נטו שאפשר לביא .
בדומה למדלי העונה , נשאלת השאלה האם שווה להביא מחליף בסכום כזה טוב ככל שיהיה ?
לדעתי אפשר להסתפק בטיוס בהרבה פחות .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 דצמבר 2012, 15:36

להשתפר כבר לא נשתפר, אז אנחנו רק צריכים לקוות שהפרזנו משמעותית(מאוד) ביכולות של שאר הקבוצות בבית.
זהו, זה היה הכי אופטימי שהצלחתי לייצר.

הדבר הכי טוב שאפשר להוציא מהעונה הזאת, זה סנטר לשנים הבאות, ולכן בלאט צריך להשקיע כמה שיותר בפיתוח של פלניניץ'( למרות שזה ממש לא הקטע שלו בתור מאמן). הוא הראה אתמול יופי של יסודות הגנתיים, בעיקר בפיק אנד רול. יחסית נדיר לשחקן בגודל הזה, ובגיל הזה. זה ללא ספק צריך להיות הפרוייקט שלנו לשנה הבאה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 28 דצמבר 2012, 19:00

אני די מסכים עם רוי בקשר להיקמן ותומס. היקמן יכל להגיע בקלות לקבוצות שיש להם כסף בארץ כמו מכבי חיפה וירושלים. אין לו רזומה יותר מרשים מג'ייקוב פולן של ירושלים. תומאס הוא פח מוחלט. זר ברמה של מרכז טבלה בליגה שלנו. זה גם הרמה שהוא ישחק בה אחרי שהוא יעזוב את מכבי. סמית' זה סיפור קצת אחר, אבל אני לא מתלהב ממנו יותר מידי. הוא עדיין שחקן מאוד חד מימדי התקפית ואתמול ראינו את זה מצויין. בקיצור, אני לא אבכה אם אף אחד מהזרים חוץ מפלאניניץ' לא ישאר פה. ממש לא.
שחף

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: omerk, שמוליק ו־11 אורחים