03 דצמבר 2014, 01:29
roy1000 כתב:felix_r כתב:roy1000 כתב:1) טוב שאתה מודה שזה לא קשור בממשלה, וסתם ניסית להפיל הכל על ביבי והחרדים.
2) לא יודע לגבי הנתונים שהבאת, אבל לצורך העניין אני אקבל אותם. מי אמר לך שדווקא ממשלת ימין-חרדים תגרום לזה? זאת רק ההשערה שלך, כי לפי דעתך ממשלת ימין-חרדים הגדרתה היא ממשלה של מפגרים שיעשו כל דבר רע שאפשר. דווקא הנסיון מוכיח, שביבי מבין טוב בכלכלה. לכן הסיכוי שביבי יעשה איזה מהלך כלכלי אידיוטי , הוא נמוך מאוד.
3) לא מסכים איתך לחלוטין. לגבי ממשלת רבין. כמובן שהלחץ על רבין היה נמוך יותר, הוא גם ככה הלך לאסון אוסלו. מה היה אפשר לבקש ממנו יותר מזה? שכל היהודים בהישראל יתאבדו התאבדות המונית?
1. לא ניסיתי ל"הפיל" כלום. ציינתי שאני חושב שיהיה עוד סיבוב. נקודה.
2. אתה לא מקשיב למה שביבי אומר? אחת הסיבות המרכזיות שהולכים עכשיו לבחירות זה כי ביבי רוצה לתת תוספת תקציב של עוד עשרות מליארדים לביטחון ולפיד מסרב. ביבי לא מבין מהחיים שלו בכלכלה. אם אכן יגדילו את תקציב הבטחון כמו שביבי רוצה ואם אכן יחלקו עוד כמה מליארדים לחרדים ומתנחלים, המשבר יהיה בלתי נמנע.
3. אז אתה מסכים או למסכים שהלחץ הבינלאומי על ממשלות "ימין" גדול יותר? אולמרט לא נתן כלום ולא היה עליו לחץ בכלל. גם ברק לא נתן כלום ולא היה עליו לחץ בכלל.
03 דצמבר 2014, 02:26
03 דצמבר 2014, 08:16
my man כתב:טוב די הגזמת לחלוטין...
בנט הוא ממש לא מתנחל וממש לא מעניין אותו אך ורק ההתנחלויות. הוא שר הכלכלה של המדינה שהוא מצידו מקדם את העסקים הקטנים, את שדה התעופה בנגב, את ה"שמים פתוחים" ועוד ועוד ממש אבל ממש לא רק מתנחלים אתה חייב להפסיק עם האנטישמיות הזו. ואיתו יש גם את אורי אורבך שר לאזרחים ותיקים שאפשר אולי לזלזל באיש אבל החוקים שהוא מעביר הם חברתיים נטו ובממשלה הקודמת הוא קידם המון למען האזרחים הפשוטים ונזקקים. תבדוק אתה לפני שאתה משמיץ ככה.
בנוגע לסיפורי אלון מורה שלך אז אני באמת נסעתי כי הדיון איתך העלה לי המון שאלות וגיליתי המון דברים שרובם ככולם(!) סותרים את כל טענותיך.
הם משלמים ארנונה בדיוק כמוני וכמוך. יש להם אזורי תעשייה ומפעלים +חקלאות באזור שלהם והם עובדים שם או בחינוך. ממש לא רק ב"רשות המקומית" כפי שתיארת...
אתה ממציא שקרים ומפיץ אותם בלי שאתה בעצמך בדקת...
אני מזמין אותך יחד איתי וגרשון מסיקה(ראש מועצה איזורית שומרון)(יש לי קשרים עם המקורבים שלו) לסיור באיזורים היפיפיים הללו של הארץ בה אתה חי ותופתע לגלות כמה שה"מתנחלים"(הגרשיים באו כי ממך זה עוד יכול להשמע כקללה) הללו זה מלח הארץ ושהם תורמים למדינה ונותנים ומקריבים מעצמם הרבה יותר מכל יפי הנפש שגרים במדינת תל אביב.
03 דצמבר 2014, 08:24
jol9 כתב:אני חושב שעניין הלחץ תלוי לא מעט ביחסים שיש בין נשיא ארה"ב לראש הממשלה. אני מאמין שעם בוש, ביבי היה מסתדר טוב יותר, ואז היינו מרגישים
פחות את הלחץ. הנאחס של ביבי הוא שהוא נפל על 8 שנים של אובמה, והיחסים בינהם על הפנים, מה שגם מגביר את הלחץ.
באירופה אנחנו תמיד נהיה מוקצים (פרט לגב' מרקל) וזה לא משנה גם אם זהבה גלאון תהיה ראש ממשלה וטיבי יהיה שר הביטחון.
לגבי סעיף 2 - סוף סוף הבנתי מאיזה תחום אתה מגיע...![]()
רק נקודה אחת קטנה - ביבי יוסיף כנראה את התקציבים שאתה מדבר עליהם, אבל מצד שני, כל מיני תכניות אחרות, כמו מע"מ 0 לא ייצאו לפועל וייחסכו
מהתקציב, כך שהדברים בסוף יתאזנו.
נקווה רק שחלק מהרפורמות ומההטבות למעמד הביניים בכל זאת יקרו.
03 דצמבר 2014, 09:00
03 דצמבר 2014, 09:29
roy1000 כתב:jol9 כתב:אני חושב שעניין הלחץ תלוי לא מעט ביחסים שיש בין נשיא ארה"ב לראש הממשלה. אני מאמין שעם בוש, ביבי היה מסתדר טוב יותר, ואז היינו מרגישים
פחות את הלחץ. הנאחס של ביבי הוא שהוא נפל על 8 שנים של אובמה, והיחסים בינהם על הפנים, מה שגם מגביר את הלחץ.
באירופה אנחנו תמיד נהיה מוקצים (פרט לגב' מרקל) וזה לא משנה גם אם זהבה גלאון תהיה ראש ממשלה וטיבי יהיה שר הביטחון.
לגבי סעיף 2 - סוף סוף הבנתי מאיזה תחום אתה מגיע...![]()
רק נקודה אחת קטנה - ביבי יוסיף כנראה את התקציבים שאתה מדבר עליהם, אבל מצד שני, כל מיני תכניות אחרות, כמו מע"מ 0 לא ייצאו לפועל וייחסכו
מהתקציב, כך שהדברים בסוף יתאזנו.
נקווה רק שחלק מהרפורמות ומההטבות למעמד הביניים בכל זאת יקרו.
עובדתית זה לא נכון. לא ברק ולא אולמרט (שאף אחד מהם אני מחבב בלשון המעטה) היו מוקצים באירופה או בארה"ב. שמיר היה בכסאח עם הממשל הכי אוהד לישראל בהסטוריה האמריקאית (רייגן/שולץ) ועוד יותר בכסאח עם ממשל פחות אוהד (בוש האבא/בייקר) ובסוף נכנע והלך לועידת מדריד. בוא נשים את הדברים על השולחן - ביבי הוא זה שמוקצה, לא ישראל (אני מדבר על המנהיגים, לא המוסלמים ברחוב האירופאי).
ביטול תוכנית מע"מ אפס תכסה רק חלק קטן מההוצאות שביבי רוצה/יצטרך להוציא. מעבר לזה הוא יצטרך להעלות מיסים ולהגדיל את הגירעון ולקצץ בשירותים אחרים. הטבות למעמד הביניים לא ממש יהיו.
