ת'רד המצביעים

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד המצביעים

הודעהעל ידי קובי » 23 ינואר 2013, 16:41

אני יודע דבר אחד - יש המון קרקעות שאפשר להפשיר בגוש דן ובעלי אינטרסים פשוט לא רוצים לעשות זאת. זה הכל.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי felix_r » 23 ינואר 2013, 17:45

קובי כתב:אני יודע דבר אחד - יש המון קרקעות שאפשר להפשיר בגוש דן ובעלי אינטרסים פשוט לא רוצים לעשות זאת. זה הכל.

אבל זה לא הכל! הרי הבאתי לך לינק לקריאה בנושא הקרקעות. למה לא קראת? דווקא בפתח-תקווה, אותה הזכרת, הוזילו את הקרקעות ב 30%, ועדיין הדירות שניבנו, נשארו באותו המחיר.

ידידי, כדאי לך להתעדכן קצת בכלכלה. המחיר נקבע על פי הסכום שהקונה מוכן לשלם, ולא על פי כמה זה עלה במקור. אם אינני טועה, אמרת שאתה מהנדס. לא היית אמור לעבור קורס בכלכלה במסגרת הלימודים לתואר? ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 23 ינואר 2013, 18:08

felix_r כתב:
קובי כתב:אני יודע דבר אחד - יש המון קרקעות שאפשר להפשיר בגוש דן ובעלי אינטרסים פשוט לא רוצים לעשות זאת. זה הכל.

אבל זה לא הכל! הרי הבאתי לך לינק לקריאה בנושא הקרקעות. למה לא קראת? דווקא בפתח-תקווה, אותה הזכרת, הוזילו את הקרקעות ב 30%, ועדיין הדירות שניבנו, נשארו באותו המחיר.

ידידי, כדאי לך להתעדכן קצת בכלכלה. המחיר נקבע על פי הסכום שהקונה מוכן לשלם, ולא על פי כמה זה עלה במקור. אם אינני טועה, אמרת שאתה מהנדס. לא היית אמור לעבור קורס בכלכלה במסגרת הלימודים לתואר? ;)

אני כלכלן ואני לא בטוח שהייתי צריך לעבור קורס בכלכלה במסגרת הלימודים. זה מדע שהושחת מבפנים ע"י פוליטיקה וקבוצות אינטרסים. לא נשארו הרבה ענפים שאינם נגועים בשיקולים אידיאולוגיים...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 23 ינואר 2013, 18:16

yiffy כתב:
felix_r כתב:

אני כלכלן ואני לא בטוח שהייתי צריך לעבור קורס בכלכלה במסגרת הלימודים. זה מדע שהושחת מבפנים ע"י פוליטיקה וקבוצות אינטרסים. לא נשארו הרבה ענפים שאינם נגועים בשיקולים אידיאולוגיים...

השאלה היא לא מה אתה חושב על הכלכלה ופוליטיקה, אלא מה אתה חושב על התיקווה של קובי להוזלה מהירה במחיר הדירות במרכז.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קובי » 23 ינואר 2013, 18:30

פליקס, אתה נוהג בכל פעם להפוך את הממשלה לאיזה ועד בית חסר אמצעים וכח. לממשלה יש את כל הכח לשנות והכל עניין כאן של סדרי עדיפויות. אריק שרון הצליח לעשות מהפיכה נדלנ"ית מהירה יחסית בשנות ה-90, כשהעלייה הרוסית באה בהמוניה.

לא כדאי לך להתחרות איתי בכלכלה, אגב (: אומנם אני בוגר מדעי המחשב, אבל עשיתי לא מעט קורסים בכלכלה ונושא הנדל"ן ספציפית הוא נושא שקרוב לליבי ואני קורא אודותיו המון.

האמת שאין לי כח לפתוח איך ולמה וכמה, אבל בהחלט ישנן פתרונות והעובדה היא, שחברי כנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית הציעו כבר פתרונות מעשיים וריאלים לעניין.
הבעייה העיקרית היא שהממשלה הנוכחית לא עשתה מאומה לעצור את העלייה התלולה בנדל"ן, שקרתה במהירות וללא קשר למשק הישראלי המדשדש. רק לאחר המחאה החברתית, צצו רעיונות יצירתיים ומעשיים כעלים לאחר הגשם, איזה פלא.

רוצה להמשיך להאמין בשלך בכל הכח וללכת בגישה של "יכול להיות גרוע יותר" ? שיהיה בכיף. אני מאמין שיכול להיות פה הרבה יותר טוב. על נושא הנדל"ן נפתח על זה דיון מעמיק בפוסט נפרד בהזדמנות, אם תרצה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי felix_r » 23 ינואר 2013, 19:22

טוב, אם מישהו מהשמאל עדיין חלם על גוש חוסם, אחרי הנאום של לפיד בשעה 20:00 , יכול להמשיך לחלום בעוד 4 שנים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 23 ינואר 2013, 19:23

felix_r כתב:טוב, אם מישהו מהשמאל עדיין חלם על גוש חוסם, אחרי הנאום של לפיד בשעה 20:00 , יכול להמשיך לחלום בעוד 4 שנים.

מה אמר?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 23 ינואר 2013, 19:28

LIAV10 כתב:
felix_r כתב:טוב, אם מישהו מהשמאל עדיין חלם על גוש חוסם, אחרי הנאום של לפיד בשעה 20:00 , יכול להמשיך לחלום בעוד 4 שנים.

מה אמר?

אמר שהוא אפילו לא חושב על שום גוש חוסם, ושלא צריך בכלל להזכיר את זה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 23 ינואר 2013, 21:03

felix_r כתב:
LIAV10 כתב:

מה אמר?

אמר שהוא אפילו לא חושב על שום גוש חוסם, ושלא צריך בכלל להזכיר את זה

מן הסתם גוש חוסם לא יהיה. יאיר לא רוצה להיות תלוי במצב רוח של זועבי בדיוק כמו שביבי לא רוצה להיות תלוי באורית סטרוק (ושלי כמובן חיה בסרט אם היא חושבת שיאיר יעדיף את ש"ס על פני הליכוד). התקווה שלי הייתה שתהיה קואליציה של ביבי-לפיד-לבני-שלי-מופז, אבל זה כנראה גם יותר מדי גרידי. לאורך כל היום הזה לפיד ובנט התחכחו זה בזה כמו חתולים, אז כבר ברור שהבסיס של הקואליציה הבאה הוא לפיד-ביבי-בנט. עכשיו השאלה היא מי ישלים את זה, לבני ומופז או אולי דווקא שלי שתפתיע.

באמת שעדיין לא ברור לי איך אנשים כמו יאיר לפיד ועופר שלח אמורים לפתור את הנושא המדיני עם אורית סטרוק, פייגלין ושות'. אי אפשר לטאטא את הסכסוך מתחת לשטיח ובנייה ב-E-1 לדוגמא זה משהו שלפיד יידרש לתת עליו את הדעת בקרוב מאוד.

ד"א, אם ש"ס תמצא את עצמה בסוף בקואליציה, אז כל מערכת הבחירות הזאת הייתה בזבוז אחד גדול.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 23 ינואר 2013, 21:08

שלי לא תפתיע. שכח מזה.

השאלה יחידה שנשארה היא האם תהיה סופסוף ממשלה בלי חרידים או שגם הפעם לא.

לגבי הנושא המדיני. לדעתי, זו השאלה הפחות חשובה עבור לפיד, שעליה הוא יתפשר (כפי שכתבתי לך עוד לפני הבחירות). זה גם סביר שבמו"מ קואליציוני מוותרים על חלק מהדברים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 23 ינואר 2013, 21:20

זה די ברור שביבי ירצה לצרף לבסיס הזה את החרדים בעוד שיאיר יעדיף את ציפי.
השאלה היא רק מי ינצח מבין השניים.
לדעתי (או לתקוותי) יאיר ינצח, פשוט כי ביבי לא מסוגל להקים קואליציה נורמלית ורחבה בלעדיו (אפילו אם מופז יזחל אליה).
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 23 ינואר 2013, 21:23

חנו'ש כתב:זה די ברור שביבי ירצה לצרף לבסיס הזה את החרדים בעוד שיאיר יעדיף את ציפי.
לדעתי (או לתקוותי) יאיר ינצח, פשוט כי ביבי לא מסוגל להקים קואליציה נורמלית ורחבה בלעדיו (אפילו אם מופז יזחל אליה).

יש עוד אפשרות, שיאיר יצליח להגיע להבנות עם ש"ס. את מכירה את ש"ס, הם מוכנים לוותר על הכל, העיקר שיתנו להם את התקציבים הרגילים שלהם
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 23 ינואר 2013, 21:50

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:זה די ברור שביבי ירצה לצרף לבסיס הזה את החרדים בעוד שיאיר יעדיף את ציפי.

יש עוד אפשרות, שיאיר יצליח להגיע להבנות עם ש"ס. את מכירה את ש"ס, הם מוכנים לוותר על הכל, העיקר שיתנו להם את התקציבים הרגילים שלהם

ש"ס זה ברור שייכנסו ויהי מה, אבל יאיר אמר המון פעמים שלא יהיה מוכן לשבת בממשלה של ימין וחרדים, אז למה שיסכים לממשלה של ביבי-בנט-ש"ס והוא?

מה שכן, יכול להיות מצב של ביבי-בנט-חרדים-יאיר וציפי (ןמופז). זה דווקא משהו שנראה לי שכולם יסכימו לו.
הבעיה היא שממשלה כזו לא תוכל להסכים כמעט על כלום ואני לא רואה איך הם יצליחו להזיז משהו גם עם כמויות מנדטים אדירות.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yiffy » 23 ינואר 2013, 22:19

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:

ש"ס זה ברור שייכנסו ויהי מה, אבל יאיר אמר המון פעמים שלא יהיה מוכן לשבת בממשלה של ימין וחרדים, אז למה שיסכים לממשלה של ביבי-בנט-ש"ס והוא?

מה שכן, יכול להיות מצב של ביבי-בנט-חרדים-יאיר וציפי (ןמופז). זה דווקא משהו שנראה לי שכולם יסכימו לו.
הבעיה היא שממשלה כזו לא תוכל להסכים כמעט על כלום ואני לא רואה איך הם יצליחו להזיז משהו גם עם כמויות מנדטים אדירות.

ש"ס לא יהיו בקואליציה. דרעי לאורך כל מערכת הבחירות הללו היה כמו החברה של נתניהו שיודעת שעומדים לזרוק אותה אבל ממשיכה לשקר לעצמה ולהיות פסיב-אגרסיבית.
לא תהיה קואליציה כ"כ רחבה וגם לא יהיה יאיר עם ימין וחרדים. זה יהיה יאיר=בנט-ביבי עם ליבני ומופז בסבירות גבוהה במיוחד.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי חנו'ש » 23 ינואר 2013, 22:25

גם אני מקווה שזה מה שיהיה, אבל מה לעשות שלביבי זה לא כזה קל לזרוק את החרדים.
הוא גם לא נראה לי שממש מת להכניס את ציפי, הוא ללא ספק היה מעדיף את החרדים על פני ציפי, רק שיאיר לא ממש יסכים לזה... אלא אם כן זה יהיה חרדים וציפי גם יחד ואז גם ביבי וגם יאיר יהיו מבסוטים.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 23 ינואר 2013, 22:51

חנו'ש כתב:גם אני מקווה שזה מה שיהיה, אבל מה לעשות שלביבי זה לא כזה קל לזרוק את החרדים.
הוא גם לא נראה לי שממש מת להכניס את ציפי, הוא ללא ספק היה מעדיף את החרדים על פני ציפי, רק שיאיר לא ממש יסכים לזה... אלא אם כן זה יהיה חרדים וציפי גם יחד ואז גם ביבי וגם יאיר יהיו מבסוטים.

לדעתי את סומכת יותר מדי על כך שיאיר לא יסכים לשבת עם ש"ס. דווקא בזמן האחרון הוא משדר מסר של ביחד מבלי לפסול אף אחד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 23 ינואר 2013, 23:23

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:גם אני מקווה שזה מה שיהיה, אבל מה לעשות שלביבי זה לא כזה קל לזרוק את החרדים.

לדעתי את סומכת יותר מדי על כך שיאיר לא יסכים לשבת עם ש"ס. דווקא בזמן האחרון הוא משדר מסר של ביחד מבלי לפסול אף אחד.

כמו שציינתי, זה יקרה אך ורק במידה ויהיה עוד מפלגה שאינה הליכוד או הבית היהודי.

תראה, יכול להיות שהוא יהפוך לעוד פוליטיקאי כמו כולם שאומר דברים ואז עושה ההפך ומזגזג ומפיר הבטחות.
אבל אם הוא לא רוצה להיראות ככזה דקה אחרי שהוא עשה הישג בזכות זה שהוא הבטיח שלא יהיה כזה, אז הוא לא ישב לבד בממשלה של ימין וחרדים (ואני לא יודעת עד כמה מופז ישנה את זה...)
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 23 ינואר 2013, 23:45

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:

כמו שציינתי, זה יקרה אך ורק במידה ויהיה עוד מפלגה שאינה הליכוד או הבית היהודי.

תראה, יכול להיות שהוא יהפוך לעוד פוליטיקאי כמו כולם שאומר דברים ואז עושה ההפך ומזגזג ומפיר הבטחות.
אבל אם הוא לא רוצה להיראות ככזה דקה אחרי שהוא עשה הישג בזכות זה שהוא הבטיח שלא יהיה כזה, אז הוא לא ישב לבד בממשלה של ימין וחרדים (ואני לא יודעת עד כמה מופז ישנה את זה...)

תראי, זה לא ממש קשור לזיגזוג. אם הוא מצליח לסגור עם ש"ס את נושא גיוס החרדים (וש"ס היא לא חרדית ב 100%, ככה שזה לא בלתי סביר), אז אין ליאיר שום בעיה לשבת עם ש"ס בממשלה, כי בנושא יוקר המחייה אין להם חלוקת דיעות
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שחף » 23 ינואר 2013, 23:54

פליקס, אני חושב שאתה מפספס פה כמה דברים. אני די בטוח שנתניהו(ובוודאי ליברמן) לא מרוצה מהזיהוי שלו עם ש''ס כ"שותפה הטבעית" או ווטאבר. יש לזה חלק לא מועט בזה שחלק מהמצביעים שלו ברח לבנט או ללפיד. גם ליברמן רמז עוד במהלך הבחירות שאת המשרדים שש''ס החזיקה בהם הם רוצים לתת למישהו אחר, והוא בוודאי ישמח שלא לראות אותם בממשלה.

לגבי יוקר המחיה, אני די בטוח שיש מחלוקות. קודם כל החלאות האלה מקבלים קצבאות מסויימות שנתניהו ובוודאי לפיד ישמחו לקצץ(קצבאות אברך וכל הזבל הזה). ושנית, למה בדיוק שהם יסכימו לגיוס חרדים? זה קו אדום אפילו אצלהם למרות שאין להם עמדה לגבי כלום. בוודאי אם לפיד יקח את תיק הפנים(שבו הם שולטים מאז ומתמיד).
נערך לאחרונה על ידי שחף בתאריך 23 ינואר 2013, 23:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 23 ינואר 2013, 23:55

חנו'ש,
בהמשך לנושא גיוס החרדים... במקרה של ש"ס יש עוד אפשרות נוספת, שלא הזכרתי.
ישנה גם קומבינה כזאת: הם יכולים לסגור עם ש"ס, שבזמן ההצבעה ש"ס תצביע נגד גיוס החרדים (רק בשביל הרושם הכללי) והחוק יעבור במילא, כי הרוב בכנסת יהיה בעד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים