ג'ורדי ברתומיאו: ''הליגה הישראלית עדיין בשלבי גדילה''

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

ג'ורדי ברתומיאו: ''הליגה הישראלית עדיין בשלבי גדילה''

הודעהעל ידי rc4991 » 12 נובמבר 2014, 18:55

היה לי לכבוד לראיין את הבן אדם הכי חזק בכדורסל האירופאי, ג'ורדי ברתומיאו!!

על הזכייה של מכבי ביורוליג, המעבר של בלאט ל-NBA, על השיפורים הדרושים בכדורסל הישראלי ועל הפרויקט החדש של הפועל ירושלים. מזכ''ל היורוליג בראיון בלעדי לישראל ספורט
http://www.israelsport.co.il/showArticle-5577
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

Re: ג'ורדי ברתומיאו: ''הליגה הישראלית עדיין בשלבי גדילה''

הודעהעל ידי my man » 12 נובמבר 2014, 19:24

וואו רוני סחתיין... :thumbup
קודם כל ג'ורדי זה חתיכת הישג...דבר שני כתוב ממש טוב, מעניין וזורם.

מעבר לזה סוףסוף באמת הבנתי את השיטה הזו שאליה היורוליג הולכת....

תודה.
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 נובמבר 2014, 19:30

רוני אתה מבטיח שלא תשכח אותנו ותהפוך לאדום כשתהיה כתב באיזה אתר כמו וואלה או ערוץ הספורט? :cry3
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 12 נובמבר 2014, 19:42

איזה ליצן הבראטומיאו הזה.

"אני באמת לא מאמין שלכללי "המשחק ההוגן" יהיו השפעה כזאת. ב-NBA למשל יש תקרת שכר והשחקנים נשארים בליגה, בליגת האלופות יש גם כללי משחק הוגן המגבילים את תרומות הבעלים והם ממשיכים להיות תחרותיים כרגיל

בואו נחשוב לרגע, אממ... נו בטח שבליגת האלופות ובנבא זה לא משפיע! ''אולי'' יש לזה קשר לעובדה ששם גם במקרה משלמים את הסכומים הכי גבוהים בעולם, עם או בלי תקרת שכר.
ביורוליג זה יביא בעיקר לכך שקבוצות מסין יקחו מפה עוד ועוד שחקנים, ועל החזרת שחקנים מהנבא אין על מה לדבר בכלל.
התנין

הודעהעל ידי Roni1 » 12 נובמבר 2014, 20:07

ראיון מעולה רוני :worship

אני הייתי שואלת אותו למה הוא החשיך לנו את היציעים בחצי הגמר וניסה להסתיר את היתרון שלנו שם.
Roni1

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 נובמבר 2014, 20:08

Roni1 כתב:ראיון מעולה רוני :worship

אני הייתי שואלת אותו למה הוא החשיך לנו את היציעים בחצי הגמר וניסה להסתיר את היתרון שלנו שם.

אני היחידה שעדיין חושבת שזה היה ניסוי טלוויזיוני לא מוצלח? :unsure
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי sunshine » 12 נובמבר 2014, 20:12

כל הכבוד :clap2

תוכנית המשחק ההוגן?! אין להם בעיה עם מכבי... :-|
".Stay the course, believe in what you're doing, and stay healthy"
סמל אישי של המשתמש
sunshine

הודעהעל ידי Roni1 » 12 נובמבר 2014, 20:15

Holiday_Armadillo כתב:

גם אני חשבתי, ואז הגיעו כל הכתבות שהם מעדיפים שריאל תנצח כדי שאוהדים שלנו לא יפרצו לפרקט וכדי לקדם את הפיינל פור הבא במדריד עם זכייה שלהם.
Roni1

הודעהעל ידי rc4991 » 12 נובמבר 2014, 20:22

תודה רבה לכולם
אגב, יש חלק מהראיון שהעורך שלי החליט לא להעלות (העלה לי את העצבים) אבל אני מנסה לשכנע אותו שיוסיף אותו ומקווה שהוא יסכים כי זה קטע חשוב
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 12 נובמבר 2014, 20:23

Holiday_Armadillo כתב:רוני אתה מבטיח שלא תשכח אותנו ותהפוך לאדום כשתהיה כתב באיזה אתר כמו וואלה או ערוץ הספורט? :cry3

נראה לך שאני אשכח אתכם? (ובטח שלא אותך :D )
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 12 נובמבר 2014, 20:25

התנין כתב:איזה ליצן הבראטומיאו הזה.

