כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: ת'רד המתכונים!

08 ספטמבר 2015, 20:14

אני אתפרץ לדיון ואגיד שההחלטה התזונתית הכי טובה שעשיתי בחיים הייתה להתחיל לאכול לא כשר. שיקרו לעם שלנו כל השנים האלה, בייקון הופך אותך לאדם שלם יותר (ושמן יותר)

08 ספטמבר 2015, 20:19

MaccabiTA כתב:אני אתפרץ לדיון ואגיד שההחלטה התזונתית הכי טובה שעשיתי בחיים הייתה להתחיל לאכול לא כשר. שיקרו לעם שלנו כל השנים האלה, בייקון הופך אותך לאדם שלם יותר (ושמן יותר)

Welcome to the club brother

08 ספטמבר 2015, 20:30

felix_r כתב:
ד"א הבת שלי מאוד אהבה בייקון כשהיינו בסקוטלנד

ברור :)

מעניין מי הכי כופר בפורום
בתכלס זה נראה לי אחד משנינו

08 ספטמבר 2015, 20:44

jol9 כתב:
felix_r כתב:

אותי מעניין מי הכי צדיק :beee

08 ספטמבר 2015, 20:45

my man כתב:
jol9 כתב:
felix_r כתב:

טוב, זה קל.
רק מועמדת אחת לתואר... בעצם שתי מועמדות :bigsmile3

08 ספטמבר 2015, 20:50

jol9 כתב:
my man כתב:
jol9 כתב:
felix_r כתב:

טוב, זה קל.
רק מועמדת אחת לתואר... בעצם שתי מועמדות :bigsmile3

דרדסית? :rolleyes

08 ספטמבר 2015, 21:01

jol9 כתב:
felix_r כתב:

אני לא אוכל כל כך הרבה לא כשר. רק מדי פעם.
לא שאני מקפיד על כשרות, אבל גם לא ההפך :)

08 ספטמבר 2015, 21:02

חציל, אכלתי בויטרינה, האמת מאוד נהנתי.
בצ׳יפס מה שעשה לי את זה במיוחד זה הפטרוזיליה היבשה, זה הופך אותו לממש קריספי, הבשר מצויין.

08 ספטמבר 2015, 22:24

LIAV10 כתב:חציל, אכלתי בויטרינה, האמת מאוד נהנתי.
בצ׳יפס מה שעשה לי את זה במיוחד זה הפטרוזיליה היבשה, זה הופך אותו לממש קריספי, הבשר מצויין.

כן, אין סיבה שלא תהנה. אני פשוט לא זוכר את זה כחוויה מענגת כמו מה שהיה לי בפעם הראשונה ההיא ביומנגס. יצאו לי שם נוזלים שערבים מתבלים איתם חומוס.
הצ׳יפס שלהם מגניב לאללה - הכנתי כמה פעמים בבית. קליפת לימון, פטרוזיליה מיובשת- כמה פשוט, ככה אתה נגנב מזה :)

ופיצה עם חזה עוף פשוט לא נשמעת לי טוב. סורי.
ואני מאוד אוהב תוספות בשריות על הפיצה שלי... אבל נוטה להסכים עם פליקס (זה לא קורה לנו הרבה)

09 ספטמבר 2015, 22:24

ההורים שלי טסים לחודש, ונטל הבישול עובר אליי.
בא לי להכין גרסא ביתית לבקר מוקפץ עם ירקות.
אני צריך נתח בקר מאוד רזה (גם על חשבון הטעם), מה מומלץ? אני יכול לבקש מהקצב שיחתוך לי את הנתח לחתיכות שמתאימות להקפצה?
מבחינת רוטב אני אערבב כמה רטבים אסייאתים שיש לי בבית.

צריך עזרה לגבי ההכנה- זמנים, סדר וכו'.
תודה.

09 ספטמבר 2015, 22:27

ד"א, בקרוב אני פותח ת'רד תזונה וחדר כושר.
היערכותכם.

09 ספטמבר 2015, 22:33

MTA2311 כתב:ההורים שלי טסים לחודש, ונטל הבישול עובר אליי.
אני צריך נתח בקר מאוד רזה (גם על חשבון הטעם), מה מומלץ? אני יכול לבקש מהקצב שיחתוך לי את הנתח לחתיכות שמתאימות להקפצה?

תודה.

למוקפץ הכי מתאים סינטה (גם אנטריקוט סבבה, פילה אם אתה רוצה להשקיע), מבחינת סדר, מתחילים מבצל, ואז ירקות מהקשים לרכים (גזר, פלפלים בהתחלה), אחרי זה את הבשר. פטריות והדברים ה״טריים״ יותר (שועית וירוקים כאלה) ממש לקראת הסוף.
להכנת האטריות אתה צריך איזה 3-4 דקות (אחרי שהמים רתחו), אז אפשר להתחיל עם זה לקראת הסוף.

דרך אגב, מנה שאני ממש אוהב במסעדה תאילנדית (טייגר לילי) היא עם דפי אטריות אורז ובשר טחון בכלל, זה יוצא ממש טוב, עם רוטב כהה (על בסיס סויה וטריאקי.

09 ספטמבר 2015, 22:35

תודה.

קנה שייטל, סינטה או אנטריקוט, יהיה לך אחלה. אתה יכול לבקש מהקצב, אבל תכל׳ס (בטח אם אתה קונה בשר לכמה ימים) הייתי לוקח כמה סטייקים ומשאיר לעצמי את החיתוך.
רוטב טוב מבוסס על יחסים של 2/3 סויה ו1/3 צ׳ילי מתוק בערך, כשתמיד נחמד להוסיף גם שום וג׳ינג׳ר. אם אתה אוהב- שים גם כפית-שתיים של חמאת בוטנים (עם צ׳אנקים בכלל נחמד), כוסברה, שמן שומשום.

מה זה זמנים? ראית פעם סיני מכין לך מנת נודלס במסעדה?
אתה לוקח ירקות (גזר, בצל, כרוב לבן, פלפלים, פטריות שיטאקי אם תקועות לך במקרר), קוצץ אותם דק-דק וזורק את הכל למחבת עם שמן (לא זית)- הם לא באמת מתבשלים כמעט, אז זה ברמת הדקה-שתיים בלהבה גבוהה (אתה יכול לשים את הבצל קצת יותר כדי שיהפוך שקוף, לפני שאתה מגדיל את הלהבה).
כשהירקות שלך מתרככים ונצרבים טיפה זרוק את הבשר וסגור אותו. אם הוא קצוץ לך לסלייסים זה גם עניין של דקה-שתיים ולא יותר. הכל מאוד מהיר. אתה יכול לשבור פנימה גם ביצה ולקשקש בפנים- זה נחמד.
אחרי טיגון מהיר של הירקות והבשר תוסיף את הפסטה (שבישלת מראש- זה יכול להיות גם ספגטי ולא חייב איזה נודלס מפונפן), תערבב ושפוך את הרוטב. חצי דקה ואתה יכול להוציא הכל, לפזר קצת כוסברה קצוצה, לסחוט לימון ולאכול.

אולי הכי חשוב זה באמת לעבוד עם להבה חזקה ומחבת גדולה (או ווק אם יש אצלך בבית) כדי שתוכל לערבב הכל ולתת להכל את מכת החום שזה צריך.
קשה ליפול עם מוקפץ גם ככה- אבל אם אתה רוצה לעשות ברמה... זה מה שאני יכול לייעץ לך מנסיוני.

09 ספטמבר 2015, 22:36

LIAV10 כתב:למוקפץ הכי מתאים סינטה (גם אנטריקוט סבבה, פילה אם אתה רוצה להשקיע), מבחינת סדר, מתחילים מבצל, ואז ירקות מהקשים לרכים (גזר, פלפלים בהתחלה), אחרי זה את הבשר. פטריות והדברים ה״טריים״ יותר (שועית וירוקים כאלה) ממש לקראת הסוף.
להכנת האטריות אתה צריך איזה 3-4 דקות (אחרי שהמים רתחו), אז אפשר להתחיל עם זה לקראת הסוף.

דרך אגב, מנה שאני ממש אוהב במסעדה תאילנדית (טייגר לילי) היא עם דפי אטריות אורז ובשר טחון בכלל, זה יוצא ממש טוב, עם רוטב כהה (על בסיס סויה וטריאקי.

מה אתה, למא שחאדה?

MTA2311 כתב:ד"א, בקרוב אני פותח ת'רד תזונה וחדר כושר.
היערכותכם.

קדימה. גם אני נכנסתי לזה חזק מאוד מאז השחרור.
מה הקטע של הבשר רזה, אגב? התחלת חיטוב?

09 ספטמבר 2015, 22:45

LIAV10 כתב:

תודה.

למוקפץ הכי מתאים סינטה (גם אנטריקוט סבבה, פילה אם אתה רוצה להשקיע), מבחינת סדר, מתחילים מבצל, ואז ירקות מהקשים לרכים (גזר, פלפלים בהתחלה), אחרי זה את הבשר. פטריות והדברים ה״טריים״ יותר (שועית וירוקים כאלה) ממש לקראת הסוף.

אתה מלא בהפתעות ליאב

09 ספטמבר 2015, 22:47

החציל האצטקי כתב:

תודה.

קנה שייטל, סינטה או אנטריקוט, יהיה לך אחלה. אתה יכול לבקש מהקצב, אבל תכל׳ס (בטח אם אתה קונה בשר לכמה ימים) הייתי לוקח כמה סטייקים ומשאיר לעצמי את החיתוך.
רוטב טוב מבוסס על יחסים של 2/3 סויה ו1/3 צ׳ילי מתוק בערך, כשתמיד נחמד להוסיף גם שום וג׳ינג׳ר. אם אתה אוהב- שים גם כפית-שתיים של חמאת בוטנים (עם צ׳אנקים בכלל נחמד), כוסברה, שמן שומשום.

מה זה זמנים? ראית פעם סיני מכין לך מנת נודלס במסעדה?
אתה לוקח ירקות (גזר, בצל, כרוב לבן, פלפלים, פטריות שיטאקי אם תקועות לך במקרר), קוצץ אותם דק-דק וזורק את הכל למחבת עם שמן (לא זית)- הם לא באמת מתבשלים כמעט, אז זה ברמת הדקה-שתיים בלהבה גבוהה (אתה יכול לשים את הבצל קצת יותר כדי שיהפוך שקוף, לפני שאתה מגדיל את הלהבה).
כשהירקות שלך מתרככים ונצרבים טיפה זרוק את הבשר וסגור אותו. אם הוא קצוץ לך לסלייסים זה גם עניין של דקה-שתיים ולא יותר. הכל מאוד מהיר. אתה יכול לשבור פנימה גם ביצה ולקשקש בפנים- זה נחמד.
אחרי טיגון מהיר של הירקות והבשר תוסיף את הפסטה (שבישלת מראש- זה יכול להיות גם ספגטי ולא חייב איזה נודלס מפונפן), תערבב ושפוך את הרוטב. חצי דקה ואתה יכול להוציא הכל, לפזר קצת כוסברה קצוצה, לסחוט לימון ולאכול.

אולי הכי חשוב זה באמת לעבוד עם להבה חזקה ומחבת גדולה (או ווק אם יש אצלך בבית) כדי שתוכל לערבב הכל ולתת להכל את מכת החום שזה צריך.
קשה ליפול עם מוקפץ גם ככה- אבל אם אתה רוצה לעשות ברמה... זה מה שאני יכול לייעץ לך מנסיוני.

שמע, אתה מקצוען.
דגשים מסויימים לחיתוך הבשר? קראתי משהו על "נגד הסיבים".
גם ירקות כמו ברוקולי וכרובית תופס?
תודה אחי.

09 ספטמבר 2015, 22:47

אל תזלזל, יוצא לי לבשל מפעם לפעם.
הייתי מעלה תמונות אם הייתי יודע מהאייפון.

09 ספטמבר 2015, 23:01

MTA2311 כתב:שמע, אתה מקצוען.
דגשים מסויימים לחיתוך הבשר? קראתי משהו על "נגד הסיבים".
גם ירקות כמו ברוקולי וכרובית תופס?
תודה אחי.

חחחח... בכיף אחי.
במקביל לענייני הקריירה- אחת האופציות הרציניות ששקלתי בעבר הייתה ללכת ללמוד בישול, אבל לגמרי ירד לי מזה...

ברוקולי וכרובית יכולים להיות סבבה, גם שעועית ירוקה.
תפרק אותם לפרחים ורק תראה שהגבעולים שלהם לא ״עציים״ לך מדי- מקס׳ תוריד עם סכין/קולפן.
אח״כ צריך לחלוט אותם- משהו כמו 3-4 דקות בתוך מים רותחים כשאחר כך אתה מסנן אותם עם מי קרח כדי להשאיר את הצבע הירוק (לא טרחתי לברר את הסיבה המדעית, זה עובד יופי).
אח״כ אתה יכול להכניס אותם עם שאר הירקות- בקבועי זמן הקצרים האלה זה לא משנה כל כך.

לגבי הסיבים- קצת גדול עליי, ונראה לי גם די חרטא בהתחשב בחתיכות הקטנות...
אם תבקש מהקצב לחתוך לך סטייקים- הוא כבר יעשה לך את רוב העבודה. פשוט תקצוץ אותם לגפרורים לפי האינטואיציה.

ליאב... אכלת במקרה פד קפאו עם ביצה עין מעל?

09 ספטמבר 2015, 23:06

לא, פאד קי מאו: http://www.tigerlilly.co.il/pdf/TL_correct_menu_04.pdf

09 ספטמבר 2015, 23:07

נראה טוב. בבית תאילנדי אכלת פעם?
פרסם תגובה