כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: חשש כבד לאירוע חטיפה של שלושה נערים

22 יוני 2014, 21:09

אני מראש נגד עליה על טרמפים אבל לפחות המציאו עכשיו אפליקציה מועילה לשם כך
https://www.facebook.com/lan2lan.Status ... 76/?type=1

אשמח אם תשתפו - יחד נציל חיים!

חברים יקרים, לאור מקרה החטיפה האחרון החלטנו, אני ועוד שני חברים, לפתח אפליקציה שתוכל לסייע במקרים מהסוג הזה, ואפילו בעתיד להציל חיים!
במטרה למנוע חטיפות אזרחים ולסייע משמעותית לכוחות הביטחון לטפל במקרי חירום מהסוג הזה פיתחנו את האפליקציה "עליתי על טרמפ".
אם אתם עולים על טרמפ - בעת התחלת נסיעה פשוט לחצו על כפתור "עליתי על טרמפ" באפליקציה, האפליקציה תשמור את המיקום שלכם בכל דקה עד שתרדו מהטרמפ.
במקרי חירום נוכל להעביר את הפרטים לכוחות הביטחון והגורמים הרלוונטיים. בנוסף, ישנו כפתור "שלח הודעת חירום" - אשר ישלח הודעת סמס עם קריאת מצוקה והמיקום המדויק שלכם לאנשי הקשר שתגדירו מראש.
האפליקציה היא חינמית לגמרי, ללא פרסומות וללא שום כוונת רווח!
כרגע זמינה רק למכשירי אנדרואיד, נשחרר בהמשך השבוע גרסא לאייפון.
תשתפו ואולי תצילו חיים.
שוב - אין לנו פה שום כוונת רווח! הרווח העיקרי שלנו הוא אם תשתפו את האפליקציה ונציל חיים יחד, תודה!

לינק לאפליקציה:
https://play.google.com/store/apps/deta ... .imontremp

22 יוני 2014, 22:11

ומה עושה מי שבישוב שלו אין אוטובוס? או קו שעובר פעמיים ביום?

23 יוני 2014, 16:24

Maccabikid כתב:ומה עושה מי שבישוב שלו אין אוטובוס? או קו שעובר פעמיים ביום?

באמת שזה מצב קשה אבל עדיין לא שווה את הסיכון ובטח שלא באיזור כזה

23 יוני 2014, 16:27

מה עדיף? להיות בשבי כמה שנים ולהרים את כל המדינה על הרגליים או למצוא פתרון אחר קצת פחות נוח?

23 יוני 2014, 16:47

שמואל1 כתב:

מה עדיף? להיות בשבי כמה שנים ולהרים את כל המדינה על הרגליים או למצוא פתרון אחר קצת פחות נוח?

אין דרך אחרת לחיות, כשאין אוטובוס זה משאיר לך רק אופציה אחת והיא טרמפים, אין שתי אופציות שביניהם הם בחרו, אלא רק אחת.

23 יוני 2014, 16:57

Maccabikid כתב:
שמואל1 כתב:

אין דרך אחרת לחיות, כשאין אוטובוס זה משאיר לך רק אופציה אחת והיא טרמפים, אין שתי אופציות שביניהם הם בחרו, אלא רק אחת.

אני בטוח שעם קצת מחשבה יהיה אפשר למצוא פתרון אחר שהוא לא לקחת טרמפים.

23 יוני 2014, 17:11

שמואל1 כתב:
Maccabikid כתב:
שמואל1 כתב:

להרחיב את התחבורה הציבורית באזור זה האופציה היחידה, בכל אופן בעקבות החטיפה, הרב לבנון הורה שלפני שלוקחים טרמפ תמיד לצטט איזה פסוק או לשאול איזו שאלה את הנהג, משהו שכל אדם דתי מכיר, וכך באם ערבים יתחפשו ליהודים דתיים, "יעלו" עליהם, השאלה היא עד כמה זה ייושם בשטח..

23 יוני 2014, 17:41

שמואל1 כתב:
Maccabikid כתב:
שמואל1 כתב:

סלח לי אבל אתה חי בבועה ולא יודע איך זה.
אני גר ביישוב שהתחבורה בו על הפנים (וזה במרכז הארץ אגב)
זה הגיע למצב שחזרתי ממשחקים באיזור חצות אז לא היתה לי ברירה אלא לקחת טרמפים (או לשגע את ההורים שלי... שאני לא אעיר אותם בשעה כזו...)

היום יש לי אוטו, ואני עוצר לכל טרמפיסט שאני רואה כי אני זוכר בדיוק איך זה להיות בצד השני...

23 יוני 2014, 17:59

שמואל1 כתב:

תיזהר מלעלות על אוטובוסים, מתפוצצים שם לפעמים. אפשר למצוא פיתרון יותר נוח, מונית למשל, אבל תיזהר שהנהג לא ערבי או מתחזה.

23 יוני 2014, 19:10

מקובי כתב:
שמואל1 כתב:
Maccabikid כתב:
שמואל1 כתב:

סלח לי אבל אתה חי בבועה ולא יודע איך זה.
אני גר ביישוב שהתחבורה בו על הפנים (וזה במרכז הארץ אגב)
זה הגיע למצב שחזרתי ממשחקים באיזור חצות אז לא היתה לי ברירה אלא לקחת טרמפים (או לשגע את ההורים שלי... שאני לא אעיר אותם בשעה כזו...)

היום יש לי אוטו, ואני עוצר לכל טרמפיסט שאני רואה כי אני זוכר בדיוק איך זה להיות בצד השני...

אני חושב שעדיף להעיר את ההורים מאשר להיחטף ובעקבות זאת לחיות שנים בשבי האויב ולהרים את כל המדינה על הרגליים על מנת לשחרר את החטוף תמורת מחבלים שחוזרים לפגע (רק היום פורסם שהרצח בפסח בוצע ע"י מחבל משוחרר עסקת שליט).
אז כן, עדיף למצוא פתרונות אחרים גם אם הם פחות נוחים .

23 יוני 2014, 19:43

סליחה אבל זאת דמגוגיה די זולה.
האשם היחיד בסיפור הזה(חוץ מחמאס כמובן), זאת המדינה שלא מספקת פתרונות מספקים של תחבורה ציבורית. צריך להבין שפשוט אין אלטרנטיבה.

23 יוני 2014, 20:33

MTA2311 כתב:סליחה אבל זאת דמגוגיה די זולה.
האשם היחיד בסיפור הזה(חוץ מחמאס כמובן), זאת המדינה שלא מספקת פתרונות מספקים של תחבורה ציבורית. צריך להבין שפשוט אין אלטרנטיבה.

אני דווקא מסכים עם שמואל.

ראשית, כן - להעיר את ההורים/אחים. מה קרה? נראה לך שאם הבת שלי מתקשרת אליי מאיפשהו ומבקשת שאני אבוא לקחת אותה, אני אגיד לה - "אני עייף, סעי בטרמפים"??
אני מאמין שרוב ההורים יעשו את אותו הדבר.

דבר שני, יש פתרון אחר ששמעתי איפשהו, שנקרא שאטלים. זה פתרון קצת יקר, אבל אני לא רואה ברירה אחרת. אולי אפילו תורן עם רכב שייעשה סיבובים ויאסוף את האנשים.
תחבורה ציבורית זה משהו שכנראה הרבה יותר קשה ליישם, כשמדובר על ישובים נידחים.

בכל אופן, המתיישבים מתייחסים לטרמפים כדבר שבשגרה, וכאמצעי תחבורה סביר ולגיטימי לחלוטין. צריך להגיד שהחבר'ה האלה עשו הכל בסדר. הם היו שלושה, מה שמקטין מאוד את הסיכוי
להיכנס לטרמפ אלים, ובכל זאת זה קרה לצערנו.

ד"א אור - מה אתה חושב, הם בחיים? אם כן אז איפה הם יכולים להיות?
לי יש תחושה קשה שהם כבר לא חיים, כי אנשים חיים הרבה יותר קשה להחביא מכוחות הביטחון שלנו.

23 יוני 2014, 20:39

אני עדיין חושב שקיים סיכוי מאוד נמוך שהם בחיים(וחייב לציין שזאת גם התחושה במערכת). לגבי המיקום, זה עניין קצת רגיש עכשיו.
כמובן שעד שלא יודעים אחרת צריך להמשיך לפעול כאילו הם בחיים, וזה גם מה שעושים בינתיים.

אחת הסוגיות הכי קשות לפיצוח מבחינה מודיעינית שנתקלתי בהן.

23 יוני 2014, 21:21

MTA2311 כתב:אני עדיין חושב שקיים סיכוי מאוד נמוך שהם בחיים(וחייב לציין שזאת גם התחושה במערכת). לגבי המיקום, זה עניין קצת רגיש עכשיו.
כמובן שעד שלא יודעים אחרת צריך להמשיך לפעול כאילו הם בחיים, וזה גם מה שעושים בינתיים.

אחת הסוגיות הכי קשות לפיצוח מבחינה מודיעינית שנתקלתי בהן.

טוב, זה בהחלט מעודד.

23 יוני 2014, 23:12

אני חושב שעדיף להעיר את ההורים מאשר להיחטף ובעקבות זאת לחיות שנים בשבי האויב ולהרים את כל המדינה על הרגליים על מנת לשחרר את החטוף תמורת מחבלים שחוזרים לפגע (רק היום פורסם שהרצח בפסח בוצע ע"י מחבל משוחרר עסקת שליט).

כל שבועיים, תעיר את ההורים באיזור חצות (וצפונה)
ברור שזה לא אידיאלי והלוואי והיה פתרון אחר, אבל בימינו כל דבר זה מסוכן...
יוני- יש לציין שאצל בנות זה די שונה... לאמא שלי היה הרבה יותר קשה שאחותי הקטנה נסעה בטרמפים מאשר שאני נסעתי...

ראיתי סטטוס בפייסבוק: למה הם נסעו בטרמפים ולא באוטובוס... רק שגם באוטובוסים מסוכן (פיגועים)
אז שיסעו במונית... רק שרצחו נהג מונית...
אז שלא יצאו מהבית... רק שגם רצחו את משפחת פוגל ז"ל שהם היו בבית...

23 יוני 2014, 23:22

"היי אתם! כן, כן.. אתם.
חסרי אחריות שכמותכם! תפסיקו לסכן את עצמכם ולנסוע בטרמפים. חדל פזיזות!
אז מה תעשו במקום? סעו באוטובוסים. כן, תחבורה נוחה ובטוחה.
ממ.. את עדן אטיאס רצחו באוטובוס? צודקים.
אבל הוא ישן, אז היו ערניים ואחראיים גם באוטובוס.
ממ.. נוסעי קו 405 שנרצחו היו ערים? יכול להיות. טוב, אז עזבו אתכם אוטובוסים.
סעו במוניות. יקר אבל בטוח.
גרגורי רבינוביץ היה נהג מונית ונרצח על ידי מחבלים? וואלה..
אז לא צריך מוניות, סתם יקר.
סעו ברכבים פרטיים, הכי נוח.

ברוך מזרחי נסע ברכב פרטי ונרצח בירי על רכבו בדרך לסעודת ליל הסדר?
אויש.. לא, לא כדאי להסתכן.
לכו ברגל! הכי בריא, הכי בטוח.
בטוח זה טוב, גם אם לא תמיד נוח.
אה..גם אלה אבוקסיס הלכה עם תמיר לתומה ברגל וכשהגיע קסאם גוננה עליו בגופה ונהרגה..
אז הכי טוב לא לצאת מהבית! מה יש לחפש בחוץ?
משפחת פוגל הייתה בבית גם? בבית שלהם?
אהה..אז אולי כדאי להפסיק לישון.

"להיות עם חופשי בארצנו" אמרנו?"

ה' יקום דמם של הנרצחים שהוזכרו כאן וכן כל חללי ישראל ויהודים אשר נרצחו רק בגלל היותם יהודים.

24 יוני 2014, 00:47

מקובי כתב:

כל שבועיים, תעיר את ההורים באיזור חצות (וצפונה)
ברור שזה לא אידיאלי והלוואי והיה פתרון אחר, אבל בימינו כל דבר זה מסוכן...
יוני- יש לציין שאצל בנות זה די שונה... לאמא שלי היה הרבה יותר קשה שאחותי הקטנה נסעה בטרמפים מאשר שאני נסעתי...

ראיתי סטטוס בפייסבוק: למה הם נסעו בטרמפים ולא באוטובוס... רק שגם באוטובוסים מסוכן (פיגועים)
אז שיסעו במונית... רק שרצחו נהג מונית...
אז שלא יצאו מהבית... רק שגם רצחו את משפחת פוגל ז"ל שהם היו בבית...

אין עם זה בעיה. סוגרים את זה מראש וזהו. ברור שעם בנות זה קצת שונה, אבל אם חלילה בת או בן נחטפים אז זה לא משנה. הפחד עם הבנות הוא מדברים אחרים כמובן.

30 יוני 2014, 19:49

יש סיכוי שמתנהל מבצע לשחרור החטופים ממש ברגעים אלו.
יש דיווחים לפיהם כוחות גדולים מאוד מרוכזים בתא שטח מצומצם וכרגע יש צו איסור פרסום חמור לגבי המתרחש.
פרסם תגובה