"אני באמת לא מאמין שלכללי "המשחק ההוגן" יהיו השפעה כזאת. ב-NBA למשל יש תקרת שכר והשחקנים נשארים בליגה, בליגת האלופות יש גם כללי משחק הוגן המגבילים את תרומות הבעלים והם ממשיכים להיות תחרותיים כרגיל

בואו נחשוב לרגע, אממ... נו בטח שבליגת האלופות ובנבא זה לא משפיע! ''אולי'' יש לזה קשר לעובדה ששם גם במקרה משלמים את הסכומים הכי גבוהים בעולם, עם או בלי תקרת שכר.
ביורוליג זה יביא בעיקר לכך שקבוצות מסין יקחו מפה עוד ועוד שחקנים, ועל החזרת שחקנים מהנבא אין על מה לדבר בכלל.

זה גם מה שאני חושב, לא רציתי להציק לו יותר מדי בקטע הזה אבל אני לא מסכים איתו (גם בנוגע לליגה הסינית)
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 נובמבר 2014, 20:25

Roni1 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

גם אני חשבתי, ואז הגיעו כל הכתבות שהם מעדיפים שריאל תנצח כדי שאוהדים שלנו לא יפרצו לפרקט וכדי לקדם את הפיינל פור הבא במדריד עם זכייה שלהם.

:neutral I guess we'll never know

rc4991 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:רוני אתה מבטיח שלא תשכח אותנו ותהפוך לאדום כשתהיה כתב באיזה אתר כמו וואלה או ערוץ הספורט? :cry3

נראה לך שאני אשכח אתכם? (ובטח שלא אותך :D )

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Mta_atic » 12 נובמבר 2014, 22:33

כל הכבוד רוני.
כתוב מעולה, נהניתי לקרוא.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 נובמבר 2014, 01:52

רוני, ברכות כרגיל... עדיין לא יצא לי לקרוא. מקווה שזה יבוא בהקדם, ואז אוכל להגיב בצורה עניינית יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 13 נובמבר 2014, 17:00

טוב, העורך שלי החליט להוריד קטע מהראיון בגלל שלטענתו הראיון ארוך מדי (ממש לא מסכים איתו)
בכל מקרה למי שמעוניין הינה הקטע החסר:

רבות כבר נאמר על כך שחלק מקבוצות היורוליג לא ברמה של הליגה הטובה באירופה בזמן שאחרות דוגמת הספרדיות והרוסיות מצדיקות שם את השתתפותן. את הטענה הזאת דוחה מנכ"ל היורוליג תוך שהוא מגן על אותן קבוצות. "המטרה העיקרית של היורוליג היא לארגן את ליגת הכדורסל האירופית הטובה ביותר עם הקבוצות הטובות באירופה ועד כה עמדנו תמיד במטרה הזאת. כתחרות בינלאומית מחובתנו שישתתפו קבוצות המייצגות את שלל המדינות ואני חייב לציין שמלבד ההבדלים הברורים של הליגות המקומיות בין כל מדינה ומדינה, שהקבוצות המשתתפות בכל שנה ביורוליג תחרותיות וכישרוניות ללא צל של ספק ומקומן ביורוליג מוצדק".

