ההנהלה - מזווית קצת שונה...

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

ההנהלה - מזווית קצת שונה...

הודעהעל ידי shilk84 » 24 יולי 2017, 22:40

אהלן...

אז אחרי בערך 8 שנים שאני עוקב אחרי הפורום (ו-28 שנה שאני אוהד את הקבוצה), החלטתי להצטרף ולכתוב. זהירות, זה טיפה ארוך...

מאחר והעיסוק שלי הוא ניהול, רציתי לנסות להאיר זווית קצת שונה לגבי ההנהלה, וההתנהלות (הכושלת) שלה בשנים האחרונות (עם קצת פרספקטיבה ופתח לתקווה).

הרבה מאד מנהלים ובעלים של עסקים מצליחים, לא מבינים תמיד מה היו הסיבות להצלחה (ולפעמים, בתוך הסיבות האלה יש הרבה מזל), מה שגורם להם לאבד את הצניעות (והקשר למציאות), ולחשוב שכל ההצלחה (או רובה) זה רק בזכות הניהול המבריק שלהם.
עסקים קטנים או גדולים - זה לא ממש משנה. הצלחה (או רצף של הצלחות) גורמת לאנשים לאבד את הראש.

לצערנו, זה קרה בבירור גם להנהלה של מכבי (ואני מניח שרובכם זוכרים את ההתבטאויות שלהם ב-2014, אחרי העלייה לפיינל 4 והזכייה).
הם לא הבינו שהמאמן הוא גורם סופר מרכזי בהצלחה, והתחילו לספר לעצמם סיפורים על המבנה הניהולי המבריק שלהם.

בפועל, הדברים הטובים שההנהלה עשתה לאורך השנים היא ההבנה לגבי איך צריך להראות ניהול ספורט מקצועני (הרבה לפני מועדונים אחרים בארץ):
* אצטדיון גדול וחדש, כמקור להכנסות - תחשבו שיד-אליהו קיים בתצורה הנוכחית (בערך) שלו 45 שנה! כמה זמן לקח לבנות אצטדיון בסדר גודל דומה בארץ?...
* הבאה של מאמנים טובים, שנשארו לאורך שנים, גם אם היו חריקות... (רוזין, קליין, שרף, גרשון, בלאט)
* מיצוי מקסימלי של ההכנסות מזכויות השידור ומפרסמים.
* הפנמת חשיבות ההצלחה באירופה.
* כפועל יוצא מהסעיף הקודם - נכונות לעשות הכל כדי לשמור על האליפות בארץ.
* מיצוי מקסימלי של החוקים בארץ (הרי כבר בשנות ה-70' מכבי נשענה על יהודים אמריקאים שהתאזרחו +מיקי/מוטי + זרים).
ולזה אפשר להוסיף גם את היחס לשחקנים זרים, והמעטפת שהקימו סביב הקבוצה (כדי לגרום לשחקנים להישאר בקבוצה תמורת פחות כסף).

החדשות הטובות? זאת לא הפעם הראשונה שזה (כנראה) קרה להם...
מי מביניכם שזוכר את שנות ה-90', זוכר שלאורך רוב התק', היה ברור בתחילת העונה, שמכבי לא תגיע לפיינל4 באירופה (ואפילו לא תהיה קרובה לאיים עליו).
תחשבו שעד השנתיים האחרונות, משנת 2000' ואילך - כמעט בכל שנה, מכבי הייתה מועמדת להגיע לפיינל4 (ובאמת, בחצי מהשנים היא הגיעה לגמר).
ההבדל היחיד משנות ה-90' הוא שאז לא הייתה קבוצה בארץ שהייתה קרובה לאיים על מכבי (חוץ מגליל של 93', ואולי הפועל י-ם של 99').
אז באותן שנים מכבי המשיכה לקחת אליפות באופן קבוע, אבל נראתה ברובן על הפנים.
בעשור האחרון יש את הפיינל4 + החוק הרוסי + ירושלים (ב-4 השנים האחרונות) ששינו את התמונה

אז מה אני רוצה להגיד? שהשנה, בפעם הראשונה אחרי 3 שנים, אני טיפה יותר אופטימי.
עצם ההפנמה שלהם, שהמאמן והצוות שלו הם מרכזיים בהצלחת הקבוצה - היא כבר (סוג) של הפנמת הכישלון.
כן, זה היה הרבה יותר טוב לכולנו אם הם היו מבינים את זה שנה אחת קודם, במקום ליצור לעצמם את הבור התקציבי הענק, שילווה אותנו בשנה-שנתיים הקרובות(ואף מילה על הכדורסל בשנה הקודמת...). אבל, עדיף מאוחר מלעולם לא.

