כאן מדברים על הכל
31 אוגוסט 2014, 19:47
תגידו מה שתגידו, וולגרית או לא וולגרית- המודעות לטבעונות עלתה משמעותית בעקבות התוכנית.
מי בכלל הכיר את החזית לשחרור בעלי חיים עד היום?
מי בכלל חשב עם עצמו מה יש לו בצלחת עד התוכנית?
אני לא טבעוני, אבל התוכנית בהחלט עשתה לי משהו ויכול להיות שבשלב כלשהו בחיים אהפוך לטבעוני.
31 אוגוסט 2014, 19:49
מצטער, אם לא ידעת מה יש לך בצלחת לפני הצעקות של טל הבעיה היא אצלך.
הטבעונים עושים רעש לא מהיום.
31 אוגוסט 2014, 19:55
הנה הבעיה שלי עם טבעונים (לא כל הטבעונים מן הסתם) בכלל ועם טל גלבוע בפרט
אני אוכלת בשר
אני גם אוכלת מוצרי חלב וביצים
אני לא אשקר ואגיד שמעולם לא הרגשתי רע בגלל זה כי קשה לראות את הדברים שקורים ולהתנהג כאילו זה לא קורה, היחס הוא באמת מחפיר מבחינת האפרוחים והעגלים וכו'
אני גם לא אשקר ואגיד ''יאללה! בא לי עוד סטייק רק בגלל שהיא זכתה!'' כי אני כן שותה חלב סויה במקום חלב רגיל ואוכלת בשר אולי (!) פעמיים בשבוע
(זה ממש לא בעקבות התוכנית ד''א, עוד הרבה לפני)
העניין עם טל גלבוע וחבריה הוא כזה - הם רוצים לייצר איזה משטר טוטליטרי וטל אמרה בעצמה: ''אם הייתי יכולה להכריח אנשים להיות טבעונים הייתי עושה את זה'', ''אני מנסה להציל את העולם''
בן אדם עם טיפה פחות מגולמניה וראייה קצרת טווח וטיפה יותר השקפת עולם ריאלית, לא היה מוציא בכלל משפטים כאלה מהפה כי יש רצוי ויש מצוי
אין מצב שבעולם שאפילו ב-50 שנה הבאות כל העולם יהיה טבעוני, זה לא הולך לקרות, במיוחד כשחלב של פרות עולה 5 שקלים וחלב שקדים עולה 22 שקלים (סתם דוגמא)
ובוא נהיה כנים, לרוב האנשים לא אכפת פשוט, הם רוצים לאכול המבורגר
בני האדם אוכלים כמות מטורפת של בשר וגבינות (בעיקר) ואני לחלוטין מסכימה שצריך להיות איזשהו מהפך בחינוך בשביל שאנשים יפחיתו משמעותית את צריכת הבשר כי אין צורך לאכול בשר כל יום או במקרים מסויימים כמה פעמים ביום
אבל מלהפחית ללהפסיק לחלוטין? לא יקרה
זה מביא אירגונים קיצוניים כמו של טל (כן, קיצוניים) לעשות מחוות גרוטסקיות (כמו ראשי הפרות בתוך המזרקה בת''א אם מישהו זוכר) לשם הזעזוע ואז לקרוא לאנשים ''ייפי נפש'' כי הם לא רוצים לצפות בגופות
אני מצטערת אבל בני אדם וחיות הם לא שווים
אני מאוד אוהבת חיות והן יכולות להיות כמו בני משפחה לכל עניין ודבר אבל ביום שתסתובב עם הילד שלך כשהוא קשור ברצועה ותתן לו להריח תחת של ילד אחר אז נדבר על שוויון
חיות זה חיות ובני אדם זה בני אדם, כל נסיון להאניש חיות הוא לא במקום
''דרך ארץ קדמה לתורה'' אומרים, נראה לי צריך לעדכן את זה ל''דרך ארץ קדמה לתרומה''
למה? כי עכשיו אני ממש לא מופתעת איך ולמה טל התחברה לאורטל בתוכנית הזאת
לא אכפת לה מהאופי של הבן אדם, לא אכפת לה מתקשורת בין בני אנוש, כל מה שאכפת לה זה דף התרומות של הבן אדם ולפי זה היא תחליט האם היא רוצה לדבר איתו או לא, וזה ממש לא משנה מה האופי שלו כי הוא יכול להיות הבן אדם הכי חרא בעולם (אורטל) אבל ''כל החיים שלה היא הקדישה בשביל אחרים!'' ואז הוא הופך לצדיק
לפני שטל וחבריה מסבירים לנו איך צריך להתנהג לחיות, אולי שיתחילו להתנהג כמו בני אדם
31 אוגוסט 2014, 20:03
כן, הטבעונות זה ממש לא משהו חדש, וסה"כ אני די מפרגן לכל העניין. העסק הזה לא בשבילי, אבל אני באמת מבין ומפרגן.
היא עצמה היתה דוחה (ד"א בהתחלה היא היתה די בסדר יחסית).
כרמל, אחלה פוסט!!
31 אוגוסט 2014, 20:21
באמת אחלה פוסט
31 אוגוסט 2014, 21:04
אותי אישית זה מדהים לראות איך יש אנשים שמוכנים לוותר על התענוג אולי הגדול ביותר בחיים (אכילת בשר וחלב) בשם אידיאל שאני אישית מאוד מעריך. אני מאוד אוהב בע"ח אבל אני לא מסוגל להיגמל מהתענוג הזה לצערי. ביום שיהיו תחליפי בשר נאותים (שזה לא מדע בדיוני אגב) ובמחירים לא-שוחטים, סביר להניח שאפסיק לצרוך בשר.
31 אוגוסט 2014, 22:04
וואו, אתם ממש שונאים אותה
31 אוגוסט 2014, 22:04
כי היא בהמה.
31 אוגוסט 2014, 22:15
לא יודע, יש הרבה סוגים של אנשים שאני שונא אבל היא ממש לא עשתה משהו מיוחד שיגרום לי ממש לשנוא אותה
31 אוגוסט 2014, 23:08
אם כבר כל הקטע של הטבעונות
אני יודעת שמאוד קשה להפסיק עם דברים (בין אם לא רוצים או שמפחדים) אבל חלב זה באמת דבר מאוד מאוד לא בריא
אם אני יכולה לחשוב על משהו אחד שכדאי להפסיק איתו זה לפחות חלב לשתייה
דבר ראשון, יש בחלב הזה לא מעט הורמונים ו
מוגלה שאנחנו שותים ופיסטור לא עוזר בשביל להעלים את זה
דבר שני, תחשבו על זה, מתי נשים מייצרות חלב אם? כשהן בהריון
פרה לא תייצר חלב סתם ככה, הפרות האלה נאנסות כל החיים שלהן (ולוקחים מהן את העגלים שנייה אחרי) בשביל שלנו יהיה חלב לקורנפלקס
לא הייתי אומרת את זה אם לא היה לי תחליף שלפי דעתי טוב וזה חלב סויה
הוא מתוק, יש לו סמיכות שדומה לחלב רגיל (אולי טיפה יותר דליל) והטעם וניל זה כמו לשתות משקה בננה עם נגיעה של מוקה והטעם שוקו מאוד מתוק ועשיר, באמת טעים, תחשבו על זה, זה לא כזה הבדל גדול במחיר מחלב רגיל
31 אוגוסט 2014, 23:16
Holiday_Armadillo כתב:אם כבר כל הקטע של הטבעונות
אני יודעת שמאוד קשה להפסיק עם דברים (בין אם לא רוצים או שמפחדים) אבל
חלב זה באמת דבר מאוד מאוד לא בריאאם אני יכולה לחשוב על משהו אחד שכדאי להפסיק איתו זה לפחות חלב לשתייה
פרה לא תייצר חלב סתם ככה, הפרות האלה נאנסות כל החיים שלהן (ולוקחים מהן את העגלים שנייה אחרי) בשביל שלנו יהיה חלב לקורנפלקס
הוא מתוק, יש לו סמיכות שדומה לחלב רגיל (אולי טיפה יותר דליל) והטעם וניל זה כמו לשתות משקה בננה עם נגיעה של מוקה והטעם שוקו מאוד מתוק ועשיר, באמת טעים, תחשבו על זה, זה לא כזה הבדל גדול במחיר מחלב רגיל

סומו... אנחנו צורכים איזה 4-5 ליטר בשבוע לפחות (בגלל הקפה של נספרסו בעיקר)
צריך לנסות באמת פעם חלב סוייה. אני מבטיח לעדכן
31 אוגוסט 2014, 23:19
Holiday_Armadillo כתב:אם כבר כל הקטע של הטבעונות
אני יודעת שמאוד קשה להפסיק עם דברים (בין אם לא רוצים או שמפחדים) אבל חלב זה באמת דבר מאוד מאוד לא בריא
אם אני יכולה לחשוב על משהו אחד שכדאי להפסיק איתו זה לפחות חלב לשתייה

ידעתי שטל השפיעה עליך
31 אוגוסט 2014, 23:20
בחיים לא טעמתי בטעם וניל, אבל הרגיל מזעזע לפי דעתי.
31 אוגוסט 2014, 23:21
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:אם כבר כל הקטע של הטבעונות
אני יודעת שמאוד קשה להפסיק עם דברים (בין אם לא רוצים או שמפחדים) אבל
חלב זה באמת דבר מאוד מאוד לא בריאאם אני יכולה לחשוב על משהו אחד שכדאי להפסיק איתו זה לפחות חלב לשתייה

סומו... אנחנו צורכים איזה 4-5 ליטר בשבוע לפחות (בגלל הקפה של נספרסו בעיקר)
צריך לנסות באמת פעם חלב סוייה. אני מבטיח לעדכן
כן זאת יכולה להיות בעיה
אני לא שותה קפה ואבא שלי מוסיף בערך כפית אז זה לא בעיה מטורפת אצלנו, יש פעמים ששקית נגררת אצלנו שבועיים
החלב סויה הכי זול שאני יודעת עליו זה החלב סויה שאני קונה (בתמונה) והוא עולה 10 שקלים בשופרסל, אז בערך כפול מחלב רגיל
ד''א, יש כמה גרסאות לחלב סויה
לא ממותק, ממותק, שוקו, וניל, מקיאטו, כל מיני
rc4991 כתב:ידעתי שטל השפיעה עליך
אין צורך להגזים
זה משהו שאני מודעת אליו וקונה כבר במשך המון המון זמן, לא מהיום, לא מאתמול, ולא מהעונה החמישית של האח
גרמתי ללא מעט אנשים להפסיק לשתות חלב של פרות כי אולי אפשר להגיד ''טוב נו בשר, שרשרת המזון'' אבל ברגע ששומעים ששותים מוגלה אז הרוב מפסיקים
31 אוגוסט 2014, 23:22
LIAV10 כתב:בחיים לא טעמתי בטעם וניל, אבל הרגיל מזעזע לפי דעתי.
טעמת פעם משקה של יטבתה בטעם וניל/בננה? אותו דבר עם טיפה טעם של מוקה, בול אותו דבר
הייתי שמחה אם המשקה עצמו היה יותר מדי סמיך אבל זה בסדר, מתרגלים
31 אוגוסט 2014, 23:23
חחחח זה היה בצחוק
חשבתי (וקיוויתי?) שתתעצבני
31 אוגוסט 2014, 23:25
את לא אוכלת מוצרי חלב?
31 אוגוסט 2014, 23:27
10 שקלים לליטר זה די הרבה האמת...
טוב, ננסה פעם אחת.
31 אוגוסט 2014, 23:28
rc4991 כתב:חחחח זה היה בצחוק
חשבתי (וקיוויתי?) שתתעצבני
סורי
תבקש מליאב שיעורים הוא יעזור בשמחה
LIAV10 כתב:את לא אוכלת מוצרי חלב?
כן ולא
חלב נוזלי זה רק סויה ושוקולד אני משתדלת לקנות פרווה (לא בעיה למצוא בארץ שלנו בגלל כל עניין הכשרות)
הבעיה שלי זה גבינה כי אני מתה על פיצה ובאמת שאין תחליף טוב
בשורה התחתונה לא היה לי כזה קשה לעשות סוויץ' כי אני לא כמו יוני ששותים הרבה חלב ואוכלים הרבה גבינות, אני מלכתחילה לא אכלתי יותר מדי מוצרי חלב
jol9 כתב:10 שקלים לליטר זה די הרבה האמת...
טוב, ננסה פעם אחת.
כן אבל אחרי ששומעים שיש חלב שקדים ב-22 חלב סויה ב-10 נשמע כלום..מה גם שחלב שקדים לא טעים לי
31 אוגוסט 2014, 23:30
כמעט בכל מזון שאנחנו צורכים אפשר למצוא כימיקלים וחומרים לא בריאים.
גם בחלב סויה.
אם נברור בצורה בזאת , בסוף נסיים בלהזריק את אבות המזון ישירות לורידים.
תצרכו מה שאתם אוהבים ( אלא אם יש לכם מניע אידיאולוגי לא לצרוך כמו טבעונות).