המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
קובי כתב:אני יודע דבר אחד - יש המון קרקעות שאפשר להפשיר בגוש דן ובעלי אינטרסים פשוט לא רוצים לעשות זאת. זה הכל.
felix_r כתב:קובי כתב:אני יודע דבר אחד - יש המון קרקעות שאפשר להפשיר בגוש דן ובעלי אינטרסים פשוט לא רוצים לעשות זאת. זה הכל.
אבל זה לא הכל! הרי הבאתי לך לינק לקריאה בנושא הקרקעות. למה לא קראת? דווקא בפתח-תקווה, אותה הזכרת, הוזילו את הקרקעות ב 30%, ועדיין הדירות שניבנו, נשארו באותו המחיר.
ידידי, כדאי לך להתעדכן קצת בכלכלה. המחיר נקבע על פי הסכום שהקונה מוכן לשלם, ולא על פי כמה זה עלה במקור. אם אינני טועה, אמרת שאתה מהנדס. לא היית אמור לעבור קורס בכלכלה במסגרת הלימודים לתואר?
yiffy כתב:felix_r כתב:קובי כתב:אני יודע דבר אחד - יש המון קרקעות שאפשר להפשיר בגוש דן ובעלי אינטרסים פשוט לא רוצים לעשות זאת. זה הכל.
אבל זה לא הכל! הרי הבאתי לך לינק לקריאה בנושא הקרקעות. למה לא קראת? דווקא בפתח-תקווה, אותה הזכרת, הוזילו את הקרקעות ב 30%, ועדיין הדירות שניבנו, נשארו באותו המחיר.
ידידי, כדאי לך להתעדכן קצת בכלכלה. המחיר נקבע על פי הסכום שהקונה מוכן לשלם, ולא על פי כמה זה עלה במקור. אם אינני טועה, אמרת שאתה מהנדס. לא היית אמור לעבור קורס בכלכלה במסגרת הלימודים לתואר?
אני כלכלן ואני לא בטוח שהייתי צריך לעבור קורס בכלכלה במסגרת הלימודים. זה מדע שהושחת מבפנים ע"י פוליטיקה וקבוצות אינטרסים. לא נשארו הרבה ענפים שאינם נגועים בשיקולים אידיאולוגיים...
felix_r כתב:טוב, אם מישהו מהשמאל עדיין חלם על גוש חוסם, אחרי הנאום של לפיד בשעה 20:00 , יכול להמשיך לחלום בעוד 4 שנים.
LIAV10 כתב:felix_r כתב:טוב, אם מישהו מהשמאל עדיין חלם על גוש חוסם, אחרי הנאום של לפיד בשעה 20:00 , יכול להמשיך לחלום בעוד 4 שנים.
מה אמר?
felix_r כתב:LIAV10 כתב:felix_r כתב:טוב, אם מישהו מהשמאל עדיין חלם על גוש חוסם, אחרי הנאום של לפיד בשעה 20:00 , יכול להמשיך לחלום בעוד 4 שנים.
מה אמר?
אמר שהוא אפילו לא חושב על שום גוש חוסם, ושלא צריך בכלל להזכיר את זה
חנו'ש כתב:זה די ברור שביבי ירצה לצרף לבסיס הזה את החרדים בעוד שיאיר יעדיף את ציפי.
השאלה היא רק מי ינצח מבין השניים.
לדעתי (או לתקוותי) יאיר ינצח, פשוט כי ביבי לא מסוגל להקים קואליציה נורמלית ורחבה בלעדיו (אפילו אם מופז יזחל אליה).
felix_r כתב:חנו'ש כתב:זה די ברור שביבי ירצה לצרף לבסיס הזה את החרדים בעוד שיאיר יעדיף את ציפי.
לדעתי (או לתקוותי) יאיר ינצח, פשוט כי ביבי לא מסוגל להקים קואליציה נורמלית ורחבה בלעדיו (אפילו אם מופז יזחל אליה).
יש עוד אפשרות, שיאיר יצליח להגיע להבנות עם ש"ס. את מכירה את ש"ס, הם מוכנים לוותר על הכל, העיקר שיתנו להם את התקציבים הרגילים שלהם
חנו'ש כתב:felix_r כתב:חנו'ש כתב:זה די ברור שביבי ירצה לצרף לבסיס הזה את החרדים בעוד שיאיר יעדיף את ציפי.
יש עוד אפשרות, שיאיר יצליח להגיע להבנות עם ש"ס. את מכירה את ש"ס, הם מוכנים לוותר על הכל, העיקר שיתנו להם את התקציבים הרגילים שלהם
ש"ס זה ברור שייכנסו ויהי מה, אבל יאיר אמר המון פעמים שלא יהיה מוכן לשבת בממשלה של ימין וחרדים, אז למה שיסכים לממשלה של ביבי-בנט-ש"ס והוא?
מה שכן, יכול להיות מצב של ביבי-בנט-חרדים-יאיר וציפי (ןמופז). זה דווקא משהו שנראה לי שכולם יסכימו לו.
הבעיה היא שממשלה כזו לא תוכל להסכים כמעט על כלום ואני לא רואה איך הם יצליחו להזיז משהו גם עם כמויות מנדטים אדירות.
חנו'ש כתב:גם אני מקווה שזה מה שיהיה, אבל מה לעשות שלביבי זה לא כזה קל לזרוק את החרדים.
הוא גם לא נראה לי שממש מת להכניס את ציפי, הוא ללא ספק היה מעדיף את החרדים על פני ציפי, רק שיאיר לא ממש יסכים לזה... אלא אם כן זה יהיה חרדים וציפי גם יחד ואז גם ביבי וגם יאיר יהיו מבסוטים.
felix_r כתב:חנו'ש כתב:גם אני מקווה שזה מה שיהיה, אבל מה לעשות שלביבי זה לא כזה קל לזרוק את החרדים.
הוא גם לא נראה לי שממש מת להכניס את ציפי, הוא ללא ספק היה מעדיף את החרדים על פני ציפי, רק שיאיר לא ממש יסכים לזה... אלא אם כן זה יהיה חרדים וציפי גם יחד ואז גם ביבי וגם יאיר יהיו מבסוטים.
לדעתי את סומכת יותר מדי על כך שיאיר לא יסכים לשבת עם ש"ס. דווקא בזמן האחרון הוא משדר מסר של ביחד מבלי לפסול אף אחד.
חנו'ש כתב:felix_r כתב:חנו'ש כתב:גם אני מקווה שזה מה שיהיה, אבל מה לעשות שלביבי זה לא כזה קל לזרוק את החרדים.
לדעתי את סומכת יותר מדי על כך שיאיר לא יסכים לשבת עם ש"ס. דווקא בזמן האחרון הוא משדר מסר של ביחד מבלי לפסול אף אחד.
כמו שציינתי, זה יקרה אך ורק במידה ויהיה עוד מפלגה שאינה הליכוד או הבית היהודי.
תראה, יכול להיות שהוא יהפוך לעוד פוליטיקאי כמו כולם שאומר דברים ואז עושה ההפך ומזגזג ומפיר הבטחות.
אבל אם הוא לא רוצה להיראות ככזה דקה אחרי שהוא עשה הישג בזכות זה שהוא הבטיח שלא יהיה כזה, אז הוא לא ישב לבד בממשלה של ימין וחרדים (ואני לא יודעת עד כמה מופז ישנה את זה...)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים