עוד טבח בארה"ב

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עוד טבח בארה"ב

הודעהעל ידי felix_r » 17 דצמבר 2012, 09:27

yiffy כתב:השמרנים בארה"ב משתמשים כעת בישראל כדוגמא למדינה בה יש תפוצת נשק רחבה באופן יחסי אך אחוזי רצח נמוכים משמעותית מבארה"ב. אני רק ממתין שאדם יודע דבר ינפץ את הטיעון הקלוש הזה עם ההסברים ששטחנו כאן לגבי ההבדלים בין שתי המדינות.

אתמול ראיתי מישהי אמריקאית, שעבדה כיועצת של קלינטון, מתארחת בערוץ 2, והיא אמרה חדמשמעית, שזה בכלל לא משהו שקשור רק לרפובליקאים (למרות כל הנסיונות של העיתונאים שלנו להגיד שהרפובליקאים הם שמונעים את ההגבלות על נשק). היא אמרה שיש הרבה מאוד אנשים משני הצדדים
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 17 דצמבר 2012, 12:05

MTA2311 כתב:ההתעסקות של התקשורת בארץ בטבח מוגזמת בטירוף.

מוגזמת??
ההתעסקות בבחירות בארה"ב היתה מוגזמת. הטבח הזה זה משהו שנוגע לכל אחד במקומות הכי רגישים, ואי אפשר להתעלם מזה ולהתעסק בקשקושים של יחימוביץ' כל היום.
בימים כאלה, זה פשוט לא מעניין.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 דצמבר 2012, 12:51

כן, מוגזם. שבוע שעבר קרה מקרה דומה בסין, ולפני כמה חודשים אוטובוס שלם של ילדים התפוצץ במצרים. שמעת על המקרים האלה בכלל? צריך לדווח ולעדכן, אבל כבר 3 ימים שהנושא הזה ננמצא בכותרות הראשיות של כל אתרי החדשות, ואתמול הם אפילו העבירו את הנאום של אובאמה בשידור חי באמצע הלילה. יש גבול.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 17 דצמבר 2012, 13:06

MTA2311 כתב:כן, מוגזם. שבוע שעבר קרה מקרה דומה בסין, ולפני כמה חודשים אוטובוס שלם של ילדים התפוצץ במצרים. שמעת על המקרים האלה בכלל? צריך לדווח ולעדכן, אבל כבר 3 ימים שהנושא הזה ננמצא בכותרות הראשיות של כל אתרי החדשות, ואתמול הם אפילו העבירו את הנאום של אובאמה בשידור חי באמצע הלילה. יש גבול.

אין שום מקרה דומה למקרה הזה שאני זוכר מאז שאני מתעניין בחדשות, וזה כולל אפילו את המחבלים שרצחו כאן ילדים, נשים וזקנים.
זה משהו חריג לחלוטין, ובלתי נתפס, וגם לא קשור רק לארה"ב.

ד"א - את הדיון על למה, איך ומה צריך לעשות, באמת אין צורך לשדר, כי זאת בעיה פנימית שלהם, אבל הטרגדיה היא גלובלית של כולם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 דצמבר 2012, 13:18

באוטובוס הזה במצרים נהרגו יותר מ30 ילדים. זה שונה כי הם נרצחו על ידי מחבל, ולא על ידי מטורף? או שזה שונה כי הם מצרים ולא אמריקאים?
אין ספק שמדובר בטרגדיה נוראית, אבל יש גבול לכמות הכותרות שהמקרה הזה תופס אצלנו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 17 דצמבר 2012, 13:21

MTA2311 כתב:באוטובוס הזה במצרים נהרגו יותר מ30 ילדים. זה שונה כי הם נרצחו על ידי מחבל, ולא על ידי מטורף? או שזה שונה כי הם מצרים ולא אמריקאים?
אין ספק שמדובר בטרגדיה נוראית, אבל יש גבול לכמות הכותרות שהמקרה הזה תופס אצלנו.

יש איזשהו קשר לזה שהם אמריקאים כנראה...
כהורה, בשבילי זה כמו כדור ישר בלב, כי זה קרוב (אמנם כמה אלפי ק"מ מכאן, אבל מבחינת המצב זה קרוב).

זה לא אפריקה, ולא מדינה ערבית, זה כאילו יכול לקרות גם לכל אחד מאיתנו...

אולי בגלל זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 17 דצמבר 2012, 21:15

felix_r כתב:
yiffy כתב:השמרנים בארה"ב משתמשים כעת בישראל כדוגמא למדינה בה יש תפוצת נשק רחבה באופן יחסי אך אחוזי רצח נמוכים משמעותית מבארה"ב. אני רק ממתין שאדם יודע דבר ינפץ את הטיעון הקלוש הזה עם ההסברים ששטחנו כאן לגבי ההבדלים בין שתי המדינות.

אתמול ראיתי מישהי אמריקאית, שעבדה כיועצת של קלינטון, מתארחת בערוץ 2, והיא אמרה חדמשמעית, שזה בכלל לא משהו שקשור רק לרפובליקאים (למרות כל הנסיונות של העיתונאים שלנו להגיד שהרפובליקאים הם שמונעים את ההגבלות על נשק). היא אמרה שיש הרבה מאוד אנשים משני הצדדים

ברמה המפלגתית, אין ספק שיצרני הנשק דאגו לבטח את עצמם מכל הכיוונים (אם כי ברוב מוחץ של רפובליקנים). יחד עם זאת, ברמת השיח הציבורי, רק השמרנים מייצרים את השכפ"ץ שמגן על תעשיות הנשק.

האנשים שאני מעריך יותר מכל הם הרפובליקנים והשמרנים שמתפקחים כעת וקוראים חד וחלק לפעולה קולקטיבית נגד המכירה החופשית של נשק התקפי וקרבי בארה"ב. אחד מהם הוא חבר הקונגרס לשעבר ג'ו סקרבורו, המגיש היום ב-MSNBC, שנשא נאום במהלך התוכנית שהוא מגיש "Morning Joe". אני ממליץ בחום לקחת 10 דקות ולצפות בנאום.

http://www.realclearpolitics.com/video/ ... evant.html
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 18 דצמבר 2012, 13:13

yiffy כתב:
felix_r כתב:

ברמה המפלגתית, אין ספק שיצרני הנשק דאגו לבטח את עצמם מכל הכיוונים (אם כי ברוב מוחץ של רפובליקנים). יחד עם זאת, ברמת השיח הציבורי, רק השמרנים מייצרים את השכפ"ץ שמגן על תעשיות הנשק.

האנשים שאני מעריך יותר מכל הם הרפובליקנים והשמרנים שמתפקחים כעת וקוראים חד וחלק לפעולה קולקטיבית נגד המכירה החופשית של נשק התקפי וקרבי בארה"ב. אחד מהם הוא חבר הקונגרס לשעבר ג'ו סקרבורו, המגיש היום ב-MSNBC, שנשא נאום במהלך התוכנית שהוא מגיש "Morning Joe". אני ממליץ בחום לקחת 10 דקות ולצפות בנאום.

http://www.realclearpolitics.com/video/ ... evant.html

בטלויזיה שלנו ניסו לעשות כל הזמן מה שאתה עושה: להפיל את האשמה על הרפובליקאים, אבל היא חזרה ואמרה מספר פעמים שזה לא נכון.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 18 דצמבר 2012, 14:50

האשמה היא על שמרנים. זה בטוח.
אי אפשר להגיד "רפובליקנים" באופן מונוליטי כי יש כמות לא מבוטלת של רפובליקנים שהם ליברטריאנים כמו רון פול והבן שלו (למרות שאני לא סגור על העמדות שלהם בנושא). במקביל יש גם דמוקרטים שמרנים (שהם בעצם ליברלים בנושאים אחרים ולא בבקרה על נשק) כמו ג'ו ליברמן. אבל סה"כ - זה בעיקר רפובליקנים. את מרבית הדמוקרטים אפשר בעיקר להאשים על זה שהם זנחו במשך שנים ארוכות את הנושא ולא ניסו להחזיר אותו לשיח הציבורי כי הניחו שאין להם סיכוי לנצח.

מבחינתי שלא יאשימו אף אחד, אבל יעשו עכשיו את כל מה שאפשר על מנת להחזיר את נושא הפיקוח על נשק תקיפה לימי קלינטון (ביל העביר איסור על מכירה של רובי תקיפה ובוש ביטל אותו). נעקוב בחודש-חודשיים הקרובים ונראה בדיוק למי חשובה חברה שפויה בלי רצח ילדים בבתי ספר ולמי חשוב האינטרס של ה-NRA.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 דצמבר 2012, 16:54

אם כבר ארצות הברית, ראיתם את מי אובאמה מתכוון למנות לשר ההגנה? אין ספק שמדובר בנשיא אחראי שמבין איך העולם עובד. :::
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 18 דצמבר 2012, 17:42

MTA2311 כתב:אם כבר ארצות הברית, ראיתם את מי אובאמה מתכוון למנות לשר ההגנה? אין ספק שמדובר בנשיא אחראי שמבין איך העולם עובד. :::

עזוב, זה לא יעזור. אתה לא תשכנע אנשים שלא רוצים לפתוח את העינים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 18 דצמבר 2012, 20:37

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:אם כבר ארצות הברית, ראיתם את מי אובאמה מתכוון למנות לשר ההגנה? אין ספק שמדובר בנשיא אחראי שמבין איך העולם עובד. :::

אגב פליקס, הבחור המדובר הוא רפובליקן ;)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 19 דצמבר 2012, 00:24

yiffy כתב:
felix_r כתב:

מה הקשר? אני לא סומך לא על רפובליקאים ולא על דמוקרטים. פשוט אני רואה את אובאמה כאסון כבד יותר מכל נשיא אחר.
אני רוצה להזכיר לך את השיחה שלנו על המינוים של אובאמה, שהורס את איזורנו כאילו זהו חלום חייו.
האיש הזה הוא עוד דוגמא מצוינת למינוי הזוי.

בניגוד אליך, אני ממש לא סומך על רצונם הטוב של האמריקאים (או מדינות אחרות). למה? כי אני מכיר את ההיסטוריה.
אני מציע לך (וגם לאחרים) לקרוא את הספר הזה:
http://www.amazon.com/The-Holocaust-Con ... 0944007244
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 19 דצמבר 2012, 04:24

felix_r כתב:
yiffy כתב:
felix_r כתב:

מה הקשר? אני לא סומך לא על רפובליקאים ולא על דמוקרטים. פשוט אני רואה את אובאמה כאסון כבד יותר מכל נשיא אחר.
אני רוצה להזכיר לך את השיחה שלנו על המינוים של אובאמה, שהורס את איזורנו כאילו זהו חלום חייו.

בניגוד אליך, אני ממש לא סומך על רצונם הטוב של האמריקאים (או מדינות אחרות). למה? כי אני מכיר את ההיסטוריה.

רק רציתי לוודא שאתה לא זורק את מלוא אהדתך על המפלגה הרפובליקנית ;)
יש שם כל מני דברים שאף ישראלי (או יהודי בכלל) לא היה רוצה יותר מדי קשרים אליהם.

אגב, גם בעיני מדובר במועמדות די תמוהה. נראה אם הוא באמת יהיה זה שימונה בסוף.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 19 דצמבר 2012, 10:35

yiffy כתב:
felix_r כתב:
yiffy כתב:
felix_r כתב:

רק רציתי לוודא שאתה לא זורק את מלוא אהדתך על המפלגה הרפובליקנית ;)
יש שם כל מני דברים שאף ישראלי (או יהודי בכלל) לא היה רוצה יותר מדי קשרים אליהם.

אגב, גם בעיני מדובר במועמדות די תמוהה. נראה אם הוא באמת יהיה זה שימונה בסוף.

תקרא את הספר
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי misha » 20 דצמבר 2012, 06:05

תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי felix_r » 20 דצמבר 2012, 11:05

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 21 דצמבר 2012, 19:49

יש לי שאלה.
האם אני הוא הבן אדם הראשון שהמציא כתיב חדש לשמו של נשיא ארה"ב: עבמה (ממילה עב"ם)? או שמישהו עשה זאת לפני?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודם

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים