המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Holiday_Armadillo כתב:ואתה יכול להגיד בודאות שאם אישה תבוא לראיון עבודה בתחום האינסטלציה ויהיה שם גם בחור עם אותם כישורים בדיוק אבל רק אחד יכול להתקבל, הבוס לא יסתכל על המוסכמות החברתית (אפילו לא במודע) ויעדיף את הגבר כי זאת הנורמה החברתית?
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:ואתה יכול להגיד בודאות שאם אישה תבוא לראיון עבודה בתחום האינסטלציה ויהיה שם גם בחור עם אותם כישורים בדיוק אבל רק אחד יכול להתקבל, הבוס לא יסתכל על המוסכמות החברתית (אפילו לא במודע) ויעדיף את הגבר כי זאת הנורמה החברתית?
סביר להניח שהוא יעדיף.
בכל אופן, המהפכה צריכה להתחיל איפשהו, והיא התחילה במקצועות מעט שונים מאינסטלציה ומתיקון מעליות, וזה בסדר גמור.
היום כמעט ולא תמצאי אפלייה בתחומים כמו משפטים, כספים, תוכנה ומקצועות רבים אחרים.
אז תמיד אפשר להגיד - היי למה מעדיפים להעסיק גבר בתור סבל ולא אשה, אבל נראה לי שזה לא מה שמפריע לרוב האנשים.
felix_r כתב:jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:ואתה יכול להגיד בודאות שאם אישה תבוא לראיון עבודה בתחום האינסטלציה ויהיה שם גם בחור עם אותם כישורים בדיוק אבל רק אחד יכול להתקבל, הבוס לא יסתכל על המוסכמות החברתית (אפילו לא במודע) ויעדיף את הגבר כי זאת הנורמה החברתית?
סביר להניח שהוא יעדיף.
בכל אופן, המהפכה צריכה להתחיל איפשהו, והיא התחילה במקצועות מעט שונים מאינסטלציה ומתיקון מעליות, וזה בסדר גמור.
היום כמעט ולא תמצאי אפלייה בתחומים כמו משפטים, כספים, תוכנה ומקצועות רבים אחרים.
אז תמיד אפשר להגיד - היי למה מעדיפים להעסיק גבר בתור סבל ולא אשה, אבל נראה לי שזה לא מה שמפריע לרוב האנשים.
לדעתי אתם מתעלמים מאספקט פסיכולוגי מסוים. אתם מזכירים את המסורת כדבר שפועל לרעת הנשים. אבל יש למסורת גם צד שפועל לרעת הגברים. הגבר באופן מסורתי יודע שהוא חייב לפרנס את המשפחה, הידיעה הזאת לוחצת עליו, וזה גורם לו להתקבל גם למקומות עבודה כאלה, שלא מביאים הרבה כבוד, העיקר שיביא כסף הביתה. עבודות כמו: פועל זבל, מטאטא רחובות. משום מה אף פעם לא ראיתי נשים בעבודות האלה, למרות שלטאטא את הרחוב גם אישה יכולה בקלות.
אז נכון, גם לנשים יש עבודות לא ממש מכובדות, אבל ההבדל הוא, שהעבודות האלה בדרך כלל לא מתבצעות באופן פומבי, באופן שכל מי שמכיר אותה יכול לראות אותה עושה את זה.
Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:ואתה יכול להגיד בודאות שאם אישה תבוא לראיון עבודה בתחום האינסטלציה ויהיה שם גם בחור עם אותם כישורים בדיוק אבל רק אחד יכול להתקבל, הבוס לא יסתכל על המוסכמות החברתית (אפילו לא במודע) ויעדיף את הגבר כי זאת הנורמה החברתית?
סביר להניח שהוא יעדיף.
לדעתי אתם מתעלמים מאספקט פסיכולוגי מסוים. אתם מזכירים את המסורת כדבר שפועל לרעת הנשים. אבל יש למסורת גם צד שפועל לרעת הגברים. הגבר באופן מסורתי יודע שהוא חייב לפרנס את המשפחה, הידיעה הזאת לוחצת עליו, וזה גורם לו להתקבל גם למקומות עבודה כאלה, שלא מביאים הרבה כבוד, העיקר שיביא כסף הביתה. עבודות כמו: פועל זבל, מטאטא רחובות. משום מה אף פעם לא ראיתי נשים בעבודות האלה, למרות שלטאטא את הרחוב גם אישה יכולה בקלות.
אז נכון, גם לנשים יש עבודות לא ממש מכובדות, אבל ההבדל הוא, שהעבודות האלה בדרך כלל לא מתבצעות באופן פומבי, באופן שכל מי שמכיר אותה יכול לראות אותה עושה את זה.
אני מצטערת אבל אם בן אדם, גבר או אישה, בוחרים להביא ילדים לעולם ולהביא משפחה אז הם צריכים לעשות הכל בשביל לפרנס את המשפחה ולהיות פועל זבל זה אחד מהמקצועות האלה
felix_r כתב:jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:ואתה יכול להגיד בודאות שאם אישה תבוא לראיון עבודה בתחום האינסטלציה ויהיה שם גם בחור עם אותם כישורים בדיוק אבל רק אחד יכול להתקבל, הבוס לא יסתכל על המוסכמות החברתית (אפילו לא במודע) ויעדיף את הגבר כי זאת הנורמה החברתית?
סביר להניח שהוא יעדיף.
MTA2311 כתב:יוני, כמה מתכנתות יש היום? אני די בטוח שיש הרבה יותר גברים בתחום. זה בגלל שגברים יותר מתאימים מבחינה אבולוציונית לכתיבת תוכנות?( מקווה שזה מה שאתם עושים, אין לי באמת מושג)
לדעתי יש יותר סיכוי שזה משהו חברתי( אתה לא באמת חושב שמה שקרה לפני 30 לא משפיע על אנשים היום), אבל אין לי תשובה חד משמעית.
MTA2311 כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:ואתה יכול להגיד בודאות שאם אישה תבוא לראיון עבודה בתחום האינסטלציה ויהיה שם גם בחור עם אותם כישורים בדיוק אבל רק אחד יכול להתקבל, הבוס לא יסתכל על המוסכמות החברתית (אפילו לא במודע) ויעדיף את הגבר כי זאת הנורמה החברתית?
סביר להניח שהוא יעדיף.
פליקס, בדיוק בגלל אני אומר שצריך להיות שוויון מלא בכל תחומי החיים. אי אפשר להטיף לשוויון רק כשנוח, וזה מה שאני חושב שהנשים נוטות לעשות לא מעט.
felix_r כתב:קצת אתעלם מהחפירה בפרטים, ואדלג שלב אחד למעלה.
למה בכלל אמור להיות שיוויון בין המינים? אם הינו שווים, אז מהתחלה לא היו שני מינים, אלא רק מין אחד.
יש שני מינים שונים, למה אמור להיות שיוויון ביניהם?
ולא, כרמל, אני לא אומר שלגברים צריך להיות יותר זכויות. אולי דווקא לנשים. לא יודע. אני רק שואל למה בכלל אמור להיות שיוויון?
Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:קצת אתעלם מהחפירה בפרטים, ואדלג שלב אחד למעלה.
למה בכלל אמור להיות שיוויון בין המינים? אם הינו שווים, אז מהתחלה לא היו שני מינים, אלא רק מין אחד.
ולא, כרמל, אני לא אומר שלגברים צריך להיות יותר זכויות. אולי דווקא לנשים. לא יודע. אני רק שואל למה בכלל אמור להיות שיוויון?
מה זה ''למה''? לא ביקשתי מגברים ללדת או להניק אבל למה צריך להיות שוויון בשביל שדעות קדומות לא יעשו החלטות בשבילנו ביום-יום? אני חושבת שהתשובה ברורה
felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:קצת אתעלם מהחפירה בפרטים, ואדלג שלב אחד למעלה.
מה זה ''למה''? לא ביקשתי מגברים ללדת או להניק אבל למה צריך להיות שוויון בשביל שדעות קדומות לא יעשו החלטות בשבילנו ביום-יום? אני חושבת שהתשובה ברורה
למה דעות קדומות פחות טובות מדעות חדשות? מי קבע?
עדיין כל העניין הזה של השיוויון (לא רק בין המינים, אלא כל שיוויון) הוא רחוק מאוד מלהיות "המסקנה הלוגית המתבקשת".
למה הקול של החכם שווה בקלפי אותו דבר כמו הקול של אידיוט? מה ההיגיון בזה?
למה הקול של בן אדם שמשלם מיסים שווה אותו דבר כמו הקול של מובטל חסר עבודה? הרי הממשלה הנבחרת תחליט מה עושים עם הכסף של המיסים, שאחד כן משלם והשני בכלל לא. איפה ההיגיון?
Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:קצת אתעלם מהחפירה בפרטים, ואדלג שלב אחד למעלה.
למה דעות קדומות פחות טובות מדעות חדשות? מי קבע?
עדיין כל העניין הזה של השיוויון (לא רק בין המינים, אלא כל שיוויון) הוא רחוק מאוד מלהיות "המסקנה הלוגית המתבקשת".
למה הקול של החכם שווה בקלפי אותו דבר כמו הקול של אידיוט? מה ההיגיון בזה?
למה הקול של בן אדם שמשלם מיסים שווה אותו דבר כמו הקול של מובטל חסר עבודה? הרי הממשלה הנבחרת תחליט מה עושים עם הכסף של המיסים, שאחד כן משלם והשני בכלל לא. איפה ההיגיון?
איך אתה יכול להשוות בכלל בין הדוגמאות שנתת לדעות קדומות שקשורות במגדר?
דעה קדומה שנשים צריכות להיות במטבח זה בסדר?
דעה קדומה של בוס שוביניסט שרוצה רק נשים בתור מזכירות וגברים בעמדות כוח זה בסדר?
דעה קדומה שנשים נוהגות חרא למרות שכל המחקרים מראים שלא זה בסדר?
Holiday_Armadillo כתב:אני עונה לך שיש הבדל עצום בין מה שאתה מדבר למה שאני מדברת
למה הקול של החכם שווה בקלפי כמו הקול של האידיוט? כי זה מה שנקרא דמוקרטיה ולכל אחד מותר להצביע
אין לזה שום קשר לשוויון מגדרי
felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני עונה לך שיש הבדל עצום בין מה שאתה מדבר למה שאני מדברת
למה הקול של החכם שווה בקלפי כמו הקול של האידיוט? כי זה מה שנקרא דמוקרטיה ולכל אחד מותר להצביע
אין לזה שום קשר לשוויון מגדרי
אבל ציינתי שאני עוזב את העניין המגדרי ואת החפירה בפרטים, ומדלג רמה אחת למעלה. עברתי להתעסק בעניין השיוויון באופן כללי יותר. וציינתי שכל עניין השיוויון הוא לא ממש המסקנה הלוגית המתבקשת. הבאתי דוגמאות שלא הגיוניות לטעמי....
בכל מקרה, אם ברצונך להשאיר את הדיון בנושא השיוויון בין המינים, עדיין לא קיבלתי ממך תשובה חד משמעית לשאלה, למה בחלל אמור להיות שיוויון בין מינים שונים?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים