09 אפריל 2013, 19:30
felix_r כתב:MTA2311 כתב:חנו'ש כתב:פליקס, מדובר על איזו תחושת צדק בסיסית וסולידריות חברתית.
אנחנו מנסים להיות כמה שפחות אגואיסטים ולחשוב כמה שפחות רק על טובתינו האישית.
כמובן שזה עניין סובייקטיבי שמשתנה בין חברה לחברה, אבל זה חלק מהאופי האנושי.
אני לא הייתי רוצה לחיות בחברה בה מישהו אחר מחליט ומשפיע על עתידי רק כי לא שפר עליי מזלי ואני לא מרוויחה הרבה כסף.
יש פה הרבה יותר מסולידריות. יש פה הגיון בסיסי ומסקנות שלמדנו כבר ב1789.
העשירים הם המיעוט, ושלטון שנבחר על ידי העשירים, הוא שלטון שמשרת רק את האינטרסים של המיעוט, שהם- להרוויח עוד כסף( בסופו של דבר על חשבון השכבות החלשות יותר). מצב שבו המיעוט מכתיב את סדר היום לרוב, לא יכול להתקיים לאורך זמן. בטח לא ב2013, ובטח לא בחברה מערבית. אפילו בסוריה התחילו לערער על השלטון העלוואי( מיעוט).
אני מצטער, אבל יש במה שכתבת הרבה דידקטיקה וסיסמאות, ומעט מאוד תשובות הגיוניות. מה בדיוק למדנו ב 1789 שלא ידענו קודם?
אזכיר לך גם, שבסינגפור, מדינה בה רמת החיים היא אחת הגבוהות בעולם, אין דמוקרטיה אפילו בתיאוריה. השליט שלה שולט שם כבר איזה 40 שנה.
09 אפריל 2013, 19:31
חנו'ש כתב:felix_r כתב:חנו'ש כתב:פליקס, מדובר על איזו תחושת צדק בסיסית וסולידריות חברתית.
אנחנו מנסים להיות כמה שפחות אגואיסטים ולחשוב כמה שפחות רק על טובתינו האישית.
כמובן שזה עניין סובייקטיבי שמשתנה בין חברה לחברה, אבל זה חלק מהאופי האנושי.
אני לא הייתי רוצה לחיות בחברה בה מישהו אחר מחליט ומשפיע על עתידי רק כי לא שפר עליי מזלי ואני לא מרוויחה הרבה כסף.
קודם כל אני רוצה לוודא, שאת מבינה, שהדעות שאני מציג הן לצורך הויכוח בלבד . זה לא שאני בהכרח בעל דעות שאני מציג פה
עכשיו בהתייחס למה שכתבת. מה שכתבת על טובת הכלל, זה טוב ויפה, אבל לא דיברתי על מישהו נכה או חולה ושלא יכול לעבוד. אני מדבר על מישהו שלא עובד או לא משלם מיסים מתוך בחירה. התגובה שלך לחלוטין לא עונה על השאלה למה בן אדם, שלא משלם מיסים, ישתתף בהחלטה לאן ילך הכסף של ציבור משלמי המיסים?
אני בטוח, שפגשת לא פעם בסרטים אמריקאים דמות שאומרת משהו כזה: "אני אזרח משלם מיסים, וזאת זכותי ... וכו' וכו'". מכאן אפשר להניח שזאת שהשאלה ששאלתי בפסוק הקודם לא עלתה במוחי בלבד, אלה זה משהו שנחשב הגיוני גם במקומות אחרים.
כולנו מכירים את הכעס והעצבים על אותם אלה שיכולים לעבוד ובחרים לא לעשות זאת (אחת הסיבות המרכזיות להצלחתו של יאיר לפיד בבחירות....).
אני בהחלט חושבת שאין צורך לעזור למי שלא מוכן לעזור לעצמו ואני מאמינה שחלק גדול מהעזרה שהמדינה נותנת לחלשים (דיור ציבורי, קצבאות ילדים וכ'ו) צריכים להתבסס בעיקר על קריטריון מיצוי כושר ההשתכרות.
אבל העיקרון הדמוקרטי (שאגב, היה די מעוות בעיניי דווקא במולדתו -יוון העתיקה, שם לנשים ועבדים לא היה זכות הצבעה), לא שייך לעניין ואי אפשר לקחת מאף אזרח (אפילו לפושעים יש זכות הצבעה) את הזכות הזו, גם אם הוא לא תורם מבחירה למדינה.
09 אפריל 2013, 19:33
מה למדנו ב1789? שרוב שחי תחת רודנות של מיעוט, יתמרד בסוף. אם אתה באמת חושב שמדינה שהוקמה כדמוקרטיה מערבית, יכולה להפוך פתאום למדינה שבה הקול של העשירים שווה יותר משל העניים, אז אתה טועה. ובגדול.
אתה מזכיר פה את סינגפור, שבה לעיסת מסטיק היא עבירה על החוק, ואומר שהתשובות שלי הן לא הגיוניות? כמה מדינות כמו סינגפור קיימות?
09 אפריל 2013, 19:38
09 אפריל 2013, 19:39
felix_r כתב:יש שתי בחורות. לאחת קוראים חנו'ש ולשניה א'. שתיהן באותו הגיל. שתיהן עובדות באותה החנות ומקבלות משכורת זהה. כששתיהן מסיימות את העבודה (באותה השעה בדיוק), חנו'ש הולכת הביתה ומעבירה את הערב בכתיבה בפורום של מכבי. לעומתה א' מגיעה הביתה, מחליפה בגדים והולכת לעבוד כברמנית בפאב כדי להרוויח יותר. השאלה היא כזאת, למה א' שקורעת את עצמה בשתי עבודות, משלמת פי שנים יותר מס מחנו'ש ?
09 אפריל 2013, 19:39
MTA2311 כתב::)
התשובות שלך יכולות להוות דוגמה מצויינת לילדים בקורסי דיבייטים. " כשאין לך מה לומר יותר, או כשתפסו אותך בטעות, פשוט תגיד שמדובר בסיסמאות"
09 אפריל 2013, 19:41
חנו'ש כתב:felix_r כתב:יש שתי בחורות. לאחת קוראים חנו'ש ולשניה א'. שתיהן באותו הגיל. שתיהן עובדות באותה החנות ומקבלות משכורת זהה. כששתיהן מסיימות את העבודה (באותה השעה בדיוק), חנו'ש הולכת הביתה ומעבירה את הערב בכתיבה בפורום של מכבי. לעומתה א' מגיעה הביתה, מחליפה בגדים והולכת לעבוד כברמנית בפאב כדי להרוויח יותר. השאלה היא כזאת, למה א' שקורעת את עצמה בשתי עבודות, משלמת פי שנים יותר מס מחנו'ש ?
כי היא לא עשתה תיאום מס....
09 אפריל 2013, 19:47
09 אפריל 2013, 19:50
MTA2311 כתב:שמירה על שוויון בין קול של עני לשל עשיר = הזעקות של שלי יחימוביץ'. מעניין...
09 אפריל 2013, 19:52
felix_r כתב:חנו'ש כתב:felix_r כתב:יש שתי בחורות. לאחת קוראים חנו'ש ולשניה א'. שתיהן באותו הגיל. שתיהן עובדות באותה החנות ומקבלות משכורת זהה. כששתיהן מסיימות את העבודה (באותה השעה בדיוק), חנו'ש הולכת הביתה ומעבירה את הערב בכתיבה בפורום של מכבי. לעומתה א' מגיעה הביתה, מחליפה בגדים והולכת לעבוד כברמנית בפאב כדי להרוויח יותר. השאלה היא כזאת, למה א' שקורעת את עצמה בשתי עבודות, משלמת פי שנים יותר מס מחנו'ש ?
לדעתי ההפך הוא הנכון, אני לא יועץ מס, אבל לדעתי, אם לא היתה עושה תיאום מס, היא היתה משלמת פחות
09 אפריל 2013, 19:53
חנו'ש כתב:felix_r כתב:חנו'ש כתב:felix_r כתב:יש שתי בחורות. לאחת קוראים חנו'ש ולשניה א'. שתיהן באותו הגיל. שתיהן עובדות באותה החנות ומקבלות משכורת זהה. כששתיהן מסיימות את העבודה (באותה השעה בדיוק), חנו'ש הולכת הביתה ומעבירה את הערב בכתיבה בפורום של מכבי. לעומתה א' מגיעה הביתה, מחליפה בגדים והולכת לעבוד כברמנית בפאב כדי להרוויח יותר. השאלה היא כזאת, למה א' שקורעת את עצמה בשתי עבודות, משלמת פי שנים יותר מס מחנו'ש ?
לדעתי ההפך הוא הנכון, אני לא יועץ מס, אבל לדעתי, אם לא היתה עושה תיאום מס, היא היתה משלמת פחות
יצא לי בעבר לקבל תלושי משכורת מ-2 מקומות שונים, הלכתי למס הכנסה, עשיתי תיאום מס, ותאמין לי שלא שילמתי מס כפול....
09 אפריל 2013, 19:54
09 אפריל 2013, 21:29
09 אפריל 2013, 21:45
jol9 כתב:תיאום מס עושים בשביל לא לשלם מס מלא מאחת העבודות. בסופו של דבר משלמים את מה שצריך לשלם, כשאם לא עושים תיאום מס, עלולים לשלם מס מלא שלא בצדק.
פליקס, העניין הוא שאין לזה סוף. עשיר יותר ייחשב יותר מעני יותר, חכם יותר ייחשב יותר מטיפש יותר, יפה יותר ייחשב יותר ממכוער יותר, בלונדיני ייחשב יותר מברונטי וכו' וכו'.
ככה מגיעים די מהר למקומות לא טובים.
מבלי לפגוע בזכויות של כל אדם ואדם, אני הייתי כן מנסה להילחם בכל הכח בטפיליזם ובהעלמות מס. זהו השוויון בנטל האמיתי.
11 אפריל 2013, 21:38
חנו'ש כתב:jol9 כתב:תיאום מס עושים בשביל לא לשלם מס מלא מאחת העבודות. בסופו של דבר משלמים את מה שצריך לשלם, כשאם לא עושים תיאום מס, עלולים לשלם מס מלא שלא בצדק.
פליקס, העניין הוא שאין לזה סוף. עשיר יותר ייחשב יותר מעני יותר, חכם יותר ייחשב יותר מטיפש יותר, יפה יותר ייחשב יותר ממכוער יותר, בלונדיני ייחשב יותר מברונטי וכו' וכו'.
ככה מגיעים די מהר למקומות לא טובים.
מבלי לפגוע בזכויות של כל אדם ואדם, אני הייתי כן מנסה להילחם בכל הכח בטפיליזם ובהעלמות מס. זהו השוויון בנטל האמיתי.
אני מסכימה.
בכלל, אם יאיר רוצה למשל לקצץ בקצבאות הילדים בלי לפגוע באילו שבאמת נזקקים לו (אמהות חד הוריות לדוגמא), שיקבע לזה קריטריון של מיצוי כושר השתכרות.
יהרוג 2 ציפורים במכה.
גם יקצף וגם יפסיק את הזנות של העסק של אלה שרק מביאים ילדים בלי לצאת לעבוד גם כשהם בהחלט מסוגלים לכך (ונראה לי שברור על מי אני מדברת....)
22 אפריל 2013, 19:31
22 אפריל 2013, 21:35
Holiday_Armadillo כתב:היום יותר מכל יום אחר אני גאה בזה שהצבעתי ללפיד
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4370976,00.html
22 אפריל 2013, 22:33
24 אפריל 2013, 00:14
29 אפריל 2013, 01:18
MTA2311 כתב::)
התשובות שלך יכולות להוות דוגמה מצויינת לילדים בקורסי דיבייטים. " כשאין לך מה לומר יותר, או כשתפסו אותך בטעות, פשוט תגיד שמדובר בסיסמאות"
מועמד שחור ומועמדת אישה הם לא עניין של מה בכך בארצות הברית. שנים רבות גם זכותם להצביע לא היתה מובנת מאליה. במשך שנים רבות הגבילה ארצות הברית זכות מיעוטים לבחור. עד שנת 1870 לא כללה החוקה האמריקאית סעיף המבטיח זכות בחירה לכל אזרח, שלא כמו זכויות אחרות כגון הזכות לחופש הביטוי וחופש הדת, שלהן היתה הגנה מפורשת בחוקה.
ב-1870 אושר התיקון ה-15 לחוקה שקבע כי לא ניתן לשלול מאזרח להצביע בגלל גזע, צבע עור, או היותו עבד. עם זאת, מדינות רבות הצליחו לעקוף את התיקון בהטלת מס על הבוחרים והצבת תנאים להירשם בכרטיס בוחרים כמו רמת השכלה מינימלית. רק ב-1965, לפני פחות מ-50 שנה, חוקק הקונגרס האמריקאי את חוק זכות הבחירה. החוק הסדיר בפעם הראשונה את זכות הבחירה של כל אזרחי ארצות הברית. החוק הגן על זכותו של כל אזרח לבחור, להצביע ולהשפיע באופן שווה, ללא הבדל גזע ודת ומין, ופסל אוטומטית כל חוק מדיני שהגביל, הקשה או התנה את זכות הבחירה. השפעת החוק ניכרה כבר בבחירות של אותה שנה, כאשר מספר הבוחרים השחורים היה גבוה במיוחד.
באשר לזכות הנשים לבחור, היו האמריקאים מעט סבלניים יותר. ב-1869 החלו מספר מדינות לאפשר לנשים להצביע, אך רק ב-1920 אושר התיקון ה-19 לחוקה הקובע כי לא ניתן לשלול זכות בחירה מאזרח בגלל מינו. במערכת הבחירות לנשיאות בשנת 1984, לראשונה בארה"ב, מספר הבוחרות היה גדול ממספר הבוחרים. עם זאת, בשנים האחרונות חלה ירידה במספר הבוחרות בארצות הברית. בבחירות לנשיאות בשנת 2000 נמצא ש-22 מיליון נשים (לא נשואות) בחרו שלא להצביע. קבוצה דמוגרפית זו, טוענים מומחים בארצות הברית, היתה יכולה לשנות את תוצאות הבחירות.