אז נראה שרוב הקבוצות החלשות ביורוליג ימשיכו לקחת חלק במפעל הבכיר באירופה למען הגלובליות של הכדורסל האירופאי אבל זה ככל הנראה רק עניין של זמן עד שנמשיך לראות קבוצות איכותיות ממשיכות לראות את היורוליג רק מבעד למסך הטלוויזיה. בשנים האחרונות שוקדים בהנהלת היורוליג בשיתוף עם בעלי הקבוצות על מספר שינויים מהותיים בעלי השפעה משמעותית על הליגה. אחד מהצעדים, שהוצג בפתיחת העונה הנוכחית, נקרא "מבנה הפירמידה" (The pyramid model). "הצעדים לקראת החלת מבנה ברור לליגות האירופאיות אושרו על ידי הנהלת היורוליג והוצגו באסיפת בעלי הקבוצות שהתקיימה בחודש יולי האחרון", מסביר ברתומיאו. "מהלך זה מבקש לספק לכל בעלי העניין - מועדונים, בעלים, ספונסרים, שחקנים, ליגות מקומיות ואוהדים כאחד - מסגרת מובנת שמביאה הוגנות ויציבות לטווח ארוך יותר. אנחנו עובדים על תכנית אסטרטגית חדשה עם שני שלבים מאוד ברורים שבנוסף לתחומים אחרים, תשנה את מערכת קבלת הרישיון (להשתתפות ביורוליג) הנוכחית ובשלב מאוחר יותר תשנה גם את מבנה הליגה."

"לצורך המעבר למודל זה, תיכנס מערכת חישוב חדשה החל מעונת 2015-16, אשר תחליף את שיטת הדירוג הנוכחית המקצה את רישיון B המבטיח מקומות קבועים לקבוצות מליגות מקומיות כדי להעפיל ליורוליג. במקומה נקבל מערכת פשוטה ומשודרגת יותר מזו הנוכחית שתהפוך לקלה יותר להבנה כך שקבוצות לא יצטרכו לחכות לתוצאות של קבוצות במדינות אחרות כדי להבין אם הן יקבלו מקום ביורוליג בעונה הבאה על פי הדירוג של מדינתם. היורוליג תבקש בנוסף ליצור הסכם עם הליגות המקומיות להומוגניות כללית בין הליגות המקומיות בכל הנושאים ובהם חוקי הליגה, לוחות זמני המשחקים , זכאויות שחקנים, בהחלת תכנית "המשחק ההוגן" (על כך בהמשך) ועוד. השלב השני של פרויקט הוא יצירת "מבנה הפירמידה" שמתבססת על הליגות האירופאיות המקומיות דרך היורוקאפ ועד ליורוליג". כך יוכלו הקבוצות להתברג (או לרדת) במעלה ה"פירמידה" על סמך הישגיהם ובכך להגיע ליורוליג. "מבנה הפירמידה מהווה כיבוד תרבות הספורט האירופאי, המעריך את תוצאות התחרותיות ואת העיקרון הבסיסי של היורוליג "הקבוצות הטובות ביותר ביבשת". המהלך הזה נותן יציבות לקבוצות להשקעה ארוכת טווח. בנוסף נקבע על מספר עולות ויורדות בכל עונה ביורוליג. לצעד שני זה יש עדיין כמה פרטים המצריכים בדיקה כמו למשל מספר מספר העולות והיורדות. אני רוצה להדגיש שמודל הפירמידה יהיה פתוח כמו כל ליגה מקומית קיימת, הכוללת העלאת והורדת קבוצות. כל מערכת שבה מספר המועדונים משתנה בכל שנה היא למעשה ליגה פתוחה וזהו המודל האירופאי המסורתי במרבית ענפי ספורט וברוב המדינות ברחבי היבשת."

בעונה האחרונה יושמה יוזמה נוספת של הנהלת היורוליג שקבעה שכל קבוצת יורוליג שתודח בשלב הבתים תמשיך את דרכה ביורוקאפ על מנת שדרכה במפעלים האירופיים לא תגמר בתום שלושה חודשים."זאת היתה יוזמה חיובית שמוליכה אותנו לקראת המטרה הסופית שלנו של יצירת ליגה אירופאית. עם המהלך הזה נתנו הזדמנות שנייה לקבוצות שהודחו משלב הבתים של היורוליג וכתוצאה מכך הגדלנו את מספר המשחקים שהם ישחקו במפעל אירופי והעלנו את הרמה הכללית של הליגה השנייה באירופה, היורוקאפ."

הקטע החסר היה אמור להופיע בין השאלה על הפיינל פור לשאלה על הוספת המשחקים/שינוי הליגה
אשמח לשמוע את דעתכם הכנה ואם אתם חושבים שזה קטע מיותר או כזה שהופך את הראיון לארוך מדי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־23 אורחים