מבצע "צוק איתן"- נכנסה לתוקף הפסקת האש

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מבצע "צוק איתן"- ילד בן 4 נהרג מפגיעת פצמ"ר

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 אוגוסט 2014, 19:38

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:

תקרא את כל הכתבה ולא רק את הכותרת.
הם ממש לא מתחננים.

לא מתחננים, אבל זה הרבה יותר ממה שהיה לפני.

ישראל מסוגלת לספוג 100 רקטות ביום, כמובן שחשוב לפנות את רוב תושבי עוטף עזה ואת כ-ל הילדים.
אני לא בטוח שעזה מסוגלת לספוג את מה שחיל האוויר עושה שם בימים האחרונים לאורך זמן.

אני לא רואה שינוי ממה שהיה לפני. כבר זמן רב שהם רוצים לסיים את הסבב, אבל לא מוכנים להתפשר על התנאים שלהם גם במחיר של המשך ההתשה.

ישראל כרגע מסוגלת לספוג 100 רקטות, אבל לא לעוד הרבה זמן.
אתה צודק לגבי האוכלוסייה בעזה- אבל שכחת דבר אחד חשוב. לחמאס ולשאר הטרוריסטים ממש לא אכפת מהאכולוסייה בעזה.
ההפך, ככל שהם סובלים, הסיכויים שלהם להפעיל לחץ על ישראל ומדינות העולם לקבל את התנאים שלהם- גדולים יותר.

ושוב אתה מדבר על דברים שאין לך מושג עליהם (ולאף אחד אחר למען האמת).
מאיפה אתה יודע כמה זמן ישראל תהיה מסוגלת לספוג? אולי עוד יום ועוד יום מקרב אותנו דווקא למבצע צבאי רחב היקף ולא לכניעה לתנאים של החמאס...

אני גם לא כ"כ בטוח שהחמאס יכול להתנתק לאורך זמן מהסבל של התושבים. אם אתה שם לב הירי הפך להיות ספורדי מאוד, כשהעיקר מכוון אל עבר הישובים הקרובים, שם כבר אין
כמעט תושבים.
תאמין לי שאותי המלחמה הזאת מתישה הרבה יותר ממך, ועדיין אני רואה לנכון לציין לטובה דווקא את הממשלה שלנו, לפחות בכל מה שקשור בתקופה האחרונה.

כבר עכשיו אפשר לשים לב לסימני שבירה בעורף, שמתבטא בשלב הזה בנטישה המוחלטת של יישובי עוטף עזה (דבר לא קרה באף סבב).
אם המצב הנוכחי ימשיך, לא יהיה אפשר לקיים שגרה תקינה של חיים. הלימודים לא ייפתחו, ליגות הספורט לא יוכלו לצאת לדרך. האוכלוסייה לא תוכל להחזיק זמן רב במצב הזה. ההתשה מתאימה לחמאס, לא לישראל.

החמאס בהחלט מסוגל להתנתק מהסבל של התושבים. הוא עושה זאת מאז שעלה לשלטון בשנת 2006 בכך שהשתמש ברוב הכסף להתחמשות וברוב הבטון והמתכת לבניית רקטות ומנהרות. כל זאת על חשבון האוכלוסייה העזתית.

הירי הפך להיות ספורדי מתוך אסטרטגיה חדשה של החמאס. הוא למעשה עבר ל"מוד" של התשה. הם יורים כמות עצומות של פצמ"רים (יש להם מלאי עצום) לעבר יישובי עוטף עזה וריכוזי צבא (עד עכשיו פצמ"רים הביאו להכי הרבה נפגעים אצלנו).
רקטות ארוכות טווח הם יורים פעמיים-שלוש ביום לערים המרכזיות. כך למעשה הם שומרים על מאגר רקטות, ובמקביל מנהלים מלחמת התשה שמשבשת לחלוטין את החיים במדינה.
לא סתם הם נוקטים באסטרטגיה הזאת- כך הם יוכלו לסחוב למשך חודשים ארוכים והם יודעים טוב מאוד שישראל לא תהיה מסוגלת להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן ותאלץ לחתום על הסכם לפי התנאים שהם הציבו.

פשוט מדהים מה ארגון טרור מעולל למדינה עם צבא כל כך חזק. הגיע הזמן להסיר את הכפפות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

Re: מבצע "צוק איתן"- אזעקות בגליל וברמת הגולן

הודעהעל ידי jol9 » 24 אוגוסט 2014, 19:50

שמואל, מצטער אבל אתה חי באיזשהו סרט.
אתה לא דובר החמאס ולא שר בקבינט. יש לך איזשהי יכולת מטורפת לפרק דברים מורכבים לאמיתות פשוטות (שברורות רק לך) ולהיות בטוח שרק אתה צודק וכל השאר טועים.

ד"א - תודה שהסברת לי איך החמאס עובד. אני לא הייתי שם לב שהטילים עפים על הראש שלי בלעדיך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 אוגוסט 2014, 23:41

יש ירידה משמעותית באחוזי ההצלחה של כיפת ברזל בימים האחרונים. הרגע נפלו 2 רקטות בתוך העיר אשקלון, ככל הנראה אין נפגעים.
מאוד מדאיג.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 25 אוגוסט 2014, 00:36

jol9 כתב:http://news.walla.co.il/?w=/2687/2778210

לדברי משעל, שצוטט הבוקר (שישי) באתר "פלסטין היום",

רק אותי זה הצחיק קצת?? :laugh2

jol9 כתב:http://news.walla.co.il/?w=/2689/2778947

אני מקווה שהרוב נשרף, ומה שלא נשרף, נאסף ע"י כמה אזרחים מסכנים...

סוף סוף משהו מהכסף הזה מגיע גם לאזרחים שם....

אגב, לגבי אחוזי ההצלחה של כיפת ברזל.
יכול להיות שהם באמת ירדו, אבל נראה לי שיש גם קשר לזה שחמאס התחילו לירות הרבה יותר פצמ"רים קצרי טווח שכיפת ברזל לא מסוגלת ליירט ופחות מהרקטות הארוכות.
(באמת יפה שאחרי חודש וחצי נפל לחמאס האסימון שדווקא הפצמ"רים הם המסוכנים והקטלניים יותר)
היה בדיוק בשבת כתבה ב-7 ימים על הפיתוחים של מערכות חדשות שייתנו עוד שכבות הגנה לטווחים הארוכים יותר כמו שרביט קסמים שהולך להיכנס לפעולה ממש אוטוטו, ומה שהרגיז זה שצוין שם שדווקא מערכות הגנה נגד הפצמ"רים נמצאות בעדיפות מאוד נמוכה וכרגע לא משקיעים על זה יותר מידי.
ואת זה קוראים בעיתון יום אחרי שילד בן 4 נהרג מפצמ"ר!!
לא שמים לב שם למעלה שזה מה שהכי מסוכן לנו כרגע?? שזה מה שהכי פוגע??
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 אוגוסט 2014, 00:41

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:http://news.walla.co.il/?w=/2687/2778210

לדברי משעל, שצוטט הבוקר (שישי) באתר "פלסטין היום",

רק אותי זה הצחיק קצת?? :laugh2

jol9 כתב:http://news.walla.co.il/?w=/2689/2778947

אני מקווה שהרוב נשרף, ומה שלא נשרף, נאסף ע"י כמה אזרחים מסכנים...

סוף סוף משהו מהכסף הזה מגיע גם לאזרחים שם....

אגב, לגבי אחוזי ההצלחה של כיפת ברזל.
יכול להיות שהם באמת ירדו, אבל נראה לי שיש גם קשר לזה שחמאס התחילו לירות הרבה יותר פצמ"רים קצרי טווח שכיפת ברזל לא מסוגלת ליירט ופחות מהרקטות הארוכות.
(באמת יפה שאחרי חודש וחצי נפל לחמאס האסימון שדווקא הפצמ"רים הם המסוכנים והקטלניים יותר)
היה בדיוק בשבת כתבה ב-7 ימים על הפיתוחים של מערכות חדשות שייתנו עוד שכבות הגנה לטווחים הארוכים יותר כמו שרביט קסמים שהולך להיכנס לפעולה ממש אוטוטו, ומה שהרגיז זה שצוין שם שדווקא מערכות הגנה נגד הפצמ"רים נמצאות בעדיפות מאוד נמוכה וכרגע לא משקיעים על זה יותר מידי.
ואת זה קוראים בעיתון יום אחרי שילד בן 4 נהרג מפצמ"ר!!
לא שמים לב שם למעלה שזה מה שהכי מסוכן לנו כרגע?? שזה מה שהכי פוגע??

בתחילת המבצע אם אני לא טועה בוגי יעלון או שר בכיר אחר בממשלה אמר "לא צריך לעשות עניין מכל פצמ"ר".
אמרה הזויה שמסתכלים עליה עכשיו.
לגבי אחוזי ההצלחה- לא דיברתי על פגיעות הפצמ"רים שבלתי אפשרי ליירט, אלא על הנפילות בשטחים מיושבים בשדרות, באר שבע, אשקלון ואשדוד שכולן אמורות להיות מוגנות בכיפה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוגוסט 2014, 08:21

יש השקעה גם בהגנה על פצמ"רים, אלא שזה עדיין רחוק מלהיות מבצעי. כנראה שהאתגרים שהפצמ"ר מציב הם מסובכים, אולי בגלל הזמן הקצר שהוא נמצא
באוויר, אולי בגלל שקשה יותר להתביית עליו,.. לא יודע.

מה שכן, אל מול פצמ"רים יש נשק אחד יעיל במיוחד - פינוי התושבים שלא צריכים להיות שם. למרות כל מה שכרוך בכך, בסופו של דבר, זה יוציא את העוקץ מהמרגמות,
בדיוק כמו שכיפת ברזל הוציאה מהגראדים והקסאמים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 אוגוסט 2014, 10:36

jol9 כתב:יש השקעה גם בהגנה על פצמ"רים, אלא שזה עדיין רחוק מלהיות מבצעי. כנראה שהאתגרים שהפצמ"ר מציב הם מסובכים, אולי בגלל הזמן הקצר שהוא נמצא

מה שכן, אל מול פצמ"רים יש נשק אחד יעיל במיוחד - פינוי התושבים שלא צריכים להיות שם. למרות כל מה שכרוך בכך, בסופו של דבר, זה יוציא את העוקץ מהמרגמות,

המערכת להגנת הפצמ"רים כבר מזמן הייתה יכולה להיות מבצעית, אבל ישראל החליטה שאיום הפצמ"רים לא מצדיק את ההשקעה. היום בדיעבד מסתבר שלא העריכו נכון את הסכנה.
לגבי פינוי הישובים- מסכים, היו צריכים לעשות את זה הרבה לפני. הקריאה של בני גנץ ושר הביטחון לחזרת תושבי עוטף עזה לבתיהם הייתה לא פחות מהזויה וחסרת אחריות לחלוטין. הם אחראים באיזשהו אופן על מותו של הילד.
דרך אגב, פינוי הישובים הוא לא פתרון לטווח ארוך. אסור לשכוח שהפינוי מהווה הישג גדול מאוד לארגוני הטרור.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוגוסט 2014, 13:59

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:יש השקעה גם בהגנה על פצמ"רים, אלא שזה עדיין רחוק מלהיות מבצעי. כנראה שהאתגרים שהפצמ"ר מציב הם מסובכים, אולי בגלל הזמן הקצר שהוא נמצא

המערכת להגנת הפצמ"רים כבר מזמן הייתה יכולה להיות מבצעית, אבל ישראל החליטה שאיום הפצמ"רים לא מצדיק את ההשקעה. היום בדיעבד מסתבר שלא העריכו נכון את הסכנה.
לגבי פינוי הישובים- מסכים, היו צריכים לעשות את זה הרבה לפני. הקריאה של בני גנץ ושר הביטחון לחזרת תושבי עוטף עזה לבתיהם הייתה לא פחות מהזויה וחסרת אחריות לחלוטין. הם אחראים באיזשהו אופן על מותו של הילד.
דרך אגב, פינוי הישובים הוא לא פתרון לטווח ארוך. אסור לשכוח שהפינוי מהווה הישג גדול מאוד לארגוני הטרור.

אבל אולי אם היו משקיעים במערכת כזאת, אז כיפת ברזל היתה מתעקבת או עושה ביצועים פחות טובים. או לחלופין, זה היה על חשבון משהו
אחר כמו תרופות בסל הבריאות, קצבאות לקשישים וכו'.
אי אפשר לקבל הכל ובמקביל. משהו תמיד חייב לבוא על חשבון משהו אחר.

פינוי ישובים הוא אכן לא פתרון לטווח ארוך, אבל כסף לא צריך להיות שיקול. הורים לא צריכים להחזיק ילדים במקומות האלה, והמדינה חייבת לתת להם את כרית הביטחון
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 אוגוסט 2014, 14:34

רק לי נראה קצת מוזר שההורים של דניאל רצו למרחב המוגן בלי הילד שלהם?
כאילו, מה היה סדר העדיפויות שלהם?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 אוגוסט 2014, 14:44

MTA2311 כתב:רק לי נראה קצת מוזר שההורים של דניאל רצו למרחב המוגן בלי הילד שלהם?
כאילו, מה היה סדר העדיפויות שלהם?

האמא הייתה לבד ולקחה את שני האחים הקטנים.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 אוגוסט 2014, 14:47

אוקיי, זה כבר יותר הגיוני.
ממש קיוויתי שאני מפספס פה משהו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 אוגוסט 2014, 17:13

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:

אבל אולי אם היו משקיעים במערכת כזאת, אז כיפת ברזל היתה מתעקבת או עושה ביצועים פחות טובים. או לחלופין, זה היה על חשבון משהו
אחר כמו תרופות בסל הבריאות, קצבאות לקשישים וכו'.
אי אפשר לקבל הכל ובמקביל. משהו תמיד חייב לבוא על חשבון משהו אחר.

פינוי ישובים הוא אכן לא פתרון לטווח ארוך, אבל כסף לא צריך להיות שיקול. הורים לא צריכים להחזיק ילדים במקומות האלה, והמדינה חייבת לתת להם את כרית הביטחון

היה צריך לפתח את המערכת נגד הפצמ"רים באותה עדיפות כמו כיפת ברזל. על תל אביב אפשר להגן ועל נחל עוז לא?
פשוט לא העריכו נכון את איום הפצמ"רים. מדובר כאן בחיים או מוות וזה צריך לבוא בעדיפות על דברים אחרים.
במערכת הביטחון ככל הנראה לא ציפו ליכולת של חמאס לירי כה מאסיבי של פצצות מרגמה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 אוגוסט 2014, 17:20

כן, עם כל הצער בדבר פגיעה בתל אביב חמורה יותר מפגיעה בנחל עוז, וכאחד שמתיימר להיות ראש הקבינט וראש אגף המודיעין אתה אמור לדעת שבמרכז יש הרבה יותר מקומות אסטרטגיים חשובים למדינה מאשר מנחל עוז.
ועוד שאלה בשבילך, סתם משהו להגיון, איזה כלי הגנה דחוף יותר לייצר? אחד שנועד להגן על כל המדינה או אחד שיכול להגן על שטח קטן?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 אוגוסט 2014, 17:31

LIAV10 כתב:כן, עם כל הצער בדבר פגיעה בתל אביב חמורה יותר מפגיעה בנחל עוז, וכאחד שמתיימר להיות ראש הקבינט וראש אגף המודיעין אתה אמור לדעת שבמרכז יש הרבה יותר מקומות אסטרטגיים חשובים למדינה מאשר מנחל עוז.
ועוד שאלה בשבילך, סתם משהו להגיון, איזה כלי הגנה דחוף יותר לייצר? אחד שנועד להגן על כל המדינה או אחד שיכול להגן על שטח קטן?

לא אמרתי שדחוף יותר לייצר הגנה נגד פצמ"רים מאשר נגד רקטות. אמרתי ששניהם צריכים להיות באותה עדיפות.
חייהם של תושבי תל אביב לא שווים יותר מחייהם של תושבי נחל עוז. על כולם צריך להגן באותה מידה.
ואני לא מדבר רק על נחל עוז. ביישובי עוטף חזה חיים כ- 100 אלף איש, אוכלוסייה שווה ערך של עיר מכובדת במדינת ישראל. הם חיים 14 שנה במציאות יום יומית של פצמ"רים ורקטות, בעוד הטרוריסטים חופרים מנהרות מתחת לגני ילדים וחדרי אוכל.
זאת הבעיה של מדינת ישראל. יותר חשוב לנו להגן על מדינת תל אביב מאשר על עוטף עזה, "השכפ"צ של המדינה".
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Maccabikid » 25 אוגוסט 2014, 17:44

שמואל1 כתב:
LIAV10 כתב:כן, עם כל הצער בדבר פגיעה בתל אביב חמורה יותר מפגיעה בנחל עוז, וכאחד שמתיימר להיות ראש הקבינט וראש אגף המודיעין אתה אמור לדעת שבמרכז יש הרבה יותר מקומות אסטרטגיים חשובים למדינה מאשר מנחל עוז.

לא אמרתי שדחוף יותר לייצר הגנה נגד פצמ"רים מאשר נגד רקטות. אמרתי ששניהם צריכים להיות באותה עדיפות.
חייהם של תושבי תל אביב לא שווים יותר מחייהם של תושבי נחל עוז. על כולם צריך להגן באותה מידה.
ואני לא מדבר רק על נחל עוז. ביישובי עוטף חזה חיים כ- 100 אלף איש, אוכלוסייה שווה ערך של עיר מכובדת במדינת ישראל. הם חיים 14 שנה במציאות יום יומית של פצמ"רים ורקטות, בעוד הטרוריסטים חופרים מנהרות מתחת לגני ילדים וחדרי אוכל.
זאת הבעיה של מדינת ישראל. יותר חשוב לנו להגן על מדינת תל אביב מאשר על עוטף עזה, "השכפ"צ של המדינה".

100 אלף איש תחת איום פצמ"רים? אפשר לשאול מאיפה הבאת את הנתון הזה? אני אמנם לא יודע, אבל קשה לי להאמין שביישובים סביב עזה יש 100 אלף תושבים, מניח שמדובר במספרים הרבה הרבה יותר נמוכים..
Maccabikid

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 אוגוסט 2014, 18:08

Maccabikid כתב:
שמואל1 כתב:

100 אלף איש תחת איום פצמ"רים? אפשר לשאול מאיפה הבאת את הנתון הזה? אני אמנם לא יודע, אבל קשה לי להאמין שביישובים סביב עזה יש 100 אלף תושבים, מניח שמדובר במספרים הרבה הרבה יותר נמוכים..

קראתי על זה איפשהו, לא זוכר בדיוק.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 אוגוסט 2014, 18:09

היו עכשיו לא פחות מ 15 אזעקות ב- 5 דקות באיזור נחל עוז!!!! מדובר במטח חסר תקדים. האפליקצייה ממש השתגעה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 25 אוגוסט 2014, 18:11

שמואל1 כתב:היו עכשיו לא פחות מ 15 אזעקות ב- 5 דקות באיזור נחל עוז!!!! מדובר במטח חסר תקדים. האפליקצייה ממש השתגעה.

הטריף לי את הראש
כל שנייה צפצוף וזה לא נגמר
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Maccabikid » 25 אוגוסט 2014, 18:16

שמואל1 כתב:
Maccabikid כתב:
שמואל1 כתב:

קראתי על זה איפשהו, לא זוכר בדיוק.

אין מצב, חיפשתי עכשיו בויקיפדיה לגבי נחל עוז, שם יש 350 תושבים, תכפיל ב20 יישובים כאלו ולא הגענו ל10 אלף תושבים.. בטח שלא למאה אלף.
Maccabikid

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוגוסט 2014, 18:20

שמואל1 כתב:

אז דבר ראשון, אין דבר כזה אותה עדיפות. יש עדיפות ראשונה ויש עדיפות שניה, וההשקעה היא אסטרטגית.
אתה משום מה מפשט את זה רק לתושבי ת"א ושוכח שגם אשקלון, אשדוד, שדרות ב"ש וערים אחרות בסביבה נהנות מהגנת כיפת ברזל.
אם אתה שואל כל בר דעת, מה חשוב יותר - להגן על כמליון תושבי הדרום שנמצאים בטווח 40 ק"מ מהרצועה, או על הישובים הסמוכים, אז התשובה היא ברורה.

בלי קשר, מערכת להגנה מול מרגמות צריכה להיות מפותחת. זה כמובן לא מבטיח כלום לסבב הבא, שכן חמאס כבר ימצא משהו חדש.

אני דיברתי היום עם מישהו שאמר לי שכבר לפני 3 שנים היה אבטיפוס ברפאל שעבד ועבר ניסויים בהצלחה. לא יודע למה זה לא מיושם בשטח. כנראה בעיות מספיק
חשובות מנעו מהמערכת להיות מבצעית.
ובכל זאת, הבחירה האסטרטגית של הממשלה והצבא בכיפת ברזל ע"פ מערכת להגנה מפצמ"רים היא 100% נכונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים