omerk כתב:Avi1508 כתב:עידן כתב:Avi1508 כתב:felix_r כתב:קודם כול כן אפשר להחזיק שחקן בכוח. יש לא מעט דוגמאות מאירופה בשנים האחרונות, כשהשחקן שרצה לעזוב פשוט ישב ביציע.
אבל לא צריך אירופה. אני אביא לכם דוגמא ממכבי. בקיץ שלאחר הזכייה ביורוליג ריאל מדריד הציעה חוזה ענק לאלכס טיוס. הוא מאוד רצה לעזוב לריאל, אבל מכבי לא שחררה אותו. עשה קצת פרצופים ונשאר.
דוגמא נוספת מלפני הרבה שנים. בזמנו, אחרי שנבחרת ישראל זכתה במקום השני באליפות אירופה ב 1979 ומיקי ברקוביץ' נבחר ל-MVP הטורניר, קבוצת ה-NBA ניו ג'רסי נטס נתנה לברקוביץ' חוזה, והוא היה אמור להפוך לישראלי הראשון ב-NBA. אבל היה לו חוזה במכבי, ומכבי לא שחררה אותו. הוויכוח הגיע עד בית משפט, והשופט קבע, שברקוביץ' יישאר במכבי, אבל מכבי תפצה אותו בחוזה גבוה יותר.
גם אני איתך בנושא
אם סורקין ירצה לעבור להפועל תל אביב כשהוא תחת חוזה במכבי, יתכבד הבנאדם ויישב עונה על הספסל
אני לא רואה שום סיבה לתת את הפרס הזה להפועל אפילו במחיר של ישיבה על הספסל בהתחשב בכך שסורקין בליגה הוא שובר שוויון ועזיבה שלו היא מכה כפולה
כל המקרים שמשחררים שחקן שהוא תחת חוזה זה לא ליריבה ישירה ושנואה, אדרבה אשמח אם מישהו יביא מקרה שקבוצה שיחררה שחקן תחת חוזה ליריבה המושבעת
תיאורטית ברור שאפשר להושיב אותו עונה שלמה ביציע, אבל זה יוציא את מכבי רע מאוד, ועלול לגרום לשחקנים לחשוב פעמיים אם להגיע לכאן. זה לא משנה אם מכבי תהיה צודקת על הנייר, זה מסוג המקרים שבהם צריך להיות חכם ולא צודק. בכל מקרה אני לא רואה את זה קורה.
שחקנים כבר חושבים פעמיים אם להגיע לפה
הנקודה שלי היא שלא מדובר במקרה רגיל כמו למשל אם סורקין היה רוצה לעזוב כדי לשחק בברצלונה אלא מדובר על מעבר שיכול להשפיע באופן ישיר על זהות האלופה בעונה הבאה, גם שחקנים מבינים את הבעייתיות במעבר כזה ואני מקווה שגם סורקין מבין את זה
אני לא חושב שזה ספציפית משפיע על החלטה של שחקנים אם לבוא או לא, כי מכבי בצורה מובהקת צודקת פה. יש לו חוזה והוא מבקש לעבור ליריבה הכי גדולה שלנו בארץ, שהיא גם שנואה ויש איתה מערכת יחסים עכורה. נראה לי ממש לגיטימי לא להעביר. אם לא טוב לו במכבי והוא ממש רוצה לעבור זה כבר אישיו נפרד ואז אכן המעשה ההגון יהיה לעבוד בשיתוף פעולה איתו ולמצוא לו קבוצה חדשה, אבל בטח לא הפועל. מה הטעם בחוזה אם כל קבוצה יכולה לבוא ולהציע יותר ואז אתה חייב לשחרר? אין בזה היגיון. אני חושב שאם כבר זה פוגע במוניטין של סורקין הרבה יותר.
גם עם איזו טענה הוא יבוא לבית הדין בדיוק? על פניו זה לא חוקי להפועל לפנות אליו בכלל, אז רוצים שבית הדין יפסוק לטובת אלו שמלכתחילה הפרו את החוקים?
אני חושב שבכל מקרה זו הצעה פיקטיבית כדי להטריל את מכבי ואסור להם להשתתף במשחק הצעות המוגזם הזה. אם הם יחתימו את סורקין על 1.4 לשנה זו גם ירייה לעצמם ברגל. יבוא אחד כמו גינת ויגיד לעצמו "אם סורקין שווה 1.4 ואני ויתרתי על יורוליג בשבילם ושחקן מרכזי כבר שנים אז אני שווה לפחות 1.6" ואז יבוא מישהו כמו מנקו להפועל ויגיד להם "לפי ההיגיון שלכם אני שווה 600-700 אלף" איפה זה נגמר?
הכבוד של ינאי נפגע אחרי ההחתמה של הורד. הוא מנסה להחזיר, זה כל הסיפור.
איך שאני רואה את זה: עבור רומן השקט הוא זהב, מבחינתו אין למה למהר. אם לא יקבל חוזה בNBA, יש לו כאן חוזה מובטח לשחק עוד עונה ביורוליג ולהמשיך להיות הישראלי הכי דומיננטי בליגה. היה ופרויקט בזבוז הכספים המסחרי של ינאי יעשה יורוליג בעונה הבאה - יש לו עוד אופציה (גם אם לא תהיה שווה 1.4 מיליון דולר לעונה). ואם לא, הוא מקבל חוזה פחות או יותר כפול ממכבי על המשך דרכו במועדון, הרבה באמצעות התיווך של ינאי. זה ווין-ווין בשבילו.
מכבי צריכה להיות סבלנית, להמתין שיסיים עם הפארסה הזו בליגת הקיץ, והוא יחזור כמו גדול לכאן. כך אני חושב