03 דצמבר 2014, 10:00
ק כתב:הגיע השעה שתקבלו את רצון הבוחר ותשלימו עם זה שאנחנו בחרנו בביבי. אי אפשר ללכת לבחירות כל שנה וחצי כי קשה לכל מיני אנשים לקבל את זה שהרוב לא מסכים איתם וחושב שביבי הוא המבוגר האחראי שמתאים לנהל את המדינה. אני מבינה שתפקיד שר האוצר גדול למידותיו של לפיד ושהוא מחפש את הסולם לרדת מן העץ שטיפס עליו, אבל זה לא סיבה מספיק טובה לגרור את המדינה להוצאות כל כך גדולות של בחירות.
השנה וחצי האחרונות הבהירו שביבי הוא האדם הנכון (נכון להיום) לנהל את המדינה, לקבל החלטות קשות ולהתמודד עם הקשיים הבלתי אפשריים של מלחמות, ממשל עויין אמריקאי (ולא, אובמה היה עם נטייה ברורה למען האחים המוסלמים, אירן ושות'. זהו האיש ואין מה לעשות עם זה. זהו הנתון שאיתו אנחנו צריכים להתמודד ובמצב כזה עדיף שראש ממשלת ישראל יהיה אדם אינטליגנטי יותר מנשיא ארה"ב ועם עמוד שידרה מרופס ומתחנף בכל מחיר).
כל הזמן להאשים את ביבי בכל רעה, צרה או תסבוכת היא נטיה ילדותית שהגיעה השעה להיגמל ממנה. ביבי הוא לא מלך, לא מנהל את העולם, ולא אלוהים. אנחנו גרים בשכונה מאוד קשה וזה לא הולך להשתנות ואף בחירה של מנהיג ישראלי לא תביא לאיזה קסם שישנה את כל המזרח התיכון ואת שכנינו.
אם יש למישהו בעיה עם חוק הלאום, שמצהיר את המובן מאליו, אז יש למישהו בעיה עם כל הרעיון של מדינת ישראל. למקרה שמישהו פספס: כל הרעיון היה שיהיה בית לאומי לעם היהודי. מי שרוצה לגור בקנדה או ארה"ב שמבוססות על רעיון אחר מוזמן. כמו שקוריאה, צרפת, ושבדיה הן מדינות לאומיות שנועדו לשמש בית לאומי לעמים שלהם, כך ישראל היא הבית שלנו. להאשים את ביבי שהוא תומך בחוק בגלל מישהו בליכוד, זה מגוחך. מי שיש לו בעיה עם הרעיון של החוק הזה, הוא לא רק "נגד ביבי" ומחפש ספינים ציניים, אלא פספס בענק את כל הרעיון של מדינת ישראל. להגיד, ביבי אומר שכדור הארץ הוא עגול בגלל שהוא מחפש לרצות מישהו בפריימריס בליכוד, זה סתם ספין שנועד להסתיר את זה שלפיד ולבני מנסים בעצמם להתעסק באיך להתקדם ולשרוד פוליטית, כששניהם כשלו במה שניסו לעשות. לבני הלכה על "אני אקדם את התהליך המדיני, יש פרטנר וכו'", ולפיד ניסה להיות שר אוצר ולא להיראות קלולס. שניהם נכשלו ומה שמעסיק אותם זה הישרדות פוליטית.
03 דצמבר 2014, 10:04
Roni1 כתב:ביבי מוקצה ולא ישראל? איך זה מתבטא? מנהיגים מחרימים אותו? מחרימים את ישראל בגללו? או שסתם אומרים עליו שהוא נייר זכוכית ולא חומר סיכה כמו רבין?
אין ספק שמנהיגי אירופה היו מעדיפים מישהו אחר, השנים הארוכות שלו בשלטון והדיבורים שחוזרים על עצמם נמאסו על כולם אבל הוא לא מוקצה.
כל ההחלטות נגד ישראל וההכרות במדינה פלסטינית קרו בפרלמנטים אירופאים, הפרלמנטים האירופאים זה לגמרי הייצוג של השמאל, האיסלאם והאנטישמיות של הרחוב האירופאי והאקדמיה, משם הם באים ולא פעם הם צועדים ונואמים בראש הפגנות כשההמונים צועקים ״מוות ליהודים״.
03 דצמבר 2014, 10:06
jol9 כתב:בוא נחכה ונראה. אני לא חושב שביבי יאשר העלאת מיסים, כי הוא מתנגד לעניין הזה באופן כללי. תמיד יש מיסים שעולים ואחרים שיורדים,
אבל במצב הכללי אני לא מאמין שתהיה הרעה, כי כולם כבר עמוק בתוך הנושא של יוקר המחייה, ואני לא מאמין שביבי ינסה שלשנות משהו.
אותי מעניין מה יהיה בתחום החינוך. המון המון רפורמות שפירון הוביל בשנה וחצי האחרונות. מה יהיה איתן עכשיו?
03 דצמבר 2014, 10:20
roy1000 כתב:Roni1 כתב:ביבי מוקצה ולא ישראל? איך זה מתבטא? מנהיגים מחרימים אותו? מחרימים את ישראל בגללו? או שסתם אומרים עליו שהוא נייר זכוכית ולא חומר סיכה כמו רבין?
אין ספק שמנהיגי אירופה היו מעדיפים מישהו אחר, השנים הארוכות שלו בשלטון והדיבורים שחוזרים על עצמם נמאסו על כולם אבל הוא לא מוקצה.
כל ההחלטות נגד ישראל וההכרות במדינה פלסטינית קרו בפרלמנטים אירופאים, הפרלמנטים האירופאים זה לגמרי הייצוג של השמאל, האיסלאם והאנטישמיות של הרחוב האירופאי והאקדמיה, משם הם באים ולא פעם הם צועדים ונואמים בראש הפגנות כשההמונים צועקים ״מוות ליהודים״.
מה לעשות שזה המצב. ביבי האיש הוא אחד המנהיגים השנואים בעולם. זה ביבי האיש ולא הדעות שאותן הוא מייצג. הרי אף מהיג אירופאי בכלל לא מוכן להיפגש איתו. זה שפל חסר תקדים.
אם ביבי לא היה ראש הממשלה והיה ראש ממשלה אחר עם בדיוק אותן הדעות, לא היית רואה שום הכרה במדינה פלשתינית בשום פרלמנט באירופה. זה לא עניין של אנטימשיות ברחוב שאירופה. זה עניין של מנהיג שנתפס כשקרן וקשקשן שאי אפשר לסמוך עליו בקרב כל מנהיגי העולם. רוצה שנשמיע לך את ההקלטה של מה שסרקוזי אמר עליו?
03 דצמבר 2014, 11:07
Roni1 כתב:ודווקא סרקוזי קרא לפרלמנט הצרפתי לבטל את ההצבעה על מדינה פלשתינית. ההצבעות האלה היו נערכות בלי קשר לביבי, בנאומים שם אומרים עלינו דברים איומים, שעשינו ניסויים עם הנשק שלנו על אזרחי עזה וכו׳, ברור שמדיניות חוץ טובה יותר והסברה נורמלית היו עוצרים קצת את הסחף אבל אף אחד לא מתייחס שם לביבי. יש חברי פרלמנט בבריטניה שהגיעו עם צעיפי ״פלסטין״ עם ציור של מפת א״י כולה צבועה בדגל אש״ף. אפשר להאשים את ביבי בהמון דברים שקשורים לתדמית שלנו, בעיקר ביד הקלה שלו נגד האנטישמים הזרים שיושבים בתוך ישראל. דעת הקהל באירופה שמושפעת בעיקר מתעמולה של השמאל והאיסלאם לא תשתנה גם אם יחליפו ראש ממשלה, ומהרחוב והאקדמיה האלה מגיעים המנהיגים, אין הפרדה בין דעת הרחוב לדעת חברי הפרלמנט.
03 דצמבר 2014, 11:45
roy1000 כתב:my man כתב:טוב די הגזמת לחלוטין...
בנט הוא ממש לא מתנחל וממש לא מעניין אותו אך ורק ההתנחלויות. הוא שר הכלכלה של המדינה שהוא מצידו מקדם את העסקים הקטנים, את שדה התעופה בנגב, את ה"שמים פתוחים" ועוד ועוד ממש אבל ממש לא רק מתנחלים אתה חייב להפסיק עם האנטישמיות הזו. ואיתו יש גם את אורי אורבך שר לאזרחים ותיקים שאפשר אולי לזלזל באיש אבל החוקים שהוא מעביר הם חברתיים נטו ובממשלה הקודמת הוא קידם המון למען האזרחים הפשוטים ונזקקים. תבדוק אתה לפני שאתה משמיץ ככה.
בנוגע לסיפורי אלון מורה שלך אז אני באמת נסעתי כי הדיון איתך העלה לי המון שאלות וגיליתי המון דברים שרובם ככולם(!) סותרים את כל טענותיך.
הם משלמים ארנונה בדיוק כמוני וכמוך. יש להם אזורי תעשייה ומפעלים +חקלאות באזור שלהם והם עובדים שם או בחינוך. ממש לא רק ב"רשות המקומית" כפי שתיארת...
אתה ממציא שקרים ומפיץ אותם בלי שאתה בעצמך בדקת...
אני מזמין אותך יחד איתי וגרשון מסיקה(ראש מועצה איזורית שומרון)(יש לי קשרים עם המקורבים שלו) לסיור באיזורים היפיפיים הללו של הארץ בה אתה חי ותופתע לגלות כמה שה"מתנחלים"(הגרשיים באו כי ממך זה עוד יכול להשמע כקללה) הללו זה מלח הארץ ושהם תורמים למדינה ונותנים ומקריבים מעצמם הרבה יותר מכל יפי הנפש שגרים במדינת תל אביב.
בנט הוא שר הכלכלה? ולאיזה תקציבים בדיוק הוא דאג לטובת הכלכלה? באמת תראה לי שקל אחד שהוא דאג להעביר לטובת משהו שהוא לא התנחלויות? כי לחטיבת ההתיישבות הוא העביר מאות מליונים. האם הוא דאג להעביר אפילו שקל אחד לטובת עסקים קטנים? הפחתת מיסים? משהו? שר "הכלכלה". בסדר. בנט הוא שר ה"כלכלה" כמו שאורי אריאל הוא שר ה"שיכון".
באלון מורה משלמים ארנונה? ברצינות? באיזה שיעור? לכמה מהתושבים של שם פטור מוחלט או הנחות מפליגות בארנונה? איזה אחוז מהוצאות הרשות המקומית ה"ארנונה" שלהם מכסה ומה מסובסבד ע"י המדינה? כמה מהם בדיוק עובדים ב"חינוך" ומאיפה באה המשכורת של עובדי ה"חינוך" האלה? אני הייתי במקום הזה יום מיום. דיברתי לא מעט עם התושבים שם ואני יודע איך השיטה עובדת. אין לי שום דבר נגד האנשים. כמו שאמרת - הם אנשים טובים וחרוצים ומלח הארץ, אבל השיטה הזו לא יכולה להימשך. יכול להיות שלפי הספר שלך הם תורמים למדינה, אבל הם עולים לכל משלם מיסים הרבה יותר ממה שהם תורמים. אין שום הגיון להחזיק את היישובים הקטנים האלה שיושבים בתוך שכם ועולים הון למדינה, בין אם הם יפי נפש או לא.
03 דצמבר 2014, 11:58
roy1000 כתב:Roni1 כתב:ודווקא סרקוזי קרא לפרלמנט הצרפתי לבטל את ההצבעה על מדינה פלשתינית. ההצבעות האלה היו נערכות בלי קשר לביבי, בנאומים שם אומרים עלינו דברים איומים, שעשינו ניסויים עם הנשק שלנו על אזרחי עזה וכו׳, ברור שמדיניות חוץ טובה יותר והסברה נורמלית היו עוצרים קצת את הסחף אבל אף אחד לא מתייחס שם לביבי. יש חברי פרלמנט בבריטניה שהגיעו עם צעיפי ״פלסטין״ עם ציור של מפת א״י כולה צבועה בדגל אש״ף. אפשר להאשים את ביבי בהמון דברים שקשורים לתדמית שלנו, בעיקר ביד הקלה שלו נגד האנטישמים הזרים שיושבים בתוך ישראל. דעת הקהל באירופה שמושפעת בעיקר מתעמולה של השמאל והאיסלאם לא תשתנה גם אם יחליפו ראש ממשלה, ומהרחוב והאקדמיה האלה מגיעים המנהיגים, אין הפרדה בין דעת הרחוב לדעת חברי הפרלמנט.
את מתעלמת מהעובדה הפשוטה שבזמנים של אולמרט וברק הדברים האלה לא קרו. לא היו הצבעות נגד ישראל, לא בפרלמנטים אירופאים ולא במוצעת הביטחון ולא בשום מקום. דעת הקהל לא מצביעה בפרלמנט. המנהיגים מצביעים ואם לא היה ביבי, לא היו שום הצבעות.
אני לא מבין מה הטעם לחזור על הדמגוגיה של ביבי שכולם "שונאים אותנו" ו"כולם נגדנו" כשהעובדות מראות שכולם שונאים את ביבי וכולם נגד ביבי וכשלא היה ביבי, אף אחד באירופה או ארה"ב לא עשה כלום נגדנו.
03 דצמבר 2014, 12:01
roy1000 כתב:jol9 כתב:בוא נחכה ונראה. אני לא חושב שביבי יאשר העלאת מיסים, כי הוא מתנגד לעניין הזה באופן כללי. תמיד יש מיסים שעולים ואחרים שיורדים,
אבל במצב הכללי אני לא מאמין שתהיה הרעה, כי כולם כבר עמוק בתוך הנושא של יוקר המחייה, ואני לא מאמין שביבי ינסה שלשנות משהו.
אותי מעניין מה יהיה בתחום החינוך. המון המון רפורמות שפירון הוביל בשנה וחצי האחרונות. מה יהיה איתן עכשיו?
לא תהיה לו ברירה. מי שרוצה לתת עשרות מליארדים ל"בטחון" ועוד מליארדים למתנחלים ועוד מליארדים לחרדים צריך להביא את הכסף מאיפושהו. זה אומר קיצוץ בשירותים והעלאת מיסים (והגדלת הגירעון). אי אפשר למשוך במקל בשני הצדדים.
03 דצמבר 2014, 12:04
roy1000 כתב:Roni1 כתב:ודווקא סרקוזי קרא לפרלמנט הצרפתי לבטל את ההצבעה על מדינה פלשתינית. ההצבעות האלה היו נערכות בלי קשר לביבי, בנאומים שם אומרים עלינו דברים איומים, שעשינו ניסויים עם הנשק שלנו על אזרחי עזה וכו׳, ברור שמדיניות חוץ טובה יותר והסברה נורמלית היו עוצרים קצת את הסחף אבל אף אחד לא מתייחס שם לביבי. יש חברי פרלמנט בבריטניה שהגיעו עם צעיפי ״פלסטין״ עם ציור של מפת א״י כולה צבועה בדגל אש״ף. אפשר להאשים את ביבי בהמון דברים שקשורים לתדמית שלנו, בעיקר ביד הקלה שלו נגד האנטישמים הזרים שיושבים בתוך ישראל. דעת הקהל באירופה שמושפעת בעיקר מתעמולה של השמאל והאיסלאם לא תשתנה גם אם יחליפו ראש ממשלה, ומהרחוב והאקדמיה האלה מגיעים המנהיגים, אין הפרדה בין דעת הרחוב לדעת חברי הפרלמנט.
את מתעלמת מהעובדה הפשוטה שבזמנים של אולמרט וברק הדברים האלה לא קרו. לא היו הצבעות נגד ישראל, לא בפרלמנטים אירופאים ולא במוצעת הביטחון ולא בשום מקום. דעת הקהל לא מצביעה בפרלמנט. המנהיגים מצביעים ואם לא היה ביבי, לא היו שום הצבעות.
אני לא מבין מה הטעם לחזור על הדמגוגיה של ביבי שכולם "שונאים אותנו" ו"כולם נגדנו" כשהעובדות מראות שכולם שונאים את ביבי וכולם נגד ביבי וכשלא היה ביבי, אף אחד באירופה או ארה"ב לא עשה כלום נגדנו.
03 דצמבר 2014, 12:18
jol9 כתב:רוי, בכל השיח שלנו כאן אתה מקצין מאוד.
ביבי כבר היה ראש ממשלה ואפילו היה ראש ממשלה עם חרדים ועם חובשי הכיפות (תתפלא, לי יש בעבודה כמה עשרות חובשי כיפות, ומעט מאוד
מהם אם בכלל הם מתנחלים שחיים על חשבון המדינה ומקבלים שכר ממנה - לא כל חובשי הכיפה גרים באלון מורה ובעופרה), ולא זכור לי
איזה אסון קולוסלי שקרה.
האמת, אותה הממשלה הקודמת שהיתה עם החרדים, הצליחה להעביר לא מעט חוקים מיטיבים למעמד הביניים (זיכוי מס לאבות לילדים קטנים, זה
פיור הטבה לבני מעמד הביניים הבינוני-גבוה כמונו).
יעבירו כסף לביטחון כי צריך כסף לביטחון. אתה לא באמת חושב שבוז'י או אפילו זהבה גלאון לא היתה מעבירה תקציבים לביטחון, נכון?
לחרדים תמיד העבירו כספים בכל מקרה, וגם למתנחלים. אז יהיה עוד קצת, לא נראה לי שזה אמור להשפיע.
הנקודה היא שאם יש ממשלה שאי אפשר למשול בה, אז זה הרבה יותר גרוע מאשר להעביר כסף לחרדים, כי אז כספים באמת מתבזבזים לריק.
03 דצמבר 2014, 12:23
jol9 כתב:תגיד זה רציני מה שאתה כותב?
מה עם הפגנות? מה עם החרמות? מה עם החרם האקדמי?
פרט לגרמניה, שום מדינה באירופה לא באמת בצד שלנו, וזה ממש לא חדש. הדבר היחיד שבאמת הידרדר זה היחסים עם ארה"ב
וזה על רקע אישי לחלוטין
03 דצמבר 2014, 12:27
03 דצמבר 2014, 12:46
Roni1 כתב:גם שרה, רוי, שכחת אותה, אולי זה בכלל הקרטון חלב? כי אין ספק שמה שמשפיע על הפרלמנט זו רמת הנחמדות של ביבי ולא קמפיינים אנטי ישראלים וארגונים מיוחדים שהוקמו למטרה אחת (הפלסטינים) וצוברים תאוצה ברחוב האירופאי. הכל אישי.
מילא תגיד שזו הדרך של ביבי בסכסוך מול הפלסטינים, ואז זה לגמרי לא אישי.
03 דצמבר 2014, 15:47
roy1000 כתב:jol9 כתב:רוי, בכל השיח שלנו כאן אתה מקצין מאוד.
ביבי כבר היה ראש ממשלה ואפילו היה ראש ממשלה עם חרדים ועם חובשי הכיפות (תתפלא, לי יש בעבודה כמה עשרות חובשי כיפות, ומעט מאוד
מהם אם בכלל הם מתנחלים שחיים על חשבון המדינה ומקבלים שכר ממנה - לא כל חובשי הכיפה גרים באלון מורה ובעופרה), ולא זכור לי
איזה אסון קולוסלי שקרה.
האמת, אותה הממשלה הקודמת שהיתה עם החרדים, הצליחה להעביר לא מעט חוקים מיטיבים למעמד הביניים (זיכוי מס לאבות לילדים קטנים, זה
פיור הטבה לבני מעמד הביניים הבינוני-גבוה כמונו).
יעבירו כסף לביטחון כי צריך כסף לביטחון. אתה לא באמת חושב שבוז'י או אפילו זהבה גלאון לא היתה מעבירה תקציבים לביטחון, נכון?
לחרדים תמיד העבירו כספים בכל מקרה, וגם למתנחלים. אז יהיה עוד קצת, לא נראה לי שזה אמור להשפיע.
הנקודה היא שאם יש ממשלה שאי אפשר למשול בה, אז זה הרבה יותר גרוע מאשר להעביר כסף לחרדים, כי אז כספים באמת מתבזבזים לריק.
גם אצלי יש חובשי כיפה. אין לי שום בעיה עם שום חובש כיפה וכמה מהם (סרוגות ושחורות) הם אפילו בין החברים שלי. אני ממש לא נגדם. רחוק מזה. אני נגד אנשים שכדרך חיים לא מעוניינים לשחק את המשחק החברתי ולא מעוניינים לעבוד, אלא לחיות על חשבון אנשים אחרים שעובדים, ואני נגד הרעיון של לבנות ולסבסד במליארדים יישובים קטנים בלב אוכלוסיה ערבית. אין בזה שום הגיון מבחינתי כי אני מאמין שהפתרון נעוץ בהפרדה בין היהודים לערבים ולא בערבוב בלתי הפיך.
איזה בטחון בדיוק נותנים לך מטוסי ה- F-35 שבוגי רוצה לקנות ב- 50 מליארד שקל? מול איזה אוייב אתה צריך אותם? מול חוצנים שיפלשו למרחב האווירי של ישראל? אם הכסף היה הולך לנגמ"שים ולרקטות זולות שיחליפו את חיל האוויר היקר, אז הייתי אומר מילא, אבל הכסף ל"בטחון" הולך לצעצועים במליארדים ולכוח אדם מיותר ולדברים אחרים שלא קשורים בשום דבר בבטחון, אלא במישהו מבפנים שגוזר קופון מלוקהיד מרטין בדיוק בצורה שאולמרט תיאר את זה בהקלטות שלו. אם אתה חושב שהגדלה של תקציב הבטחון ב- 10-15 מליארד לשנה לא תשפיע עליך אז אתה פשוט טועה. הפעם האחרונה שעשו משהו דומה היה בסוף שנות ה- 70 ותחילת שנות ה- 80 וזה הביא לקריסה מוחלטת של הכלכלה עד שנאלצנו להתחנן לארה"ב לחילוץ. בכלל, זה נראה לך הגיוני להגדיל את תקציב הבטחון בצורה חסרת תקדים לרמות מעבר למה שהיו בשנים שבהן באמת עמדנו מול איומים קיומיים? זה נראה לך הגיוני שצריך תקציב של 80 מליארד להילחם בחמאס וחיזבאללה? זה נראה לך הגיוני שישראל תחזיק חיל אוויר יותר גדול משל בריטניה? מה אנחנו אימפריה? מעצמה עולמית? תקציב ה"בטחון" זה בלוף אחד גדול. הצבא שלנו בכלל לא בנוי לעמוד מול האיומים שעומדים מולנו - הוא בנוי לעמוד מול צבאות אוייב שבכלל לא קיימים ולא יהיו ב- 50 שנים הקרובות.
אני מוכן להתערב איתך שהדבר הראשון שממשלה חדשה תעשה זה לקצץ בצורה דרסטית בשירותים ולהעלות מיסים. ביבי כמובן יאשים את לפיד שהרס את הכלכלה.
דרך אגב, נראה לי שביבי ידפוק את בנט באוצר בדיוק כמו שעשה ללפיד. זה לפחות יהיה משעשע.