כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

אוניברסיטת אריאל

17 יולי 2012, 19:55

מי היה מאמין ... !!!???
האמת היא שהייתי בטוח שמוסד אחר יזכה לתואר הזה,
אבל אם מגיע אז מגיע.

זה אומר משהו לגבי מסיימי העבר ?
ירשם שהם למדו באוניברסיטה ולא במכללה ?

Re: אוניברסיטת אריאל

17 יולי 2012, 21:02

הדבר היחיד שזה אומר, זה שעוד עשרות מליוני שקלים יועברו למוסד הזה על-חשבון משלם המיסים.

17 יולי 2012, 21:25

חביב אורנג'ד כתב:הדבר היחיד שזה אומר, זה שעוד עשרות מליוני שקלים יועברו למוסד הזה על-חשבון משלם המיסים.

אתה מעדיף שהם יועברו לישיבות למיניהן??

17 יולי 2012, 22:09

חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:הדבר היחיד שזה אומר, זה שעוד עשרות מליוני שקלים יועברו למוסד הזה על-חשבון משלם המיסים.

למה צריך לבחור? לא לזה ולא לזה מגיע.
הכסף שיפסיד משלם המיסים ושאר האוניברסיטאות זה פרוטות לעומת הכספים שיפסידו כל האוניברסיטאות בישראל כעת. אני סבור שאנחנו עומדים בפני גל חרמות רציני במיוחד שממש לא יעצר בגבולות בריטניה.

זה בסופו של דבר ניסיון של ממשלת הליכוד לדחוף את ההיאחזות בשטחים בתוך הגרון של העולם כולו. לי אישית נראה שזה לא יצליח, אבל נחיה ונראה.

17 יולי 2012, 22:26

yiffy כתב:
חנו'ש כתב:

הכסף שיפסיד משלם המיסים ושאר האוניברסיטאות זה פרוטות לעומת הכספים שיפסידו כל האוניברסיטאות בישראל כעת. אני סבור שאנחנו עומדים בפני גל חרמות רציני במיוחד שממש לא יעצר בגבולות בריטניה.

זה בסופו של דבר ניסיון של ממשלת הליכוד לדחוף את ההיאחזות בשטחים בתוך הגרון של העולם כולו. לי אישית נראה שזה לא יצליח, אבל נחיה ונראה.

זה לא שאני ממש בעד מפעל ההתנחלויות, אבל בעיניי מכללת (אוניברסיטת??) אריאל, היא מוסד אקדמי ברמה מאוד גבוהה ומאוד נחשב.
לא אכפת לי מיקומו הגיאוגרפי, אכפת לי שכספי המיסים ילכו להשכלה הגבוהה בישראל ולא לדברים הרבה פחות חשובים (כבר אמרתי ישיבות?? :whistle ).
בין אם זה האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב או אריאל, העיקר לפתח את ההשכלה הגבוהה בארץ.

18 יולי 2012, 00:18

חנו'ש כתב:העיקר לפתח את ההשכלה הגבוהה בארץ.

ובשביל זה צריך להעביר עשרות מליוני שקלים (אם לא יותר) למוסד אקדמי בודד שכבר קיים?
לא עדיף לפזר את הכסף בין שאר האוניברסיטאות או לחילופין, לדאוג להקמת מוסד אקדמי חדש?
חוץ מזה, בשנים האחרונות כבר נעשו מספר צעדים לקידום ההשכלה הגבוהה בארץ; אוניברסטית ב"ג גדלה ומשקיעה הרבה בקמפוס אילת (שחבל שהוא לא זכה לאותו תקצוב), אוניברסיטת בר-אילן הקימה פקולטה לרפואה בצפון והאוניבבסריטה הפתוחה (שהיא הגדולה ביותר בארץ) מגדילה את מספר מרכזי הלימוד שלה. לא נראה שיש בעיה כלשהי בפיתוח ההשכלה הגבוהה בארץ ואם בחלוקת כספים עסקינן, אז יש עוד הרבה מוסדות אקדמיים שישמחו לקבל סכומים כאלו, ואף נראה שהם יכולים לתרום תרומה משמעותית יותר לפיתוח ההשכלה הגבוהה מאשר אוניברסטית אריאל, במידה ויקבלו כספים אילו.

חוץ מזה, ועם כל ההערכה והחשיבות הרבה שאני רוכש להשכלה הגבוהה, אני לא חושב שפיתוח ההשכלה הגבוהה צריך להיות נושא מועדף כרגע.
יש נושאים חשובים יותר שצריך לפתח, וסכומים כאלו יכולים לעזור לדברים שיכולים לתרום תרומה משמעותית יותר לחברה.
צריכים גם לזכור שישארל מדורגת בין הראשונות בעולם ברמת ההשכלה הגבוהה פר נפש, כך שבנושא זה דוקא מצבינו טוב ובעייתינו אינן נובעות מחוסר פיתוח ההשכלה הגבוהה.

18 יולי 2012, 08:13

חביב אורנג'ד כתב:
חנו'ש כתב:העיקר לפתח את ההשכלה הגבוהה בארץ.

ובשביל זה צריך להעביר עשרות מליוני שקלים (אם לא יותר) למוסד אקדמי בודד שכבר קיים?
לא עדיף לפזר את הכסף בין שאר האוניברסיטאות או לחילופין, לדאוג להקמת מוסד אקדמי חדש?
חוץ מזה, בשנים האחרונות כבר נעשו מספר צעדים לקידום ההשכלה הגבוהה בארץ; אוניברסטית ב"ג גדלה ומשקיעה הרבה בקמפוס אילת (שחבל שהוא לא זכה לאותו תקצוב), אוניברסיטת בר-אילן הקימה פקולטה לרפואה בצפון והאוניבבסריטה הפתוחה (שהיא הגדולה ביותר בארץ) מגדילה את מספר מרכזי הלימוד שלה. לא נראה שיש בעיה כלשהי בפיתוח ההשכלה הגבוהה בארץ ואם בחלוקת כספים עסקינן, אז יש עוד הרבה מוסדות אקדמיים שישמחו לקבל סכומים כאלו, ואף נראה שהם יכולים לתרום תרומה משמעותית יותר לפיתוח ההשכלה הגבוהה מאשר אוניברסטית אריאל, במידה ויקבלו כספים אילו.

אני באמת שלא יודעת על סמך מה אתה אומר את זה.
כמובן שאני לא חושבת שצריך לתת למקום אחד על סמך מקומות אחרים, אני רק חושבת שצריך להתייחס לאריאל בצורה אובייקטיבית לחלוטין, כמו לכל מוסד אקדמי אחר, בלי שום קשר למיקומו הגיאוגרפי.

אגב, רוצה לשמוע משהו באמת אבסורדי.
אתה ידעת שמכללת אחווה שממוקמת אי שם בדרום, ליד קרית מלאכי (איזור שסופג קאסמים מידי פעם), לא נחשב לפריפריה ועל כן הסטודנטים הלומדים בו לא מקבלים שנת לימודים ראשונה חינם.
לעומת זאת, המוסדות האקדמיים בירושלים, עיר בירתינו, מסתבר שכן נחשבים לפריפריה וכן מקבלים את ההטבה הזו....

18 יולי 2012, 08:51

yiffy כתב:
חנו'ש כתב:

מה זאת אומרת לא מגיע? למה למוסד האקדמי הזה מגיע פחות מכל אוניברסיטה אחרת?
אני יודע! כי פה לומדים פחות שמאלנים אנרכיסטים וערבים.

חרם בבריטניה? באמת?
סליחה, אבל אני לא חושב שמדינת ישראל צריכה לבקש את אישורם של הבריטים על מנת לפתוח אוניברסיטה.
עברנו את התקופה הזאת לפני 60 שנה!

18 יולי 2012, 10:32

felix_r כתב:
yiffy כתב:
חנו'ש כתב:

מה זאת אומרת לא מגיע? למה למוסד האקדמי הזה מגיע פחות מכל אוניברסיטה אחרת?
אני יודע! כי פה לומדים פחות שמאלנים אנרכיסטים וערבים.

חרם בבריטניה? באמת?
סליחה, אבל אני לא חושב שמדינת ישראל צריכה לבקש את אישורם של הבריטים על מנת לפתוח אוניברסיטה.
עברנו את התקופה הזאת לפני 60 שנה!

כרגיל, אתה פשוט קורא את מחשבותיי :thumbup

18 יולי 2012, 14:24

הרבה אנשי שמאל טוענים שהפיכת המרכז האוניברסיטאי באריאל היא סוג של קומבינה פוליטית. הם רק שוכחים איך קמו אוניברסיטאות אחרות בארץ...

אוניברסיטת חיפה, למשל, קמה ב-1963 כ"מכון אוניברסיטאי" בחסות האוניברסיטה העברית בירושלים, ורק ב-1972 הוכרה כאוניברסיטה. גם כאן היו "קומבינות" פוליטיות. ב-1965 פרש בן גוריון ממפא"י והקים מפלגה עצמאית – רפ"י. ראש עיריית חיפה, אבא חושי, התלבט במי לתמוך? בלוי אשכול שעמד בראש מפא"י, או להצטרף אל בן גוריון הפורש. שאלה קריטית, כי "חיפה האדומה" הייתה מעוז של תנועת העבודה. לוי אשכול הבטיח לאבא חושי לממן את הקמת האוניברסיטה ולהכיר בה (וכנראה עוד מספר הבטחות...) – ה"דיל" נסגר, אבא חושי נשאר במפא"י, חיפה זכתה לאוניברסיטה וחתנו של אשכול, דר' אליעזר רפאלי, התמנה "בזכות כישוריו" לנשיאה הראשון של האוניברסיטה...
ראש הממשלה לשעבר, דוד בן גוריון, התנגד להקמת אוניברסיטת בר אילן בשנות החמישים אבל נכנע ללחצים כבדים של מפלגת "המזרחי" (המפד"ל של אז) שגייסה לקמפיין גם תומכים מתנועת "המזרחי" העולמית. דוד בן גוריון "שוכנע" סופית להקצות את הקרקע ברמת גן (במדינת מפא"י לא קונים קרקע, אלא "מקצים") לאחר הפעלת לחץ פוליטי כבד. לבסוף, במסגרת הסכם קואליציוני עם מנהיג "המזרחי" חיים משה שפירא, הסכים בן גוריון להקמת האוניברסיטה.
בתחילת שנות החמישים התנגדו הטכניון והאוניברסיטה העברית בירושלים להקמת "אוניברסיטה מיותרת בתל אביב". ויכוח נוקב, בין השוללים למחייבים, התנהל מעל דפי העתונות ובשנת 1953 הוקם בתל אביב "המכון האוניברסיטאי למדעי הטבע" למרות התנגדות הפרופסורים של האוניברסיטה העברית בירושלים שטענו שאין צורך באוניברסיטה נוספת כי הירושלמית עונה לכל הצרכים האקדמים. רק כעשור לאחר מכן, עם מינויו של ג'ורג' וייז (תעשיין ותורם אמריקאי) לנשיא – הסתיים סופית הויכוח.

המדינה בכלל לא צריכה לקבוע אם מוסד X יכנה את עצמו "אוניברסיטה" או "מכללה". והמדינה בטח שלא צריכה לממן השכלה גבוהה...

http://www.kav.org.il/100994/b1286

20 יולי 2012, 10:05

תמונה
פרסם תגובה