26 אוגוסט 2011, 10:34
ארלוזורוב פינת דיזנגוף – בלבו של אזור הביקוש החם בישראל יתחילו בקרוב לבנות מגדל מגורים של 29 קומות. פרויקט מתחם דן יכלול 190 דירות. הבניין תוכנן במקור ל-36 קומות, 240 דירות ו-650 מקומות חניה. עם סיום התכנון הוגשו כרגיל כ- 300 "התנגדויות". לאחר שנים רבות של דיונים (תוכנית הבנייה נהגתה לראשונה כבר בשנות השמונים), השגות וערעורים הושגה פשרה וגובה הבניין קוצץ כאמור ל-29 קומות.
במסמך שהוגש לוועדה המחוזית לתכנון ובניה (3/3/2003) פרטה האגודה את נימוקי ההתנגדות ובין היתר נכתב שבנייה לגובה הינה בניגוד ל"טבע האדם", תוך ציטוט פיוטי-רומנטי: "...לא לחינם שורש המילה 'אדמה' הינו 'אדם'." עיון בנימוקים מבהיר עד כמה המתנגדים המקצועיים מייחסים לעצמם עליונות מתנשאת מעל לצרכן, להורים וליזם: "מומחים למשפחה קבעו כבר חד משמעית" שקשה לגדל ילדים בבניין גבוה... האגודה דואגת גם לקונים העתידיים שיתקשו לעמוד בתשלומי ועד הבית הגבוהים... ואפילו, שימו לב, ליזם "המסכן": ...לא יהיה די ביקוש לקומות הנמוכות "שבהן אין נוף, אוויר ושקט"... דאגה ממש נוגעת ללב לזולת של קומץ "אנשים עליונים". במדינה חופשית מותר לאינטלקטואלים להביע דעה, פלצנית ככל שתהיה, הבעיה מתעוררת כאשר החוק מאפשר להם לכפות את דעתם על הזולת.
"החוכמה" השנייה נובעת מההשקפה שהעילית האינטלקטואלית צריכה "לחנך" את ההמונים לא להשתמש ברכב פרטי, אלא בתחבורה ציבורית ובאופנים ירוקים. אזור זה סובל ממצוקת שיא של מקומות חניה. אילו הרשויות לא היו מתערבות – קרוב לודאי שהיזם היה בונה חניון תת קרקעי לאלפי מכוניות. החניון היה מאפשר חניה מהירה לדיירי הסביבה, למטיילים בדיזנגוף ובטיילת שעל שפת הים וגם לדיירי הבניין ואורחיהם. אך "המחנכים" הדגולים החליטו להדגים מהי ענישה קולקטיבית: מספר מקומות החניה הוגבל ל-160. פחות ממספר הדירות בבניין. כלומר, הדיירים ואורחיהם יסתובבו שעה ויותר ברחובות הסמוכים בחיפוש נואש אחר מקום חניה, ישרפו דלק לשווא, יגרמו לפקקים וצפיפות – ויתנו משנה תוקף לדרישת "הירוקים" להמשיך ולחנך בכפיה את העם – שלא להשתמש ברכב פרטי. דוגמה מאלפת לחקיקה אידיאולוגית שיוצרת בעיה, מעצימה אותה כדי להוכיח שיש בעיה, ולבסוף משתמשת בבעיה שהיא עצמה יצרה כנימוק להצדקת השקפת העולם המעוותת ולהכבדת נטל החקיקה. בעיה שכלל לא הייתה קיימת אילו השוק היה חופשי לתת מענה.
26 אוגוסט 2011, 12:09
26 אוגוסט 2011, 13:50
בנימין נעמן כתב:ע"מ לחנך את העם לתחבורה ציבורית צריך לייעל אותה, ולא לפגוע בתחבורה הפרטית.
26 אוגוסט 2011, 16:06
אבי כתב:בנימין נעמן כתב:ע"מ לחנך את העם לתחבורה ציבורית צריך לייעל אותה, ולא לפגוע בתחבורה הפרטית.
ועל מנת ליעל את התחבורה הציבורית צריך להפריט אותה.
26 אוגוסט 2011, 16:53
26 אוגוסט 2011, 17:44
yiffy כתב:פשש.....פליקס! מי זה הסוציאליסט הזה שדואג לרווחת הציבור ולא לחברות?
אני איתך. תחבורה ציבורית הוא תחום בו צריך לנקוט במשנה זהירות. תושבי הפריפריה ברחבי הארץ גם כך צריכים להיאבק בדרכי חתחתים ותדירויות נמוכות כדי להגיע הביתה במדינתנו הקטנטונת. הדבר האחרון שחסר להם זה סגירה של קווים "לא רווחיים" שמובילות אותם הביתה, והעלאה של מחיר נסיעה כתוצאה מהפרטה עבור חברה אחת (שאת שמות הבעלים הפוטנציאלים שלה אפשר למנות על כף יד של גידם) והפסקת הסבסוד המדינתי.
26 אוגוסט 2011, 20:48
27 אוגוסט 2011, 07:18
felix_r כתב:אבי כתב:בנימין נעמן כתב:ע"מ לחנך את העם לתחבורה ציבורית צריך לייעל אותה, ולא לפגוע בתחבורה הפרטית.
ועל מנת ליעל את התחבורה הציבורית צריך להפריט אותה.
אני לא בטוח, שזו המילה המדויקת במקרה הזה.
אולי יותר נכון לאפשר לחברות פרטיות נוספות להפעיל הסעות באותם הקוים (אבל לחייב אותן להפעיל גם בקוים הפחות ריווחיים).
אם רק תפריט, החברה הפרטית, שתקבל את העסק לידיים שלה, אולי תפעל בצורה יעילה יותר מבחינת הריווחיות של החברה עצמה, אבל לא מבחינת ציבור הנוסעים.
כן צריכים תחרות. לדוגמא, חברת מטרודן, שמפעילה אוטובוסים בקו תל אביב - באר שבע (במקביל לאגד), גם הורידה את עלות הנסיעה כמעט ב 50% וגם גרמה לתדירות גבוהה יותר של אוטובוסים בקו.
27 אוגוסט 2011, 10:42
27 אוגוסט 2011, 11:23
felix_r כתב:אבי,
אתה לא צריך לשכנע אותי בעניין ההפרטה.
אני גם ככה בעד.
מאז שהיתי צעיר הדוגמא הכי טובה בשבילי תמיד היתה קופת החולים.
עוד בתחילת שנות ה 90 נעלצתי להמתין בטור בלישכת המס 4 (פאקינג ארבע!!!) שעות על מנת שיבדקו שאכן שילמתי (זאת היתה הפעם השלישית ששילמתי על אותו החודש החסר לטענתם) וידביקו לי את הבולים בפנקס החבר. בהזדמנות הראשונה עברתי למכבי. מה שעצוב הוא, שעד היום (20 שנה מאז) קופת החולים הכללית ממשיכה לתת שירות גרוע. אל תאמין לכל המבחנים ההשוואתיים שמתפרסמים בעתונים. הם שיקריים. כשאני מזמין טור לרופא מומחה כלשהו במכבי, אני מקבל אותו תוך שבוע (שבועים במקרה קיצוני). כשאמא שלי מזמינה טור לרופא מומחה בכללית (לא הצלחתי לשכנע את ההורים לעבור קופה), זה לוקח מספר שבועות במקרה הטוב ועד שלושה חודשים במקרה הגרוע.
מצד שני, למרות שאני בעד ההפרטה, אני בעד הפרטה זהירה ונבונה. אם כבר דיברתי על קופת חולים, אז בשום פנים ואופן אני לא רוצה שרותים רפואים כמו בארה"ב. זה פשוט בזיון לאיזה מצב הם הגיעו. ראית את הסרט "סיקו" בהוט? סרט דוקומנטארי, בו משווים את השרותים הרפואים בארה"ב לשאר מדינות העולם? כמו שאומר זוהיר בעלול: יא אולוהים! זו דומגמא מצוינת לכך, שגם השוק החופשי זקוק לפעמים ליד מכוונת.
מצד שני, למרות שאני בעד ההפרטה, אני בעד הפרטה זהירה ונבונה.
27 אוגוסט 2011, 12:56
27 אוגוסט 2011, 14:12
27 אוגוסט 2011, 14:35
27 אוגוסט 2011, 14:38
felix_r כתב:לא מסכים עם השורה האחרונה.
ארה"ב היא מדינה עשירה בצורה בלתי נתפסת ממש, אבל היא גם מדינה בזבזנית באופן קיצוני בתחומים רבים. (זה רק מוכיח, שאין סכום גדול מספיק ביקום שאי אפשר לבזבז אותו בצורה מטומטמת).
לדוגמא, תקציב משרד ההגנה של ארה"ב הוא קרוב ל 800 מיליארד דולר. זה בערך 10 תקציבי מדינת ישראל. וזה אחרי שהמלחמה הקרה נגמרה ואין מישהו שממש מאיים על ארה"ב...
27 אוגוסט 2011, 15:19
אבי כתב:felix_r כתב:לא מסכים עם השורה האחרונה.
ארה"ב היא מדינה עשירה בצורה בלתי נתפסת ממש, אבל היא גם מדינה בזבזנית באופן קיצוני בתחומים רבים. (זה רק מוכיח, שאין סכום גדול מספיק ביקום שאי אפשר לבזבז אותו בצורה מטומטמת).
לדוגמא, תקציב משרד ההגנה של ארה"ב הוא קרוב ל 800 מיליארד דולר. זה בערך 10 תקציבי מדינת ישראל. וזה אחרי שהמלחמה הקרה נגמרה ואין מישהו שממש מאיים על ארה"ב...
ארה"ב היא כבר לא מדינה עשירה. היא מדינה עם חוב לאומי של יותר מ-14 טריליון דולר והתחייבויות בלתי ממומנות של יותר מ115 טריליון דולר.
פשיטת הרגל של המדינה היא בלתי נמנעת, ולזה אחראים כמעט כל הנשיאים מתקופת וודרו וילסון ועד אובמה.
http://www.usdebtclock.org/
28 אוגוסט 2011, 19:08
אבי כתב:ההוצאות של ממשלת ארה"ב על בריאות לא מסתכמות רק בתוכניות המדיקייר והמדיקאייד. יש גם את הHMO (מעיין קופות חולים) שממומנות ע"י משלם המיסים האמריקני וגם מימון ממשלתי של תרופות לקשישים (שהתקבל ע"י ממשל בוש ב-2003).
בנוגע לטענה לפיה 50 מליון אמריקאים הם ללא ביטוח בריאות: לפי הנתונים של הלשכה לסטטיסטיקה של ארה"ב (2009) מתוך 46 מליון אנשים בארה"ב ללא ביטוח בריאות 9.7 מליון הם לא אזרחים אמריקאים. זה בעצם משאיר לנו 36 מליון אמריקנים לא מבוטחים.
לפי מחקר של ה- BlueCross BlueShield Association מ-2003 14 מליון מהלא מבוטחים שזכאים להצטרף לאותן תוכניות הבריאות הממשלתיות בכלל לא טרחו להרשם.
חשוב לציין גם שמתוך 46 מליון לא מבוטחים חלק גדול יכל להרשות לעצמו לרכוש ביטוח בריאות אבל בחר שלא לעשות זאת. ב-2007 17.6 מליון מהלא מבוטחים הרוויחו 50 אלף דולר בשנה ו9.1 הרויחו 75 אלף דולר בשנה. הם בחרו שלא לרכוש ביטוח וזאת זכותם. לפי החוקה האמריקנית אסור לממשלה להכריח את האזרחים לרכוש מוצר כלשהו.
18.3 מליון מהמבוטחים הם מתחת לגיל 34. יתכן שמדובר על אנשים צעירים שהחליטו, באופן הגיוני למדי, שכל עוד הם צעירים ובריאים הם צריכים לשלם על ביטוח בריאות. זכותם.
כמו שציינתי מקודם, אין שוק חופשי במערכת הבריאות האמריקאית ולכן אין טעם להאשים את אותו שוק חופשי איפה שהוא לא קיים. אני יסכם בזה שלדעתי מערכת הבריאות האמריקאית תופרט באופן מלא בסופו של דבר מתי שארה"ב תפשוט רגל.
הנתונים נלקחו מ-
http://spectator.org/archives/2009/03/2 ... 46-million
29 אוגוסט 2011, 12:16
פוליטיפקט, הארגון הבי-פרטיזני המוביל בארה"ב, בדק את סוגיית מס' האמריקאים ללא ביטוח הבריאות. מצד אחד, הוא אכן הזכיר שמתוך ה-46 מיליון, רק 36 הם אזרחים אמריקאים. מצד שני, הוא הזכיר שאותם נתונים מ-09' (העדכניים ביותר נכון להיום) מסתמכים על מספרים של מלפני קריסת ליהמן ברודרס והפיטורים של מיליונים ברחבי ארה"ב אשר הסתמכו על ביטוח בריאות שקיבלו מאותן חברות. כלומר, הסבירות הגבוהה היא שכיום שני אלו מקזזים זה את זה, ושמספר האזרחים האמריקאים ללא ביטוח בריאות הוא אכן באיזור ה-46 מיליון.
דעתי האישית היא שהטיעון על "אלה שלא רוצים ביטוח" הוא קלוש. בהחלט ייתכן שקיימים כאלה אנשים, אך בטוח לא במספרים שאמורים להשפיע כהוא זה על ספירת המיליונים. אנשים שפויים משיגים ביטוח בריאות, כולל אנשים צעירים ואפילו בקרב אוכלוסיות חלשות.
29 אוגוסט 2011, 12:47
אני לא חושב שטיעון הפיטורים רלוונטי. הממשל בארה"ב מעניק ביטוח בשם COBRA שממנו יכולים להנות גם מובטלים (וזה מתווסף לתוכניות ממשלתיות כמו מדיקייר, מדיקאייד, HMO, תרופות מרשם חינם לקשישים- כבר ברור לך שאין בארה"ב שוק חופשי במערכת הבריאות).
29 אוגוסט 2011, 14:33
רוב הסיכויים שאלו אותם אנשים בעלי ההכנסה הנמוכה ביותר (ויש הרבה כאלה בארה"ב, שמדד הג'יני שלה דומה יותר לזה של מדינות אפריקאיות מאשר אירופאיות) שלא קונים את ביטוח הבריאות פשוט בגלל שאין להם את הכסף.
מן הסתם גם נגישות לשירותים רפואיים גרועים היא עדיפה על אי-נגישות בכלל (או שאולי אתה מאמין שהשוק החופשי גם מרפא סרטן ואיידס, ולכן אין צורך בטיפולים רפואיים כלל). הרי במדינות אפריקאיות סביר מאוד להניח שהטיפולים הרפואיים אינם איכותיים במיוחד, אבל האם יש ספק בכלל שרווחת האזרחים במדינות עם אותם שירותים רפואיים גבוהה מאלה שאין להם כלל שירותים רפואיים? אין כאן שאלה בכלל לדעתי.
29 אוגוסט 2011, 19:48
אנשים בעלי ההכנסה הנמוכה ביותר זכאים במערכת הבריאות הלא חופשית של ארה"ב למדיקאייד. אם הם בוחרים לא להרשם לתוכנית זה עניינם. ושוב 14 מליון מהלא מבוטחים בארה"ב שזכאים להרשם לתוכניות הממשלתיות לא נרשמים. דרך אגב אנשים קצת פחות עניים שלא זכאים למדיקאייד יכולים לרכוש ביטוח פרטי זול יחסית שנקרא major medical ומכסה טיפולים רפואיים יקרים במקרה של קטסטרופה (סרטן, פציעה קשה ושאר מריעין ובישין).
תלוי מהם אותם שירותים רפואיים גרועים. שירותים רפואיים גרועים יכולים גם להרע את מצבו של הפציינט ("ראשית כל אל תזיקו").
דווקא מדינות אפריקה הן דוגמא נפלאה לשירותים רפואיים שניתנים ע"י ארגוני צדקה בינ"ל באופן וולונטרי. שם מיושם באופן נפלא המודל של השוק החופשי לפיו מי שאינו יכול להרשות לעצמו טיפול זוכה לו באמצעות סיוע שלא בכפיה.