08 ספטמבר 2015, 20:14
08 ספטמבר 2015, 20:19
MaccabiTA כתב:אני אתפרץ לדיון ואגיד שההחלטה התזונתית הכי טובה שעשיתי בחיים הייתה להתחיל לאכול לא כשר. שיקרו לעם שלנו כל השנים האלה, בייקון הופך אותך לאדם שלם יותר (ושמן יותר)
08 ספטמבר 2015, 20:30
felix_r כתב:ד"א הבת שלי מאוד אהבה בייקון כשהיינו בסקוטלנד
ברור
08 ספטמבר 2015, 20:44
jol9 כתב:felix_r כתב:ד"א הבת שלי מאוד אהבה בייקון כשהיינו בסקוטלנד
ברור
מעניין מי הכי כופר בפורום
בתכלס זה נראה לי אחד משנינו
08 ספטמבר 2015, 20:45
my man כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:ד"א הבת שלי מאוד אהבה בייקון כשהיינו בסקוטלנד
ברור
מעניין מי הכי כופר בפורום
בתכלס זה נראה לי אחד משנינו
אותי מעניין מי הכי צדיק
08 ספטמבר 2015, 20:50
jol9 כתב:my man כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:ד"א הבת שלי מאוד אהבה בייקון כשהיינו בסקוטלנד
ברור
מעניין מי הכי כופר בפורום
בתכלס זה נראה לי אחד משנינו
אותי מעניין מי הכי צדיק
טוב, זה קל.
רק מועמדת אחת לתואר... בעצם שתי מועמדות
08 ספטמבר 2015, 21:01
jol9 כתב:felix_r כתב:ד"א הבת שלי מאוד אהבה בייקון כשהיינו בסקוטלנד
ברור
מעניין מי הכי כופר בפורום
בתכלס זה נראה לי אחד משנינו
08 ספטמבר 2015, 21:02
08 ספטמבר 2015, 22:24
LIAV10 כתב:חציל, אכלתי בויטרינה, האמת מאוד נהנתי.
בצ׳יפס מה שעשה לי את זה במיוחד זה הפטרוזיליה היבשה, זה הופך אותו לממש קריספי, הבשר מצויין.
09 ספטמבר 2015, 22:24
09 ספטמבר 2015, 22:27
09 ספטמבר 2015, 22:33
MTA2311 כתב:ההורים שלי טסים לחודש, ונטל הבישול עובר אליי.
בא לי להכין גרסא ביתית לבקר מוקפץ עם ירקות.
אני צריך נתח בקר מאוד רזה (גם על חשבון הטעם), מה מומלץ? אני יכול לבקש מהקצב שיחתוך לי את הנתח לחתיכות שמתאימות להקפצה?
מבחינת רוטב אני אערבב כמה רטבים אסייאתים שיש לי בבית.
צריך עזרה לגבי ההכנה- זמנים, סדר וכו'.
תודה.
09 ספטמבר 2015, 22:35
MTA2311 כתב:ההורים שלי טסים לחודש, ונטל הבישול עובר אליי.
בא לי להכין גרסא ביתית לבקר מוקפץ עם ירקות.
אני צריך נתח בקר מאוד רזה (גם על חשבון הטעם), מה מומלץ? אני יכול לבקש מהקצב שיחתוך לי את הנתח לחתיכות שמתאימות להקפצה?
מבחינת רוטב אני אערבב כמה רטבים אסייאתים שיש לי בבית.
צריך עזרה לגבי ההכנה- זמנים, סדר וכו'.
תודה.
09 ספטמבר 2015, 22:36
LIAV10 כתב:למוקפץ הכי מתאים סינטה (גם אנטריקוט סבבה, פילה אם אתה רוצה להשקיע), מבחינת סדר, מתחילים מבצל, ואז ירקות מהקשים לרכים (גזר, פלפלים בהתחלה), אחרי זה את הבשר. פטריות והדברים ה״טריים״ יותר (שועית וירוקים כאלה) ממש לקראת הסוף.
להכנת האטריות אתה צריך איזה 3-4 דקות (אחרי שהמים רתחו), אז אפשר להתחיל עם זה לקראת הסוף.
דרך אגב, מנה שאני ממש אוהב במסעדה תאילנדית (טייגר לילי) היא עם דפי אטריות אורז ובשר טחון בכלל, זה יוצא ממש טוב, עם רוטב כהה (על בסיס סויה וטריאקי.
MTA2311 כתב:ד"א, בקרוב אני פותח ת'רד תזונה וחדר כושר.
היערכותכם.
09 ספטמבר 2015, 22:45
LIAV10 כתב:MTA2311 כתב:ההורים שלי טסים לחודש, ונטל הבישול עובר אליי.
בא לי להכין גרסא ביתית לבקר מוקפץ עם ירקות.
אני צריך נתח בקר מאוד רזה (גם על חשבון הטעם), מה מומלץ? אני יכול לבקש מהקצב שיחתוך לי את הנתח לחתיכות שמתאימות להקפצה?
מבחינת רוטב אני אערבב כמה רטבים אסייאתים שיש לי בבית.
צריך עזרה לגבי ההכנה- זמנים, סדר וכו'.
תודה.
למוקפץ הכי מתאים סינטה (גם אנטריקוט סבבה, פילה אם אתה רוצה להשקיע), מבחינת סדר, מתחילים מבצל, ואז ירקות מהקשים לרכים (גזר, פלפלים בהתחלה), אחרי זה את הבשר. פטריות והדברים ה״טריים״ יותר (שועית וירוקים כאלה) ממש לקראת הסוף.
להכנת האטריות אתה צריך איזה 3-4 דקות (אחרי שהמים רתחו), אז אפשר להתחיל עם זה לקראת הסוף.
דרך אגב, מנה שאני ממש אוהב במסעדה תאילנדית (טייגר לילי) היא עם דפי אטריות אורז ובשר טחון בכלל, זה יוצא ממש טוב, עם רוטב כהה (על בסיס סויה וטריאקי.
09 ספטמבר 2015, 22:47
החציל האצטקי כתב:MTA2311 כתב:ההורים שלי טסים לחודש, ונטל הבישול עובר אליי.
בא לי להכין גרסא ביתית לבקר מוקפץ עם ירקות.
אני צריך נתח בקר מאוד רזה (גם על חשבון הטעם), מה מומלץ? אני יכול לבקש מהקצב שיחתוך לי את הנתח לחתיכות שמתאימות להקפצה?
מבחינת רוטב אני אערבב כמה רטבים אסייאתים שיש לי בבית.
צריך עזרה לגבי ההכנה- זמנים, סדר וכו'.
תודה.
קנה שייטל, סינטה או אנטריקוט, יהיה לך אחלה. אתה יכול לבקש מהקצב, אבל תכל׳ס (בטח אם אתה קונה בשר לכמה ימים) הייתי לוקח כמה סטייקים ומשאיר לעצמי את החיתוך.
רוטב טוב מבוסס על יחסים של 2/3 סויה ו1/3 צ׳ילי מתוק בערך, כשתמיד נחמד להוסיף גם שום וג׳ינג׳ר. אם אתה אוהב- שים גם כפית-שתיים של חמאת בוטנים (עם צ׳אנקים בכלל נחמד), כוסברה, שמן שומשום.
מה זה זמנים? ראית פעם סיני מכין לך מנת נודלס במסעדה?
אתה לוקח ירקות (גזר, בצל, כרוב לבן, פלפלים, פטריות שיטאקי אם תקועות לך במקרר), קוצץ אותם דק-דק וזורק את הכל למחבת עם שמן (לא זית)- הם לא באמת מתבשלים כמעט, אז זה ברמת הדקה-שתיים בלהבה גבוהה (אתה יכול לשים את הבצל קצת יותר כדי שיהפוך שקוף, לפני שאתה מגדיל את הלהבה).
כשהירקות שלך מתרככים ונצרבים טיפה זרוק את הבשר וסגור אותו. אם הוא קצוץ לך לסלייסים זה גם עניין של דקה-שתיים ולא יותר. הכל מאוד מהיר. אתה יכול לשבור פנימה גם ביצה ולקשקש בפנים- זה נחמד.
אחרי טיגון מהיר של הירקות והבשר תוסיף את הפסטה (שבישלת מראש- זה יכול להיות גם ספגטי ולא חייב איזה נודלס מפונפן), תערבב ושפוך את הרוטב. חצי דקה ואתה יכול להוציא הכל, לפזר קצת כוסברה קצוצה, לסחוט לימון ולאכול.
אולי הכי חשוב זה באמת לעבוד עם להבה חזקה ומחבת גדולה (או ווק אם יש אצלך בבית) כדי שתוכל לערבב הכל ולתת להכל את מכת החום שזה צריך.
קשה ליפול עם מוקפץ גם ככה- אבל אם אתה רוצה לעשות ברמה... זה מה שאני יכול לייעץ לך מנסיוני.
09 ספטמבר 2015, 22:47
09 ספטמבר 2015, 23:01
MTA2311 כתב:שמע, אתה מקצוען.
דגשים מסויימים לחיתוך הבשר? קראתי משהו על "נגד הסיבים".
גם ירקות כמו ברוקולי וכרובית תופס?
תודה אחי.
09 ספטמבר 2015, 23:06
09 ספטמבר 2015, 23:07