בארץ

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2015, 11:07

jol9 כתב:למחנה שלי? הוא ביכה את זה שבוז'י לא נבחר, אז איך הוא שייך למחנה שלי?

אני ממש לא מסכים עם מה שכתבת בסוף. יש את הערסים, שהם לא מעניינים אותי, אבל לדעתי יש שכבה לא קטנה של "אליטה" שמזלזלת בגישה הימנית של רוב האוכלוסייה
הרוסית. ד"א יכול להיות שאני גם טועה.

הוא ממש לא בעד בוז'י. הוא ליברטיאני. בעד סוג של כאוס.

יש הבדל בין אי הסכמה פוליטית לבין גזענות. הגזענות כלפי המגזר הרוסי שייך בלעדית למחנה שלך. מצטער.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2015, 11:10

jol9 כתב:האם זאת היתה אמירה מעודנת? לא. האם זאת אמירה גזענית? לא ממש.
ישנם ציבורים בישראל, שמתפלחים באופן ברור. הוא קרא לאנשים לצאת להביע, לא בגלל שהערבים הם ערבים, אלא בגלל שהערבים מחזקים את השמאל.

שוב, יש כאן כוונה לגיטימית ביותר, שיוצאת לא הכי טוב, אבל אין כאן שום קשר לגזענות. עובדה שהתקשורת שלנו אפילו לא מתעסקת בזה

כן, אני רוצה לראות מישהו אומר דבר דומה על יהודים בארה"ב ואז טוען שזו לא הייתה "אמירה מעודנת". אין קשר לגזענות? באמת? איזה יופי זה לחיות בעולם שבו "מביאים ערבים באוטובוסים" זו לא אמירה גזענית.

לא מתעסקים בזה? אפילו התקשורת בחו"ל מתעסקת בזה. לא יודע מה אתה קורא? את הביביתון?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 23 מרץ 2015, 13:58

roy1000 כתב:
jol9 כתב:האם זאת היתה אמירה מעודנת? לא. האם זאת אמירה גזענית? לא ממש.
ישנם ציבורים בישראל, שמתפלחים באופן ברור. הוא קרא לאנשים לצאת להביע, לא בגלל שהערבים הם ערבים, אלא בגלל שהערבים מחזקים את השמאל.

שוב, יש כאן כוונה לגיטימית ביותר, שיוצאת לא הכי טוב, אבל אין כאן שום קשר לגזענות. עובדה שהתקשורת שלנו אפילו לא מתעסקת בזה

כן, אני רוצה לראות מישהו אומר דבר דומה על יהודים בארה"ב ואז טוען שזו לא הייתה "אמירה מעודנת". אין קשר לגזענות? באמת? איזה יופי זה לחיות בעולם שבו "מביאים ערבים באוטובוסים" זו לא אמירה גזענית.

לא מתעסקים בזה? אפילו התקשורת בחו"ל מתעסקת בזה. לא יודע מה אתה קורא? את הביביתון?

האמת שבתקופה האחרונה אני לא קורא יותר מדי חדשות, כי אין לי זמן...

כמו שאמרתי, זה לא איזה משהו נחמד מדי, אבל לא שייך לתחום הגזעני
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 24 מרץ 2015, 01:08

תמונה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2015, 12:05

felix_r כתב:תמונה

איזה יופי שהשר כץ הצליח להתפנות ממשעות ההסתה בפייסבוק ולכתוב פוסט על משהו רלוונטי. כל הכבוד.
מע עכשיו? למנות עוד כמה פעילי ליכוד לנת"ע בשביל ששוב ייכנסו לכלא בעוד שנתיים?
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 24 מרץ 2015, 12:40

roy1000 כתב:
felix_r כתב:תמונה

איזה יופי שהשר כץ הצליח להתפנות ממשעות ההסתה בפייסבוק ולכתוב פוסט על משהו רלוונטי. כל הכבוד.
מע עכשיו? למנות עוד כמה פעילי ליכוד לנת"ע בשביל ששוב ייכנסו לכלא בעוד שנתיים?

מי שמדבר! לא היה לך פוסט אחד שלא כלל הסתה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2015, 13:07

felix_r כתב:מי שמדבר! לא היה לך פוסט אחד שלא כלל הסתה.

הסתה נגד מי? אתה מבין שמשטר דמוקרטי לדבר נגד ראש הממשלה זה בערך הדבר הכי לגיטימי בעולם? רק בישראל יקראו להתנגדות לראש הממשלה "הסתה".
"הסתה" זה מה שישראל כץ עושה. זה ליצור סישוי ופילוג בעם ולהסית חלק אחד בעם נגד חלק אחר. ימין נגד שמאל, פריפריה נגד תל-אביב, מזרחים נגד אשכנזים. על זה הליכוד חי כבר 40 שנה.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 24 מרץ 2015, 13:16

roy1000 כתב:
felix_r כתב:מי שמדבר! לא היה לך פוסט אחד שלא כלל הסתה.

הסתה נגד מי? אתה מבין שמשטר דמוקרטי לדבר נגד ראש הממשלה זה בערך הדבר הכי לגיטימי בעולם? רק בישראל יקראו להתנגדות לראש הממשלה "הסתה".
"הסתה" זה מה שישראל כץ עושה. זה ליצור סישוי ופילוג בעם ולהסית חלק אחד בעם נגד חלק אחר. ימין נגד שמאל, פריפריה נגד תל-אביב, מזרחים נגד אשכנזים. על זה הליכוד חי כבר 40 שנה.

להעביר ביקורת, זה ליגיטימי. להפיץ שינאה ורעל - זו הסתה. על כל 100 הודעות שלך יש אולי 2-3 לגיטמיות. כל השאר - רעל.

קח לדוגמא את ההודעה שלך על ישראל כץ - השר שעשה הכי הרבה בשנים האחרונות. במקום להתייחס באופן ענייני, אתה מסית
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2015, 13:58

felix_r כתב:להעביר ביקורת, זה ליגיטימי. להפיץ שינאה ורעל - זו הסתה. על כל 100 הודעות שלך יש אולי 2-3 לגיטמיות. כל השאר - רעל.

קח לדוגמא את ההודעה שלך על ישראל כץ - השר שעשה הכי הרבה בשנים האחרונות. במקום להתייחס באופן ענייני, אתה מסית

אני מדבר על להסית חלקים מהציבור נגד חלקים אחרים שזה בדיוק מה שיראל כץ עשה לפני יומיים בפייסבוק. אין דבר כזה להסית נגד ראש ממשלה או נגד פוליטיקאים (אלא אם כן זו הסתה לאלימות). אפשר להעביר כל ביקורת על פוליטיקאים. אני מקווה שאתה מבין למה זה בסדר להגיד שראש הממשלה הוא מטומטם וזה לא בסדר להגיד שכל מצביעי השמאל הם גזענים, בטח שלא פוליטקאי שיגיד דבר כזה.

ההתייחסות שלי הייתה להסתה ושיסוי מאוד מכוערים שהוא עשה, וזה עוד אחרי הבחירות. שיטת הפילוג והשיסוי של הליכוד זה דבר מכוער שחייב להיפסק.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 24 מרץ 2015, 14:32

roy1000 כתב:
felix_r כתב:להעביר ביקורת, זה ליגיטימי. להפיץ שינאה ורעל - זו הסתה. על כל 100 הודעות שלך יש אולי 2-3 לגיטמיות. כל השאר - רעל.

אני מדבר על להסית חלקים מהציבור נגד חלקים אחרים שזה בדיוק מה שיראל כץ עשה לפני יומיים בפייסבוק. אין דבר כזה להסית נגד ראש ממשלה או נגד פוליטיקאים (אלא אם כן זו הסתה לאלימות). אפשר להעביר כל ביקורת על פוליטיקאים. אני מקווה שאתה מבין למה זה בסדר להגיד שראש הממשלה הוא מטומטם וזה לא בסדר להגיד שכל מצביעי השמאל הם גזענים, בטח שלא פוליטקאי שיגיד דבר כזה.

ההתייחסות שלי הייתה להסתה ושיסוי מאוד מכוערים שהוא עשה, וזה עוד אחרי הבחירות. שיטת הפילוג והשיסוי של הליכוד זה דבר מכוער שחייב להיפסק.

אז אם הייתה לך ביקורת עליו בנושא כלשהו, היית צריך להעלות את הנושא והינו דנים בו בכייף.

כשאני העלתי את נושא הנמל, רציתי לדבר על נושא הנמל ולא לשמוע את התקליט השבור שלך.

אתה מזכיר לי איזו בדיחה ישנה מהתקופה הסובייטית על הפגישה בין נציג ארה"ב לנציג בריה"מ והויכוח בינייהם, שנשמע בערך ככה:

- בבריה"מ אין חופש הדיבור
- ואצלכם מרביצים לכושים!
- בבריה"מ אין חופש המצפון
- ואצלכם מרביצים לכושים!
- בבריה"מ האנשים חיים בעוני
- ואצלכם מרביצים לכושים!
- בבריה"מ יש אנטישמיות
- ואצלכם מרביצים לכושים!...

ככה בערך מתנהלת כל שיחה איתך. אתה אף פעם לא מדבר לגופו של עניין, רק אותן הקללות ואותה ההסתה כל הזמן.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2015, 14:42

felix_r כתב:אז אם הייתה לך ביקורת עליו בנושא כלשהו, היית צריך להעלות את הנושא והינו דנים בו בכייף.

כשאני העלתי את נושא הנמל, רציתי לדבר על נושא הנמל ולא לשמוע את התקליט השבור שלך.

העלית את ישראל כת והזכתי משהו מכוער שהוא עשה לפני יומיים.

בנושא הנמל - אין שום צורך בבניית נמלים חדשים. זה מיותר וזה יקר. היה צריך לשדרג את הנמלים הקיימים.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 24 מרץ 2015, 18:17

בנושא הנמל - אין שום צורך בבניית נמלים חדשים. זה מיותר וזה יקר. היה צריך לשדרג את הנמלים הקיימים.

זה בערך כמו להגיד "אין צורך בחברות סלולאר חדשות, מספיקה פלאפון" או "אין צורך בלווין יש כבלים" או "אין צורך בערוצים נוספים, יש ערוץ 1".
ללא ספק אמירה טיפשית ביותר, שמוכיחה ללא צל של ספק, שלא משנה מה תעשה ממשלת נתניהו, אתה תמיד תהיה נגד באופן אוטומאטי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2015, 18:38

felix_r כתב:זה בערך כמו להגיד "אין צורך בחברות סלולאר חדשות, מספיקה פלאפון" או "אין צורך בלווין יש כבלים" או "אין צורך בערוצים נוספים, יש ערוץ 1".
ללא ספק אמירה טיפשית ביותר, שמוכיחה ללא צל של ספק, שלא משנה מה תעשה ממשלת נתניהו, אתה תמיד תהיה נגד באופן אוטומאטי.

נמלים זה מונופול טבעי. זה לא כמו חנות או חברת סלולר. זה כמו חברת חשמל. לא מקימים עוד חברה חשמל עם קווי חשמל נפרדים, נכון? לביבי יש אובססיה עם ועדי עובדים ולכן הוא מוכן לשפוך לזבל מליארדים בשביל לשבור את הועדים. נמלים חדשים מבזבזים קרקע יקרה על החוף. בזבוז מיותר לחלוטין שאין בו צורך.אפשר היה להגיע לאותה תוצאה עם הנמלים הקיימים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 24 מרץ 2015, 20:40

roy1000 כתב:
felix_r כתב:זה בערך כמו להגיד "אין צורך בחברות סלולאר חדשות, מספיקה פלאפון" או "אין צורך בלווין יש כבלים" או "אין צורך בערוצים נוספים, יש ערוץ 1".

נמלים זה מונופול טבעי. זה לא כמו חנות או חברת סלולר. זה כמו חברת חשמל. לא מקימים עוד חברה חשמל עם קווי חשמל נפרדים, נכון? לביבי יש אובססיה עם ועדי עובדים ולכן הוא מוכן לשפוך לזבל מליארדים בשביל לשבור את הועדים. נמלים חדשים מבזבזים קרקע יקרה על החוף. בזבוז מיותר לחלוטין שאין בו צורך.אפשר היה להגיע לאותה תוצאה עם הנמלים הקיימים.

אבל אז תבוא ותתלונן איך זה שמלגזן מרוויח 50 אלף ש"ח בחודש, לא?

כל אירגון או איגוד שמחזיק את המדינה ולא מאפשר לה להעביר שום תהליך התייעלות, ראוי שיקימו לו מתחרה, וכן זה גם כולל את חברת החשמל. מכיוון שהדברים
האלה לוקחים זמן, אז עושים אותם לאט לאט. ואז בעוד 10 שנים, כשעובדי הנמל שוב יירצו להשבית את המדינה כי הורידו להם את סעיף הסטייק או שטות מהסוג הזה,
אז תהיה אלטרנטיבה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2015, 21:04

jol9 כתב:אבל אז תבוא ותתלונן איך זה שמלגזן מרוויח 50 אלף ש"ח בחודש, לא?

כל אירגון או איגוד שמחזיק את המדינה ולא מאפשר לה להעביר שום תהליך התייעלות, ראוי שיקימו לו מתחרה, וכן זה גם כולל את חברת החשמל. מכיוון שהדברים
האלה לוקחים זמן, אז עושים אותם לאט לאט. ואז בעוד 10 שנים, כשעובדי הנמל שוב יירצו להשבית את המדינה כי הורידו להם את סעיף הסטייק או שטות מהסוג הזה,
אז תהיה אלטרנטיבה.

כבר ניהלנו את הדיון הזה. אין לי בעיה עם עובדי הנמלים וחברת החשמל. כבר הצליחו להוריד את המשכורות בשני המקומות האלה ולא צריך להיות צרי עין. אני מעדיף עובדים שמרוויחים יותר ממה "שמגיע" להם מאשר עובדים שמרוויחים שכר מינימום וטייקון שגורף מליארדים.

העלות של הקמת "המתחרים" האלה בנמלים ובחשמל היא לא פרופורציונלית ובסה"כ מדובר במהלך של העברת הון לכל מיני טייקונים (וזה בדיוק מה שקרה בתחנות הכוח הפרטיות) ולא באמת ב"תחרות". אתה מושפע הרבה יותר מדי מההסתה של ביבי כנגד הוועדים. הייתה העבודה שבדקה את היעילות של הנמלים וחברת החשמל. הנמלים הם יעילים כמו הממוצע במערב, וחברת החשמל יעילה הרבה יותר מהממוצע במערב. כל סיפורי השביתות אלו הגזמות פראיות. כן, העובדים שם מקבלים משכורות גבוהות, אבל העלות של המשכורות האלה הי זניחה. בחברת החשמל יש העיה של עודף עובדים, אבל גם זה משהו שמטפלים בו בהסכמה עם הוועד.

הנמלים הקיימים באשדוד וחיפה הם מיושנים וצריך לשדרג אותם. ממש אין צורך בבניית נמלים חדשים בשביל שאיזה טייקון יעסיק עובדים בשכר מינימום וירוויח על חשבון כולנו.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 24 מרץ 2015, 21:09

roy1000 כתב:

אין שום דבר טבעי במונופול של ההיסתדרות על הנמלים. שום דבר טבעי. חוץ מזה, אתה רואה רק את התמונה הצרה של המאבק בהסתדרות, וזה ממש לא ככה!

1) נמלים חדשים יצרו אלפי מקומות עבודה חדשים, שזה תמיד טוב, כי אכלוסיית המדינה גדלה במהירות ולא כולם טובים בהייטק, אבל גם הם צריכים פרנסה. אז אם אתה דואג רק להיסתדרות, אתה אולי חושב שעדיף 10 אלפים עובדים עם משכורת של 50 אלף שקל + 10 אלף מובטלים, אבל אם תהיה קצת יותר אובייקטיבי, אתה בוודאי תסכים, שעדיף 20 אלף עובדים עם משכורת של 30 אלף + 0 מובטלים.

2) התחרות בתחום תגרום להורדת מחירים וכך גם לירידה ביוקר המחייה.

3) אתה אולי חושב שאין מספיק עבודה לנמלים נוספים, אבל בניגוד לדעה הדילטנטית שלך, אחת החברות הגדולות בעולם בתחום הזה מוכנה להשקיע מיליארדים, אז כנראה דעת המומחים היא הפוכה לשלך. כנראה, המומחים בתחום הגיעו למסקנה, שיש עוד הרבה מאוד מקום להתפתח אם רק נרחיב את צוור הבקבוק

4) הכפלה או אפילו שילוש של הפעילות העיסקית בתחום תגדיל את הצמיחה במשק
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 25 מרץ 2015, 04:17

felix_r כתב:אין שום דבר טבעי במונופול של ההיסתדרות על הנמלים. שום דבר טבעי. חוץ מזה, אתה רואה רק את התמונה הצרה של המאבק בהסתדרות, וזה ממש לא ככה!

1) נמלים חדשים יצרו אלפי מקומות עבודה חדשים, שזה תמיד טוב, כי אכלוסיית המדינה גדלה במהירות ולא כולם טובים בהייטק, אבל גם הם צריכים פרנסה. אז אם אתה דואג רק להיסתדרות, אתה אולי חושב שעדיף 10 אלפים עובדים עם משכורת של 50 אלף שקל + 10 אלף מובטלים, אבל אם תהיה קצת יותר אובייקטיבי, אתה בוודאי תסכים, שעדיף 20 אלף עובדים עם משכורת של 30 אלף + 0 מובטלים.

3) אתה אולי חושב שאין מספיק עבודה לנמלים נוספים, אבל בניגוד לדעה הדילטנטית שלך, אחת החברות הגדולות בעולם בתחום הזה מוכנה להשקיע מיליארדים, אז כנראה דעת המומחים היא הפוכה לשלך. כנראה, המומחים בתחום הגיעו למסקנה, שיש עוד הרבה מאוד מקום להתפתח אם רק נרחיב את צוור הבקבוק

1) אין בישראל בעיה של אבטלה, ויצירת מקומות עבודה לא יעילים בטח שלא תורמת כלום.

2) לא תהיה ירידת מחירים. בדיוק כמו מה שראינו עם החשמל הפרטי, בזק, כביש 6 וכל נסיון הפרטה אחר, הפרטה אף פעם לא מביאה לירידת מחירים, זה רק מביא לירידה בשכר העובדים ורווחים עצומים לאיזה טייקון. עוד ל אהייתה הפרטה במדינת ישראל שהביאה לירידת מחירים.

3) ברור שמוכנים להשקיע, כי הבטיחו להם רווח. הם לא לוקחים שום סיכון. בדיוק כמו בסיפור תחנות הכוח הפרטיות שמוכרות חשמל במחיר יותר יקר מחברת החשמל והמדינה הבטיחה ליזמים תשואה של 20% לשנה.

4) בניה של נמלים לא מביאה להגדת הפעילות העסקית (אלא אם כן הנמלים הם צוואר הבקבוק). אין כרגע בעיה כזו במדינה. הייתי מבין את הטיעון אם היה שלום אזורי והיינו יכולים להשתמש בנמלים לשנע סחורות למדינות אחרות באזור.

הפרוייקט הזה מיותר לחלוטין וכולו מונע מהרצון לשבור את הועד.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 25 מרץ 2015, 12:56

roy1000 כתב:
felix_r כתב:אין שום דבר טבעי במונופול של ההיסתדרות על הנמלים. שום דבר טבעי. חוץ מזה, אתה רואה רק את התמונה הצרה של המאבק בהסתדרות, וזה ממש לא ככה!

1) אין בישראל בעיה של אבטלה, ויצירת מקומות עבודה לא יעילים בטח שלא תורמת כלום.

2) לא תהיה ירידת מחירים. בדיוק כמו מה שראינו עם החשמל הפרטי, בזק, כביש 6 וכל נסיון הפרטה אחר, הפרטה אף פעם לא מביאה לירידת מחירים, זה רק מביא לירידה בשכר העובדים ורווחים עצומים לאיזה טייקון. עוד ל אהייתה הפרטה במדינת ישראל שהביאה לירידת מחירים.

3) ברור שמוכנים להשקיע, כי הבטיחו להם רווח. הם לא לוקחים שום סיכון. בדיוק כמו בסיפור תחנות הכוח הפרטיות שמוכרות חשמל במחיר יותר יקר מחברת החשמל והמדינה הבטיחה ליזמים תשואה של 20% לשנה.

4) בניה של נמלים לא מביאה להגדת הפעילות העסקית (אלא אם כן הנמלים הם צוואר הבקבוק). אין כרגע בעיה כזו במדינה. הייתי מבין את הטיעון אם היה שלום אזורי והיינו יכולים להשתמש בנמלים לשנע סחורות למדינות אחרות באזור.

הפרוייקט הזה מיותר לחלוטין וכולו מונע מהרצון לשבור את הועד.

1) אין אבטלה, וטוב שכך. צריך לדאוג שגם לא תהיה בעתיד. בתחילת שנות ה 2000 גם לא הייתה בעיה של דיור ותראה איפה אנחנו עכשיו בגלל הגישה הזאת שלך... "מקומות עבודה לא יעילים" ? מה זה לעזאזל? המצאת את זה לבד או מישהו עזר לך? מקומות עבודה לא יעלים זה רק אצל החברים שלך בהיסתדרות. בשוק החופשי אין דברים כאלה

2) אתה מתבלבל. לא מדובר בהפרטה אלא בתחרות. התחרות תמיד מביאה לירידת מחירים.

3) לא לוקחים סיכון? הם מקשיעים מיליארדים ואין להם שוב הכנסה מובטחת בניגוד להמצאה שלך.

4) אני יודע שאתה מומחה עולמי בתחום. נו באמת, די כבר עם הקביעות הסתמיות האלה שאתה מוציא מהאוויר! אנחנו כבר עכשיו מובילים הרבה מאוד שכורות למדינות אחרות וממדינות אחרות דרך ישראל.

הקיצר, מיום ליום השיחות איתך הופכות חסרות משמעות. חוסר הגיון מוחלט וטענות מופרחות לחלוטין. אתה תהיה מוכן להישבע שהשמש זורחת בלילה אם רק ממשלת נתניהו תגיד שהיא זורחת ביום. חבל על הזמן
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 25 מרץ 2015, 13:09

felix_r כתב:1) אין אבטלה, וטוב שכך. צריך לדאוג שגם לא תהיה בעתיד. בתחילת שנות ה 2000 גם לא הייתה בעיה של דיור ותראה איפה אנחנו עכשיו בגלל הגישה הזאת שלך... "מקומות עבודה לא יעילים" ? מה זה לעזאזל? המצאת את זה לבד או מישהו עזר לך?

2) אתה מתבלבל. לא מדובר בהפרטה אלא בתחרות. התחרות תמיד מביאה לירידת מחירים.

3) לא לוקחים סיכון? הם מקשיעים מיליארדים ואין להם שוב הכנסה מובטחת בניגוד להמצאה שלך.

4) אני יודע שאתה מומחה עולמי בתחום. נו באמת, די כבר עם הקביעות הסתמיות האלה שאתה מוציא מהאוויר! אנחנו כבר עכשיו מובילים הרבה מאוד שכורות למדינות אחרות וממדינות אחרות דרך ישראל.

הקיצר, מיום ליום השיחות איתך הופכות חסרות משמעות. חוסר הגיון מוחלט וטענות מופרחות לחלוטין. אתה תהיה מוכן להישבע שהשמש זורחת בלילה אם רק ממשלת נתניהו תגיד שהיא זורחת ביום. חבל על הזמן

פליקס, סתם שאלה - יש לך איזושהי השכלה בכלכלה? אתה זורק פה המון דברים שאין ביניהם לבין המציאות שום קשר.

1) לא. לא אני המצאתי את זה. אין טעם בפתיחת נמלים חדשים כשהנמלים הקיימים יכול לספק את על הצרכים של המשק. מדובר בזכיון של המדינה - לא במשהו שנובע מכוחות שוק. בתור מישהו שמתנגד נחרצות לסוציאליזם, מה פתאום אתה בעד פתיחה של עסק ממשלתי?

2) לא. תחרות לא תמיד מובילה לירידה במחירים. זה קשקוש חסר כל ביסוס. בשביל שתחרות תוביל לירידה במחירים צריכים הרבה מאוד תנאים מקדימים שלא מתקיימים במקרה הזה. אני מציע לך ללכת לקורס מבוא לכלכלה (מיקרו).

3) כחלק מתנאי המכרז יש להם תשואה מובטחת כמו בכל פרוייקט BOT. תבדוק שוב. הם לא לוקחים שום סיכון.

4) בסדר.

נראה לי שסיימנו את הדיון.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 25 מרץ 2015, 13:59

אל תדאג, בניגוד לאיש שהצבעת לו, יש לי מספיק השכלה כדי לראות שאתה מדבר שטויות.

(נ.ב. למדתי אצל דורון גרינברג)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים