Shay_uzan כתב:כמה ציטוטים מהאדם שאמר שלא באמת קראתי את דבריו:
" זהו טבעו של השמאל - להפוך את הימין לנאצי ופאשיסטי (דה-לגיטימציה) כי הוא בעל השקפה שונה (פלורליזם, כן?)." (זה הטבע של השמאל? זה? הטבע של השמאל? אתה שומע את עצמך? ואחרי זה אתה אומר שהשמאל הוא המסית בארץ? בחיאת מודעות, התחלת הודעה ככה, תעשה טובה אל תסיים אותה ב"שמאל הוא המסית הראשי של הארץ", שאל את החברים המתנחלים, הימניים (חלקם יותר ממך), השמאל ובאמת יש לי חבר טובים גם אם הם לא בדעותי, כי אני מעדיף אנשים שמכבדים דעות של אחרים מאנשים מהדעות שלי שלא מכבדים דעות של אחרים, השאלה איפה כל השנאה שאתה מדבר ביני לבין חברי?)
"והכל בסכנת התלקחות ובעידוד הגורמים הפוליטיים משני הצדדים, ומהצד השמאלי אף הרבה יותר לדעתי (בוגי, לפיד, עודה, ברק, אולמרט וליברמן איבדו מזמן את ההגינות ומנהלים קרב דוחה ומלוכלך בעיניי)."
"ספציפית ביבי גם מצליח לאחד סביבו את הציבור שלו וזה מחרפן את השמאל לגמרי, וגורם לו לאט לאט לרדת מהפסים (למשל ההפגנה היום)."
"(לא מילים שלך, אלא של רינה מצליח בווריאציה אחרת)."
"אנשים מהפריפריה ומזרחים הם כבר לא אותם המזרחים של אז." (אגב, אבא שלי אדם מזרחי מבאר שבע, לעולם הוא לא התמסכן ולעולם לא התלונן והוא סגן אלוף ובתפקיד ניהולי בהייטק, ככה גם 2 מהאחים שלו, זה שהיה יותר קשה אז זה לא אומר שאף מזרחי הוא בור או שונה מהמקור שלו.)
"כמו שחלק ממצביעי השמאל מגיע מהמעמד הנמוך (למשל בדואים)." (כי שמאל זה או יהודים עליתה או בדואים וערבים, שאגב לבדואים אין כוח אלקטורלי חזק והם לא משפעים יותר מידי בבחירות, אבל אל תיתן לזה להפריע לטענה שלך שרק העליתות שלא רעבות ללחם יצאו להפגין)."
"או האם קולו של אדם ששירת בצה״ל שווה יותר מקולו של משתמט, וכד׳." (זה על הדרך לעצמי ולכל החברים שלי, מי שחושב שכל מי שלא מתגייס עושה את זה כי הוא לא רוצה להתגייס זה לא נכון, גם אם זאת לא הייתה כוונתך, בשכבה שלי של 180 תלמידים היו לא מעט שלא התגייסו, אבל 90% מהם נלחמו עד השניה האחרונה להתגייס. גם תופתע כמה האנשים שצהל מנפה הם יותר אטרקטיבים ללא מעט יחידות ותפקידים כולל תפקידי עלית, יש מפקדים שנלחמים על כל אדם שצהל זרק ומעדיפים אותו על חיילי חובה. סתם להוריד את הסטיגמה)
אגב גם לאור יש כמות משפטים אני חןשב שהם דמגוגים אבל זה עשירית ממה שרשמת ולו יש את המודעות לכך והוא לא צבוע ומתלונן בסוף שההסתה היא רק נגדו. (יש לי חברים מצביעי יש עתיד שאין להם מושג או חצי מושג בפוליטיקה)
אז אל תגיד לי מה אמרת ומה לא. כל זה אמרת ואולי יום יבוא ותיתן לי תגובה עניינית
טוב, בוא ננסה לתת לך תגובה עניינית, למרות שברור לי לאן זה יילך.
רק עכשיו קראתי את כל הדיון שלכם ואהבתי את זה שהליכודניק אמר שהליכוד מורכב ממזרחים (כולל אני) עם השכלה נמוכה
בוא תראה לי איפה אמרתי את זה.
"או האם קולו של אדם ששירת בצה״ל שווה יותר מקולו של משתמט, וכד׳." (זה על הדרך לעצמי ולכל החברים שלי, מי שחושב שכל מי שלא מתגייס עושה את זה כי הוא לא רוצה להתגייס זה לא נכון, גם אם זאת לא הייתה כוונתך, בשכבה שלי של 180 תלמידים היו לא מעט שלא התגייסו, אבל 90% מהם נלחמו עד השניה האחרונה להתגייס. גם תופתע כמה האנשים שצהל מנפה הם יותר אטרקטיבים ללא מעט יחידות ותפקידים כולל תפקידי עלית, יש מפקדים שנלחמים על כל אדם שצהל זרק ומעדיפים אותו על חיילי חובה. סתם להוריד את הסטיגמה)
תסתכל באיזה הקשר כתבתי את זה לאור. אין שום קשר בין זה לבין כל מה שכתבת בסוגריים. אם קשה לך להסתכל - זה היה חלק מדיון פילוסופי על האם במציאות אחרת קול של אדם א' שווה יותר מקול של
אדם ב'. דיון פילוסופי. שאלת שאלות. לא מה שאני חושב בפועל.
" זהו טבעו של השמאל - להפוך את הימין לנאצי ופאשיסטי (דה-לגיטימציה) כי הוא בעל השקפה שונה (פלורליזם, כן?)." (זה הטבע של השמאל? זה? הטבע של השמאל? אתה שומע את עצמך? ואחרי זה אתה אומר שהשמאל הוא המסית בארץ? בחיאת מודעות, התחלת הודעה ככה, תעשה טובה אל תסיים אותה ב"שמאל הוא המסית הראשי של הארץ", שאל את החברים המתנחלים, הימניים (חלקם יותר ממך), השמאל ובאמת יש לי חבר טובים גם אם הם לא בדעותי, כי אני מעדיף אנשים שמכבדים דעות של אחרים מאנשים מהדעות שלי שלא מכבדים דעות של אחרים, השאלה איפה כל השנאה שאתה מדבר ביני לבין חברי?)
עובדתית, מי שמשווה בין יהודים לנאצים, מגיע ב99.9% מהשמאל. גם לחרדים יש נטייה כזאת אגב, אם כי זה בא לידי ביטוי באופן קצת אחר.
אז בוודאי. זהו טבעו של השמאל. החל מ"ולדימיר היטלר" ועד היום. אגב, זה לא אומר שכל מי שבשמאל חוטא בזה, אבל זה כן אומר שכל מי שחוטא בזה מגיע מהשמאל, ויש המון כאלה.
"אנשים מהפריפריה ומזרחים הם כבר לא אותם המזרחים של אז." (אגב, אבא שלי אדם מזרחי מבאר שבע, לעולם הוא לא התמסכן ולעולם לא התלונן והוא סגן אלוף ובתפקיד ניהולי בהייטק, ככה גם 2 מהאחים שלו, זה שהיה יותר קשה אז זה לא אומר שאף מזרחי הוא בור או שונה מהמקור שלו.)
מה אתה רוצה להגיד בטיעון שלך, ואיך הוא סותר את מה שאמרתי?
"כמו שחלק ממצביעי השמאל מגיע מהמעמד הנמוך (למשל בדואים)." (כי שמאל זה או יהודים עליתה או בדואים וערבים, שאגב לבדואים אין כוח אלקטורלי חזק והם לא משפעים יותר מידי בבחירות, אבל אל תיתן לזה להפריע לטענה שלך שרק העליתות שלא רעבות ללחם יצאו להפגין)."
שוב. מה אני אמרתי, ומה אתה אומר? זה המשפט המלא שלי:
אפשר להגיד שחלק מהמצביעים של הליכוד מגיע מהמעמד הנמוך יותר (הם עדיין לא בבונים, והם גם לא היו בוחרים בביבי אם היה אונס את הבת שלהם), כמו שחלק ממצביעי השמאל מגיע מהמעמד הנמוך
(למשל בדואים).
עכשיו תסתכל על המשפט הזה, ועל מה שכתבת בסוגריים, ותבין עד כמה זה מגוחך מה שאתה כותב.
אה, וגם תמצא לי בבקשה מקום שאמרתי בו שרק אליטות שלא רעבות ללחם יצאו להפגין.
בשאר הדברים לא הבנתי מה אתה רוצה. הבאת ציטוטים מהודעות שלי, כהוכחה למה בדיוק?
תנסה להיות מתומצת וקוהרנטי לשם שינוי, כדי שאפשר יהיה להבין מה אתה רוצה להגיד.