עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - נדאל שוב חוגג בפאריס

הודעהעל ידי misha » 13 יוני 2011, 18:23

yiffy כתב:
misha כתב:
yiffy כתב:מזל טוב למארי, זכה בגביע הצ'מפיונס ליג.

יופי. שהבריטים שוב יפתחו ציפיות לקראת הוימבלדון, רק כדי להתאכזב עוד פעם בחצי גמר ;)

לך תדע מישה. השנה יש סיטואציה מעניינת, בה מארי יכול לפגוש את ג'וקוביץ' בחצי הגמר. נולה בכושר נפלא, אבל מארי הוא שחקן דשא טוב יותר, אז יכולות להיות הפתעות לפחות בשלב הזה.
מה שכן, הוא עדיין יפסיד לפדרר או נדאל בגמר :)

הכסף שלי יהיה לגמרי על נובאק אם הם ייפגשו.
תמיד אפשר לסמוך על מארי שייחנק בשלב כלשהו. הוא הרוויח את הספקות בו בזכות :)
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי שחף » 13 יוני 2011, 20:36

jol9 כתב:
שחף כתב:השאלה הגדולה בעיני היא האם נאדאל מסוגל להגיע ל-16 סלאמים, כמו פדרר או אפילו ל-15. הוא רק 25, אומנם, אבל סגנון המשחק שלו שוחק מאוד. אני מניח שבפריז הוא יחגוג שוב לפחות פעם אחת(כדי להיות מוכתר רשמית לשחקן החימר הטוב בכל הזמנים). השאלה מה יהיה עם שאר הסלאמים שבהם הוא לא שולט בצורה כ''כ דומיננטית.

השאלות האלה נשאלות שוב ושוב, והאמירות על סגנון המשחק שלו כבר שחוקות יותר מהסגנון שלו עצמו.

הסגנון של נדאל לא יותר שוחק משל מארי או דג'וקוביץ'. לדעתי, הוא אף רץ פחות מהם בממוצע. הוא גם למד לוותר על כדורים אבודים, ועל משחקונים אבודים, וגם לוותר על טורנירים כשצריך.

בינתיים נדאל נמצא בעיצומה של הקריירה שלו, ואני לא רואה מה גורם לך לחשוב שנשאר לו בקנה רק סלאם אחד. בוא נגיד שאם אנשים מדברים על סלאם אחד או שניים נוספים
שפדרר יכול לזכות בהם באופן תאורטי, אז באותו האופן לנדאל יש לפחות עוד כמה מעבר לזה, לא?

כמובן שהכל יכול לקרות, אבל גם אם נדאל פורש היום, הוא עדיין ייחשב לאחד הטניסאים הגדולים בהיסטוריה של הטניס.

הסגנון של נאדאל שוחק יותר כי מראש הוא משיג פחות free points מההגשה שלו מאשר דיוקוביץ' או מארי, ולכן הוא גם משחק יותר נקודות באינטנסיבות יותר גבוהה. אף אחד לא דיבר על זכייה אחת אפשרית שלו. אמרתי שעוד זכייה ברולאן גארוס תהיה לו לדעתי בכל מקרה. לגבי פדרר, הוא אולי יזכה שוב בווימבלדון. קשה לי לראות אותו מנצח ברולאן גארוס, שזה לא המשטח האהוב עליו, או באליפות ארה''ב, שזו אליפות שסוגרת את השנה וסביר להניח שהוא יגיע אליה שחוק. בווימבלדון המשטח מתאים לו וסביר להניח שהוא יבוא עם הכי הרבה ביטחון לטורניר הזה.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 14 יוני 2011, 10:48

אני לא ממש מסכים.

למארי ולנובאק אין סרב טוב יותר מזה של נדאל. הבעיה שנדאל לפעמים מאבד את הסרב שלו לתקופות, אבל עובדתית ההישגים של רפא מצביעים על כך, שהסרב
שלו הוא אולי חולשה יחסית לשאר הפרמטרים אצלו, אבל לא מול יריביו הגדולים בסבב (למעט פדרר).

ד"א על הדשא, הסרב הקלאסי הטוב של נדאל נתן, נותן וייתן לו די הרבה free points. הוא מאוד אוהב להגיש חזק לT ולהגיש רחב בסלייס סרב לבקהנד של היריב, כשהכדור בורח ממנו. שני הסרבים האלה
הוא עושה טוב והם יעילים מאוד על דשא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 14 יוני 2011, 12:22

אני מאמין שכל עוד רפא לא יצטרך להתמודד בווימבלדון עם יריבים עם סרב משמעותית טוב משלו ויכולות טניס סבירות - הוא יהיה בסדר. זה בין היתר אומר ששחקנים כמו קרלוביץ', מרדי פיש וסודרלינג פחות צריכים להטריד אותו, כי הסרב הטוב שלהם מתקזז עם הטניס הבינוני פלוס.

תחושה אישית שלי היא שמי שכן יכול להוות יריב מעניין לרפא הוא רודיק. ווימבלדון זה טורניר שהוא באופן מסורתי חזק בו, וכבר עשה לא מעט צרות ללא מעט מדורגים (ע"ע הבעיטה של מארי מהגמר לפני שנתיים). מיותר לציין שאם הוא שוב ייפול בהגרלה של פדרר זה יהיה whipping show מהנה לכל המשפחה, אבל זה פשוט בגלל שהטניס של רודיק הוא אולי הנוח ביותר עבור פדרר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 14 יוני 2011, 13:11

yiffy כתב:אני מאמין שכל עוד רפא לא יצטרך להתמודד בווימבלדון עם יריבים עם סרב משמעותית טוב משלו ויכולות טניס סבירות - הוא יהיה בסדר. זה בין היתר אומר ששחקנים כמו קרלוביץ', מרדי פיש וסודרלינג פחות צריכים להטריד אותו, כי הסרב הטוב שלהם מתקזז עם הטניס הבינוני פלוס.

תחושה אישית שלי היא שמי שכן יכול להוות יריב מעניין לרפא הוא רודיק. ווימבלדון זה טורניר שהוא באופן מסורתי חזק בו, וכבר עשה לא מעט צרות ללא מעט מדורגים (ע"ע הבעיטה של מארי מהגמר לפני שנתיים). מיותר לציין שאם הוא שוב ייפול בהגרלה של פדרר זה יהיה whipping show מהנה לכל המשפחה, אבל זה פשוט בגלל שהטניס של רודיק הוא אולי הנוח ביותר עבור פדרר.

רודיק יהיה מדורג שמיני בתחרות, ולכן הוא יוכל לפגוש מישהו מהבכירים רק ברבע גמר. ברבע גמר רוב הבכירים כבר נמצאים בכושר כזה שקשה יחסית להפתיע אותם, אם כי
זה כמובן אפשרי.

בכל מקרה, יש רשימה די ארוכה של שחקנים מסוכנים לבכירים במיוחד בשלבים הראשונים, כמו איזנר, יואיט, קרלוביץ', מאהו, סטפאנק וכו'.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 17 יוני 2011, 09:33

פורסמה ההגרלה, ותעלה לאתר הרשמי של ווימבי כנראה עוד מעט.
רפא ומארי שוב באותו החצי, מה שמשאיר את נובאק ופדרר להיאבק בינהם שוב על הכרטיס לגמר.
בין לבין, יש ויהיו כמה משחקים מעניינים גם בדרך אל השלבים הסופיים.
מאהו ואיזנר שוב הוגרלו לשחק אחד נגד השני בסיבוב הראשון, שנה לאחר המשחק מטורף שהיה בינהם. נובאק קיבל את שארדי הצרפתי בסיבוב הראשון. רודיק הוגרל
ברבע של מארי. רפא יצטרך לעבור כנראה את ראוניץ' בסיבוב השלישי, דלפוטרו בשמינית וברדיך ברבע - בכלל לא קל.
לפדרר יכול לחכות נלבנדיאן בסיבוב השלישי, ואולי איזנר ברביעי, אם יצלח את המרתון הצפוי מול מאהו.

ד"א סיפור מעניין, אחרי המשחק המטורף בינהם, הם הפכו להיות חברים טובים. מדברים הרבה בטלפון, מבקרים אחד אצל השני. זה באמת קטע חזק הדבר הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 17 יוני 2011, 11:15

מה הסיכוי שאיזנר ומאהו יהיו שוב באותה הגרלה?? טירוף!
רפא קיבל כמה big guys כמו שהוא לא כ"כ אוהב. אולי ספציפית דל פוטרו, שעד כה לא התבלט בווימבלדון, צריך פחות להדאיג.

למארי יש סיוטים מפגישה עם רודיק בווימבלדון. מעניין מה יקרה אם הם ייפגשו שוב.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 17 יוני 2011, 20:14

yiffy כתב:מה הסיכוי שאיזנר ומאהו יהיו שוב באותה הגרלה?? טירוף!
רפא קיבל כמה big guys כמו שהוא לא כ"כ אוהב. אולי ספציפית דל פוטרו, שעד כה לא התבלט בווימבלדון, צריך פחות להדאיג.

למארי יש סיוטים מפגישה עם רודיק בווימבלדון. מעניין מה יקרה אם הם ייפגשו שוב.

רפא קיבל כמה ביג סרברס וביג היטרס, יהיה לו קשה, ויהיה לו קשה לא להסתבך מולם, כי נגדם מספיק 2 דקות של חוסר ריכוז, והלכה המערכה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 18 יוני 2011, 08:23

נאדאל דרס את ברדיץ' בשנה שעברה. דל פוטרו באמת יכול להיות בעייתי על דשא. כל השאר, כולל מארי, לא אמורים ליצור לו יותר מידי בעיות.
אגב, פדרר בגילוי לב נדיר(מאוד!) פותח על הלב על הבעיה הפסיכולוגית שלו מול נאדאל, מדבר גם על מה שהוא חושש שיקרה במידה ונאדאל יגיע ל-16 סלאמים:
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 77&lang=HE
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 18 יוני 2011, 09:05

שחף כתב:נאדאל דרס את ברדיץ' בשנה שעברה. דל פוטרו באמת יכול להיות בעייתי על דשא. כל השאר, כולל מארי, לא אמורים ליצור לו יותר מידי בעיות.
אגב, פדרר בגילוי לב נדיר(מאוד!) פותח על הלב על הבעיה הפסיכולוגית שלו מול נאדאל, מדבר גם על מה שהוא חושש שיקרה במידה ונאדאל יגיע ל-16 סלאמים:
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 77&lang=HE

טיזה טור מטורף. השאיר אותי רוטט.
כזו רמה של כנות משחקן פעיל אני לא חושב שראיתי אף פעם. בנוסף, הוא גם כותב יפה.

מיותר לציין שהשורה האהובה עליי הייתה ההיא עם מארי והתארים הקטנים P-:
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 18 יוני 2011, 18:31

טור מאוד יפה - לא כל יום רואים כנות כזו מספורטאי מוביל. הבעיה נגד נדאל היא יותר מנטלית מאשר משהו אחר. גם זה שהם שיחקו 14 מתוך 25 משחקים ביניהם על חימר לא עוזרת, כי ברור שעל חימר אין לנדאל אף מתחרה בהיסטוריה של המשחק, והמאזן ביניהם שם הוא 12-2, אבל אם לוקחים משטחים אחרים זה 6-5 לפדרר. אולי אם הם היו משחקים ביניהם פחות על החימר, המחסום הזה לא היה נוצר.

יש לי הרגשה טובה לקראת ווימבלדון, הגיע הזמן לעוד סלאם.

yiffy כתב:מיותר לציין שהשורה האהובה עליי הייתה ההיא עם מארי והתארים הקטנים P-:

לגמרי :D גם אהבתי את הערה על הזמן שלוקח נדאל בין משחקונים ואזכור של 'משחק הכס' (אחלה סדרה).
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 18 יוני 2011, 21:09

חבר'ה, מצטער להרוס את החגיגה, אבל הסיכוי שפדרר כתב את זה בעצמו, ממש לא גבוה מכל מיני סיבות.

לדעתי זה סתם סוג חדש של כתבת צבע של האתר לקראת ווימבלדון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 18 יוני 2011, 21:18

נכון :oops לא שמתי לב שכתוב למעלה "לקראת ווימבלדון, עידן עמיאל ניסה להיכנס לראש של פדרר ומצא שם המון פחד. מנדאל, מצמצום הפערים ומהמורשת שיותיר"

אני מאשים את שחף שהטעה את כולם :)
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 19 יוני 2011, 03:49

אה......נכון! זו אשמתו של שחף!
גם אני מגלגל את האחריות!
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 19 יוני 2011, 08:44

yiffy כתב:אה......נכון! זו אשמתו של שחף!
גם אני מגלגל את האחריות!

:dance3

אני אפילו לא ראיתי את זה. דווקא מה שטעה אותי בהתחלה זה שהיה כתוב שזה תורגם...

לא משנה, העיקר שהכל הובהר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 20 יוני 2011, 15:58

שחר מאוד מאכזבת ומפסידה כבר בסיבוב ראשון לשחקנית אלמונית. משהו מאוד לא טוב עובר עליה בזמן האחרון. לפחות דודי לא אכזב וניצח את גיל בשלוש מערכות.

נדאל לא התקשה מול ראסל.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי refael » 20 יוני 2011, 18:31

misha כתב:שחר מאוד מאכזבת ומפסידה כבר בסיבוב ראשון לשחקנית אלמונית. משהו מאוד לא טוב עובר עליה בזמן האחרון. לפחות דודי לא אכזב וניצח את גיל בשלוש מערכות.

נדאל לא התקשה מול ראסל.

ראסל הזה הביא חתיכת הופעה יחסית לגילו (33) חחח בכל מקרה רפא לא התקשה יותר מידי .
דודי סלע הראה שביטחון במשחק הוא אחד הדברים החשובים לשחקן , הוא הלך שיחק בטורנירים קטנים זכה בהם(נדמה לי יש לו איזה 15 נצחונות ברתף אם שעמתי נכון )מה שהביא לו ביטחון רב ומכאן היכולת לנצח משחקים נגד יריבים פחות טובים ממנו מה שפאר לא מצליחה לעשות .
תמונה
refael

Re: עולם הטניס - ווימבלדון יצא לדרך

הודעהעל ידי jol9 » 20 יוני 2011, 18:37

דודי עלה לסיבוב השני, והיריב הפוטנציאלי שלו ייקבע רק מחר, כי המשחק בין סימון לוזלין נדחה בגלל הגשם במצב של 2-1 במערכות לסימון. אם יהיה לדודי
קצת מזל והמשחק יילך למערכה החמישית, אז יש סיכוי שדודי ייקבל יריב קצת יותר עייף.
בכל אופן חייבים להחזיק אצבעות לוזלין כמובן שלדודי יש יותר סיכוי לנצח אותו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 20 יוני 2011, 19:33

כל הבאסה עם שחר... היא פשוט לא מסוגלת לחבר שתי עונות טובות אחת אחרי השנייה. לפרוטוקול יצויין שההדחה הזו היא רק במעט פחות ביזיונית מזו של הרולאן גרוס, כיוון שלשחר מאוד קשה על דשא ומאוד קל על חימר (בדיוק ההיפך מדודי סלע).

בכל אופן, מחזיקים אצבעות לדודי.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 21 יוני 2011, 16:08

yiffy כתב:כל הבאסה עם שחר... היא פשוט לא מסוגלת לחבר שתי עונות טובות אחת אחרי השנייה. לפרוטוקול יצויין שההדחה הזו היא רק במעט פחות ביזיונית מזו של הרולאן גרוס, כיוון שלשחר מאוד קשה על דשא ומאוד קל על חימר (בדיוק ההיפך מדודי סלע).

בכל אופן, מחזיקים אצבעות לדודי.

מנגד, כאן היא שיחקה מול יריבה יותר חלשה ופחות מנוסה.

בינתיים פדרר ונובאק מטיילים לסיבוב השני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים