roy1000 כתב:felix_r כתב:roy1000 כתב:1) טוב שאתה מודה שזה לא קשור בממשלה, וסתם ניסית להפיל הכל על ביבי והחרדים.
2) לא יודע לגבי הנתונים שהבאת, אבל לצורך העניין אני אקבל אותם. מי אמר לך שדווקא ממשלת ימין-חרדים תגרום לזה? זאת רק ההשערה שלך, כי לפי דעתך ממשלת ימין-חרדים הגדרתה היא ממשלה של מפגרים שיעשו כל דבר רע שאפשר. דווקא הנסיון מוכיח, שביבי מבין טוב בכלכלה. לכן הסיכוי שביבי יעשה איזה מהלך כלכלי אידיוטי , הוא נמוך מאוד.
3) לא מסכים איתך לחלוטין. לגבי ממשלת רבין. כמובן שהלחץ על רבין היה נמוך יותר, הוא גם ככה הלך לאסון אוסלו. מה היה אפשר לבקש ממנו יותר מזה? שכל היהודים בהישראל יתאבדו התאבדות המונית?
1. לא ניסיתי ל"הפיל" כלום. ציינתי שאני חושב שיהיה עוד סיבוב. נקודה.
2. אתה לא מקשיב למה שביבי אומר? אחת הסיבות המרכזיות שהולכים עכשיו לבחירות זה כי ביבי רוצה לתת תוספת תקציב של עוד עשרות מליארדים לביטחון ולפיד מסרב. ביבי לא מבין מהחיים שלו בכלכלה. אם אכן יגדילו את תקציב הבטחון כמו שביבי רוצה ואם אכן יחלקו עוד כמה מליארדים לחרדים ומתנחלים, המשבר יהיה בלתי נמנע.
3. אז אתה מסכים או למסכים שהלחץ הבינלאומי על ממשלות "ימין" גדול יותר? אולמרט לא נתן כלום ולא היה עליו לחץ בכלל. גם ברק לא נתן כלום ולא היה עליו לחץ בכלל.
אני חושב שעניין הלחץ תלוי לא מעט ביחסים שיש בין נשיא ארה"ב לראש הממשלה. אני מאמין שעם בוש, ביבי היה מסתדר טוב יותר, ואז היינו מרגישים
פחות את הלחץ. הנאחס של ביבי הוא שהוא נפל על 8 שנים של אובמה, והיחסים בינהם על הפנים, מה שגם מגביר את הלחץ.
באירופה אנחנו תמיד נהיה מוקצים (פרט לגב' מרקל) וזה לא משנה גם אם זהבה גלאון תהיה ראש ממשלה וטיבי יהיה שר הביטחון.
לגבי סעיף 2 - סוף סוף הבנתי מאיזה תחום אתה מגיע...
רק נקודה אחת קטנה - ביבי יוסיף כנראה את התקציבים שאתה מדבר עליהם, אבל מצד שני, כל מיני תכניות אחרות, כמו מע"מ 0 לא ייצאו לפועל וייחסכו
מהתקציב, כך שהדברים בסוף יתאזנו.
נקווה רק שחלק מהרפורמות ומההטבות למעמד הביניים בכל זאת יקרו.