jol9 כתב:שמואל1 כתב:jol9 כתב:שמואל1 כתב:
http://news.walla.co.il/?w=/2687/2778210
תקרא את כל הכתבה ולא רק את הכותרת.
הם ממש לא מתחננים.לא מתחננים, אבל זה הרבה יותר ממה שהיה לפני.
ישראל מסוגלת לספוג 100 רקטות ביום, כמובן שחשוב לפנות את רוב תושבי עוטף עזה ואת כ-ל הילדים.
אני לא בטוח שעזה מסוגלת לספוג את מה שחיל האוויר עושה שם בימים האחרונים לאורך זמן.
אני לא רואה שינוי ממה שהיה לפני. כבר זמן רב שהם רוצים לסיים את הסבב, אבל לא מוכנים להתפשר על התנאים שלהם גם במחיר של המשך ההתשה.
ישראל כרגע מסוגלת לספוג 100 רקטות, אבל לא לעוד הרבה זמן.
אתה צודק לגבי האוכלוסייה בעזה- אבל שכחת דבר אחד חשוב. לחמאס ולשאר הטרוריסטים ממש לא אכפת מהאכולוסייה בעזה.
ההפך, ככל שהם סובלים, הסיכויים שלהם להפעיל לחץ על ישראל ומדינות העולם לקבל את התנאים שלהם- גדולים יותר.
ושוב אתה מדבר על דברים שאין לך מושג עליהם (ולאף אחד אחר למען האמת).
מאיפה אתה יודע כמה זמן ישראל תהיה מסוגלת לספוג? אולי עוד יום ועוד יום מקרב אותנו דווקא למבצע צבאי רחב היקף ולא לכניעה לתנאים של החמאס...
אני גם לא כ"כ בטוח שהחמאס יכול להתנתק לאורך זמן מהסבל של התושבים. אם אתה שם לב הירי הפך להיות ספורדי מאוד, כשהעיקר מכוון אל עבר הישובים הקרובים, שם כבר אין
כמעט תושבים.
תאמין לי שאותי המלחמה הזאת מתישה הרבה יותר ממך, ועדיין אני רואה לנכון לציין לטובה דווקא את הממשלה שלנו, לפחות בכל מה שקשור בתקופה האחרונה.
כבר עכשיו אפשר לשים לב לסימני שבירה בעורף, שמתבטא בשלב הזה בנטישה המוחלטת של יישובי עוטף עזה (דבר לא קרה באף סבב).
אם המצב הנוכחי ימשיך, לא יהיה אפשר לקיים שגרה תקינה של חיים. הלימודים לא ייפתחו, ליגות הספורט לא יוכלו לצאת לדרך. האוכלוסייה לא תוכל להחזיק זמן רב במצב הזה. ההתשה מתאימה לחמאס, לא לישראל.
החמאס בהחלט מסוגל להתנתק מהסבל של התושבים. הוא עושה זאת מאז שעלה לשלטון בשנת 2006 בכך שהשתמש ברוב הכסף להתחמשות וברוב הבטון והמתכת לבניית רקטות ומנהרות. כל זאת על חשבון האוכלוסייה העזתית.
הירי הפך להיות ספורדי מתוך אסטרטגיה חדשה של החמאס. הוא למעשה עבר ל"מוד" של התשה. הם יורים כמות עצומות של פצמ"רים (יש להם מלאי עצום) לעבר יישובי עוטף עזה וריכוזי צבא (עד עכשיו פצמ"רים הביאו להכי הרבה נפגעים אצלנו).
רקטות ארוכות טווח הם יורים פעמיים-שלוש ביום לערים המרכזיות. כך למעשה הם שומרים על מאגר רקטות, ובמקביל מנהלים מלחמת התשה שמשבשת לחלוטין את החיים במדינה.
לא סתם הם נוקטים באסטרטגיה הזאת- כך הם יוכלו לסחוב למשך חודשים ארוכים והם יודעים טוב מאוד שישראל לא תהיה מסוגלת להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן ותאלץ לחתום על הסכם לפי התנאים שהם הציבו.
פשוט מדהים מה ארגון טרור מעולל למדינה עם צבא כל כך חזק. הגיע הזמן להסיר את הכפפות.