17 יולי 2012, 19:55
17 יולי 2012, 21:02
17 יולי 2012, 21:25
חביב אורנג'ד כתב:הדבר היחיד שזה אומר, זה שעוד עשרות מליוני שקלים יועברו למוסד הזה על-חשבון משלם המיסים.
17 יולי 2012, 22:09
חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:הדבר היחיד שזה אומר, זה שעוד עשרות מליוני שקלים יועברו למוסד הזה על-חשבון משלם המיסים.
אתה מעדיף שהם יועברו לישיבות למיניהן??
17 יולי 2012, 22:26
yiffy כתב:חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:הדבר היחיד שזה אומר, זה שעוד עשרות מליוני שקלים יועברו למוסד הזה על-חשבון משלם המיסים.
למה צריך לבחור? לא לזה ולא לזה מגיע.
הכסף שיפסיד משלם המיסים ושאר האוניברסיטאות זה פרוטות לעומת הכספים שיפסידו כל האוניברסיטאות בישראל כעת. אני סבור שאנחנו עומדים בפני גל חרמות רציני במיוחד שממש לא יעצר בגבולות בריטניה.
זה בסופו של דבר ניסיון של ממשלת הליכוד לדחוף את ההיאחזות בשטחים בתוך הגרון של העולם כולו. לי אישית נראה שזה לא יצליח, אבל נחיה ונראה.
18 יולי 2012, 00:18
חנו'ש כתב:העיקר לפתח את ההשכלה הגבוהה בארץ.
18 יולי 2012, 08:13
חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:העיקר לפתח את ההשכלה הגבוהה בארץ.
ובשביל זה צריך להעביר עשרות מליוני שקלים (אם לא יותר) למוסד אקדמי בודד שכבר קיים?
לא עדיף לפזר את הכסף בין שאר האוניברסיטאות או לחילופין, לדאוג להקמת מוסד אקדמי חדש?
חוץ מזה, בשנים האחרונות כבר נעשו מספר צעדים לקידום ההשכלה הגבוהה בארץ; אוניברסטית ב"ג גדלה ומשקיעה הרבה בקמפוס אילת (שחבל שהוא לא זכה לאותו תקצוב), אוניברסיטת בר-אילן הקימה פקולטה לרפואה בצפון והאוניבבסריטה הפתוחה (שהיא הגדולה ביותר בארץ) מגדילה את מספר מרכזי הלימוד שלה. לא נראה שיש בעיה כלשהי בפיתוח ההשכלה הגבוהה בארץ ואם בחלוקת כספים עסקינן, אז יש עוד הרבה מוסדות אקדמיים שישמחו לקבל סכומים כאלו, ואף נראה שהם יכולים לתרום תרומה משמעותית יותר לפיתוח ההשכלה הגבוהה מאשר אוניברסטית אריאל, במידה ויקבלו כספים אילו.
18 יולי 2012, 08:51
yiffy כתב:חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:הדבר היחיד שזה אומר, זה שעוד עשרות מליוני שקלים יועברו למוסד הזה על-חשבון משלם המיסים.
הכסף שיפסיד משלם המיסים ושאר האוניברסיטאות זה פרוטות לעומת הכספים שיפסידו כל האוניברסיטאות בישראל כעת. אני סבור שאנחנו עומדים בפני גל חרמות רציני במיוחד שממש לא יעצר בגבולות בריטניה.
זה בסופו של דבר ניסיון של ממשלת הליכוד לדחוף את ההיאחזות בשטחים בתוך הגרון של העולם כולו. לי אישית נראה שזה לא יצליח, אבל נחיה ונראה.
18 יולי 2012, 10:32
felix_r כתב:yiffy כתב:חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:הדבר היחיד שזה אומר, זה שעוד עשרות מליוני שקלים יועברו למוסד הזה על-חשבון משלם המיסים.
מה זאת אומרת לא מגיע? למה למוסד האקדמי הזה מגיע פחות מכל אוניברסיטה אחרת?
אני יודע! כי פה לומדים פחות שמאלנים אנרכיסטים וערבים.
חרם בבריטניה? באמת?
סליחה, אבל אני לא חושב שמדינת ישראל צריכה לבקש את אישורם של הבריטים על מנת לפתוח אוניברסיטה.
עברנו את התקופה הזאת לפני 60 שנה!
18 יולי 2012, 14:24
20 יולי 2012, 10:05