בקיצור - כמו שלא היה צריך להפוך את ההנהלה לגאונים של כדורסל (בהיבט של בחירת שחקנים, הרכבת קבוצה וכו'), לא צריך להפוך אותם להנהלה הכי גרועה בעולם הספורט.

נ.ב1 - אל תאכלו את הקשקושים של ירושלים. מקצועית - הם כמעט לא התקדמו ב-4 השנים האחרונות (למרות הכסף שנשפך שם), והראיה - בליגה המשנית של אירופה, הם נראים סבירים מינוס. המזל שלהם היה שהם נפלו על תקופה ממש גרועה שלנו (אגב, במשחקים ישירים על תארים - הם הובסו פעמיים, בארינה...).
יותר מזה - לא סתם אורי אלון הציב מטרה "יורוליג תוך 3 שנים" (מה שכמובן לא קרה), ולא סתם יש כתבות על משקיע שהוא מנסה להכניס. הוא מבין היטב שהוא לא יכול להמשיך לאורך זמן לשפוך סכומים כאלה, ושהמפתח שלהם הוא הגעה ליורוליג. בלי זה, סביר להניח שתוך כמה שנים היקף ההשקעה שלו יקטן (והתוצ' בהתאם).

נ.ב. 2 רק בשביל הפרופורציות:
* אבי אבן - לא מכיר את הבחור. הוא נמצא במועדון כבר 10 שנים - חצי כעוזר, חצי כסקאוט. גם אם הוא איש מקצוע לא טוב, הוא בטח לא ה-בעיה של המועדון (לא יודע איפה ניקולה עומד, העונה-שתיים הקרובות ילמדו).
* איבוד אליפויות - למי שלא מכיר את ההיסטוריה של מכבי, גם בשנות ה-80 היו סדרות בליגה, שמכבי הפסידה בהן את המשחק הראשון. אלה היו שנים שהיו 2 קבוצות מאד חזקות שנתנו פייט למכבי (הפועל ת"א, וגם קצת הפועל ר"ג). מה היה קורה אם היה אז פיינל4? וואלה, לא יודע. אבל יש מצב שאליפות או 2 היו הולכות לאיבוד.
בעצם, מבין כל איבוד האליפויות מתחיל העשור, אני חושב שרק השנתיים האחרונות מטרידות באמת.

יאללה מכבי!
she? לא!
shilk84

Re: ההנהלה - מזווית קצת שונה...

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 יולי 2017, 23:08

לא מסכים עם התוכן, אבל אחלה פוסט
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 24 יולי 2017, 23:22

פוסט יפה.

ברוכים הבאים (מוזמן לספר על עצמך בת'רד ההיכרות).

בגדול אני חושב שאתה קצת רואה את הדברים באור ורדרד מדי. מכבי נמצאת במשבר אמיתי. משבר שקצת הוסתר בזכותו של בלאט שהגיע
ונשאר כאן במשך 4 שנים, בהן שמר את מכבי בטופ של היבשת וגם לקח תארים בארץ.

אנחנו כרגע נמצאים בעיצומו של תהליך, שבו יצטרך לקרות משהו אמיתי, על מנת שמכבי תוכל לחזור למה שהיא היתה.
הפתרון של הנוגעים בדבר היה להביא איש מקצוע טוב, לסיטואציה כמעט בלתי אפשרית, וציפיות כמעט בלתי אפשריות.
אם ספאחיה יהיה כל דבר פחות מקוסם, אז העסק הזה לא צפוי להצליח.
ואז שוב נמשיך באותה המסורת של החלפת מאמנים, שחקנים, מנכלים, רק לא מי שצריך.

אני אישית מקווה להצלחה מקצועית, כי כבר באמת שנמאס לחכות שמשהו יקרה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 24 יולי 2017, 23:33

כל הכבוד על ההשקעה. זו הודעה ממש ארוכה, אז אני אתייחס לנקודה שחשוב לי להעלות:
כתבת שזו לא הפעם הראשונה שזה קורה להם, רק שעכשיו יש חוק רוסי, פיינל פור וירושלים, ושאותה ירושלים היא לא מה שמוכרים לנו.
אז ככה-החוק הרוסי תקף גם על ירושלים, וגם ירושלים משחקת בפיינל פור. אני מסכים שהם לא מרשימים בכלל, אבל הם עדיין הגיעו ל3 גמרים, שאנחנו לא טרחנו להגיע אליהם. הפסידו לנו ראש בראש, אבל למשחק החשוב באמת מולם לא הגענו. 3 שנים(!).ובהתחשב בזה שאנחנו הקבוצה הכי עשירה בליגה, והישראלים פחות או יותר בינוניים באותה מידה, אנחנו אמורים להיות עם הישגים טובים יותר(לא מדבר על טובים יותר לעומתם, פשוט הישגים), נטו משיקולים כלכליים. אם זה לא קורה, זה אומר שהניהול רע. רע מאוד, בהתחשב בפערים התקציביים. להגיד "היינו גרועים גם פעם, פשוט כל השאר גרועים יותר" זה לא אומר שזה בסדר, בדיוק מהסיבה הזו. שעכשיו זה לא מה שהיה פעם. תאר לך קבוצת NBA סופר יציבה, כמו סן אנטוניו, נגיד, שלא מגיעה פתאום לפלייאוף, בכלל, חמש-שש שנים. אם הם יגידו "היינו גרועים גם קודם, אבל פשוט עכשיו המערב ממש חזק", זה תירוץ? לא, זה המצב הנתון, וצריך להגיב לו. ספאחיה אמר שהוא מקשיב לניקולה. ניקולה שלוחה של ההנהלה. הם לא הפנימו יותר מדי. בטווח של 3 השנים האלו(ואני מוכן לפרגן ולא לכלול את השנים שלפני בלאט, שהיו גם כן רעות), הם אכן ההנהלה הכי גרועה שיש באירופה. אף קבוצה במעמד של מכבי לא התבזתה ככה שלוש שנים רצופות.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי שועל » 24 יולי 2017, 23:44

yanay21 כתב:כל הכבוד על ההשקעה. זו הודעה ממש ארוכה, אז אני אתייחס לנקודה שחשוב לי להעלות:
כתבת שזו לא הפעם הראשונה שזה קורה להם, רק שעכשיו יש חוק רוסי, פיינל פור וירושלים, ושאותה ירושלים היא לא מה שמוכרים לנו.
אז ככה-החוק הרוסי תקף גם על ירושלים, וגם ירושלים משחקת בפיינל פור. אני מסכים שהם לא מרשימים בכלל, אבל הם עדיין הגיעו ל3 גמרים, שאנחנו לא טרחנו להגיע אליהם. הפסידו לנו ראש בראש, אבל למשחק החשוב באמת מולם לא הגענו. 3 שנים(!).ובהתחשב בזה שאנחנו הקבוצה הכי עשירה בליגה, והישראלים פחות או יותר בינוניים באותה מידה, אנחנו אמורים להיות עם הישגים טובים יותר(לא מדבר על טובים יותר לעומתם, פשוט הישגים), נטו משיקולים כלכליים. אם זה לא קורה, זה אומר שהניהול רע. רע מאוד, בהתחשב בפערים התקציביים. להגיד "היינו גרועים גם פעם, פשוט כל השאר גרועים יותר" זה לא אומר שזה בסדר, בדיוק מהסיבה הזו. שעכשיו זה לא מה שהיה פעם. תאר לך קבוצת NBA סופר יציבה, כמו סן אנטוניו, נגיד, שלא מגיעה פתאום לפלייאוף, בכלל, חמש-שש שנים. אם הם יגידו "היינו גרועים גם קודם, אבל פשוט עכשיו המערב ממש חזק", זה תירוץ? לא, זה המצב הנתון, וצריך להגיב לו. ספאחיה אמר שהוא מקשיב לניקולה. ניקולה שלוחה של ההנהלה. הם לא הפנימו יותר מדי. בטווח של 3 השנים האלו(ואני מוכן לפרגן ולא לכלול את השנים שלפני בלאט, שהיו גם כן רעות), הם אכן ההנהלה הכי גרועה שיש באירופה. אף קבוצה במעמד של מכבי לא התבזתה ככה שלוש שנים רצופות.

:like:
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 24 יולי 2017, 23:45

MTA2311 כתב:לא מסכים עם התוכן, אבל אחלה פוסט
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jay » 24 יולי 2017, 23:55

הסכמתי עם הכל.. עד שהגעת למה שרצית להגיד.

למעט ההבלחה של 2014 אנחנו בעיצומו של עשור דומה לשנות ה-90, אם לא גרוע מכך. אז לפחות היו ישראלים מוכשרים להתנחם בהם.

רוב הקהל פה לא חווה את שנות ה-90 ולא מבין איזו עליבות זו הייתה. השושלת, שרוב הקהל כן חווה, קבעה את רף הציפיות מהמועדון לעשור הבא (אם לא לעשורים).

בכל מקרה, בין אם חוו על בשרם את שנות ה-90 או לא, אף אחד לא מעוניין לראות שידור חוזר. לגיטימי.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי shilk84 » 25 יולי 2017, 22:12

אני אענה במרוכז :D .

קודם כל, כתבתי סה"כ שאני טיפה יותר אופטימי. אל תבינו אותי לא נכון, אני לא חושב שכל הבעיות נפתרו (בוודאי לא אחרי הבור התקציבי והעונה הפיננסית שלפנינו).
אבל לפחות התחילו לתקן (מה שממש לא עשו בעונה שעברה...להיפך).

אני לא חושב שבלאט כיסה על המשבר. אני חושב שהוא מייצג את הנוסחה לשנים הטובות של מכבי (או לפחות חלק ממנה) - מאמן שהוא איש מקצוע מעולה (למרות שאני לא תמיד מת על הכדורסל שלו), שהמערכת נותנת לו לעבוד (במגבלות שלה).

לא סתם נתתי את שנות ה-90' בתור דוגמא. מי שרוצה לרענן את הזיכרון (או להכיר נתונים חדשים) - מוזמן להציץ בת'רד הבא, על הזרים הגרועים ביותר שעברו במכמבי:
https://forum.tzahevet.co.il/viewtopic.php?f=2&t=686&start=40
את טום צ'יימברס אני מניח שרובנו מכירים (שאגב, לא היה גרוע כמו התדמית שיצאה לו בגלל משחק ה-0 מ-14).
מה שפחות מוכר (אולי) זה הסיפור שרלף קליין מביא בספר שלו- איך פדרמן ומזרחי הנחיתו עליו את צ'יימברס (כשהוא בכלל רצה שחקן אחר), בגלל העבר שלו בNBA - נשמע לכם מוכר?.
זאת רק דוגמא אחת להתנהלות קלוקלת של ההנהלה באותן שנים, ולהתערבות יתר בהחלטות מקצועיות.

גם בשנות ה-90' עברו כאן יותר מדי מאמנים (שחלקם ממש לא היו ברמה) - אוואנס, שרף, אדלר, קנטי, קצורין, רלף, שוב שרף לקדנציה קצרה, ילובאץ, חרוש...עד שהגיע גרשון.

אגב, במובן מסוים, שנות ה-90 (בעיקר המחצית השנייה שלהן) היו יותר מתסכלות מהיום, כי היו לנו 3 ישראלים שהיו ברמת יורוליג - הנפלד, קטשפר (מתי בפעם האחרונה 2 שחקנים ישראלים קלעו 20-30 נק' בסדרות הצלבה?).

כל פעם שהיה מאמן עם מעמד מקצועי חזק, שנתנו לו לעבוד - מכבי הייתה בטופ של אירופה. כי את המעטפת הניהולית (ספונסרים, מכירת כרטיסים/מנויים, זכויות שידור, הקשרים באירופה) - את כל זה ההנהלה ידעה לעשות טוב למדי.
כל פעם שההנהלה חשבה שהיא מבינה גם בעניינים מקצועיים - התחיל המשבר.
גם בפעם הקודמת, השאננות של ההנהלה הגיעה אחרי רצף הצלחות ארוך:
מסוף שנות ה-70' עד סוף שנות ה-80' - 2 גביעי אירופה + 5 גמרים נוספים.
בשנים 2000 - 2014 - 4 גביעי אירופה + 5 גמרים נוספים (טוב, אחד היה חצי גמר...2002).

יש להנהלה הרבה בעיות אחרות (לדעתי). אבל אם הם ייתנו לאיש מקצוע טוב את המושכות ויסמכו עליו - זו ההתחלה של תהליך הריפוי.

נ.ב עם יד על הלב - כמה מכם היו אופטימיים ב-2011? ב-2000? (ולא, אני ממש לא טוען שאנחנו עומדים לשחזר את השנים האלה בהכרח...).
ולהזכירכם, 2011 גם הגיעה אחרי 2 איבודי אליפות ב-3 שנים (2008,2010) + אליפות נוספת שהיתה חלק מעונה זוועתית ביותר (2009).
she? לא!
shilk84

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־16 אורחים