פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
11 יוני 2016, 14:59
לא כ"כ מבין את ההיסטריה סביב המהלך הזה.
פיני היה GM גם בחולון בצוותא עם דן שמיר... לא היה כזה שוס גדול אם אני זוכר נכון.
11 יוני 2016, 15:35
jol9 כתב:לא כ"כ מבין את ההיסטריה סביב המהלך הזה.
פיני היה GM גם בחולון בצוותא עם דן שמיר... לא היה כזה שוס גדול אם אני זוכר נכון.
בחולון לא היה לו 10 מיליון דולר תקציב. זאת ליגה אחרת, ציפיות אחרות, קהל גדול, אירופה. זה לא דומה בכלום לחולון.
זה מהלך ענק בכדורסל הישראלי ומאוד מעניין.
11 יוני 2016, 15:41
לא מתרגש מזה איש קטן וקטנוני ומאמן בינוני שהיה לו מזל לאמן את הקבוצה הגדולה בהיסטוריה ואת העוזר הטוב בהיסטוריה של המועדון , מאז נכשל כישלונות מהדהדים בכל מקום שאימן או ניהל או מה שלא יהיה .
11 יוני 2016, 15:45
מאמן גדול. הכי גדול שהיה לכדורסל הישראלי. לגבי שאר הדברים אתה צודק,
אבל זה פחות מעניין.
השאלה הגדולה והמעניינת היא האם פיני כGM יכול לשנות ולהוביל אותם למקום אחר ביחס למה שהם
עכשיו.
11 יוני 2016, 15:52
אם הוא כזה גדול איך זה ששנים אף אחד לא באמת רוצה אותו ? נכשל כמאמן כשהחליף את אפי נכשל באולי בחולון ועוד כמה שאני לא זוכר .
הקבוצה ההיא היתה ענקית גם אם היה מאמן אותה רפי בוגוטין , פיני מאמן טוב וזהו , הוא גם אוברייטד גדול אני , נראה אותו לוקח גביע עם הקבוצה של בלאט .
11 יוני 2016, 16:17
מקאדו 3 כתב:אם הוא כזה גדול איך זה ששנים אף אחד לא באמת רוצה אותו ? נכשל כמאמן כשהחליף את אפי נכשל באולי בחולון ועוד כמה שאני לא זוכר .
הקבוצה ההיא היתה ענקית גם אם היה מאמן אותה רפי בוגוטין , פיני מאמן טוב וזהו , הוא גם אוברייטד גדול אני , נראה אותו לוקח גביע עם הקבוצה של בלאט .
פיני היה מאמן מכבי 2 חצאי עונות ו-6 עונות מלאות.
ב-6 העונות בהן פיני אימן את מכבי, הפסדנו פעמיים בגמר, זכינו בשלושה גביעים ופעם אחת הודחנו בהצלבה
מול פרטיזן.
הייתי אומר שזה מאזן לא רע בכלל...
צריך לציין שלא בכל השנים בלאט עמד לצידו של פיני כעוזר. למעשה רק בשלוש מתוך שש העונות זה
היה המקרה.
11 יוני 2016, 18:35
לדעתי פיני היה מאמן מצויין אבל הדגש הוא על היה. כנרטה שהכישורים של אדם יכולים להשתנות עם הזמן.
11 יוני 2016, 22:55
toja27 כתב:לדעתי פיני היה מאמן מצויין אבל הדגש הוא על היה. כנרטה שהכישורים של אדם יכולים להשתנות עם הזמן.
גם אני חושב שפיני כבר מזמן איבד את זה, ולדעתי יש לזה שתי סיבות:
1) הגיל. אנשים מזדקנים והמוח כבר לא עובד כמו פעם. יש כאלה שזה קורה להם לאט-לאט וכמעט לא מורגש. יש אחרים, שאצלהם זה קורה באופן יותר מהיר וחד.
2) השחצנות של גרשון. אחרי שזכה בפעם השלישית, הוא הגיע למסקנה שהשמש זורחת לו מהתחת, וכל פליצה תהפוך מעצמה למהלך גאוני. הוא התחיל לזלזל, הוא הפסיק לעבוד קשה, והתחיל לסמוך בעיקר על הגאונות של עצמו, שתציל אותו בכל מקרה.
12 יוני 2016, 00:02
felix_r כתב:toja27 כתב:לדעתי פיני היה מאמן מצויין אבל הדגש הוא על היה. כנרטה שהכישורים של אדם יכולים להשתנות עם הזמן.
גם אני חושב שפיני כבר מזמן איבד את זה, ולדעתי יש לזה שתי סיבות:
1) הגיל. אנשים מזדקנים והמוח כבר לא עובד כמו פעם. יש כאלה שזה קורה להם לאט-לאט וכמעט לא מורגש. יש אחרים, שאצלהם זה קורה באופן יותר מהיר וחד.
2) השחצנות של גרשון. אחרי שזכה בפעם השלישית, הוא הגיע למסקנה שהשמש זורחת לו מהתחת, וכל פליצה תהפוך מעצמה למהלך גאוני. הוא התחיל לזלזל, הוא הפסיק לעבוד קשה, והתחיל לסמוך בעיקר על הגאונות של עצמו, שתציל אותו בכל מקרה.
אלא הסברים בהחלט אפשריים, הדעה שלי היא שלאחר שהוא זכה והגיע לפסגה, התשוקה שלו והרעב דעכו. כולנו חווינו את זה כשיש לנו תשוקה למשהו, יש לך אנרגיה בלתי נשלטת כמעט, להגשים את מה שרוצים להגשים, האדם ממוקד מאוד עם עירנות מתמדת. ברגע שהתשוקה יורדת, אתה פשוט לא יכול לבצע את מה שהצלחת בעבר. אני מאמין שזה אותו מקרה עם פיני. הכדורסל עדיין נמצא אצלו בלב, הידע עדיין קיים אבל פשוט לא באותה אינטינסיביות כמו שהייתה לו בעבר, בלי אותו הדחף והרעב שהצעידו אותו לפסגה.
12 יוני 2016, 00:12
מה המקור?
ONE?
נו באמת
12 יוני 2016, 00:23
itai7 כתב:מה המקור?
ONE?
נו באמת
walla
12 יוני 2016, 09:31
מדברים על זה בכל האתרים... אני חושב שזה הולך לקרות.
12 יוני 2016, 11:13
גרשון לא פוגע כבר שנים. בירושלים הוא יקבל קבוצת יורוקאפ עם קהל ששונא אותו כמו רעל ורק יחכה לו בפינה. שילך לירושלים. טוב לא ייצא מהשידוך הזה. חוץ מהעובדה שלא נצטרך יותר לשמוע אותו מפרשן...
Sent from my iPad using Tapatalk
12 יוני 2016, 11:14
מאמן מצוין, אך אחרי שיאו, בעיקר בגלל שהוא שבע.
לא היה ולא יהיה מנהל טוב. אין לו את מה שדרוש לניהול מקצועי טוב.
12 יוני 2016, 11:30
סתם תובנות קטנות בקשר לעונה הזו בליגה...
בשיטה הקיימת, הסיכוי לאליפויות רצופות ולשושלות הוא כמעט ולא קיים לדעתי. יכולה להיות קבוצה אחת (נגיד מכבי) שתזכה באליפות או 2 רצופות אבל בשיטה הזו יבוא המשחק הבודד שיפיל אותה. גם הקבוצה הכי גדולה באירופה, עם פארקר ושאראס ובאסטון וויציץ', נפלה בסוף במשחק אחד מול קבוצה נחותה יותר דאז (צסק"א) אחרי 2 אליפויות. אין הרבה מה לעשות.
לדעתי עוד גורם שהורג קבוצות זה הסיבוב השלישי. מכבי בסוף הסיבוב השני בעונה שעברה ניצחה את ברצלונה, ריאל מדריד, 20 הפרש על ירושלים בנוקיה ונראתה טוב מאוד. הסיבוב השלישי הכניס אותה לפלייאוף במצב רע מאוד עם פציעות וירידה גדולה (סמית', סיל, יוגב ששיחק עם פציעות מרובות). השנה מהצד השני ראשון לציון הייתה נוראית ובסוף הסיבוב השני כמעט מחוץ לפלייאוף - ואז נרגעה מהג'ט לג האירופאי וסיימה חזק את העונה באופן יחסי והגיע לישורת האחרונה רעננה ועם יתרון האנדרדוג ולקחה. ירושלים הייתה דומיננטית מאוד לאורך כל העונה. אפילו בסיבוב השלישי היא לא מעדה - ואז התחילה לצלוע בפלייאוף עם בקושי ניצחון על הפועל, בקושי אילת ובסוף זה נגמר נגד ראשון.
רוצה לומר, בשיטה הנוכחית עד סוף הסיבוב השלישי אין טעם כמעט להתעסק בהימור כזה או אחר. בסוף קבוצה באה מאחור בסוף הסיבוב השלישי ונכנסת לפלייאוף במומנטום גדול, קבוצה שמובילה את הטבלה ומתרסקת, או קבוצה שנפצע לה השחקן המרכזי. אי אפשר באמת לשמור על רמה גבוהה מאוקטובר שתגיע לשיא במשחק אחד ויחיד ביוני. ואז הקבוצות שנראות רע באמצע אנחנו "פוסלים אותם" וקבוצה שמובילה שני סיבובים את הטבלה אנחנו כבר שמים אותה אלופה. בתכלס, בשיטה הזו, סיבוב שלישי, פיינל פור, המונח פייבוריטיות הוא מונח כמעט חסר ערך.
משחק האליפות הראה כמה שום דבר לא יכול להיות "ידוע". דאוסן עם הקליעה הכי לא יציבה בעולם בערך דופק 5/6 מהשלוש. גפני שלא הוביל את קלעי ירושלים מאז בערך הסיבוב הראשון קולע עשרים ומשהו. הדברים לא "מתאזנים" כמו בסידרה שששחקן של 12 נק' בממוצע דופק 20 ומשחק אחרי זה דופק 4.
כל ניסיון לחזות אלופה באוקטובר שהדברים מוכרעים במשחק אחד ביוני הוא לדעתי ניסיון עקר. בשיטה הזו, באמת שהכל יכול להיות (שיטה = גם פיינל פור וגם סיבוב שלישי).
12 יוני 2016, 11:58
מעניין יהיה לראות אם פיני גרשון ימשיך לתמוך בשיטת הפיינל 4 גם במקרה שהוא ימונה למאמן ירושלים.
Sent from my iPad using Tapatalk
12 יוני 2016, 11:58
אני חושב שבגמר ההוא וויל סולומון היה הרכז ...
12 יוני 2016, 12:10
מקאדו 3 כתב:אני חושב שבגמר ההוא וויל סולומון היה הרכז ...
אתה צודק. אם שאראס היה סביר להניח שהיה לנו ת'ריפיט