כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: בחירות 2

18 פברואר 2015, 21:01

ביקרת בחיפה בשנים האחרונות? ראית איזה יופי עשו את מנהרות הכרמל ואת הכבישים ביציאה מהעיר? גם שם גנבו הרבה כסף, אין מה לעשות, כאלה הם האזרחים במדינה שלנו, אבל בסוף בנו ויצא להיט!

18 פברואר 2015, 21:03

felix_r כתב:ביקרת בחיפה בשנים האחרונות? ראית איזה יופי עשו את מנהרות הכרמל ואת הכבישים ביציאה מהעיר? גם שם גנבו הרבה כסף, אין מה לעשות, כאלה הם האזרחים במדינה שלנו, אבל בסוף בנו ויצא להיט!

שם נתנו לסינים לעשות את הפרוייקט וזה נגמר הרבה לפני המועד המתוכנן. בדיוק הדוגמא שדיברתי עליה.

18 פברואר 2015, 21:05

roy1000 כתב:
felix_r כתב:ביקרת בחיפה בשנים האחרונות? ראית איזה יופי עשו את מנהרות הכרמל ואת הכבישים ביציאה מהעיר? גם שם גנבו הרבה כסף, אין מה לעשות, כאלה הם האזרחים במדינה שלנו, אבל בסוף בנו ויצא להיט!

שם נתנו לסינים לעשות את הפרוייקט וזה נגמר הרבה לפני המועד המתוכנן. בדיוק הדוגמא שדיברתי עליה.

לא יודע. אני לא זוכר את הפרטים, אבל אני זוכר שהייתה איזו כתבה על כך שניפחו את התקציב המקורי פי 2. אולי זה היה פרויקט אחר בחיפה. אני כבר לא זוכר

18 פברואר 2015, 21:06

jol9 כתב:רק נקודה קטנה - ברצלונה ואתונה אירחו אולימפיאדה. יכול להיות שזה היה אחד התנאים לאפשר לערים אלה לארח.
בנוסף, התקציבים שיש לעיר שמארחת אולמיפיאדה הם מטורפים...

נכון. שתי הערים עשו את זה לקראת האולימפיאדה. זה לא משנה את העובדה שניתן לעשות את זה מהר אם רוצים. אין למדינת ישראל שום בעיה לגייס כסף, בטח שלא לפרוייקט כזה עם תשואה של 30% לשנה. אם באמת היו רוצים, היו יכולים להרים פה 3-4 קווים בתוך 4 שנים כמו ביוון וספרד.

18 פברואר 2015, 21:07

felix_r כתב:לא יודע. אני לא זוכר את הפרטים, אבל אני זוכר שהייתה איזו כתבה על כך שניפחו את התקציב המקורי פי 2. אולי זה היה פרויקט אחר בחיפה. אני כבר לא זוכר

לא. מנהרות הכרמל ניתנו לזכיין פרטי ששכר חברה סינית שהביאה לפה אלפי סינים וסיימו את הפרוייקט חצי שנה או שנה לפני הזמן. אני באמת לא מבין למה אי אפשר היה לעשות דבר דומה עם הרכבת.

19 פברואר 2015, 09:59

http://www.calcalist.co.il/local/articl ... l?ref=ynet

סיכום של הדברים שדיברנו עליהם. כמעט בכל פרמטר, הממשלה הזו נכשלה.

19 פברואר 2015, 11:07

roy1000 כתב:http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3652778,00.html?ref=ynet

אז איך אתה יכול לאיש שחתום יותר מכל על הצד הכלכלי חברתי של הממשלה הזו? תיק האוצר היה אצלו, גם הרווחה, חינוך בריאות ופנים. בקיצור, אם הממשלה הזו כושלת, הוא חתום על זה לא פחות מאשר ביבי.

19 פברואר 2015, 11:22

roy1000 כתב:http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3652778,00.html?ref=ynet

יופי. אני שמח שסופסוף נוכל לדבר על דברים ענייניים ולא על שטויות.
האמת שרציתי בעצמי להביא את הלינק לאחר שאקרא אותו...

19 פברואר 2015, 11:35

tzachMTA כתב:

אז איך אתה יכול לאיש שחתום יותר מכל על הצד הכלכלי חברתי של הממשלה הזו? תיק האוצר היה אצלו, גם הרווחה, חינוך בריאות ופנים. בקיצור, אם הממשלה הזו כושלת, הוא חתום על זה לא פחות מאשר ביבי.

הוא היה שנה וחצי שר אוצר ידידי. נכנס בזמן משבר ואפילו תקציב אחד הוא לא יכל להעביר.
הלינק מדבר על כל 6 השנים האחרונות של ביבי. בשנה וחצי שר חדש לא יכול לעשות כלום. גרמן אפילו לא הספיקה להעביר את הרפורמה שעבדה עליה.

אני מציע שתקרא את הכתבה. היא לא רעה ומסכמת דברים שדיברנו עליהם פה. הבעיה הכי גדולה היא הנסיון של ביבי להקפיץ את תקציב הבטחון לרמות שהמשק לא יוכל לעמוד בהן. אני לא יודע אם הוא עשה א זה בתור תעלול שיביא לבחירות, או שהכוונה שלו בעניין רצינית. בעוד כמה חודשים כשנקבל את ממשלת ביבי-בנט-חרדים שכל הפורום כל כך משתוקק אליה אולי נדע. שיהיה לנו בהצלחה.

דרך אגב - פנים היה של הליכוד.

19 פברואר 2015, 11:51

אכן, הכתבה מפרטת לא מעט דברים.
זה עדיין לא נראה לי הכי אובייקטיבי (בכל זאת YNET) אבל המספרים כנראה אמיתיים.

יש לדעתי שתי בעיות עיקריות - עליות של מחירים ברוב התחומים (מזון, דיור, ביגוד וכו') לעומת השכר הריאלי של כולנו שלא ממש עלה.
הבעיה השניה היא בעלייה של תקציב הביטחון - לטעמי הדברים האחרים (כמו הבריאות) זאת פשוט נגזרת של העניין הזה.

אני חושב שביבי ומנהלי הקמפיין שלו (ומועמדו של נתניהו להיות שר אוצר אם יש כזה), צריכים לתקוף את 2 הנקודות האלה, ולהציג פתרונות
אפשריים.
יכול להיות שצריך לפצל את הדיון בין מוצרי צריכה לבין הדיור, שכן שני הדברים האלה לא בהכרח הולכים ביחד.

בסופו של דבר, צריכים גם להגיד, שלמרות הנתונים, אין כאן קטסטרופה. אין משברים כלכליים, אנשים עובדים, יש צמיחה וישראל
מצליחה לנווט בהצלחה גם בבמה הכלכלית העולמית, וזה למרות האתגרים הקשים והיקרים שעומדים בפניה.

אבל להתעלם מכל האמור, זה לא דבר נכון, וגם לא צריך לחפש תירוצים (ממשלת אולמרט, לפיד וכו'). הנהגה אחראית צריכה לקחת
אחריות ולהגיד - כאן טעינו, כאן לא עשינו, את זה נשפר, איך נעשה את זה ומתי.

ושוב - אני מאוד לא אוהב את הביטוי כשלון. אנחנו חיים בסביבה דינאמית שמשתנה כל הזמן. כולם עושים וטועים ואז מתקנים ומשפרים.
השאלות החשובות הן לדעתי:
- האם הטעויות הן פטאליות, שגורמות לנזקים בלתי הפיכים או לא
- האם כמות הטעויות עולה על כמות הדברים הטובים
- האם יש עקומת למידה ושיפור (הפקת לקחים)

לטעמי בשלושת הפרמטרים האלה, ישראל ושתי ממשלות נתניהו האחרונות עומדות בסדר גמור.

19 פברואר 2015, 11:54

עד עכשיו לא נעשו טעויות שלא ניתנות לתיקון בזמן סביר. הגדלת תקציב הבטחון לרמות שביבי רוצה תהיה טעות פתאלית שייקח הרבה מאוד זמן לתקן אותה. שידור חוזר של שנות ה- 70.

בשביל הפקת לקחים ותיקון אתה צריך אנשים שיירצו לתקן. אנשים שטובת העם מעניינת אותם. זה הדבר האחרון שמעניין את ביבי.

19 פברואר 2015, 12:14

roy1000 כתב:עד עכשיו לא נעשו טעויות שלא ניתנות לתיקון בזמן סביר. הגדלת תקציב הבטחון לרמות שביבי רוצה תהיה טעות פתאלית שייקח הרבה מאוד זמן לתקן אותה. שידור חוזר של שנות ה- 70.

בשביל הפקת לקחים ותיקון אתה צריך אנשים שיירצו לתקן. אנשים שטובת העם מעניינת אותם. זה הדבר האחרון שמעניין את ביבי.

אתה עוד פעם מושך את הדיון למשהו לא מעניין.
בסדר, הבנתי כבר מה אתה חושב על ביבי. זה לא קשור עכשיו.

הליכוד מן הסתם יציגו איזשהו קו כלכלי, וזה יהיה חכם ונכון מבחינתם לדבר על הדברים האלה שציינתי.

ד"א כשדיברתי על טעויות שאי אפשר לתקן, התכוונתי לאוסלו, התנתקות, פריצת האינטפאדה השניה ודברים מהסוג הזה.
במישור הכלכלי זה יותר קשה, כי יש המון רגולציה, והמון אנשי מקצוע מרסנים שאמורים למנוע קבלה של החלטות פזיזות ולא אחראיות.

אתה רואה שתקציב הביטחון לא עבר את ה-60 מיליארד ושם להערכתי זה יישאר לכל היותר, גם אם ברוך מרזל יהיה ראש ממשלה.

לעומת זאת גברת ציפקה, סתיו שפיר ויחימוביץ', יימשכו אותנו לחיזוק וועדי העובדים, בריחת משקיעים, ולסיכון גדול של מקומות העבודה שלנו.

19 פברואר 2015, 12:58

רוב הדברים בכתבה הזאת הם סילוף עובדות וחציי אמיתות

19 פברואר 2015, 13:13

felix_r כתב:רוב הדברים בכתבה הזאת הם סילוף עובדות וחציי אמיתות

כשאתה אומר דבר כזה, אז כדאי גם להגיד למה אתה מתכוון.
גם לי זה נראה מאוד מוטה, אבל אני לא יכול להצביע במדויק.

אני כן יכול להגיד שלא מופיעה שם שום מילה על זה שישראל צלחה כמו גדולה משבר כלכלי גדול שהיה באירופה, ושהיא גם התקדמה
מאוד בכך שהתקבלה לOECD וגם זכתה לקבל דירוגי אשראי מאוד גבוהים לאורך השנים האלה.

מנגד כל מה שנאמר על יוקר המחייה, על תקציב הביטחון ועל עליית מחירי הדירות זה נראה נכון ומדוייק וגם מגובה במספרים.

19 פברואר 2015, 13:24

jol9 כתב:

אני כן יכול להגיד שלא מופיעה שם שום מילה על זה שישראל צלחה כמו גדולה משבר כלכלי גדול שהיה באירופה, ושהיא גם התקדמה

מנגד כל מה שנאמר על יוקר המחייה, על תקציב הביטחון ועל עליית מחירי הדירות זה נראה נכון ומדוייק וגם מגובה במספרים.

אני אתן לך דוגמא. כמעט כל מה שכתוב בפרק "אנרגיה ותשתיות" זה סילוף עובדות. איפלו את הדברים הטובים הם מציגים כרעים.
היום רוב החשמל בישראל מיוצר על ידי שימוש בגז טבעי.
האנליסטים הזרים דווקא משבחים את ממשלת ישראל על יישום מהיר של מקורות הגז.

באותו הפרק על אנרגיה יש פיסקה כזאת:
כל מה שהיה לפקידים בראש הוא איך להגדיל את הכנסות הקופה הציבורית.

להגדיל את הכנסות הקופה הציבורית זה רע? מה זה הקישקוש הזה?
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 19 פברואר 2015, 13:30, נערך פעם אחת בסך הכל.

19 פברואר 2015, 13:25

jol9 כתב:אתה עוד פעם מושך את הדיון למשהו לא מעניין.

הליכוד מן הסתם יציגו איזשהו קו כלכלי, וזה יהיה חכם ונכון מבחינתם לדבר על הדברים האלה שציינתי.

ד"א כשדיברתי על טעויות שאי אפשר לתקן, התכוונתי לאוסלו, התנתקות, פריצת האינטפאדה השניה ודברים מהסוג הזה.
במישור הכלכלי זה יותר קשה, כי יש המון רגולציה, והמון אנשי מקצוע מרסנים שאמורים למנוע קבלה של החלטות פזיזות ולא אחראיות.

אתה רואה שתקציב הביטחון לא עבר את ה-60 מיליארד ושם להערכתי זה יישאר לכל היותר, גם אם ברוך מרזל יהיה ראש ממשלה.

לעומת זאת גברת ציפקה, סתיו שפיר ויחימוביץ', יימשכו אותנו לחיזוק וועדי העובדים, בריחת משקיעים, ולסיכון גדול של מקומות העבודה שלנו.

הליכוד לא הציג שםו קו לבחירות האלה. לא כלכלי ולא מדיני. אני לא מבין למה אתה חושב שזה ישתנה? הקמפיין של הליכוד מבוסס בלעדית על סרטונים של ציפי ובוז'י.

אין אף אחד שיכול לעצור את הממשלה מלהגדיל את תקציב הבטחון. ביבי דרש להגדיל אותו לכ- 70 מליארד ועל זה הוא הפיל את הממשלה, אז אני לא מבין מאיפה הבטחון שלך שזה לא יעבור את ה- 60? להערכתי זה יהיה 65 לפחות אלא אם כן הכל היה בלוף אחד גדול בשביל לפרק את הממשלה. הפקידים באוצר אולי יכולים ללחוץ שלא להגדיל את הגרעון יותר מדי, אבל בערך זהו. בגלל זה אני מעריך שהממשלה הבאה תעשה קיצוצים נרחבים במשרדים האזרחיים בשילוב עם העלאת מיסים ותגדיל את תקציב הבטחון. כמובן שאת הכל יתרצו בלפיד שהביא את המדינה לקטסטרופה.

ועדי עובדים זו בערך הבעיה האחרונה של המשק הישראלי. אני מעדיף בהרבה ועד עובדים מאשר את תחנות הכוח ה"פרטיות" שכל התועלת בהן זה להעביר מליארדים מהציבור לכיס של כל מיני טייקונים.

19 פברואר 2015, 13:44

בנט איבד את השפיות כנראה. יוצא בקמפיין נגד "ההסתה של השמאל" אחרי שהוא הוציא סרטונים שמצייגם אנשים שמאל כמחבלים. בסדר.
מסתבר שהלוחם הגדול מפחד מכמה הומואים שבאים למחות בכנסים שלו (וחוטפים מכות מנערי הגבעות של בנט). אלק ה"שמאל".
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 19 פברואר 2015, 14:21, נערך פעם אחת בסך הכל.

19 פברואר 2015, 13:55

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אתה עוד פעם מושך את הדיון למשהו לא מעניין.

הליכוד לא הציג שםו קו לבחירות האלה. לא כלכלי ולא מדיני. אני לא מבין למה אתה חושב שזה ישתנה? הקמפיין של הליכוד מבוסס בלעדית על סרטונים של ציפי ובוז'י.

אין אף אחד שיכול לעצור את הממשלה מלהגדיל את תקציב הבטחון. ביבי דרש להגדיל אותו לכ- 70 מליארד ועל זה הוא הפיל את הממשלה, אז אני לא מבין מאיפה הבטחון שלך שזה לא יעבור את ה- 60? להערכתי זה יהיה 65 לפחות אלא אם כן הכל היה בלוף אחד גדול בשביל לפרק את הממשלה. הפקידים באוצר אולי יכולים ללחוץ שלא להגדיל את הגרעון יותר מדי, אבל בערך זהו. בגלל זה אני מעריך שהממשלה הבאה תעשה קיצוצים נרחבים במשרדים האזרחיים בשילוב עם העלאת מיסים ותגדיל את תקציב הבטחון. כמובן שאת הכל יתרצו בלפיד שהביא את המדינה לקטסטרופה.

ועדי עובדים זו בערך הבעיה האחרונה של המשק הישראלי. אני מעדיף בהרבה ועד עובדים מאשר את תחנות הכוח ה"פרטיות" שכל התועלת בהן זה להעביר מליארדים מהציבור לכיס של כל מיני טייקונים.

ביבי לא העביר ולא ביקש להעביר 70 מיליארד לביטחון, וזה גם לא יקרה. הכי גבוה שתקציב הביטחון הגיע ב-6 השנים האחרונות זה 59 מיליארד.

ועדי עובדים, כסף שנאכל בביורוקרטיה, מעמד הביניים שנושא בנטל בשביל לעלות את הערבים והחרדים מעל קו העוני, no more שוק חופשי ואפשר להגיד ביי ביי למשקיעים גדולים... צריך להמשיך?

19 פברואר 2015, 13:58

felix_r כתב:
jol9 כתב:

אני אתן לך דוגמא. כמעט כל מה שכתוב בפרק "אנרגיה ותשתיות" זה סילוף עובדות. איפלו את הדברים הטובים הם מציגים כרעים.
היום רוב החשמל בישראל מיוצר על ידי שימוש בגז טבעי.
האנליסטים הזרים דווקא משבחים את ממשלת ישראל על יישום מהיר של מקורות הגז.

באותו הפרק על אנרגיה יש פיסקה כזאת:
כל מה שהיה לפקידים בראש הוא איך להגדיל את הכנסות הקופה הציבורית.

להגדיל את הכנסות הקופה הציבורית זה רע? מה זה הקישקוש הזה?

האמת שבדיוק הקטנות האלה גורמות מיד לתהות על האובייקטיביות של הכתבה.
לא יכול להיות שכולם משבחים את הכלכלה, שיש צמיחה, ששרדנו משברים וכו', והדבר הטוב היחיד שיש בכתבה זה נושא האבטלה.

19 פברואר 2015, 14:15

jol9 כתב:ביבי לא העביר ולא ביקש להעביר 70 מיליארד לביטחון, וזה גם לא יקרה. הכי גבוה שתקציב הביטחון הגיע ב-6 השנים האחרונות זה 59 מיליארד.

ועדי עובדים, כסף שנאכל בביורוקרטיה, מעמד הביניים שנושא בנטל בשביל לעלות את הערבים והחרדים מעל קו העוני, no more שוק חופשי ואפשר להגיד ביי ביי למשקיעים גדולים... צריך להמשיך?

יוני, את הלא יכול לשכתב את ההסטוריה. הנה דברים שביבי אמר בנאום ושגרמו לפירוק הממשלה:

http://news.walla.co.il/item/2785266

"הכספים שהשקענו בביטחון תרמו לכלכלת המדינה", אמר נתניהו, שתומך יחד עם שר הביטחון, משה יעלון, בהענקת תוספת של כ-11 מיליארד שקלים למשרד הביטחון, בניגוד לתוספת צנועה הרבה יותר לה מסכימים באוצר.

שחור על גבי לבן - ביבי רוצה 70 מליארד לביטחון (59 + 11).

לגבי הפסקה השניה - זה לא מבוסס על כלום. אין לישראל שום בעיה רצינית של שוק חופשי או ועדי עובדים חזקים מדי. הבעיות הן אחרות לגמרי.
פרסם תגובה