התנין כתב:jol9 כתב:הדבר הכי קל זה להתמודד עם קשקושים שמאלניים מהסוג שאתה כותב, כי פשוט יש עובדות בשטח שסותרות את הכל.
טוב להיות פה, יש עבודה, יש שפע, יש חינוך, יש מערכת בריאות (אני כהורה לילדה קטנה נחשפתי אליה והיא
מצויינת), יש ביטחון, יש כלכלה פורחת כולל יחסי מסחר מצויינים עם העולם, יש תשתיות כבישים
ותשתיות אחרות. הכל בסדר.
יש הרבה דברים לשפר, וביבי וממשלת ימין הם בדיוק הדבר הנכון בשביל לטפל בכל זה.
יוני, סלח לי אבל זו אחת ההודעות הכי גרועות שלך אי פעם. זה ששמואל לא יודע לענות לך לא אומר שאתה יכול לענות לו בצורה כ"כ החלטית, על סף הזלזול באינטליגנציה של כולנו.
יש עבודה? אולי במדינת ת"א והמרכז. בוא קצת לפריפריות (ואני אומר זאת כאחד שגדל בפריפריה עד שעברתי למרכז בעל כורחי) ואז תדבר על מצב התעסוקה הנהדר.
יש שפע? בהחלט, רק שמעטים יכולים ליהנות ממנו. מבין אלה שהשפע הנ"ל אינו בהישג ידם ניתן למנות את מעמד הביניים (על המעמד הנמוך אני כלל לא מדבר) שעם משכורת של 10,000 חי באיכות חיים של 5 אלף ש"ח במדינה אחרת. ומה עם יוקר הדיור? אנשים אשכרה לא מבינים שמחירי הדירות הבלתי פרופורציונליים בישראל הינם תוצאה ישירה של (אי) מדיניות הממשלה בנושא! לא מדובר במעשה שמיים שלא ניתן להתמודד עמו, אלא נטו חוסר עניין מצד הממשלה לטפל בעניין. את ביבי לא מעניינים הזוגות שאינם מסוגלים לממן דירה, את ביבי מעניין לנאום נאומים חסרי תוכן.
יש חינוך? כל הנתונים האפשריים מראים על נסיגה מתמדת באיכות החינוך במדינת ישראל, שוב, פרט לאלה שבאמת יכולים לממן בי"ס איכותי. לך תשווה את איכות החינוך שמקבלים, לרוב, בבתי ספר במרכז הארץ לעומת בתי ספר בפריפריות.
יש מערכת בריאות? שוב, הפלא ופלא, הנהנים העיקריים הם אלה שמסוגלים לממן לעצמם שירותי בריאות איכותיים. אלה שידם אינה משגת לממן רופאים פרטיים צריכים ללכת מכות בתורות הבלתי נסבלים בבתי החולים. רק לאחרונה הנושא עלה ביתר חריפות ובמס' בתי חולים התפוסה היא מעל 130%!
יש ביטחון? ניתן להתווכח על זה. אני לא חושב שביבי הוכיח שהוא ביטחוניסט גדול יותר מאולמרט למשל. ממש לא ''מר ביטחון'' שמנסים למכור לנו פעם אחר פעם. בכל אופן, אני חושב שבתחום הביטחוני רוב המועמדים לא באמת יכולים להוביל לשינוי אמיתי, אני לא חושב שבוז'י למשל היה עושה פחות מביבי, כי האחרון גם ככה עשה את המינימום שבמינימום. הסלידה שלי מביבי בנושא היא כאמור בגלל אותה תדמית שקנה לעצמו ולא בצדק של ''מר ביטחון''.
אני דיברתי על עצמי ועל הסביבה שלי, כי זה מה שאני רואה ביומיום (בית, עבודה, חברים, סביבה קרובה).
אני לא מתכוון להתנצל על זה שאני למדתי ואני יכול. אני הגעתי מהמקום הכי נמוך שיש מבחינת תנאי התחלה,
ואני ממש לא הולך להתנצל על זה שאני יכול.
ועכשיו באופן ענייני:
* יש עבודה - עובדה, אחוז האבטלה הוא מהנמוכים אי פעם. עדיין אחוז האבטלה הוא לא 0%, אבל זה גם לא ריאלי.
בכל אופן, בהקשר הזה, אין הרבה ספק שממשלת הליכוד תעשה עבודה טובה בהרבה מזו של השמאל
* יש שפע. אני גר באשדוד, לא בדיוק מעוז האליטה. ממליץ לך לנסות לקפוץ לאשדוד ביום שישי בבוקר. כל מתחמי הקניות,
והסופרים מפוצצים. מרכזי קניות חדשים קמים חדשות לבקרים. יש שפע. לא לכולם יש כסף לצרוך את השפע הזה,
אבל גם זה - לא בדיוק הומצא ע"י הליכוד. תמיד היו ויהיו שכבות חלשות. החוכמה היא לעודד את בני אותן השכבות לצאת
מהעוני, באמצעות השכלה והתמדה, בדיוק כמו שאני עשיתי (ורבים אחרים).
לגבי הדיור - הבעיה ידועה והיא תטופל בממשלת ימין הקרובה.
* יש חינוך - אחרי שנים של דשדוש, שני השרים האחרונים, דווקא עשו לא מעט בשביל להרים את החינוך למעלה.
שכר המורים עלה משמעותית, ההישגים במבחנים הבינלאומיים עולים, מדענים ישראלים ממשיכים לזכות בפרסים חשובים,
האוניברסיטאות הישראליות מתקדמות בדירוג העולמי, וגם רואים את פירות החינוך ביכולות הישראליות בתחומים שונים
ומשונים ובעיקר כמובן בהייטק וביזמות.
אני גם מנסה להפריד בין החינוך המשמעותי שהילדים מקבלים בבית, ובין בתי הספר ששם באמת יש הבדלים (ושוב, זה
ממש לא משהו שהומצא ע"י הליכוד). אם הערכים של האנשים בפריפריה שונים מאלה של האנשים במרכז, זאת הבעיה
שלהם, ואין הרבה שהממשלה יכולה לעשות בהקשר לזה.
* יש מערכת בריאות. לי ולמשפחתי יש ביטוח בריאות פרטי, ולמזלי עד עכשיו כמעט ולא השתמשנו בו. כל בדיקות ההריון
של אשתי, קיבלנו על חשבון הקופה (עם השתתפות מינמלית), רפואת נשים, רפואת משפחה, וכמובן כמובן רפואת ילדים,
הכל זמין ונוח וקרוב לבית.
לצערי בילינו לא מעט בבתי חולים בשנה האחרונה. אז אמנם לא מדובר בבית החולים סיאטל גרייס, אבל תמיד היה
מקום במחלקות, תמיד היו רופאים ואחיות שטיפלו. לא מושלם כמובן, אבל גם רחוק מאוד ממה שמתואר. ושוב, הייתי
בכמה וכמה בתי חולים לא מעט פעמים לצערי בשנה-שנה וחצי האחרונות.
* יש ביטחון. בוא נגיד ככה. כשאין בעיות ביטחוניות, אז תמיד שוכחים איך זה נראה כשיש. אני תושב הדרום, וסבלתי
מהרקטות הרבה יותר מרוב האנשים כאן בפורום, שמתבכיינים כאן בלי הפסקה, ובכל זאת, אני מעדיף את המצב הזה
פי כמה, על פני מצב שבו יש אינטיפאדת מחבלים מתאבדים בתל אביב ובירושלים.
אז נכון, גם כאן המצב לא מושלם. אבל בוודאי שיש הבדל בין ביבי לבוז'י. אני לא סומך על אדם כמו בוז'י לקבל
החלטות בנושא הביטחוני. למשל - ההחלטה להרחיב את מבצע צוק איתן, בשביל להתמודד עם נושא המנהרות - אני
מאמין שבוז'י לא היה מקבל החלטה כזאת, וזאת החלטה נטו של ראש ממשלה.