roy1000 כתב:
שום דבר הוא לא שחור ולבן, אבל אי אפשר לנהל דיון שבו מתכחשים לעובדות.
למה בדיוק אני מתכחש? היחידי שמתכחש או מבטל עובדות זה אתה. איפה האדרתי אפילו פעם אחת את יאיר לפיד? אמרתי בפירוש שהמפלגה שלו היא ברירת מחדל. להיפך, אם כבר אמרתי שיאיר לפיד הוא פספוס ושאם היה מועמד יותר טוב ממנו עם אג'נדה זהה היה לו סיכוי טוב לנצח בבחירות האלה.
קשקוש זה להגיד שאני מדבר כמו "ראש ממשלה" ואז להגיד ששום דבר לא משנה ושכל הדברים הטובים שקרו במדינת ישראל ב- 6 השנים האחרונות (וגם לשיטתך אלו מעט דברים) זה בגלל ביבי וכל הדברים הרעים זה לא בגללו. אלו טיעונים מצחיקים.
1. אתה ברצינות לא חושב שהאמירה של סרקוזי משקפת סנטימנט רחב יותר כלפי ביבי? אתה חושב שהשנאה כלפי ביבי מוגבלת לאובאמה וסרקוזי? אתה חושב שהולנד אוהב את ביבי?
2. ביבי עשה קמפיין לטובת רומני שכלל נאומים והופעות עם רומני והצוות שלו ועוד הרבה דברים אחרים (יש עשרות כתבות על זה). אי אפשר להתכחש לקמפיין הזה ואי אפשר להתכחש לזה שהקמפיין המטופש הזה העמיק את השבר עם אובאמה. היחסים אולי לא היו טובים לפני, אבל הם ברור שהטמטום של ביבי הפך אותם לגרועים יותר.
3. אתה מוזמן לשים לב. ביבי מוקצה במערב אירופה. לא במקרה כל ההכרות ב"פלסטין" נעשות כשהוא ראש ממשלה. הוא לא יכול לבקר ביקורים רשמיים לא בספרד ולא באיטליה ולא בצרפת ולא אנגליה. הוא אישיות לא רצויה בכל המקומות האלה. אם לא שמת לב, אפילו אחרי הפיגוע בצרפת הוא לא הוזמן.
4. סקר במדינות מערביות שעשו.
אין לי בעיה שתגיד שלא אכפת שלך מזה ששונאים את ביבי בעולם ושאתה מוכן לסבול את ההשלכות של זה ולהמשיך איתו. אבל אתה לא יכול להתכחש לעובדות או לבטל את זה. אפשר גם להתווכח לגבי המשמעות, אבל אפשר גם לראות בברור שבזמן הכהונה של ביבי מתקבלות בעולם החלטות אנטי-ישראליות בתכיפות הרבה יותר גדולה מאשר אצל כל ראש ממשלה אחר. לדוגמא, כל גל ההחלטות האנטי-ישראליות באירופה הן חסרות תקדים וזה לא היה לפני ביבי.
מדינת ישראל היא לא אימפריה. היא תלויה באופן מוחלט בקשרי החוץ שלה וביחסי המסחר עם העולם. מי שרוצה, מוזמן להתכחש לזה ולחשוב שישראל יכולה לעשות מה שהיא רוצה בלי שיהיו לזה תוצאות. בכל מקרה, את כל מי שחושב ככה, אני מזמין לראות מה קרה לרוסיה אחרי שהאיחוד האירופאי הטיל עליה סנקציות ובאיזה מהירות זה קרה. ישראל לא יכולה לשרוד אפילו סנקציות כלכליות זניחות. האיחוד האירופאי הוא שותף המסחר הכי גדול שלנו והם יכולים בכל זמן להוריד אותנו על הברכיים אם יירצו ואם אתה לא שם לב, ביבי מוביל אותנו בדיוק למקום הזה. הוא מנסר לו לאט לאט את הענף שעל כולו כולנו יושבים אז שיום אחד הענף יישבר בבום אחד גדול ואף אחד לא יבין איך זה קרה.
לדעתי, הקמפיין אפילו לא קרוב למספיק נגיטיבי. צריך לשים את הדברים על השולחן ולהסביר לכולם את הנזק שביבי עושה מעצם היותו ביבי. אם העם יגיד שהכל סבבה וביבי ייבחר למרות כל הנזק שהוא גורם, אז אין שום בעיה. נקבל את ממשלת ביבי-בנט-חרדים שהעם ייבחר ונראה מה יהיו התוצאות. הכי גרוע זה שאנשים יגידו שהם לא ידעו ולמה אף אחד לא אמר להם שכל כך שונאים את ביבי בעולם ולא סיפרו להם שאף אחד לא באמת מתרשם מהנאומים שלו ושהם היו בטוחים שביבי יודע לדבר אנגלית ויודע לסובב את כל העולם על האצבע הקטנה שלו עם ציורי הפצצות שלו באו"ם.
דרך אגב - מי שצריך להיות מודאג מהעולם זה אתה הרבה יותר ממני כי גם אם תהיה התדרדרות ויהיו סנקציות, אותי כנראה לא ייפטרו. מי שעובד במגזר הפרטי ובטח שבהייטק לא כל כך מוגן כמוני.
עכשיו אתה סתם מכניס לי מילים לפה. אני לא אמרתי שכל הדברים הם בזכות ביבי, אלא ציינתי דברים טובים שהיו בכהונות שלו כראש ממשלה, בזמן שאתה וחבריך מהשמאל טוענים
שביבי נכשל בהכל.
אתה כתבת שהוא רץ על שני דברים שזה החמאס ואיראן, והסכמתי איתך שבהקשר הזה יש בעיה, אבל אי אפשר להגיד שהכל לא טוב, זה פשוט לא עובד.
אמרת גם שהוא ראש הממשלה הכי גרוע שהיה כאן, ואני הבאתי לך טיעונים ענייניים, למה זה לא נכון לדעתי, כשהשוותי אותו לכל ראשי הממשלה בשני העשורים האחרונים.
1. אני לא יודע. זאת התשובה. גם אתה לא יודע. אנחנו רק יודעים שיש בעיות ביחסים עם אובאמה, ושסרקוזי התבטא איך שהתבטא. מעבר לכך זה ניחוש, וגם אם הוא מושכל, הוא עדיין ניחוש.
2. אני מוכן לקבל את הטיעון הזה. אני עדיין לא חושב שזה דבר כ"כ נורא, אבל בסדר, אני זורם.
3. אני לא יודע איפה הוא יכול לבקר ואיפה לא. יכול להיות שאתה צודק, ויכול להיות שלא. אני לא יודע כרגע אילו אינטרסים מניעים את ביבי בכל מה שקשור ביחסים עם העולם.
בכל מקרה, כשאמרתי שאחד הדברים בהם יש צורך לשיפור, זה ביחסים הדיפלומטיים עם העולם, ככה שאנחנו די טוחנים כאן מים, כי בסופו של דבר הנקודה הוסכמה.
4. את מי מעניין הסקר הזה? מעניין אותי מה ג'ון מוויילס חושב על ביבי?
לגבי החלק השני של הדברים שלך - אתה ממקד עכשיו את כל הדיון ליחסים עם העולם. נניח שאתה צודק. האם זה הפרמטר היחידי שעל פיו אנחנו צריכים לבחור ראש ממשלה?
האם זה הפרמטר הכי חשוב?
אני אשמח אם יהיה דיון רציני על זה בתקשורת, בשביל לשמוע את הטיעונים של כל הצדדים.
לדעתי אתה מפריז מאוד בחשיבות של הדבר ובעומק המשבר.
לגבי יחסים כלכליים, בסוף הכל נמדד בכסף, ופוליטיקה פחות חשובה כאן. כל עוד ישראל יהיה מקום שכדאי לעשות איתו עסקים, העסקים ימשיכו.
לגביי באופן אישי - אני עובד בחברה אמריקאית, שלא ממש תלויה או מתעניינת ביחסים בין ביבי לאובאמה. כל עוד החברה תהיה במצב טוב והמצב הכללי בכלכלה העולמית יהיה תקין, לא אמורות להיות
בעיות, אבל מי יודע.
בפעם האחרונה שהיו פיטורים מסיביים בחברה שלנו, זה היה בשלהי כהונתו של אולמרט. לפני כן, זה היה בתקופת ברק-שרון נדמה לי.
נחכה ונראה מה יהיה.
לסמוך, בהקשר הפרטי שלי, שמקום העבודה שלי יישאר בטוח, אני סומך הרבה יותר על ביבי, מאשר על הסיציאליסטים מהשמאל, שיירצו להקים וועדי עובדים בכל מקום, מה שיבריח מכאן
את כל החברות הגדולות.