מנפלאות האסלאם

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מנפלאות האסלאם

הודעהעל ידי שמואל1 » 31 מרץ 2014, 10:29

toja27 כתב:אין לי כמעט וידע על הקוראן אבל קראתי לא מזמן שהפירוש המקורי של הג'יהד הוא מאבק או שאיפה. מאבקה של הנשמה להתגבר על המכשולים שחוסמים את הדרך לבורא. אותי זה הפתיע כי עד עכשיו שמעתי את המילה עם קונטציה שלילית שמתלווה אליה. אנ חושב שחלק לא מבוטל מהערבים(במקרה הזה) לקחו את המשמעות המקורית ונתנו לה משמעות "מותאמת" לעצמם ולאיך שהם רוצים שהדברים יהיו. ועם הזמן העם התרחק מהמשמעיות המקוריות.

+1!!!
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 31 מרץ 2014, 11:58

toja27 כתב:אין לי כמעט וידע על הקוראן אבל קראתי לא מזמן שהפירוש המקורי של הג'יהד הוא מאבק או שאיפה. מאבקה של הנשמה להתגבר על המכשולים שחוסמים את הדרך לבורא. אותי זה הפתיע כי עד עכשיו שמעתי את המילה עם קונטציה שלילית שמתלווה אליה. אנ חושב שחלק לא מבוטל מהערבים(במקרה הזה) לקחו את המשמעות המקורית ונתנו לה משמעות "מותאמת" לעצמם ולאיך שהם רוצים שהדברים יהיו. ועם הזמן העם התרחק מהמשמעיות המקוריות.

באסלאם, בדומה ליהדות ובשונה מהנצרות, בנוסף לתורה שבכתב (הקוראן) יש גם תורה שבעל פה. וכמו שישנם הרבה אמרות ומונחים בתורתנו, שהחכמים בתורה שבע"פ מבארים (למשל ''לא תבשל גדי בחלב אמו'' שבתורה שבע"פ קיבל משמעות הרבה יותר נרחבת לגביי איסור אכילת בשר וחלב) כך, אני מניח, שהמצב דומה גם אצל המוסלמים. בכל מקרה, אני בקלות יכול לחשוב על פרשנות תכליתית למשפט שהבאת - ''מאבק הנשמה להתגבר על המכשולים שחוסמים את הדרך לבורא'' - בצורה שתתאים לנרטיב הקיים בזמנינו. סתם בשלוף: "מאבק...." = בקלות ניתן להעניק פירוש מיליטנטי למונח הנ"ל. "על המכשולים שחוסמים את הדרך לבורא.." = אנו היהודים מהווים מכשול וחוסמים את הדרך לבורא, מאחר ואנו כופרים ולא מכירים באסלאם ובנוסף כובשים (יש שיגידו שבכוח) אזור קדוש למוסלמים. בנוסף, מישהו כאן העיר קודם שלפי האמונה המוסלמית, איש אינו יכול למשול במקום בו שלטו מוסלמים בעבר, אז הדבר בכלל מקבל משמעות גדולה.
התנין

הודעהעל ידי LIAV10 » 31 מרץ 2014, 12:08

LIAV10 כתב:פשוט לא יאמן החוסר אנושיות.

אוי, התגובה הזאת נראת מוזרה, כאילו כתבתי את זה משום מקום, שכחתי להוסיף לינק :duh
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 מרץ 2014, 14:50

יש שני סוגים של ג'האד:
1. "ג'האד גדול", או "ג'האד פנימי" שמשמעותו באמת מאמץ אישי לשמירת המצוות על מנת להתקרב אל הבורא.
2. "ג'האד קטן", או "ג'האד חיצוני", שמשעותו מלחמה טוטאלית ואינסופית בכופרים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 31 מרץ 2014, 15:17

MTA2311 כתב:

יש שני סוגים של ג'האד:
1. "ג'האד גדול", או "ג'האד פנימי" שמשמעותו באמת מאמץ אישי לשמירת המצוות על מנת להתקרב אל הבורא.
2. "ג'האד קטן", או "ג'האד חיצוני", שמשעותו מלחמה טוטאלית ואינסופית בכופרים.

חבר שלא סיפרת את כל האמת באותה הזדמנות.
דבר ראשון, בקוראן אין שום אבחנה בין סוגי הג'יהאד. מדובר בפרשנות (לטעמי הזויה למדי) של משפט שמוחמד אמר.
ועם כבר נזרום עם הפרשנות הזאת, מדוע ה "ג'יהאד החיצוני" נקרא הקטן? כי הוא פחות חשוב.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 31 מרץ 2014, 15:53

שמואל הפלת את עצמך לחלוטין פה. בהנחה שכן יש הבחנה בין ג'יהאד קטן וגדול, אז מה זה משנה שהקטן הוא בעל משמעות פחותה לעומת הגדול? בשורה התחתונה, ישנו מקור הלכתי עליו משתיתים המוסלמים את מעשיהם כלפיי היהודים (שהם כופרים כאמור).
אבל שוב, זאת בהנחה שאכן יש הבחנה כזאת.

עריכה:
פה אכן מצוין שישנו הבדל בין שני סוגי הג'יהאד, ושההבחנה מצויה בחדית' (המקבילה המוסלמית לתורה שבע"פ), שהיא המקור המוסמך לפרשנות הקוראן בקרב המוסלמים ולא חוברה אתמול, או בשעת האינתיפאדה או אפילו בזמן הקמת מדינת ישראל, אלא לפני מאות שנים ויותר. בכל מקרה אני חושב שזה סוגר את הדיון.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92'%D7 ... 7%90%D7%93
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 מרץ 2014, 16:06

חבל שלא ציינת שאתה בעצם לא יודע מילה בערבית, ולא קראת מילה מהקוראן באותה הזדמנות. זה תמיד קריטי כשמנהלים דיון על הקוראן, שכתוב בערבית.
בקוראן יש אבחנה בין סוגי הג'האד. מחמד מדבר על ג'האד מול הנשמה הפנימית("התחתונה"), ובסורות אחרות על מאבק עד מוות בכופרים. על סמך זה, יצרו את ההפרדה בין הקטן לגדול בחדית'.
הג'האד מוזכר לכל אורך הקוראן. לרוב בהקשרי מלחמת חורמה בכופרים (עם אזכורים ברורים ליהודים).
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 31 מרץ 2014, 17:02

אגב, למה "מחמד" ולא כמו שנהוג "מוחמד"?
שיבוש לשון של ישראלים?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 מרץ 2014, 17:06

LIAV10 כתב:אגב, למה "מחמד" ולא כמו שנהוג "מוחמד"?
שיבוש לשון של ישראלים?

בערבית כותבים מחמד בלי ו.
גם ג'האד בלי י.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 מאי 2014, 20:56

רשת הסנדוויצ'ים סאבוויי הוציאה את מוצרי החזיר (בייקון והאם) מ-135 סניפים ברחבי בריטניה בעקבות לחץ מהקהילה המוסלמית
הם דרשו או את זה או להשתמש בבשר חלאל (זה ה''כשר'' של המוסלמים) וסאבוויי הלכו על הראשון

כל בריטניה עכשיו בלי בייקון בגלל המוסלמים
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 12 מאי 2014, 23:51

סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודם

חזור אל פורום שכונה