כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: ת'רד המצביעים

23 ינואר 2013, 00:20

אבל אם ציפי תחליט שהיא בחוץ, או שביבי יחליט שלא בא לו עליה, אז יהיה לביבי יותר עם בנט והחרדים מאשר עם בנט ויאיר.

23 ינואר 2013, 00:31

חנו'ש כתב:אבל אם ציפי תחליט שהיא בחוץ, או שביבי יחליט שלא בא לו עליה, אז יהיה לביבי יותר עם בנט והחרדים מאשר עם בנט ויאיר.

תראי בסופו של דבר, חייבת לקום ממשלה, ולכן אנשים יהיו חייבים להתפשר.
וזה אומר שביבי יכניס את ציפי, ולפיד אולי יתגמש ולא ימנע את כניסת ש"ס לממשלה, ואלה בתורם יוותרו בנושא השוויון בנטל...

אני רק מקווה שלא תהיה ממשלה רחבה מדי, כי ממשלה רחבה מדי, תהיה משותקת יחסית, ולא תועל לעשות הרבה דברים.
דווקא ממשלה צרה יותר עם בסיס משותף רחב יותר, יכולה גם למשול יותר זמן וגם לעשות הרבה.

23 ינואר 2013, 01:21

jol9 כתב:מינה צמח עידכנה מעט את התוצאות -
הליכוד עם 33
לפיד עם 18
עבודה עם 16
ש"ס 12
בנט 11
לבני 7

עדיין 69 מנדטים בקואליציית ימין מרכז שהיא הכי טובה לטעמי.

זה כבר נראה יותר הגיוני.

23 ינואר 2013, 04:22

אין בעד מה :thumbup
תמונה

23 ינואר 2013, 07:36

מזל"ט לשאול. בסוף הוא הצליח להיכנס....

23 ינואר 2013, 08:52

קצת פתטי שהתקשורת מדברת על ההפסד הגדול של ביבי, כשמי שקיבלה בראש זאת בעצם שלי.

23 ינואר 2013, 09:02

מפת המנדטים חזרה באופן די מדוייק למה שהיה במדגמים.
ליכוד עם 31, לפיד עם 19, שלי עם 15 וכו'.

התקשורת שוחטת את נתניהו, וטוענת שהציבור לא אוהב אותו ומאס בו, למרות שדווקא זה לא נראה ככה.
אני כן חושב שהיתה כאן אמירה ברורה של הציבור, שהוא רוצה לעלות את ענייני מעמד הביניים על סדר היום, ושזה יהיה הליבה של קווי היסוד של הממשלה הבאה,
ולא מו"מ מדיני או כל דבר אחר בסגנון.

סה"כ אפשר לראות את זה כמשהו טוב.

23 ינואר 2013, 09:25

jol9 כתב:מפת המנדטים חזרה באופן די מדוייק למה שהיה במדגמים.

התקשורת שוחטת את נתניהו, וטוענת שהציבור לא אוהב אותו ומאס בו, למרות שדווקא זה לא נראה ככה.
אני כן חושב שהיתה כאן אמירה ברורה של הציבור, שהוא רוצה לעלות את ענייני מעמד הביניים על סדר היום, ושזה יהיה הליבה של קווי היסוד של הממשלה הבאה,

מסכים איתך. גם אני חושב שלא קרה פה שום אסון. בסך הכל זה לא שהציבור הלך חזק שמאלה פתאום. הציבור בסך הכל ביקש שהממשלה תתרכז יותר בכמה נושאים פנימיים שעומדים על סדר היום, נושאים שהממשלה קצת הזניחה לאור ההתעסקות הרבה בבעיות חוץ.

23 ינואר 2013, 09:51

felix_r כתב:
jol9 כתב:מפת המנדטים חזרה באופן די מדוייק למה שהיה במדגמים.

מסכים איתך. גם אני חושב שלא קרה פה שום אסון. בסך הכל זה לא שהציבור הלך חזק שמאלה פתאום. הציבור בסך הכל ביקש שהממשלה תתרכז יותר בכמה נושאים פנימיים שעומדים על סדר היום, נושאים שהממשלה קצת הזניחה לאור ההתעסקות הרבה בבעיות חוץ.

נכון, וכמו שאמרתי, לדעתי זה אולי אפילו טוב.
הנושא המדיני לא יתקדם בקרוב, מבחינה ביטחונית המצב בסה"כ בסדר וצריך להמשיך את הקו הנוכחי. גם המצב הכלכלי הכללי והמדיניות של הממשלה היא בסדר.
מה שצריך זה לשנות סדרי עדיפויות, ולשנות את סדר היום. את זה אפשר לעשות בהחלט לפי מפת המנדטים הנוכחית

23 ינואר 2013, 10:15

חבר'ס, אתם חולמים באספמיה. האנשים שהצביעו ללפיד ידעו בדיוק מה המשמעות של זה מבחינה גושית, והם בחרו לזוז שמאלה, כמו כל המדינה.
לפיד הוא חלק מגוש השמאל. לא כזה שייצור גוש חוסם, אבל בהחלט זה שיוצא מהפריזר את המו"מ אחרי שביבי זרק אותו לשם ל-4 שנים.

שימו לב - הגושים שווים ויש מצב שאפשר לעשות קואליציה בלי ש"ס וגם בלי בנט: לפיד, ביבי, ליבני, מופז ושלי.
לפיד אמר שהוא רוצה קואליציה של מתונים. בנט הוא נכון להיום המפלגה הימנית הקיצונית ביותר, ויאיר הוא אולי לא אורי אבנרי אבל אין לי ספק שהוא מתחלחל רק מהמחשבה על אורית סטרוק.

המדינה ברחה לביבי וליברמן מבין הידיים. לבנט יש רק 11 מנדטים אז אי אפשר להגיד ש"העם ימני". גמרנו עם הפארסה הזאת עד מערכת הבחירות הבאה.

23 ינואר 2013, 10:50

yiffy כתב:חבר'ס, אתם חולמים באספמיה. האנשים שהצביעו ללפיד ידעו בדיוק מה המשמעות של זה מבחינה גושית, והם בחרו לזוז שמאלה, כמו כל המדינה.
לפיד הוא חלק מגוש השמאל. לא כזה שייצור גוש חוסם, אבל בהחלט זה שיוצא מהפריזר את המו"מ אחרי שביבי זרק אותו לשם ל-4 שנים.

שימו לב - הגושים שווים ויש מצב שאפשר לעשות קואליציה בלי ש"ס וגם בלי בנט: לפיד, ביבי, ליבני, מופז ושלי.
לפיד אמר שהוא רוצה קואליציה של מתונים. בנט הוא נכון להיום המפלגה הימנית הקיצונית ביותר, ויאיר הוא אולי לא אורי אבנרי אבל אין לי ספק שהוא מתחלחל רק מהמחשבה על אורית סטרוק.

המדינה ברחה לביבי וליברמן מבין הידיים. לבנט יש רק 11 מנדטים אז אי אפשר להגיד ש"העם ימני". גמרנו עם הפארסה הזאת עד מערכת הבחירות הבאה.

אדוני החולמני, אתה ממשיך לבלבל בין הרצוי לבין המצוי. "יש עתיד" לא מעמידה את עצמה בגוש השמאל, ולא קושרת את עצמה עם הגוש הזה. אפילו עופר שלח, שהוא הרבה יותר שמאל מלפיד עצמו, נמנע מלאמר אמירות כלשהן בכיוון שמאל.

אין שום גושים שווים, כי לפיד זה לא שמאל. "יש עתיד" זו מפלגה שמאחדת בוחרים משני הצדדים, שבאה לטפל בנושאים שהם לא ייחודיים לשמאל או לימין, אלא דווקא את הנושאים שגם מימין וגם משמאל רוצים לטפל בהם. האם נושא השיוויון בנטל הוא יחודי לשמאל? לא. האם הנושא של יוקר הדיור הוא נושא של השמאל? בכלל לא. כולם רוצים לטפל בנושאים האלה. תוצאות הבחירות בסך הכל מראות, שהעם מעוניין לשנות את סדר העדיפויות של הממשלה (לא את ראש הממשלה) ולדחוף את הנושאים האלה לראש הרשימה.

אני מציע לך לשים לב, ששתי המפלגות שראשיהן הצהירו לפני הבחירות במפורש, שלא ילכו עם נתניהו ("התנועה" ו"עבודה"), לא זכו בהרבה מנדטים.

אם הציבור היה הולך שמאלה, יחימוביץ' לא היתה מקבלת רק 15.

23 ינואר 2013, 10:56

יחימוביץ' היא לא שמאל מדיני. לפיד הרבה יותר "שמאל" מדיני ממנה. אני ישבתי בבר לפני חודשיים ושמעתי אותו מדבר על הסכסוך. נאמרו שם דברים שהיו גורמים לך להקיא ("אבו מאזן הוא פארטנר", "יש לנו ארץ למה עוד אחת", "מגרון היא אסון" ועוד).

גם אם התנועה שמאלה אינה מובהקת, ניכר שהציבור איבד אמון בימין. מי שהיה חושב שביבי והמדיניות שלו הן הפיתרון למעמד הביניים, ליוקר המחייה, לשיוויון בנטל וכו' היה מצביע לביבי. העובדות בשטח הן שזה כבר לא רוב העם.

אל תשכח! לפיד קיבל הרבה קולות מהימין, אבל גם לא מעט מהמשמאל שהתעצבנו ששלי לא אמרה כלום על הסכסוך. בדיעבד דווקא אם היא הייתה "שמאלנית" יותר, המצב היה נראה אחרת לגמרי.

23 ינואר 2013, 11:10

yiffy כתב:חבר'ס, אתם חולמים באספמיה. האנשים שהצביעו ללפיד ידעו בדיוק מה המשמעות של זה מבחינה גושית, והם בחרו לזוז שמאלה, כמו כל המדינה.

העם ימני, את העובדה הזו קצת קשה לשנות.
אבל, וזה אבל גדול, הוא לא קיצוני כמו שחושבים לא מעט מחברי הליכוד שהחליטו להקצין.
העם תמיד באופן מסורתי, בורח מקיצוניות ונבהל ממנה. מעדיף את האמצע והמתינות.
עם כל הכבוד למלחמה בין הגושים, הגוש הכי גדול הוא גוש המרכז והימין-שמאל הצמוד ביותר אליו.

23 ינואר 2013, 11:21

yiffy כתב:יחימוביץ' היא לא שמאל מדיני. לפיד הרבה יותר "שמאל" מדיני ממנה. אני ישבתי בבר לפני חודשיים ושמעתי אותו מדבר על הסכסוך. נאמרו שם דברים שהיו גורמים לך להקיא ("אבו מאזן הוא פארטנר", "יש לנו ארץ למה עוד אחת", "מגרון היא אסון" ועוד).

גם אם התנועה שמאלה אינה מובהקת, ניכר שהציבור איבד אמון בימין. מי שהיה חושב שביבי והמדיניות שלו הן הפיתרון למעמד הביניים, ליוקר המחייה, לשיוויון בנטל וכו' היה מצביע לביבי. העובדות בשטח הן שזה כבר לא רוב העם.

לפיד אמר לכם את הדברים שרציתם לשמוע, וכשהוא נעם באריאל, הוא אמר דברים אחרים לגמרי, שהיו מתאימים יותר לציבור במקום.

הציבור לא איבד את האימון בנתניהו (להזכירך, הוא עדיין ימשיך להיות ראש הממשלה, ומי שלא רוצה אותו, ימשיך לשבת בחוץ), אלא הציבור רוצה לכוון את נתניהו להתרכז יותר בנושאים מסוימים.

להזכירך, נושא השיוויון בנטל לא טופל גם בממשלות השמאל לדורותיהן. זה לא שנתניהו לא רוצה לטפל בו, פשוט זה נושא לא קל לטיפול כאשר החרדים יושבים איתך בקואליציה. היום נוצר מצב שיכולה לקום קואליציה ללא חרדים, שכן מסוגלת לטפל בנושא. האם זה אומר, שהעם לא רוצה את נתניהו? אין שום קשר.

להזכירך, יוקר המחייה לא נוצר בגלל מדיניות נתניהו, זה פשוט המצב שנוצר גם בגלל התנאים בעולם, וגם כתוצאה של פעולות שנעשו על ידי כל ממשלות העבר. לדוגמא, מחיר מוצרי חלב, כידוע לך קשור בכלל בחוקים שנחקקו על ידי ממשלות השמאל על מנת להגן על הקיבוצים מהתחרות מחו"ל. לדוגמא, מחיר החשמל, שנגרם על ידי השמאל וההיסתדרות.

והדבר הכי חשוב שאתה מתעלם ממנו: אף בעיה לא נפתרת תוך שניה. אני בטוח, שגם אתה לא מאמין שיש ממשלה כלשהי שיכולה ברגע אחד להוזיל את מחיר הדירות, או תוך שבוע להוזיל את יוקר המחייה. אין ממשלה כזאת. זה לא שנתניהו יכל לעשות קליק עם האצבעות ובאופן פלא מחיר הדירות היה יורד פי שלוש. אלו הם תהליכים שלוקחים שנים אחדות במקרה הטוב.

האם אתה באמת חושב, שנתניהו גרם ליוקר הדיור כי הוא רצה לדפוק את כולם? מה בדיוק הוא הרוויח מזה? נו באמת... אתה יכול לאמר, שנתניהו די הזניח את הנושא, והיה צריך לטפל בו במרץ יותר גדול. אולי. זאת עמדה מקובלת (לא יודע אם היא נכונה או לא, אבל בהחלט מקובלת), וזו העמדה של מצביעי "יש עתיד". הם רוצים שהממשלה תטפל בנושא הזה בכל הכח. מקובל.

23 ינואר 2013, 11:30

אני חושב שאתה טועה טעות גסה.
הבחירות האלה לא היו על הימין-שמאל המדיני הקלאסי, ואפילו לא על הימין-שמאל הכלכלי הקלאסי (אם כי העם אמר במפורש שהוא לא רוצה סוציאליסטית חולמנית
בתפקיד מפתח).
הבחירות האלה הוכרעו לבסוף ע"י שני דברים: שינוי סדר היום הציבורי מהכיוון המדיני-ביטחוני לכיוון החברתי (שוויון בנטל, יוקר המחיה, וכו') והרצון של הציבור
לראות משהו חדש וטרי.

אני לא חושב שיש כאן איזשהי הליכה שמאלה, כי לפיד לא שייך לשמאל, והוא הצהיר זאת מהשניה הראשונה שלו בפוליטיקה (ולמרות זאת, התקשורת תייגה אותו כגוש השמאל, לא ברור למה).

אני לא חושב שלפיד יתנפץ על העניין המדיני, למרות שאמנון אברמוביץ' בטח מאוד ירצה שזה יקרה, ויזכיר את זה בכל הזדמנות שתהיה לו.
ללפיד קודם כל חשוב לעבוד על הדברים עליהם הוא הלך לבוחר, והעניין המדיני הוא רק בשולי אותן הבטחות.

23 ינואר 2013, 11:36

אני לא אמרתי שביבי יצר את הבעיות שאנחנו מתמודדים איתם וגם לא שהוא יכול היה לפתור אותם בצ'יק. פשוט שהמדיניות שלו להתמודד איתם היא הייתה רעה ובהרבה מהמקרים רק החמירה והעמיקה אותן (אין לי כוח לדון בסוגיות לגופן עכשיו, אולי ביום אחר). כנראה שרוב הציבור חושב כמוני כי לביבי אין יותר את הפריווילגיה לבנות קואליציה עם "שותפיו הטבעיים".

אגב, אתה יכול להגיד הרבה מאוד דברים, אבל בקשר לשיוויון בנטל לביבי שום תירוץ. הוא קיבל את מופז ואת הקואליציה הכי רחבה בהיסטוריה שכללה גם את ליברמן שינקין. הוא יכול היה לאמץ את דו"ח פלסנר, אבל הכיפה הרוחנית שלו אמרה לו להגן עליהם. עכשיו הוא ימכור אותם יותר מהר משהוא מכר רהיטי גינה בשנות ה-70, אבל זה רק בגלל שאין לו שום ברירה אחרת אם הוא רוצה להיות ראש ממשלה.

23 ינואר 2013, 11:40

יוני, אני מסכימה איתך בגדול לגבי סדר העדיפויות של יאיר (ואני די אשמח אם זה גם יהיה סדר העדיפויות של הממשלה, כי נשברה ההתעסקות במצב המדיני בטחוני שגם ככה לא משתנה יותר מידי).

אבל צריך לזכור שהאידיאולוגיה המדינית המרכזית של יאיר (בין אם הוא ידחוף אותה או לא) היא 2 מדינות ל-2 עמים.
הוא כתב על זה לא מעט בטורים שלו, הוא שם את זה במצע שלו והוא לא יסכים לפתע פתאום לפתרון המדיני שמציע בנט עם סיפוח השטחים.

יכול להיות שזה לא ייתדיין בממשלה הנוכחית, אבל אם זה כן יצוץ, לא תהיה הסכמה גדולה בין הליכוד ובנט לבין לפייד.

23 ינואר 2013, 11:52

חנו'ש כתב:יוני, אני מסכימה איתך בגדול לגבי סדר העדיפויות של יאיר (ואני די אשמח אם זה גם יהיה סדר העדיפויות של הממשלה, כי נשברה ההתעסקות במצב המדיני בטחוני שגם ככה לא משתנה יותר מידי).

אבל צריך לזכור שהאידיאולוגיה המדינית המרכזית של יאיר (בין אם הוא ידחוף אותה או לא) היא 2 מדינות ל-2 עמים.
הוא כתב על זה לא מעט בטורים שלו, הוא שם את זה במצע שלו והוא לא יסכים לפתע פתאום לפתרון המדיני שמציע בנט עם סיפוח השטחים.

יכול להיות שזה לא ייתדיין בממשלה הנוכחית, אבל אם זה כן יצוץ, לא תהיה הסכמה גדולה בין הליכוד ובנט לבין לפייד.

אם לשפוט לפי המינויים של אובמה, זה יתדיין גם יתדיין. ג'ון קרי וצ'אק הייגל לא ישבו בחיבוק ידיים 4 שנים, והממשלה הבאה תצטרך להכריע בהרבה מאוד סוגיות, כאשר הראשונה בהם היא חידוש המו"מ.

23 ינואר 2013, 12:22

yiffy כתב:
חנו'ש כתב:יוני, אני מסכימה איתך בגדול לגבי סדר העדיפויות של יאיר (ואני די אשמח אם זה גם יהיה סדר העדיפויות של הממשלה, כי נשברה ההתעסקות במצב המדיני בטחוני שגם ככה לא משתנה יותר מידי).

אם לשפוט לפי המינויים של אובמה, זה יתדיין גם יתדיין. ג'ון קרי וצ'אק הייגל לא ישבו בחיבוק ידיים 4 שנים, והממשלה הבאה תצטרך להכריע בהרבה מאוד סוגיות, כאשר הראשונה בהם היא חידוש המו"מ.

די כבר, עזוב את אובמה

1) ארה"ב זו לא המדינה שלנו. שיטת ממשל אחרת, ובכלל אין שום קשר לישראל.

2) אובמה פשוט אידיוט:
א) 3 טריליון דולר חוב!!!!
ב) גרם למלחמות אזרחים כמעט בכל מדינות המזרח התיכון. בגללו האיסלם הקיצוני משלט על האיזור, מאות אלפי אזרחים נרצחים כולל נשים וילדים.
ג) הורס את היחסים עם החברה האמיתית היחידה של ארה"ב באיזור - ישראל, רק בגלל שהוא חושב, שהוא מבין טוב יותר מה אנחנו צריכים.

בהשוואה לאובמה נתניהו הוא אחד הגאונים הגדולים בהיסטוריה!

23 ינואר 2013, 12:26

felix_r כתב:
yiffy כתב:

די כבר, עזוב את אובמה

1) ארה"ב זו לא המדינה שלנו. שיטת ממשל אחרת, ובכלל אין שום קשר לישראל.

2) אובמה פשוט אידיוט:
א) 3 טריליון דולר חוב!!!!
ב) גרם למלחמות אזרחים כמעט בכל מדינות המזרח התיכון. בגללו האיסלם הקיצוני משלט על האיזור, מאות אלפי אזרחים נרצחים כולל נשים וילדים.
ג) הורס את היחסים עם החברה האמיתית היחידה של ארה"ב באיזור - ישראל, רק בגלל שהוא חושב, שהוא מבין טוב יותר מה אנחנו צריכים.

בהשוואה לאובמה נתניהו הוא אחד הגאונים הגדולים בהיסטוריה!

א. בוש גרם. אובמה מנסה לתקן וזה הולך לאט.
ב. תסלח לי באמת (באמת), אבל הקביעה הזו לא שווה התייחסות בכלל.
ג. מי שהורס יחסים הוא מי שמתערב המערכות בחירות, ולצערנו הרב ארה"ב חשובה לישראל הרבה יותר מאשר להיפך.
פרסם תגובה