המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
felix_r כתב:jol9 כתב:מפת המנדטים חזרה באופן די מדוייק למה שהיה במדגמים.
ליכוד עם 31, לפיד עם 19, שלי עם 15 וכו'.
התקשורת שוחטת את נתניהו, וטוענת שהציבור לא אוהב אותו ומאס בו, למרות שדווקא זה לא נראה ככה.
אני כן חושב שהיתה כאן אמירה ברורה של הציבור, שהוא רוצה לעלות את ענייני מעמד הביניים על סדר היום, ושזה יהיה הליבה של קווי היסוד של הממשלה הבאה,
ולא מו"מ מדיני או כל דבר אחר בסגנון.
סה"כ אפשר לראות את זה כמשהו טוב.
מסכים איתך. גם אני חושב שלא קרה פה שום אסון. בסך הכל זה לא שהציבור הלך חזק שמאלה פתאום. הציבור בסך הכל ביקש שהממשלה תתרכז יותר בכמה נושאים פנימיים שעומדים על סדר היום, נושאים שהממשלה קצת הזניחה לאור ההתעסקות הרבה בבעיות חוץ.
MTA2311 כתב:קצת פתטי שהתקשורת מדברת על ההפסד הגדול של ביבי, כשמי שקיבלה בראש זאת בעצם שלי.
קובי כתב:MTA2311 כתב:קצת פתטי שהתקשורת מדברת על ההפסד הגדול של ביבי, כשמי שקיבלה בראש זאת בעצם שלי.
קצת פתטי לא להבין את זה: הליכוד וישראל ביתינו בכנסת הקודמת מנו לא פחות מ-42 חברי כנסת, 27 ו-15 בהתאמה. כעת, הם עומדים ביחד על 31 ח"כים בלבד, 20 ו-11 בהתאמה.
מדובר על מפלגת השלטון הנוכחית וכמעט בוודאות כמפלגת השלטון הבאה. לא לדבר על זה ? אז על מה כן ידברו ?
בנוגע לעבודה - קודם כל, בהחלט דיברו על האכזבה הקשה בעבודה, אז אני לא מבין על מה הטענות. נכון שלאחר נפילתה של קדימה, היו תקוות שהעבודה תצליח לבסס את מעמדה חזרה במפה הפוליטית כאחת משתי המפלגות הגדולות ביותר, אבל בסופו של יום זה לא קרה, אבל באופן פחות דרמטי מסיפור ביברמן, מאחר ובשורה התחתונה, המפלגה העלתה את כוחה ב-2 מנדטים, בהשוואה לבחירות הקודמות.
MTA2311 כתב:קובי כתב:MTA2311 כתב:קצת פתטי שהתקשורת מדברת על ההפסד הגדול של ביבי, כשמי שקיבלה בראש זאת בעצם שלי.
קצת פתטי לא להבין את זה: הליכוד וישראל ביתינו בכנסת הקודמת מנו לא פחות מ-42 חברי כנסת, 27 ו-15 בהתאמה. כעת, הם עומדים ביחד על 31 ח"כים בלבד, 20 ו-11 בהתאמה.
מדובר על מפלגת השלטון הנוכחית וכמעט בוודאות כמפלגת השלטון הבאה. לא לדבר על זה ? אז על מה כן ידברו ?
בנוגע לעבודה - קודם כל, בהחלט דיברו על האכזבה הקשה בעבודה, אז אני לא מבין על מה הטענות. נכון שלאחר נפילתה של קדימה, היו תקוות שהעבודה תצליח לבסס את מעמדה חזרה במפה הפוליטית כאחת משתי המפלגות הגדולות ביותר, אבל בסופו של יום זה לא קרה, אבל באופן פחות דרמטי מסיפור ביברמן, מאחר ובשורה התחתונה, המפלגה העלתה את כוחה ב-2 מנדטים, בהשוואה לבחירות הקודמות.
קצת פתטי להתעלם מהעובדה שביבי יהיה ראש הממשלה, בעוד ששלי תשב באופוזיציה ותדעך לאט לאט.
התקשורת דיברה על אכזבה בעבודה, ועל כישלון בליכוד. אם זה לא היה עצוב הייתי מתגלגל מצחוק.
קובי כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:מפת המנדטים חזרה באופן די מדוייק למה שהיה במדגמים.
התקשורת שוחטת את נתניהו, וטוענת שהציבור לא אוהב אותו ומאס בו, למרות שדווקא זה לא נראה ככה.
אני כן חושב שהיתה כאן אמירה ברורה של הציבור, שהוא רוצה לעלות את ענייני מעמד הביניים על סדר היום, ושזה יהיה הליבה של קווי היסוד של הממשלה הבאה,
מסכים איתך. גם אני חושב שלא קרה פה שום אסון. בסך הכל זה לא שהציבור הלך חזק שמאלה פתאום. הציבור בסך הכל ביקש שהממשלה תתרכז יותר בכמה נושאים פנימיים שעומדים על סדר היום, נושאים שהממשלה קצת הזניחה לאור ההתעסקות הרבה בבעיות חוץ.
מעניין שאתה מסכים עם זה פליקס. אני דווקא חשבתי שבעיניך הכל טוב פה ושכולם מפונקים. שהעלייה במוצרי הצריכה והנדל"ן הם טבעיים. שהמחאה החברתית ייצגה ציבור קטן, תל אביבי, שמאלני ומפונק, שאפילו איחלת לו טילים על הראש.
קטעים איתך. אם זה לא היה עצוב, הייתי מתגלגל מצחוק.
felix_r כתב:קובי כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:מפת המנדטים חזרה באופן די מדוייק למה שהיה במדגמים.
מעניין שאתה מסכים עם זה פליקס. אני דווקא חשבתי שבעיניך הכל טוב פה ושכולם מפונקים. שהעלייה במוצרי הצריכה והנדל"ן הם טבעיים. שהמחאה החברתית ייצגה ציבור קטן, תל אביבי, שמאלני ומפונק, שאפילו איחלת לו טילים על הראש.
קטעים איתך. אם זה לא היה עצוב, הייתי מתגלגל מצחוק.
קטעים איתי? בוא נראה.
אני אף פעם לא אמרתי שהכל טוב ואין מה לתקן. אני רק אמרתי שהמחאה היא מוגזמת, ןמגיעה דווקא מהכיוון של העשירים יותר, ולא מאלה שבאמת קשה להם.
לפיד באמת קיבל את מירב הקולות במקומות כמו הרצליה או רמת השרון (חחח.. באמת המקומות הכי נזקקים בארץ). לעומת זאת בערים וישובים בהם רמת החיים נמוכה יותר, לפיד קיבל פחות קולות מהממוצע. אז המחאה היא באמת יותר תל-אביבית.
לא איחלתי טילים לאף אחד.
אז עם מי הקטעים?
חנו'ש כתב:יאיר לפיד הודיע שהוא מייצג את מעמד הביניים, זה לא סוד אלא דבר ידוע.
מעמד הביניים אינם החלשים או תושבי הפריפריה, בטח שאינם סקטורים כמו החרדים או הערבים אלא הם מעמד הביניים והם חיים בעיקר באיזורים בהם הוא קיבל הרבה קולות.
המחאה לעומת זאת, היתה הרבה יותר נרחבת וכללה הרבה זרמים ודיעות. יאיר לא מייצג את כל דיעות המחאה.
אבל הדגש בבחירות האלה על הנושאים החברתיים והכלכליים - זה ההישג האמיתי של המחאה
חנו'ש כתב:תחבורה ציבורית כמו במדינה מתוקנת....
felix_r כתב:חנו'ש כתב:יאיר לפיד הודיע שהוא מייצג את מעמד הביניים, זה לא סוד אלא דבר ידוע.
מעמד הביניים אינם החלשים או תושבי הפריפריה, בטח שאינם סקטורים כמו החרדים או הערבים אלא הם מעמד הביניים והם חיים בעיקר באיזורים בהם הוא קיבל הרבה קולות.
המחאה לעומת זאת, היתה הרבה יותר נרחבת וכללה הרבה זרמים ודיעות. יאיר לא מייצג את כל דיעות המחאה.
אני לא ממש רואה איך (אם כל הרצון הטוב) אפשר לספק דירות במרכז במחירים זולים משמעותית מהיום.
אז נכון, אני לא איזה פרופסור לכלכלה, ולא איזה גאון עיסקי, אבל אני פשוט לא רואה שום אפשרות לדירות זולות בת"א גם אם המדינה תתן לקבלנים את הקרקע בחינם.
קובי כתב:felix_r כתב:חנו'ש כתב:יאיר לפיד הודיע שהוא מייצג את מעמד הביניים, זה לא סוד אלא דבר ידוע.
אני לא ממש רואה איך (אם כל הרצון הטוב) אפשר לספק דירות במרכז במחירים זולים משמעותית מהיום.
אז נכון, אני לא איזה פרופסור לכלכלה, ולא איזה גאון עיסקי, אבל אני פשוט לא רואה שום אפשרות לדירות זולות בת"א גם אם המדינה תתן לקבלנים את הקרקע בחינם.
אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר "תל אביב" (האם זה גם פתח תקווה?), אבל הורדת מחירי הדיור הוא דבר אפשרי ואפילו קינג ביבי הודיע על כך. וכן, הכוונה להורדת המחירים גם בגוש דן, ע"ע הסופרטאנקר של ביבי בנדל"ן שאותו הקים אחרי המחאה החברתית ואז זנח.
קובי כתב:זה רק חלק מהעניין. ושוב, זה אפשרי. חוץ מזה, חשבתי שאתה מאמין לקינג ביבי...
קובי כתב:שורה תחתונה - ניתן להגדיל באופן משמעותי תוך זמן קצר יחסית את היצע הדירות בגוש דן.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים