האינתיפאדה השלישית- כ 10 נפגעים והרוג בפיגוע משולב יפו-ת"א

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: האינתיפאדה השלישית

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 אוקטובר 2015, 19:00

שמעי, קשה מאוד לדעת. דיברתי על זה היום עם חבר שהתעסק באיו"ש בתפקיד האחרון שלו. הוא טוען שהאחיזה שלנו בשטח היא בעייתית. המקורות שלנו מוכוונים ארגוני טרור, ומה שרואים היום, כאמור זה לא מגיע משם.

מה שכן, סביר שהגענו לנקודת הכרעה. נקודה שבה גל הפיגועים הספונטניים נחלש, והדברים תלויים בארגוני הטרור, גם בעזה וגם בגדה. אם ירצו להסלים, יתחילו להכווין פיגועים רציניים בעצמם, אם לא, ימשיכו לדבר בתקשורת.
אני מעריך שזה יגווע בעצמו בימים הקרובים. או לפחות יפחת משמעותית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 11 אוקטובר 2015, 19:01

המיץ של הזבל...
ירו בבחורה תמימה... חתיכת דגנרט.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4709546,00.html
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 11 אוקטובר 2015, 19:06

jol9 כתב:שירדן ישלטו בשטחים??
וואלה אני לא בטוח עד כמה זה יכול היה לעבוד, אבל לך תדע...

בכל אופן, איך אפשר לבוא ולהגיד שמדובר בטעות היסטורית אדירה, על משהו שנוי במחלוקת שלא קרה, ואין לנו מושג מה היה קורה
אילו ההסכם הזה כן היה נחתם... הכל זה ספקולציות במקרה הטוב.

פרס השיג הסדר חלומי (לפני האינתיפאדה הראשונה). ירושלים (המאוחדת) נשארת בשליטת ישראל, כולל חלקים נרחבים ממה שהיום הם שטחי C בגדה (משהו כמו 30% מהגדה). כל השאר עובר לירדן כשבמילא ירדן היא מדינה פלשתינית לכל דבר כבר עכשיו. אחרי ששמיר טרפד את זה ופרצה האינתיפאדה הראשונה חוסיין התנער והכריז שירדן מוותרת על כל תביעה בגדה.

זה למעשה היה הפתרון היחידי הריאלי לסכסוך וההזדמנות הכי טובה (מאז הסכם השלום עם מצרים) לפתור את הבעיה הפלשתינית. פשוט טעות הסטורית אדירה. 30 שנה של מלחמות מיותרות כל כלום בזבזנו פה.

דרך אגב - גם בגין עשה טעות הסטורית - סאדאת היה מוכן לתת לישראל חלקים נרחבים מסיני תמורת פתרון הבעיה הפלשתינית (החזרת עזה לסיני והחזרת הגדה לידרן). הטפשות של בגין עשלתה לנו כל כך ביוקר.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 11 אוקטובר 2015, 19:13

roy1000 כתב:
jol9 כתב:שירדן ישלטו בשטחים??
וואלה אני לא בטוח עד כמה זה יכול היה לעבוד, אבל לך תדע...

בכל אופן, איך אפשר לבוא ולהגיד שמדובר בטעות היסטורית אדירה, על משהו שנוי במחלוקת שלא קרה, ואין לנו מושג מה היה קורה
אילו ההסכם הזה כן היה נחתם... הכל זה ספקולציות במקרה הטוב.

פרס השיג הסדר חלומי (לפני האינתיפאדה הראשונה). ירושלים (המאוחדת) נשארת בשליטת ישראל, כולל חלקים נרחבים ממה שהיום הם שטחי C בגדה (משהו כמו 30% מהגדה). כל השאר עובר לירדן כשבמילא ירדן היא מדינה פלשתינית לכל דבר כבר עכשיו. אחרי ששמיר טרפד את זה ופרצה האינתיפאדה הראשונה חוסיין התנער והכריז שירדן מוותרת על כל תביעה בגדה.

זה למעשה היה הפתרון היחידי הריאלי לסכסוך וההזדמנות הכי טובה (מאז הסכם השלום עם מצרים) לפתור את הבעיה הפלשתינית. פשוט טעות הסטורית אדירה. 30 שנה של מלחמות מיותרות כל כלום בזבזנו פה.

דרך אגב - גם בגין עשה טעות הסטורית - סאדאת היה מוכן לתת לישראל חלקים נרחבים מסיני תמורת פתרון הבעיה הפלשתינית (החזרת עזה לסיני והחזרת הגדה לידרן). הטפשות של בגין עשלתה לנו כל כך ביוקר.

אני לא מבין למה אתה מתייחס לזה כטיפשות...
זאת היתה החלטה שהתקבלה לפני 40 שנה, ונכון לזמן ההוא אולי זאת היתה ההחלטה הנכונה...

אפשר להגיד שהטיפשות של רבין ופרס עלתה לנו באלפי הרוגים ובאינטיפאדת הפיגועים... זה גם יהיה נכון. אבל אי אפשר להגיד
על משהו שלא קרה שזאת טיפשות, כי אם זה כן היה קורה, אתה לא יודע איך היתה נראית המציאות היום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 11 אוקטובר 2015, 19:13

jol9 כתב:המיץ של הזבל...
ירו בבחורה תמימה... חתיכת דגנרט.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4709546,00.html

אני לא מבין למה לראיין את האנשים האלה? הוא סתם זורק ססמאות בלי קשר לראיון.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 11 אוקטובר 2015, 19:18

jol9 כתב:אני לא מבין למה אתה מתייחס לזה כטיפשות...
זאת היתה החלטה שהתקבלה לפני 40 שנה, ונכון לזמן ההוא אולי זאת היתה ההחלטה הנכונה...

אפשר להגיד שהטיפשות של רבין ופרס עלתה לנו באלפי הרוגים ובאינטיפאדת הפיגועים... זה גם יהיה נכון. אבל אי אפשר להגיד
על משהו שלא קרה שזאת טיפשות, כי אם זה כן היה קורה, אתה לא יודע איך היתה נראית המציאות היום.

הדרך היחידה לפתור את הסכסוך הייתה בעזרת מצרים וירדן וזה היה טפשות לחשוב שאפשר לשמור על "ארץ ישראל השלמה". אין לי ספק שמצרים וירדן היו מצליחות להשתלט על עזה והגדה. יש להם את האמצעים.

אין ספק גם שהרעיון להכניס את אש"ף לשטחים היה רעיון אדיוטי. רבין היה צריך לחזור לאופציה הירדנית והמצרית, אבל בשלב הזה היה כבר קשה לשכנע את הירדנים והמצרים לקחת על עצמם את הבעיה הזו.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 11 אוקטובר 2015, 19:35, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 אוקטובר 2015, 19:19

Holiday_Armadillo כתב:אור, הדברים בשטח מתחילים להירגע או שהערבים סתם לקחו את היום הזה בתור סיאסטה? (לצערי כן, אני צריכה לעשות הבדלה בין השטחים לבין שאר הערים בארץ)

לא משנה :whistle
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 11 אוקטובר 2015, 20:04

פיגוע קשה ליד חדרה, 3 פצועים מתוכם חיילת פצועה קשה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

Re: האינתיפאדה השלישית- פיגוע ליד חדרה

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 אוקטובר 2015, 22:15

ד''א, לא שאני אומרת שיהודים צריכים להרוג ערבים, ממש לא
אבל אנחנו מדברים על זה שהדברים האלה גורמים לאיבוד לגיטימציה וכל זה, מכל מה שאני רואה וקוראת באינטרנט, לרוב האנשים אין בעיה מוסרית עם הפיגועים של השבוע האחרון ומבחינתם זאת הדרך של הפלסטינים להילחם ו''חבל שהם לא יכולים לעשות יותר מזה''
אז כן, בכל מקרה תמיד נצא אשמים אז שכבר נעשה מה שטוב לנו וזהו
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 11 אוקטובר 2015, 22:41

Holiday_Armadillo כתב:ד''א, לא שאני אומרת שיהודים צריכים להרוג ערבים, ממש לא
אבל אנחנו מדברים על זה שהדברים האלה גורמים לאיבוד לגיטימציה וכל זה, מכל מה שאני רואה וקוראת באינטרנט, לרוב האנשים אין בעיה מוסרית עם הפיגועים של השבוע האחרון ומבחינתם זאת הדרך של הפלסטינים להילחם ו''חבל שהם לא יכולים לעשות יותר מזה''

העיקר היום הגנו על המחבל ולא איפשרו לירות בו... :thumbdown
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי rc4991 » 11 אוקטובר 2015, 22:47

לא הבנתי, יהודים מצדיקים את הפיגועים של המחבלים?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 אוקטובר 2015, 22:49

my man כתב:

לא חושבת שאנחנו צריכים להפוך לעם של לינצ'יונרים

רוני - לא, אנשים לא מישראל
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 אוקטובר 2015, 22:50

Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:

נכון.
חיסול המחבלים צריך להיות רק כהגנה עצמית או ע"י שוטרים בשביל לנטרל אותם.

לא לינצ'ים ולא שום דבר בסגנון הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 11 אוקטובר 2015, 22:54

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:

נכון.
חיסול המחבלים צריך להיות רק כהגנה עצמית או ע"י שוטרים בשביל לנטרל אותם.

לא לינצ'ים ולא שום דבר בסגנון הזה.

כל עוד הוא מחזיק סכין ביד שמגואלת בדם(כפי שמעיד המגן בעצמו) צריך לירות בו! שום לינץ' ושום נעליים! לירות על מנת להרוג! הרמת סכין על מנת להרוג?תיהרג!
משוואה פשוטה!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי my man » 11 אוקטובר 2015, 22:56

הנה:
לא אפשרנו לירות בו
התיישבתי עליו כשבידיו סכין מגואלת בדם, סיפר בניהו ארזי, שהשתלט על המחבל שפצע ארבעה בני אדם ליד גן שמואל.

זה מקומם!
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 11 אוקטובר 2015, 22:58

my man כתב:כל עוד הוא מחזיק סכין ביד שמגואלת בדם(כפי שמעיד המגן בעצמו) צריך לירות בו! שום לינץ' ושום נעליים! לירות על מנת להרוג! הרמת סכין על מנת להרוג?תיהרג!
משוואה פשוטה!

עד עכשיו זה די עבד ככה. קשה לבוא בטענות למשטרה.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 אוקטובר 2015, 22:59

roy1000 כתב:
my man כתב:כל עוד הוא מחזיק סכין ביד שמגואלת בדם(כפי שמעיד המגן בעצמו) צריך לירות בו! שום לינץ' ושום נעליים! לירות על מנת להרוג! הרמת סכין על מנת להרוג?תיהרג!
משוואה פשוטה!

עד עכשיו זה די עבד ככה. קשה לבוא בטענות למשטרה.

המשטרה בכל מקרה היא לא הכתובת.
יש אנשים שתפקידם להתוות מדיניות, והם לא עושים את זה. באף תחום ד"א.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 אוקטובר 2015, 23:01

my man כתב:הנה:
לא אפשרנו לירות בו
התיישבתי עליו כשבידיו סכין מגואלת בדם, סיפר בניהו ארזי, שהשתלט על המחבל שפצע ארבעה בני אדם ליד גן שמואל.

זה מקומם!

אולי אותך, לא אותי
כמובן שאני לא רוצה שהוא ילמד על חשבוני לתואר שני אבל אני לא חושבת שהאלטנרטיבה צריכה להיות להרוג אותו
כל הזמן אנחנו מתגאים שאנחנו שונים מהשכנים שלנו, זה לא מתיישב לי במשוואה אחת עם להרוג בן אדם שנמצא על הקרקע ולא יכול לזוז

הוא בא אליך עם סכין? תירה בו
אתה רוצה לירות לו בראש מטווח אפס כשהוא עם הריצפה בריצפה ומישהו מחזיק לו את הידיים? זה לא מקובל עליי
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 11 אוקטובר 2015, 23:04

Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:הנה:
לא אפשרנו לירות בו

זה מקומם!

אולי אותך, לא אותי
כמובן שאני לא רוצה שהוא ילמד על חשבוני לתואר שני אבל אני לא חושבת שהאלטנרטיבה צריכה להיות להרוג אותו
כל הזמן אנחנו מתגאים שאנחנו שונים מהשכנים שלנו, זה לא מתיישב לי במשוואה אחת עם להרוג בן אדם שנמצא על הקרקע ולא יכול לזוז

הוא בא אליך עם סכין? תירה בו
אתה רוצה לירות לו בראש מטווח אפס כשהוא עם הריצפה בריצפה ומישהו מחזיק לו את הידיים? זה לא מקובל עליי

הרבה לפני שזרקו אותו לריצפה היה צריך לירות! הוא התיישב עליו בשביל לעצור את התקיפות אז במקום זה היה צריך לירות בו.
להרוג מחבלים גם אחרי שהם מנוטרלים ממש אבל ממש לא הופך אותנו להיות כמוהם...
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי rc4991 » 11 אוקטובר 2015, 23:07

Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:

כבר פחדתי שהשמלאנים מעלים רמה בהזיות שלהם
כן, זה קורה תמיד וגם אם תתנהגי עכשיו הכי יפה בעולם הם יגידו "מגיע לכם, זה על מה שעשיתם"
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים