המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
rc4991 כתב:אני לגמרי מסכים איתך בנושא הזה
רק עכשיו ראיתי שהמציאו את מחאת הקורנפלקס וזה בהחלט טיפשי
כמו שאמרת צריך לאגד כוחות נגד כל המוצרים או יותר נכון הרשתות
Roni1 כתב:לא אוהבת את דפני ליף אבל אני חושבת שלבחור רשימה של מוצרים שכולם קונים כמו קורנפלקס ומילקי ולהחרים אותם, יכול להיות מאוד אפקטיבי. סתם להתאחד כצרכנים ולהפסיק להיות פראיירים, זה לא מה שיביא את השינוי אבל זה ישפיע.
העניין הוא שאי אפשר באמת לסמוך על אף אחד כאן, לא על פוליטיקאים ולא על ״פעילים״ שמובילים מחאות.
Holiday_Armadillo כתב:rc4991 כתב:אני לגמרי מסכים איתך בנושא הזה
אני חושבת שדווקא הרשתות צריכות להיות במקום השלישי אחרי הממשלה והחברות עצמן
jol9 כתב:אני מסכים. מצד אחד מחאות חברתיות זה בדר"כ דבר טוב. גם מהמחאה האחרונה היו כמה המלצות טובות שהיטיבו עם הציבור (כמו למשל זיכוי בנקודות מס לאבות לילדים קטנים).
אני ממשיך לטעון שמוצרי הצריכה האלה שכל הזמן נדבקים אליהם זה הרע במיעוטו.
כמעט לכל מוצר אפשר למצוא תחליף ראוי וזול יותר, כמעט תמיד אפשר למצוא רשת זולה יותר ויותר.
מי שבאמת רוצה, יכול לנסוע לאיזה סופר ענקי בפאתי העיר, לקנות מוצרים זולים ופחות איכותיים ולחסוך הרבה מאוד.
אני אישית לא מרגיש שזאת הבעיה שלנו.
בהקשר למוצרי הצריכה, הייתי מוציא מן הכלל את הזקנים ואת העניים. אם היה אפשר לייצר איזשהי מערכת שתדע לחלק הנחות ברשתות מסויימות לאנשים שבאמת זקוקים לזה.
מעבר לכך, למה קוטג' כן, ורכבים לא? הרי רכבים זה מוצר בסיסי היום בכל משפחה, וזה פאקינג יקר... לא עדיף היה לפעול לכיוון הזה למשל במקום השלושה שקלים
שנחסוך מהנחה על קורנפלקס?
אבל מה שבאמת מפריע זה הגזל שעושים לנו למשכורות.
אני מתחיל את החודש עם בערך 8-9K ש"ח שהולכים למס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות. 600 ש"ח ארנונה (חודשים), נניח 300-350 חשמל, עוד איזה 100 לגז ו-100 למים.
עוד 2000 לגן, עוד 4K למשכנתא, עוד בטח איזה 700 ש"ח על תקשורת וטלויזיה, עוד כך וכך על ביטוחים וכו' וכו'.
בסופו של דבר זה יוצא עשרות אלפי שקלים בשנה, שהם משהו קבוע שלא ניתן ממש לגעת בו.
זה ככה אצל כל משפחה ממוצעת (ואפילו יותר כשיש יותר ילדים). היחס בין רמת המיסים והתשלומים המחוייבים הממוצע שאנחנו משלמים, לבין המשכורות הוא כנראה באמת הרעה
הבעייתית ביותר.
נכון, זה לא ממש תופס לעניים, וזה לא ממש תופס לצעירים (שעדיין לא נכנסו לעולם הזה), אבל זה כן תופס לגבי רוב מעמד הביניים הבינוני-גבוה, שעובד ומרוויח לא רע, אבל בכל
זאת לא באמת יכול לחיות חיים שלבים ונינוחים.
זה הפער הגדול ולא מחיר הקוטג', המילקי והקורנפלקס, שזה סתם קשקוש פופוליסטי, זול ונוח.
החרמת כמה מוצרים כמו אלה, באמת שלא יעשו שום שינוי אמיתי כאן.
rc4991 כתב:Holiday_Armadillo כתב:rc4991 כתב:אני לגמרי מסכים איתך בנושא הזה
אני חושבת שדווקא הרשתות צריכות להיות במקום השלישי אחרי הממשלה והחברות עצמן
צודקת, התכוונתי לחברות (אם כי בטוח שגם הרשתות לא פראייריות)
בנוגע למששלה כבר ראיתי לפני איזה חודשיים שאישרו ייבוא של מוצרי מזון מסויימים ואני מקווה שימשיכו בדרך הזאת
גם הנמלים הנוספים אמורים להוזיל פה מחירים ממה שהבנתי
jol9 כתב:כרמל, את צודקת מאוד.
אבל שוב - סופר? רובנו קונים בסופר ליד הבית, וקונים מוצרים ממותגים. אני מאמין שאם תהי מוכנה להקריב שעה וחצי ולנסוע לאיזה סופר של דוסים באיזה חור, ולעמוד בתור עוד 50 דקות,
אז תחזרי לרמת הצריכה שהכרת לפני.
ד"א, אני גם מאוד מסכים עם כל מה שאמרת - יש לנו עיניים גדולות, סל הצריכה עלה מאוד וכו'. אלא שלזה יש פתרון בסופו של דבר.
מצד שני, גן לילדה זה משהו שאני לא ממש יכול לשחק איתו. אפשר לנסות ולמצוא גן זול יותר, אבל במקרה הזה הבעיות יהיו בלתי פתירות, כמו במקרה הצריכה.
גם בעולם הרכב אין ממש פתרונות. זה פשוט יקר.
בכל אופן, אני יותר מדבר מהכאב הפרטי שלי כמובן. לכל אחד יש את הצד שלו. אני נניח חשבתי שהורדת אחוזי מס ההכנסה זה הפתרון המושלם להקלה על מעמד הביניים,
שברובו עובד ויוכל להרוויח כמה מאות - אלפי שקלים בחודש בכל הוזלה סבירה במיסים.
רוני, נדמה לי שעשיתי כאן סוג של חישוב. אם לא בטוח ש5% הנחה בארנונה לא יהיו אפקטיביים יותר מאשר עוד שני שקלים הנחה על קורנפלקס ועל קוטג'.
במוצרי המזון והביגוד אנחנו נרגיש את ההטבה במידה ויהיה קיצוץ רוחבי ומשמעותי, וזה לא סביר שיהיה בקרוב.
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:כרמל, את צודקת מאוד.
אבל שוב - סופר? רובנו קונים בסופר ליד הבית, וקונים מוצרים ממותגים. אני מאמין שאם תהי מוכנה להקריב שעה וחצי ולנסוע לאיזה סופר של דוסים באיזה חור, ולעמוד בתור עוד 50 דקות,
ד"א, אני גם מאוד מסכים עם כל מה שאמרת - יש לנו עיניים גדולות, סל הצריכה עלה מאוד וכו'. אלא שלזה יש פתרון בסופו של דבר.
מצד שני, גן לילדה זה משהו שאני לא ממש יכול לשחק איתו. אפשר לנסות ולמצוא גן זול יותר, אבל במקרה הזה הבעיות יהיו בלתי פתירות, כמו במקרה הצריכה.
בכל אופן, אני יותר מדבר מהכאב הפרטי שלי כמובן. לכל אחד יש את הצד שלו. אני נניח חשבתי שהורדת אחוזי מס ההכנסה זה הפתרון המושלם להקלה על מעמד הביניים,
רוני, נדמה לי שעשיתי כאן סוג של חישוב. אם לא בטוח ש5% הנחה בארנונה לא יהיו אפקטיביים יותר מאשר עוד שני שקלים הנחה על קורנפלקס ועל קוטג'.
במוצרי המזון והביגוד אנחנו נרגיש את ההטבה במידה ויהיה קיצוץ רוחבי ומשמעותי, וזה לא סביר שיהיה בקרוב.
אני אישית לא אסע לסופר של דוסים כי אני לא ארגיש נוח שם
מה שכן יש לנו את רשת הסופרמרקטים ''ברקת'' בעיר שזה סופר שהרבה דתיים קונים בו וכן יש דברים יותר זולים אבל ממש לא קריטי, מוצרי הבשר ברמה מאוד ירודה ורוב הדברים באים בכמויות שאנחנו לא צריכים (ודתיים כן)
לי אין שום בעיה לקנות משהו שהוא לא ''מותג'' אם הוא הרבה יותר זול ואני גם עושה את זה כי אני לא מחפשת לעשות על אנשים רושם עם זה שיש לי במבה אסם במקום במבה של שופרסל
אני גם לא בטוחה שהדלק שאני אוציא על דלק לא יביא אותי בסופו של דבר לאותו מחיר ששילמתי על הסופר בעיר שלי
לפי דעתי מה שצריך לעשות זה להעלות את המס לאנשים שמרוויחים מליונים בשנה
אני יודעת שאם לי היה את הכסף של הטייקונים הייתי ברצון משלמת יותר מס בשביל להוריד את הנטל ממעמד הביניים
jol9 כתב:כרמל, את צודקת מאוד.
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:כרמל, את צודקת מאוד.
אני אישית לא אסע לסופר של דוסים כי אני לא ארגיש נוח שם
מה שכן יש לנו את רשת הסופרמרקטים ''ברקת'' בעיר שזה סופר שהרבה דתיים קונים בו וכן יש דברים יותר זולים אבל ממש לא קריטי, מוצרי הבשר ברמה מאוד ירודה ורוב הדברים באים בכמויות שאנחנו לא צריכים (ודתיים כן)
לי אין שום בעיה לקנות משהו שהוא לא ''מותג'' אם הוא הרבה יותר זול ואני גם עושה את זה כי אני לא מחפשת לעשות על אנשים רושם עם זה שיש לי במבה אסם במקום במבה של שופרסל
אני גם לא בטוחה שהדלק שאני אוציא על דלק לא יביא אותי בסופו של דבר לאותו מחיר ששילמתי על הסופר בעיר שלי
לפי דעתי מה שצריך לעשות זה להעלות את המס לאנשים שמרוויחים מליונים בשנה
אני יודעת שאם לי היה את הכסף של הטייקונים הייתי ברצון משלמת יותר מס בשביל להוריד את הנטל ממעמד הביניים
לא בטוח שהמשפט האחרון שלך תופס. זה שהם הרוויחו הרבה כסף בחיים שלהם, לא אומר שהם יהיו שמחים שמישהו ייכנס להם לכיס ויוציא להם אותו משם.
באופן כללי, לעלות מס לאנשים עשירים זה אפשרי אבל גם לזה יש השלחות. מעבר לכך גם זה לא נראה לי שיעשה שינוי גדול מדי לקופת המדינה, אם כי אני לא באמת
מודע להיקפים של הסכומים.
בסופו של דבר אין כאן פתרונות קלים. מספיקה התלקחות אחת, בשביל להעיף את כך התכניות שלנו לעזאזל, ולהוסיף לתקציב הביטחון עוד 6 מיליארד, מבלי שמישהו בכלל
יפקפק או יגיד משהו.
צריך להיות כאן איזשהו סדר עדיפויות - מחירי הדירות, יוקר מוצרי הצריכה, צמצום הגירעון, חיזוק שכבות הביניים, תספורות לטייקונים וכו'.
יש מליוני אינטרסים, מליוני פרמטרים וכל העסק הזה לא באמת קל.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד