MaccabiTA כתב:אין שום סיבה לנהוג בהם בכפפות משי, בדיוק כמו שMTA אמר התנאים שניתנים היום הם מעבר למספיקים, איתי בטירונות הייתה מחלקה של חרדים, מן הסתם לא היו לנו בנות בפלוגת טירונות, בשירות מתחשבים בהם גם כן, והם אפילו מקבלים שירות מקוצר (אין שום סיבה שיקבלו אבל עדיף על כלום במצב הנוכחי, צריך להשתנות בעתיד) בנוגע לכשרות גם במקומות נטולי חרדים דואגים לזה מאוד, אם יש מקרים שבהם מחפפים כמו שאמרת צריך לטפל בהם באופן נקודתי מן הסתם הפיתרון הוא לא לאפשר למגזר שלם לא להתגייס.
קודם כל אני חושב שאתה מתבלבל. אין אצלך מחלקה של חרדים אלא בני''שים, שזה דבר שונה בתכלית(וגם לי היתה מחלקה כזאת בפלוגה בזמנו). ואני מניח שאם הכשרות אצלנו במטבח היתה כזאת חפיפניקית, אז אין שום דבר שימנע התנהגות זהה גם במקומות אחרים. אבל זה רק על קצה המזלג.
אז זה יפה שאתה חושב שהם צריכים לשרת בתנאים הקיימים, אבל מגזר שלם לא מסכים איתך, ואני מבטיח לך שלא מדובר בציבור שיודע להתגמש בכל מה שקשור לענייני דת.
ואני לא טוען שלפחות חלקם, אלה שלא באמת יושבים ולומדים כל היום(ויש הרבה כאלה לצערי, אגב), ואפילו עובדים בעבודות שחורות ברוב חוצפתם, לא צריכים לתרום, אבל שיתרמו בשירות לאומי, לא צבאי. זה ממש לא מהותי בעיניי. אבל פשוט תצטרך לקבל את זה שאין סיכוי שתראה גיוס חרדי המוני, כל עוד לא תיענה לדרישותיהם וכל כל הבסיסים לא יהיו כשרים למהדרין.