עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - שנת הפריצה של נובאק

הודעהעל ידי מכביסט24 » 04 יוני 2011, 20:08

תרצו או לא, לגראנד סלאמים יש דירוג חשיבות..
ווימבלדון, רולאן גרוס, US אופן ואוסטרליה זה הסדר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי misha » 04 יוני 2011, 20:10

דירוג שמבוסס לפי מה? לוימבלדון יש יותר חשיבות בגלל ההיסטוריה והשחקנים עצמם רואים בו תואר טיפה יותר חשוב.
לא רואה הבדלים בחשיבות בין שלושת הסלאמים האחרים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 04 יוני 2011, 20:16

אני אישית ממש אוהב את טורניר אוסטרליה. המגרש פשוט יפיפיה, נראה כמו קאנטרי קלאב. אני מסתכל עליו וזה עושה לי חשק לקפוץ לבריכה.
לא ידעתי מתי ייצא לי להגיד את זה אז ניצלתי את הדיון הפורה הנ"ל לכך P-:
yiffy
חבר כבוד

Re: עולם הטניס - פדרר ונדאל בקרב על פאריס

הודעהעל ידי misha » 05 יוני 2011, 16:49

היה ברור לי אחרי ההיחנקות במערכה הראשונה שהמשחק הזה גמור. חבל, עוד הפסד מול נדאל לאוסף.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 05 יוני 2011, 17:02

אחחח.....
בסה"כ היה משחק טוב. לפרקים פדרר שיחק טניס נהדר אבל הנפילות האלו ביכולת כל 3 משחקים עלו לו יותר מדי. כמובן שנקודת המערכה הראשונה והשבירה שהוא היה צריך להשלים ברביעית כואבות במיוחד.

על רפא אין לי הרבה מה להגיד. אין לי ספק בכלל שלא קיים שחקן בעולם שיכול היה להיות כה איתן מול פדרר כפי ששיחק היום, ולהישאר כ"כ יציב לאורך 90% מהמשחק. הפורהנד האדיר מאמצע המגרש לא איכזב גם הפעם. כנראה שהסגנון היחיד שבאמת יכול לדחוק את נדאל לפינה על חימר לאורך זמן הוא אותן חבטות בק-קורט עוצמתיות של נובאק. מהבחינה הזו, פדרר התעורר בזמן גם בשביל עצמו וגם בשביל נדאל בחצי הגמר.

למרות תחושת האכזבה יש גם שמחה באיזשהו מקום. פדרר הגיע לטורניר הזה כאחד שנקבר כבר (בפעם המי יודע כמה) ע"י התקשורת. כבר הוכרז שהוא פינה את הבמה לדו-קרב חדש בין נובאק לרפא, אבל חצי הגמר (שהיה ונשאר אחד המשחקים הכי יפים שראיתי) לימד אחרת. פדרר חזר לגמרים של הגראנד סלאמים בזמן מצויין. הוא מגיע לווימבלדון, הטורניר האהוב עליו, בראש מורם ולא אבל וכפוי ראש כמו בשנה שעברה אחרי ההדחה לסודרלינג ברבע גמר פריז. אינשאללה זה לא ייגמר ב-16.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 05 יוני 2011, 17:38

זה לא ייגמר ב-16, יהיה לפחות עוד אחד(אולי יותר), כמו שלסמפראס היה עוד אחד אחרון לתת בUS אופן. מקווה שאצל רוג'ר זה יהיה בוימבלדון.

בכל מקרה, הייתה פה הזדמנות שפוספסה. אם היה סוגר את המערכה הראשונה כמו שצריך, יש מצב שזה היה נגמר אחרת.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 05 יוני 2011, 17:53

ניצחון גדול מאוד לרפא ותואר GS עשירי (הילד בן 25 סה"כ)!!!!!

לא המשחק הכי טוב שלו בקריירה, אבל כנראה כן הכי טוב שלו העונה. היה יציב כמו סלע, וגם הרים את הרמה כשצריך.

פדרר היה מצויין, אבל גם לא מדוייק בחלק מהזמן, ובדקות האלה, רפא בדר"כ לחץ על הדוושה וזכה בנק' ובמשחקונים.

לקראת ווימבי, הולך להיות מאוד מעניין. רפא הוא טניסאי דשא מצויין, לטעמי הכי טוב שיש. הוא מגיע עם רוח גבית מהניצחון הגדול
היום, ולמרות שהוא בטח עייף, הוא מאוד ירצה לשמור על התואר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: עולם הטניס - נדאל שוב חוגג בפאריס

הודעהעל ידי yiffy » 05 יוני 2011, 21:05

נ.ב, המשחק הזה סיפק כמה נקודות יפיפיות במיוחד. אני לא מדבר אפילו על כמות הדרופ שוטים הבלתי נגמרת שפדרר השאיר ליד הרשת של נדאל. לשניהם היו כמה ווינרים בלתי אפשריים וזה היה פשוט תאווה לעיניים.

מה שכן, הנקודה המטורפת של פדרר מול ג'וקוביץ' הייתה ונשארה הכי יפה של הטורניר לעניות דעתי.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 06 יוני 2011, 21:00

משחק ברמה גבוהה. רפא תותח על, כבר 10 סלאמים.

אני זוכר את הימים, שהיו לו 4 RGים, וכולם דיברו רק על זה שהוא מלך החימר. מאז הוא הוסיף עוד 2 סלאמים בווימבי, שניים על הקשים ו-2 RGים
נוספים.

המבחן שלו בווימבי יהיה אחד הגדולים בקריירה שלו, ואם אני מעריך את היכולות שלו על דשא נכון, אז זה הולך להיות מרתק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 10 יוני 2011, 16:07

השאלה הגדולה בעיני היא האם נאדאל מסוגל להגיע ל-16 סלאמים, כמו פדרר או אפילו ל-15. הוא רק 25, אומנם, אבל סגנון המשחק שלו שוחק מאוד. אני מניח שבפריז הוא יחגוג שוב לפחות פעם אחת(כדי להיות מוכתר רשמית לשחקן החימר הטוב בכל הזמנים). השאלה מה יהיה עם שאר הסלאמים שבהם הוא לא שולט בצורה כ''כ דומיננטית.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 11 יוני 2011, 18:33

שחף כתב:השאלה הגדולה בעיני היא האם נאדאל מסוגל להגיע ל-16 סלאמים, כמו פדרר או אפילו ל-15. הוא רק 25, אומנם, אבל סגנון המשחק שלו שוחק מאוד. אני מניח שבפריז הוא יחגוג שוב לפחות פעם אחת(כדי להיות מוכתר רשמית לשחקן החימר הטוב בכל הזמנים). השאלה מה יהיה עם שאר הסלאמים שבהם הוא לא שולט בצורה כ''כ דומיננטית.

השאלות האלה נשאלות שוב ושוב, והאמירות על סגנון המשחק שלו כבר שחוקות יותר מהסגנון שלו עצמו.

הסגנון של נדאל לא יותר שוחק משל מארי או דג'וקוביץ'. לדעתי, הוא אף רץ פחות מהם בממוצע. הוא גם למד לוותר על כדורים אבודים, ועל משחקונים אבודים, וגם לוותר על טורנירים כשצריך.

בינתיים נדאל נמצא בעיצומה של הקריירה שלו, ואני לא רואה מה גורם לך לחשוב שנשאר לו בקנה רק סלאם אחד. בוא נגיד שאם אנשים מדברים על סלאם אחד או שניים נוספים
שפדרר יכול לזכות בהם באופן תאורטי, אז באותו האופן לנדאל יש לפחות עוד כמה מעבר לזה, לא?

כמובן שהכל יכול לקרות, אבל גם אם נדאל פורש היום, הוא עדיין ייחשב לאחד הטניסאים הגדולים בהיסטוריה של הטניס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 12 יוני 2011, 07:19

ומה קורה בינתיים עם עונת הדשא?
נדאל עף מקווינס בשלב רבע הגמר (הודח ע"י טצונגה), פדרר וג'וקוביץ' בכלל וויתרו על ההשתתפות בטורניר האלה. היחיד שנראה סביר בינתיים הוא מארי שישחק היום בגמר של קווינס מול טצונגה. האם זהו בגדר שיפור עמדות לקראת ווימבלדון מבחינתו?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 12 יוני 2011, 16:00

yiffy כתב:ומה קורה בינתיים עם עונת הדשא?
נדאל עף מקווינס בשלב רבע הגמר (הודח ע"י טצונגה), פדרר וג'וקוביץ' בכלל וויתרו על ההשתתפות בטורניר האלה. היחיד שנראה סביר בינתיים הוא מארי שישחק היום בגמר של קווינס מול טצונגה. האם זהו בגדר שיפור עמדות לקראת ווימבלדון מבחינתו?

אני לא חושב. רפא כמעט והצהיר באופן פומבי שהוא מגיע רק בשביל להשתתף ולא מחפש את התואר. לדעתי מה שעניין אותו זה בעיקרק לתרגל את הסרב ואת התנועה על הדשא.
ראו את זה היטב במשחק הראשון מול טניסאי אלמוני.
אני חושב גם שהוא חיפש לנסות לתת סרבים במצבי לחץ ובמצבים קשים, ואת זה הוא תירגל מול סטפאנק.

פדרר טניסאי מאוד מנוסה, וכנראה שהוא לא ממש צריך את תקופת ההסתגלות, שנדאל צריך בשביל להכין את עצמו לווימבי.
מארי אכן נראה טוב, והוא אחד הפייבוריטים לזכות בווימבי, אבל לא הייתי אומר שההופעה שלו בקווינס משנה את זה לכאן או לכאן.
לגבי נובאק אני לא ממש יודע. מצד אחד הוא לוקח כאן סיכון, כי המעבר לדשא הוא לא מיידי וטבעי בשבילו כמו מהקשים לחימר ולהיפך. מצד שני נובאק
גם לא שיחק בהכנה לקראת אוסטרליה, ולקח אותו, אז אני באמת כבר לא יודע.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 12 יוני 2011, 19:38

יוני, יש הבדל מבחינתו של נובאק בין אוסטרליה לווימבלדון. אוסטרליה זה טורניר שהוא תמיד טוב בו ואף זכה פה פעם אחת לפני הפעם הזו. דשא הוא באופן מובהק המגרש הכי חלש שלו, וגם עם טורנירי הכנה הוא בד"כ לא מבריק בו (אם אני לא טועה השיא שלו היה שנה שעברה בחצי הגמר מול ברדיך, וגם שם הוא נוקנק).

לגבי כל השאר - אני מקבל את דעתך :)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 12 יוני 2011, 20:08

yiffy כתב:יוני, יש הבדל מבחינתו של נובאק בין אוסטרליה לווימבלדון. אוסטרליה זה טורניר שהוא תמיד טוב בו ואף זכה פה פעם אחת לפני הפעם הזו. דשא הוא באופן מובהק המגרש הכי חלש שלו, וגם עם טורנירי הכנה הוא בד"כ לא מבריק בו (אם אני לא טועה השיא שלו היה שנה שעברה בחצי הגמר מול ברדיך, וגם שם הוא נוקנק).

לגבי כל השאר - אני מקבל את דעתך :)

זה מה שהגיוני לחשוב. אבל השנה נובאק הוכיח שהוא עושה את כל הדברים שהם לא הגיוניים לגביו, ולכן אני לא אופתע אם ייתן טניס גדול גם בווימבי.
אם זה יספיק לתואר, אני לא יודע, אבל לדעתי לא נראה פארסה מצידו, ואם לא ייקבל הגרלה חריגה, הוא צפוי להיות בחצי הגמר גם בווימבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 13 יוני 2011, 05:45

דרך אגב, אם נדאל באמת "וויתר" על קווינס, אני חייב להגיד שאני בכלל לא מבין אותו. לטורניר הזה יש גביע ענק! דומה ממש לזה של הצ'מפיונס ליג. הוא לא יודע שככל שהגביע גדול יותר כך גדול גובה ההישג?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 יוני 2011, 08:03

yiffy כתב:דרך אגב, אם נדאל באמת "וויתר" על קווינס, אני חייב להגיד שאני בכלל לא מבין אותו. לטורניר הזה יש גביע ענק! דומה ממש לזה של הצ'מפיונס ליג. הוא לא יודע שככל שהגביע גדול יותר כך גדול גובה ההישג?

:laugh2

נראה לי שזה יותר מדבר לדודי סלע. נדאל כבר קצת מעבר לזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 13 יוני 2011, 17:51

מזל טוב למארי, זכה בגביע הצ'מפיונס ליג.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 13 יוני 2011, 17:56

yiffy כתב:מזל טוב למארי, זכה בגביע הצ'מפיונס ליג.

יופי. שהבריטים שוב יפתחו ציפיות לקראת הוימבלדון, רק כדי להתאכזב עוד פעם בחצי גמר ;)
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 13 יוני 2011, 18:19

misha כתב:
yiffy כתב:מזל טוב למארי, זכה בגביע הצ'מפיונס ליג.

יופי. שהבריטים שוב יפתחו ציפיות לקראת הוימבלדון, רק כדי להתאכזב עוד פעם בחצי גמר ;)

לך תדע מישה. השנה יש סיטואציה מעניינת, בה מארי יכול לפגוש את ג'וקוביץ' בחצי הגמר. נולה בכושר נפלא, אבל מארי הוא שחקן דשא טוב יותר, אז יכולות להיות הפתעות לפחות בשלב הזה.
מה שכן, הוא עדיין יפסיד לפדרר או נדאל בגמר :)
yiffy
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים