המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
גול27 כתב:דיון מעניין, אני לא קראתי את הקוראן. רציתי לשאול אם יש גרסה של הקוראן בעברית על הרשת ?
חוץ מזה אני חושב שלארה"ב בכלל לא אכפת וגם מדינות המערב לא יתערבו במה שקורה בסוריה, בניגוד להתערבות שלהם בעירק. למה? כי בסוריה אין להם אינטרס כלכלי.
בעירק הם רצו את הנפט ובסוריה אין להם אינטרס כלכלי אז הם רק ימשיכו לגנות כאילו ויתנו לאסד לטבוח בעם שלו.
felix_r כתב:michael כתב:ורופא העיניים ממשיך להרוג ולחסל את בני עמו שלו.
העולם חייב לשנות את המבנה של האומות המאוחדות אם יש איזה רצון כל שהוא לטפל במשטרים סוררים ומדכאים ,כמו המשטר הסורי.
אם המשחק מכור מראש ע"י וטו של מדינות לא דמוקרטיות וללא זכויות אדם כסין ורוסיה שכל עניינן הוא מכירת נשק
העולם ימשיך להיות מקום בו בכל יום ניתן יהיה לירות פגזים למרכזה של עיר ולהרוג 500 אנשים נשים ילדים וטף.
זה פשע מלחמה פר אקסלנס.
העולם לא חייב כלום, ואתה יודע מה? דווקא הפעם מזל שיש וטו רוסי-סיני, כי המורדים הם מוסלמים קיצוניים ביותר, שיעשו הרבה יותר צרות ממה שאסד עושה.
אנחנו לא חייבים לרוץ אחרי כל קישקוש מטומטם של האמריקאים, שפשוט אין להם שום הבנה במתרחש בעולם הערבי ובתוצאות שעלולות לבוא למעשיהם.
toja27 כתב:felix_r כתב:michael כתב:ורופא העיניים ממשיך להרוג ולחסל את בני עמו שלו.
העולם חייב לשנות את המבנה של האומות המאוחדות אם יש איזה רצון כל שהוא לטפל במשטרים סוררים ומדכאים ,כמו המשטר הסורי.
אם המשחק מכור מראש ע"י וטו של מדינות לא דמוקרטיות וללא זכויות אדם כסין ורוסיה שכל עניינן הוא מכירת נשק
העולם ימשיך להיות מקום בו בכל יום ניתן יהיה לירות פגזים למרכזה של עיר ולהרוג 500 אנשים נשים ילדים וטף.
זה פשע מלחמה פר אקסלנס.
העולם לא חייב כלום, ואתה יודע מה? דווקא הפעם מזל שיש וטו רוסי-סיני, כי המורדים הם מוסלמים קיצוניים ביותר, שיעשו הרבה יותר צרות ממה שאסד עושה.
אנחנו לא חייבים לרוץ אחרי כל קישקוש מטומטם של האמריקאים, שפשוט אין להם שום הבנה במתרחש בעולם הערבי ובתוצאות שעלולות לבוא למעשיהם.
המורדים אולי מוסלמים קיצונים אבל הילדים והנשים וגם גברים רגילים לא עשו כלום. לא יכול להיות שכל דבר שקורה בעולם ישפט על פי אם זה טוב ליהודים או לא טוב ליהודים. גם אסד הוא לא בדיוק בעל ברית לישראל ככה שאי אפשר באמת לדעת מי יותר מסוכן. ובכלל עצוב שיכול לקרות טבח עם בלי שאף אחד יתערב בגלל אינטרסים צרים. הרי העם היהודי עבר את השואה ועדיין נשאר העלבון בלב שאף אחד לא התערב בזמן, אז אין לנו את הפריוילגיה לשפוט את המצב הזה רק על פי האינטרסים שלנו. אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד אבל עכשיו אנחנו כן יכולים לא להסכים למצב שכזה.
toja27 כתב:לא רוצה שלא ישראל ולא העולם יחליטו החלטות רק על סמך אינטרסים צרים.אם עם נטבח אז יש מקום לעזור בלי שום קשר אם שלטון אסד טוב או לא טוב לנו.
toja27 כתב:לא רוצה שלא ישראל ולא העולם יחליטו החלטות רק על סמך אינטרסים צרים.אם עם נטבח אז יש מקום לעזור בלי שום קשר אם שלטון אסד טוב או לא טוב לנו.
גול27 כתב:דיון מעניין, אני לא קראתי את הקוראן. רציתי לשאול אם יש גרסה של הקוראן בעברית על הרשת ?
חוץ מזה אני חושב שלארה"ב בכלל לא אכפת וגם מדינות המערב לא יתערבו במה שקורה בסוריה, בניגוד להתערבות שלהם בעירק. למה? כי בסוריה אין להם אינטרס כלכלי.
בעירק הם רצו את הנפט ובסוריה אין להם אינטרס כלכלי אז הם רק ימשיכו לגנות כאילו ויתנו לאסד לטבוח בעם שלו.
toja27 כתב:כל מה שאמרתי הוא שעולם הזה יראה יפה יותר אם לא כל הפעולות יתבססו על שיקוליים אנוכיים גרידא. לא חושב שזה כל כך נורא.
התנין כתב:toja27 כתב:כל מה שאמרתי הוא שעולם הזה יראה יפה יותר אם לא כל הפעולות יתבססו על שיקוליים אנוכיים גרידא. לא חושב שזה כל כך נורא.
זה יפה ונחמד, רק שזה לקוח מאיזו אגדה בלתי ניתנת ליישום, לצערי הרב. העולם כולו נע על אינטרסים, ואף אחד לא יוכל לשנות את זה.
אפילו במדינה בה אתה חיי הכל סובב סביב אינטרסים. לדוגמה - וזה אולי יפתיע אותך לדעת- אפילו חיי אדם המדינה מעריכה קודם כל עפ''י אינטרסים כלכליים. למשל, אם חיי אדם שווים להערכתה 2 מיליון שקל, וכדי למנוע מוות של אדם יש להשקיע 3 מיליון שקל, אז מבחינתה לא יהיה שווה לה למנוע את אותו מוות. אבל כאן אנחנו כבר סוטים מהנושא המקורי..
toja27 כתב:אתם כנראה צודקים במקרה הספיציפי הזה שאין לישראל מה להתערב. אותי קומם פשוט זה שפליקס אמר שזה טוב שרוסיה וסין הטילו וטו כשכולנו יודעים שהם פשוט אינטרסנטים. עובדה שללוב הם נכנסו.ככנראה שם היו להם פחות אינטרסים. ודרך אגב, אפשר לגמרי להבין את התקוממות העם. בסוריה כבר עשרות שנים שולט המיעוט בעריצות (לפחות ממה שאני יודע),זאת מדינה ענייה ,עם שחיתות בשלטון. אם על זה לא תהיה התקוממות אז על מה כן? ואתה אומר שאסד הוא לא הרע? הוא משתמש בטנקים ובמטוסים שנרכשו בכסף של המדינה, כסף שברובו אני מניח מגיע מהמיסים שלוקחים מהעם, כנגד העם שלו עצמו. האם זה לא בזוי? תגיד לי אתה מה יש לו להיאחז בשלטון בצורה כזאת אם הבן אדם לא תעב כח ושלטון? האם הממשלה לא אמורה לשרת את העם שלה או שהיא משרתת את עצמה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים