הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: תוצאות המדגם ומה יהיה הלאה

הודעהעל ידי jol9 » 18 מרץ 2015, 01:41

שמואל1 כתב:אתה יודע מה הבעיה שלך יוני?
שאתה חושב על ההווה ולא על העתיד. הראייה שלך צרה מידי.
אתה באמת חושב שהסטטוס קוו עם הערבים יכול להחזיק?
מה זאת אומרת שאין עם מי לדבר? ברור שאין עם מי לדבר, כי ביבי לא מוכן לדבר. הרצוג לעומתו לפחות רוצה לנסות.
יש הרעה ברורה וניכרת במצב הביטחוני, ואת זה כל בר דעת יכול לראות. אם לא יהיה מו"מ, בעוד כמה שנים נחזור לימי פיגועים (שכבר עכשיו מחלחלים להם חזרה).
לגבי ארה"ב- אובמה זה ארה"ב, נכון לעכשיו. אם היחסים עם אובמה לא תקינים, אז היחסים עם ארה"ב לא תקינים. אז אולי שכאובמה יתחלף היחסים יחזרו לתקינות (גם לא בטוח) אבל עד אז יש החלטות חשובות שצריכות להתקבל בנושא הגרעין האיראני.

אני מסתכל על ההווה כי זה מה שאנחנו יודעים. כל השאר זה ניחושים והשערות. אף אחד לא באמת יודע מה יהיה.

הדעה שלי לגבי ענייני מו"מ עם הערבים היא ברורה, אבל זה לגיטימי גם לחשוב הפוך. בכל אופן, זה לא מה שהופך
את החיים פה לבלתי נסבלים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 18 מרץ 2015, 01:42

חנו'ש כתב:כחלון יכול להגיע לראשות הממשלה רק אם יחזור לליכוד, אבל זה יקרה רק ביום שאחרי ביבי ונראה לי שהיחידי שעדיין יהיה בחיים כשזה יקרה זה כנראה רק פרס... :tongue3

ואצל יאיר זה כמובן לא יקרה....

זה באמת יכול לקרות, שבסוף כחלון יחזור לליכוד בתור ראש ממשלה פוטנציאלי אחרי פרישת נתניהו.
למרות כל הירידות של שונאיו, כולם יסכימו, שלהיות ראש הממשלה זו עבודה סיזיפית.
אני לא רואה את נתניהו ממשיך מעבר לקדנציה הזאת, ואם כך, הוא צריך להכשיר את הקרקע ליורש.

מבחינת נתניהו פרישה הכי טובה, זה לסיים קדנציה מוצלחת, עם הישגים רבים, כדי שיורשו יוכל להמשיך את השלטון של הליכוד.

היו פה כאלה, שכתבו, שלא יהיה לנתניהו מספיק תקציבים לתת לכחלון. זה לא נכון. אנשים שוכחים, שכל המיסוי החדש על מקורות הגז ועל כי"ל, הוא מיסוי מדורג, שגדל ועולה כל שנה עד לרמה הסופית. זאת אומרת שיהיו למדינה עוד כמה וכמה מיליארדים לתקציב
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 18 מרץ 2015, 01:44

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ליכוד, בנט, ש"ס יהדות התורה, כחלון (זה יהיה סביב ה-60) ואז לפיד יצטרף.

זה מתחת ל- 60 ולפיד לא יצטרף לקואליציה כזו. אם ליברמן לא עובר בוז'י ראש ממשלה. נקודה. סוף.

ברור. מה שתגיד.
בכל מקרה ליברמן עובר, אז זה לא רלוונטי. ד"א, גם אלי ישי עוד עשוי לעבור.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 18 מרץ 2015, 01:46

my man כתב:
חנו'ש כתב:אגב, רק אני מצליחה לנבא באופן מאוד מאוד ברור את שערי ישראל היום וידיעות של מחר??

בוז'י ראש הממשלה :whistle

וביבי המלך.... :tongue3
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 18 מרץ 2015, 01:48

roy1000 כתב:
חנו'ש כתב:
שמואל1 כתב:כחלון רומז שהוא ימליץ על הרצוג. זה לפחות מה שאני מבין מדבריו

לא יקרה....
מה הבעיה לביבי לספר לו שהוא מתכוון להילחם במחירי הדיור וכל זה בממשלה הבאה שלו והוא מתכוון לתת לו להוביל את המהלכים הללו?

זו התאבדות מצידו של כחלון ללכת לממשלת ימין-חרדים צרה. על מי את חושבת שביבי יפיל את האחריות לכישלון? כחלון מנוסה מדי לעשות את השטות שלפיד עשה.

זאת התאבדות הרבה יותר גדולה להפיל ממשלה ימנית ולהקים ממשלה שמאלנית, עבור מישהו שרואה את עצמו
מנהיג הימין בעתיד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 18 מרץ 2015, 01:48

ביבי עייף:

הבטחנו לטפל בנושא הדיור ובהפחתת יוקר המחייה :laugh1
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 18 מרץ 2015, 01:49

felix_r כתב:זה באמת יכול לקרות, שבסוף כחלון יחזור לליכוד בתור ראש ממשלה פוטנציאלי אחרי פרישת נתניהו.למרות כל הירידות של שונאיו, כולם יסכימו, שלהיות ראש הממשלה זו עבודה סיזיפית.אני לא רואה את נתניהו ממשיך מעבר לקדנציה הזאת, ואם כך, הוא צריך להכשיר את הקרקע ליורש.

כל תומכי ביבי אומרים את זה (כל אלה שאני מכירה - כלומר אבא שלי...), רק שהם אמרו את זה גם לפני הבחירות הקודמות וסביר להניח שהם גם יגידו את זה בבחירות הבאות.

זה לא יקרה, ביבי לא יפרוש!! לעולם!!!! :eek
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 18 מרץ 2015, 01:51

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:זה באמת יכול לקרות, שבסוף כחלון יחזור לליכוד בתור ראש ממשלה פוטנציאלי אחרי פרישת נתניהו.למרות כל הירידות של שונאיו, כולם יסכימו, שלהיות ראש הממשלה זו עבודה סיזיפית.אני לא רואה את נתניהו ממשיך מעבר לקדנציה הזאת, ואם כך, הוא צריך להכשיר את הקרקע ליורש.

כל תומכי ביבי אומרים את זה (כל אלה שאני מכירה - כלומר אבא שלי...), רק שהם אמרו את זה גם לפני הבחירות הקודמות וסביר להניח שהם גם יגידו את זה בבחירות הבאות.

יש לו עוד הרבה כדי להגיע לפרס :D
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 18 מרץ 2015, 01:53

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:

האמת שלי עלה לראש דווקא שמעון אחר....
פרס הרי היה ונשאר לוזר נצחי, ביבי תמיד מנצח בסוף....
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 18 מרץ 2015, 01:57

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:
חנו'ש כתב:

האמת שלי עלה לראש דווקא שמעון אחר....
פרס הרי היה ונשאר לוזר נצחי, ביבי תמיד מנצח בסוף....

כן ! :D
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי my man » 18 מרץ 2015, 02:08

על הכל אני יותר מדי מפחד ממשלת אחדות...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 18 מרץ 2015, 02:08

התנין כתב:
jol9 כתב:הדבר הכי קל זה להתמודד עם קשקושים שמאלניים מהסוג שאתה כותב, כי פשוט יש עובדות בשטח שסותרות את הכל.
טוב להיות פה, יש עבודה, יש שפע, יש חינוך, יש מערכת בריאות (אני כהורה לילדה קטנה נחשפתי אליה והיא
מצויינת), יש ביטחון, יש כלכלה פורחת כולל יחסי מסחר מצויינים עם העולם, יש תשתיות כבישים
ותשתיות אחרות. הכל בסדר.
יש הרבה דברים לשפר, וביבי וממשלת ימין הם בדיוק הדבר הנכון בשביל לטפל בכל זה.

יוני, סלח לי אבל זו אחת ההודעות הכי גרועות שלך אי פעם. זה ששמואל לא יודע לענות לך לא אומר שאתה יכול לענות לו בצורה כ"כ החלטית, על סף הזלזול באינטליגנציה של כולנו.

יש עבודה? אולי במדינת ת"א והמרכז. בוא קצת לפריפריות (ואני אומר זאת כאחד שגדל בפריפריה עד שעברתי למרכז בעל כורחי) ואז תדבר על מצב התעסוקה הנהדר.

יש שפע? בהחלט, רק שמעטים יכולים ליהנות ממנו. מבין אלה שהשפע הנ"ל אינו בהישג ידם ניתן למנות את מעמד הביניים (על המעמד הנמוך אני כלל לא מדבר) שעם משכורת של 10,000 חי באיכות חיים של 5 אלף ש"ח במדינה אחרת. ומה עם יוקר הדיור? אנשים אשכרה לא מבינים שמחירי הדירות הבלתי פרופורציונליים בישראל הינם תוצאה ישירה של (אי) מדיניות הממשלה בנושא! לא מדובר במעשה שמיים שלא ניתן להתמודד עמו, אלא נטו חוסר עניין מצד הממשלה לטפל בעניין. את ביבי לא מעניינים הזוגות שאינם מסוגלים לממן דירה, את ביבי מעניין לנאום נאומים חסרי תוכן.

יש חינוך? כל הנתונים האפשריים מראים על נסיגה מתמדת באיכות החינוך במדינת ישראל, שוב, פרט לאלה שבאמת יכולים לממן בי"ס איכותי. לך תשווה את איכות החינוך שמקבלים, לרוב, בבתי ספר במרכז הארץ לעומת בתי ספר בפריפריות.

יש מערכת בריאות? שוב, הפלא ופלא, הנהנים העיקריים הם אלה שמסוגלים לממן לעצמם שירותי בריאות איכותיים. אלה שידם אינה משגת לממן רופאים פרטיים צריכים ללכת מכות בתורות הבלתי נסבלים בבתי החולים. רק לאחרונה הנושא עלה ביתר חריפות ובמס' בתי חולים התפוסה היא מעל 130%!

יש ביטחון? ניתן להתווכח על זה. אני לא חושב שביבי הוכיח שהוא ביטחוניסט גדול יותר מאולמרט למשל. ממש לא ''מר ביטחון'' שמנסים למכור לנו פעם אחר פעם. בכל אופן, אני חושב שבתחום הביטחוני רוב המועמדים לא באמת יכולים להוביל לשינוי אמיתי, אני לא חושב שבוז'י למשל היה עושה פחות מביבי, כי האחרון גם ככה עשה את המינימום שבמינימום. הסלידה שלי מביבי בנושא היא כאמור בגלל אותה תדמית שקנה לעצמו ולא בצדק של ''מר ביטחון''.

אני דיברתי על עצמי ועל הסביבה שלי, כי זה מה שאני רואה ביומיום (בית, עבודה, חברים, סביבה קרובה).
אני לא מתכוון להתנצל על זה שאני למדתי ואני יכול. אני הגעתי מהמקום הכי נמוך שיש מבחינת תנאי התחלה,
ואני ממש לא הולך להתנצל על זה שאני יכול.

ועכשיו באופן ענייני:
* יש עבודה - עובדה, אחוז האבטלה הוא מהנמוכים אי פעם. עדיין אחוז האבטלה הוא לא 0%, אבל זה גם לא ריאלי.
בכל אופן, בהקשר הזה, אין הרבה ספק שממשלת הליכוד תעשה עבודה טובה בהרבה מזו של השמאל

* יש שפע. אני גר באשדוד, לא בדיוק מעוז האליטה. ממליץ לך לנסות לקפוץ לאשדוד ביום שישי בבוקר. כל מתחמי הקניות,
והסופרים מפוצצים. מרכזי קניות חדשים קמים חדשות לבקרים. יש שפע. לא לכולם יש כסף לצרוך את השפע הזה,
אבל גם זה - לא בדיוק הומצא ע"י הליכוד. תמיד היו ויהיו שכבות חלשות. החוכמה היא לעודד את בני אותן השכבות לצאת
מהעוני, באמצעות השכלה והתמדה, בדיוק כמו שאני עשיתי (ורבים אחרים).
לגבי הדיור - הבעיה ידועה והיא תטופל בממשלת ימין הקרובה.

* יש חינוך - אחרי שנים של דשדוש, שני השרים האחרונים, דווקא עשו לא מעט בשביל להרים את החינוך למעלה.
שכר המורים עלה משמעותית, ההישגים במבחנים הבינלאומיים עולים, מדענים ישראלים ממשיכים לזכות בפרסים חשובים,
האוניברסיטאות הישראליות מתקדמות בדירוג העולמי, וגם רואים את פירות החינוך ביכולות הישראליות בתחומים שונים
ומשונים ובעיקר כמובן בהייטק וביזמות.
אני גם מנסה להפריד בין החינוך המשמעותי שהילדים מקבלים בבית, ובין בתי הספר ששם באמת יש הבדלים (ושוב, זה
ממש לא משהו שהומצא ע"י הליכוד). אם הערכים של האנשים בפריפריה שונים מאלה של האנשים במרכז, זאת הבעיה
שלהם, ואין הרבה שהממשלה יכולה לעשות בהקשר לזה.

* יש מערכת בריאות. לי ולמשפחתי יש ביטוח בריאות פרטי, ולמזלי עד עכשיו כמעט ולא השתמשנו בו. כל בדיקות ההריון
של אשתי, קיבלנו על חשבון הקופה (עם השתתפות מינמלית), רפואת נשים, רפואת משפחה, וכמובן כמובן רפואת ילדים,
הכל זמין ונוח וקרוב לבית.
לצערי בילינו לא מעט בבתי חולים בשנה האחרונה. אז אמנם לא מדובר בבית החולים סיאטל גרייס, אבל תמיד היה
מקום במחלקות, תמיד היו רופאים ואחיות שטיפלו. לא מושלם כמובן, אבל גם רחוק מאוד ממה שמתואר. ושוב, הייתי
בכמה וכמה בתי חולים לא מעט פעמים לצערי בשנה-שנה וחצי האחרונות.

* יש ביטחון. בוא נגיד ככה. כשאין בעיות ביטחוניות, אז תמיד שוכחים איך זה נראה כשיש. אני תושב הדרום, וסבלתי
מהרקטות הרבה יותר מרוב האנשים כאן בפורום, שמתבכיינים כאן בלי הפסקה, ובכל זאת, אני מעדיף את המצב הזה
פי כמה, על פני מצב שבו יש אינטיפאדת מחבלים מתאבדים בתל אביב ובירושלים.
אז נכון, גם כאן המצב לא מושלם. אבל בוודאי שיש הבדל בין ביבי לבוז'י. אני לא סומך על אדם כמו בוז'י לקבל
החלטות בנושא הביטחוני. למשל - ההחלטה להרחיב את מבצע צוק איתן, בשביל להתמודד עם נושא המנהרות - אני
מאמין שבוז'י לא היה מקבל החלטה כזאת, וזאת החלטה נטו של ראש ממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 18 מרץ 2015, 02:21

אתם יודעים משהו, מפת הגושים ביחס לבחירות הקודמות לא באמת השתנתה.
ב-2013 לביבי מאוחד עם ליברמן + בנט + חרדים היה בערך 60 ומשהו מנדטים.
והיום ביחד עם כחלון יש להם אותו הדבר בערך.

ההבדל היחידי הוא שאז ביבי לא יכל להקים את קואליציית משאלותיו בשל ברית האחים - היום אין לו בעיה כזו.
בשביל זה הלכנו לבחירות..... :whistle
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 18 מרץ 2015, 02:36

אנחנו עוד לא יודעים כמובן את תוצאות האמת, ואיך תיראה הממשלה, אבל אפשר לנסות לחשוב על משחק
הכיסאות כלומר על חלוקת התיקים.

בהנחה והמספרים יישארו כמו שהם היום, ותוקם ממשלה ימנית צרה, ביבי יעשה מאמץ כמובן לצרף גם את יש עתיד.
סיכוי לא גבוה אבל בכל זאת קיים.
תיק החוץ להערכתי יילך לגלעד ארדן, אוצר לכחלון, ביטחון יישאר כנראה אצל בוגי (צריך לראות מה קורה עם ליברמן
שבינתיים עולה במנדט ל-6).
בנט זאת שאלה מעניינת. לא נראה לי שהוא ירצה לשוב למשרד הכלכלה. אולי יילך למשרד הפנים.
ליברמן ייקבל כנראה משרד חשוב כך או אחרת - פנים, כלכלה או משפטים. אני אישית מקווה שייקח משרד ביצועי,
שאפשר לבחון אותו ע"פ הישגים, ולא משרד משפטים.
יולי אדלשטיין נראה לי כמו מועמד טוב למשרד החינוך, ישראל כץ ירצה להשתדרג אחרי שעשה עבודה טובה בתחבורה.
ביטחון פנים נראה לי כמו משרד טוב עבורו.
מירי רגב חייבת לקבל משרד ביצועי - תחבורה יכול להיות מעולה להיפר אקטיביות שלה, ואולי היא זאת שתקים
רכבת תחתית בת"א.
אריה דרעי בוודאי גם הוא ירצה משרד משמעותי. בדר"כ הם הולכים על משרד הפנים, וסביר שגם יקבלו אותו גם הפעם.
ליצמן יקבל את הבריאות, ויעשה שם עבודה טובה להערכתי.

מעניין מי יקבל את הבינוי והשיכון - לדעתי הפעם זה לא יהיה אורי אריאל. אולי סילבן שלום.
משרד הרווחה יכול ללכת לאורלי לוי.

נראה לי שעברתי על הכל. נשארו את כל המשרדים כמו פיתוח הנגב, תשתיות, אנרגיה וכו', שזה פחות משנה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 מרץ 2015, 02:39

ליצ(מ)ן בבריאות..Kill me now
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 18 מרץ 2015, 02:51

שכחת ש"ס ירצו את משרד הפנים :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 18 מרץ 2015, 02:53

כבר נספרו יותר מ 2 מיליון קולות, והליכוד מוביל בהרבה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 18 מרץ 2015, 02:54

Holiday_Armadillo כתב:ליצ(מ)ן בבריאות..Kill me now

למה? ליצמן היה שר בריאות טוב מאוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 18 מרץ 2015, 02:55

אם זה היה עכשיו סוף הספירה, לליכוד היה 29 מנדטים
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 18 מרץ 2015, 02:57

felix_r כתב:שכחת ש"ס ירצו את משרד הפנים :)

למה? כתבתי את זה. בעיקרון יש את תיק הכלכלה, הפנים והמשפטים שהם תיקים בכירים יחסית,
ודי שווים בחשיבותם. לדעתי התיקים האלו יאויישו ע"י דרעי, בנט וליברמן. השאלה היא רק מי לאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים