yanay21 כתב:אולי, אבל כרגע זה משהו שהוא ברזל, גם אצל הרפורמים. זה לא אומר שאי אפשר לפקפק בזה מבחינה טקסטואלית נטו
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
סבבה, וזה שזה ברזל זה בגלל שזה סטטוס קוו שאף אחד לא מעז לערער עליו, זה לא אומר שאין מה או איפה
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yanay21 כתב:אולי, אבל כרגע זה משהו שהוא ברזל, גם אצל הרפורמים. זה לא אומר שאי אפשר לפקפק בזה מבחינה טקסטואלית נטו
Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אני לא מאמין שאני מצדד במישהו שרוצח ילדים להנאתו, אבל:
הדת היא כורח, היא אילוץ. אמנם הבחירה הראשונית נעשית, אבל אנחנו תמיד כחלק מקבוצה, בין אם אנחנו רוצים או לא. במקרה של אורי, הקבוצה שלו היא האורתודוקסיה הישראלית-אשכנזית, שהיא מאוד שונה מזו האמריקאית, נניח.
חלק מעול המצוות הוא לא לשאול למה, ונכון, שיש פה איזה עניין של חוסר במחשבה חופשית, אבל אסור לשכוח שהישיבות גם הצמיחו מוחות משפטיים חריפים מאוד(יותר בארצות הברית, ופחות פה, כי משום מה פה לעבוד וישיבה לא תמיד הולך ביחד), אז אי אפשר להכליל את שמירת המצוות על כל האופי של האדם. פגשתי אנשים דתיים שיותר ליברליים ממני, ודווקא בגלל המקום הזה שהם באים ממנו.
לפעמים יש פשוט משהו שאתה עושה אותו, אולי אין רציונל, אבל זו אסופה של דברים, לא תמיד אפשר לבחור, כל עוד אתה אורתודוקסי. אני לא חושב שיש עם זה בעיה רצינית.
כולנו שיודעים שהדת היא בעיקרה לעשות דברים שהם לא נוחים כי בסוף כביכול הכל משתלם
לא על זה הויכוח, הויכוח הוא על זה שמנסים למכור לנו שמעודדים שאלות
הסיבה היחידה שמעודדים שאלות זה בשביל שאנשים מאוד מסויימים יוכלו לענות עליהן ובעצם הסטטוס קוו יישמר
את לא יכולה לכתוב דברים כאלה בלי להכיר באמת מבפנים את העולם שאת כותבת עליו. בגדול זה פשוט לא נכון.
מעודדים שאלות בכדי שהאדם באמת יתחבר למה שהוא עושה.
זה שאת מכנה אותי ילד זה לא קשור. בכל תחום אני הולך למי שמומחה באותו תחום אם אני חולה אני הולך לרופא כי הוא למד והעמיק בנושא הרפואה(שהוא למד והסתמך על כתבים של רופאים שקדמו לו) כנ"ל מומחה לכלכלה וכו' וכו'...אז כשיש לי שאלה בנושא האמונה והתורה אני הולך למי שהקדיש את חייו לבירור העניין. אני ממש לא רואה מה ילדותי בזה- לדעתי זה הדבר הכי הגיוני לעשות..
ינאי אני לא באמת מבין איך הצלחת להגדיר אותי בצורה שהיא לא כ"כ קשורה?!
אז כשרואים מישהו מתקשר לרב ושואל אותו אם מותר לאשתו לקחת זירוז בלידה למרות שאין לו הכשרה רפואית, זאת ההתייעצות עם בעלי המקצוע?
כששואלים רב אם לנתק מישהו ממכונת הנשמה למרות שאין לו הכשרה רפואית, זאת ההתייעצות עם בעלי המקצוע?
כשרב, שלא מכיר את עולם הכדורגל, אומר לשחקן לשנות את השם מסהר לשהר במקום לעבוד על סיומת או לבחור קבוצה יותר טובה שתתאים לו כי משחקים במערך שיותר מתאים לו והוא יהיה החלוץ הראשון, זאת ההתייעצות עם בעלי מקצוע?
כשמישהי הולכת לרב והוא מנשק לה את היד ואומר לה שהיא מבורכת, או שולח אותה להשתטח על קברי צדיקים בשביל להתחתן, במקום חלילה להסתכל למה כל מערכות היחסים שלה נכשלו, זאת התייעצות עם בעלי מקצוע?
כשאני הולכת לשאול רופא אם משהו בשיעול שלי לא בסדר, אני לא רוצה שהוא יגיד לי מה שאני רוצה לשמוע, אני רוצה שהוא יגיד לי מה אני צריכה
רב אומר לך מה שאתה רוצה לשמוע בשביל שזה ירגיע אותך, הוא לא אומר לך (והוא לעולם לא יגיד לך) מה שאתה צריך כי א)אין לו את האינטרס וב)אין לו את היכולת וההבנה לחלוש על כל תחומי החיים
my man כתב:רגע, גם אני לא מסכים עם המון דברים היום בצורה שהם מתנהלים. ולא, הדוגמאות שהבאת הם ממש לא כל היהדות. יש המון צדדים אחרים. את ממשיכה לחזור על זה שרבנים לא יתנו תשובות שהם מה שצריך וזה שוב פשוט לא נכון. אני לא מבין מאיפה ההחלטיות הזו שלך מבלי להכיר מבפנים את העולם של הרב-תלמיד?!
אני יודע שהרב שלי(הרב חיים דרוקמן) כשהייתי בישיבה תמיד ניסה לענות לנו תשובות שהיו מחייבות אותנו להגיע להחלטה בעצמנו. הוא אף פעם לא אמר לי "תעשה כך או תעשה כך" תמיד כיוון אותי להגיע להחלטות בעצמי.
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אולי, אבל כרגע זה משהו שהוא ברזל, גם אצל הרפורמים. זה לא אומר שאי אפשר לפקפק בזה מבחינה טקסטואלית נטו
סבבה, וזה שזה ברזל זה בגלל שזה סטטוס קוו שאף אחד לא מעז לערער עליו, זה לא אומר שאין מה או איפה
yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אולי, אבל כרגע זה משהו שהוא ברזל, גם אצל הרפורמים. זה לא אומר שאי אפשר לפקפק בזה מבחינה טקסטואלית נטו
יש מצב. יכול להיות שגדי בחלב אימו, זה ליטרלי גדי בחלב אימו. אני לא מכיר את כל הביסוס של האיסור, אז אני לא יכול להעמיק, אבל אי אפשר להתעלם מזה שבדת, כמו בכל אמונה, יש לפעמים אקסיומות, ומשם מתקדמים כל אחד לדרכו שלו. לא בטוח שבשר וחלב זו אקסיומה.
Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:רגע, גם אני לא מסכים עם המון דברים היום בצורה שהם מתנהלים. ולא, הדוגמאות שהבאת הם ממש לא כל היהדות. יש המון צדדים אחרים. את ממשיכה לחזור על זה שרבנים לא יתנו תשובות שהם מה שצריך וזה שוב פשוט לא נכון. אני לא מבין מאיפה ההחלטיות הזו שלך מבלי להכיר מבפנים את העולם של הרב-תלמיד?!
אני יודע שהרב שלי(הרב חיים דרוקמן) כשהייתי בישיבה תמיד ניסה לענות לנו תשובות שהיו מחייבות אותנו להגיע להחלטה בעצמנו. הוא אף פעם לא אמר לי "תעשה כך או תעשה כך" תמיד כיוון אותי להגיע להחלטות בעצמי.
אני לא צריכה להיות שם בשביל לדעת שהתשובות שהוא כיוון אותך אליהן הן התשובות שהוא רצה שתמצא
כמו ששמים לעכבר גבינה בסוף המבוך והוא כביכול מצא אותה לבד, למרות שהייתה רק יציאה אחת כל הזמן הזה
Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:Holiday_Armadillo כתב:yanay21 כתב:אולי, אבל כרגע זה משהו שהוא ברזל, גם אצל הרפורמים. זה לא אומר שאי אפשר לפקפק בזה מבחינה טקסטואלית נטו
יש מצב. יכול להיות שגדי בחלב אימו, זה ליטרלי גדי בחלב אימו. אני לא מכיר את כל הביסוס של האיסור, אז אני לא יכול להעמיק, אבל אי אפשר להתעלם מזה שבדת, כמו בכל אמונה, יש לפעמים אקסיומות, ומשם מתקדמים כל אחד לדרכו שלו. לא בטוח שבשר וחלב זו אקסיומה.
בפעם האחרונה שבדקתי, לתרנגולות אין בכלל חלב, ואם כבר אז אסור לטגן שניצל עם ביצה אבל עוף פרמז'ן לא נשמע שיש סיבה לאסור
אבל אני בטוחה שבשביל לא לערער על העניין שיגרום לעוד סימני שאלה שחלילה יוציאו אנשים מהדיוק האובססיבי של הספר, גם לזה מצאו תשובה טיפשית
my man כתב:Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:רגע, גם אני לא מסכים עם המון דברים היום בצורה שהם מתנהלים. ולא, הדוגמאות שהבאת הם ממש לא כל היהדות. יש המון צדדים אחרים. את ממשיכה לחזור על זה שרבנים לא יתנו תשובות שהם מה שצריך וזה שוב פשוט לא נכון. אני לא מבין מאיפה ההחלטיות הזו שלך מבלי להכיר מבפנים את העולם של הרב-תלמיד?!
אני לא צריכה להיות שם בשביל לדעת שהתשובות שהוא כיוון אותך אליהן הן התשובות שהוא רצה שתמצא
כמו ששמים לעכבר גבינה בסוף המבוך והוא כביכול מצא אותה לבד, למרות שהייתה רק יציאה אחת כל הזמן הזה
וואו! כאילו מה את מנסה להשיג עם העקיצות האלה? חוסר ההכירות שלך הוא זה שמביא אותך לדעות האלה.
החיים הדתיים הרבה יותר מורכבים מהחד מימדיות שאת מנסה להציג אותם. לכל אדם יש בחירה וכל אחד בוחר איך להתנהל בחייו. הפסיקה ההלכתית זה עולם סבוך כל כך שגם מי שחי אותו ביום יום אני לא מאמין שהוא יכול להיות נחרץ כל כך לגביו.
יש כל כך הרה פסיקות הלכתיות שאת פשוט לא שומעת עליהן כי הן מובאות לאנשים בפרטנות כי היהדות וההלכה והרב מבינים שיש סיטואציות מורכבות שדורשות פסיקות מיוחדות.
my man כתב:ואגב- אתם שניכם יוצאים מנקודת הנחה שרק את התורה שבכתב עלינו לקבל כי אותה קיבלנו בסיני.
התורה שבעל פה שהיא הפירוש וההלכות המדויקות של התורה שבכתב גם כן ניתנה בסיני.
felix_r כתב:אפשר לשאול איך הגעתם לדיון הזה באשכול הסרטים?
בעצם בשביל מה לשאול, כרמל פה...
yanay21 כתב:my man כתב:ואגב- אתם שניכם יוצאים מנקודת הנחה שרק את התורה שבכתב עלינו לקבל כי אותה קיבלנו בסיני.
אבל הרי אתה מקיים גם דברים שנפסקו אחרי מה שניתן בסיני, אז הטיעון העקרוני של כרמל(שאני לא מסכים איתו), עדיין עומד
my man כתב:yanay21 כתב:my man כתב:ואגב- אתם שניכם יוצאים מנקודת הנחה שרק את התורה שבכתב עלינו לקבל כי אותה קיבלנו בסיני.
אבל הרי אתה מקיים גם דברים שנפסקו אחרי מה שניתן בסיני, אז הטיעון העקרוני של כרמל(שאני לא מסכים איתו), עדיין עומד
עם השנים נשתכחו הדברים שניתנו בסיני והתרבו המחלוקות ולכן העולם ההלכתי מלא בדעות שונות- בסופו של דבר פסוקים הלכה כדעה מסוימת (עם המון חוקים איך מגיעים לפסיקה הספציפית הזו) ומקבלים אותה כאילו היא זו שניתנה בסיני.
Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:רגע, גם אני לא מסכים עם המון דברים היום בצורה שהם מתנהלים. ולא, הדוגמאות שהבאת הם ממש לא כל היהדות. יש המון צדדים אחרים. את ממשיכה לחזור על זה שרבנים לא יתנו תשובות שהם מה שצריך וזה שוב פשוט לא נכון. אני לא מבין מאיפה ההחלטיות הזו שלך מבלי להכיר מבפנים את העולם של הרב-תלמיד?!
וואו! כאילו מה את מנסה להשיג עם העקיצות האלה? חוסר ההכירות שלך הוא זה שמביא אותך לדעות האלה.
החיים הדתיים הרבה יותר מורכבים מהחד מימדיות שאת מנסה להציג אותם. לכל אדם יש בחירה וכל אחד בוחר איך להתנהל בחייו. הפסיקה ההלכתית זה עולם סבוך כל כך שגם מי שחי אותו ביום יום אני לא מאמין שהוא יכול להיות נחרץ כל כך לגביו.
יש כל כך הרה פסיקות הלכתיות שאת פשוט לא שומעת עליהן כי הן מובאות לאנשים בפרטנות כי היהדות וההלכה והרב מבינים שיש סיטואציות מורכבות שדורשות פסיקות מיוחדות.
אלה לא עקיצות, אלה דימויים
אתה אוהב להשתמש בדימויים? אז נלך על דימויים
אתה יכול להגיד שלכל אדם יש בחירה, אבל בסופו של יום מי שלא הולך אחרי דברים מאוד מסויימים בצורה מאוד מסויימת, לא נחשב ''אמיתי''
כי אם מישהו יגיד לך שהוא יהודי ולא צם ביום כיפור או שהוא אוכל בשר וחלב, אתה תגיד שהוא שובר דברים ספציפיים מאוד
וכשהוא יגיד לך שהוא שאל שאלות והגיע למסקנות שהוא רצה ושהדברים האלה לא פוסלים אחד את השני, אתה תגיד לו שוב שאין דברים שאי אפשר לערער עליהם
אז שכל אחד יעטוף את זה באיזה נייר עטיפה שהוא רוצה כל אחד יגיד שהוא לבד בחר את העטיפה אבל על מה שמתחת כבר לא תהיה לו זכות לערער
my man כתב:Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:רגע, גם אני לא מסכים עם המון דברים היום בצורה שהם מתנהלים. ולא, הדוגמאות שהבאת הם ממש לא כל היהדות. יש המון צדדים אחרים. את ממשיכה לחזור על זה שרבנים לא יתנו תשובות שהם מה שצריך וזה שוב פשוט לא נכון. אני לא מבין מאיפה ההחלטיות הזו שלך מבלי להכיר מבפנים את העולם של הרב-תלמיד?!
אלה לא עקיצות, אלה דימויים
אתה אוהב להשתמש בדימויים? אז נלך על דימויים
אתה יכול להגיד שלכל אדם יש בחירה, אבל בסופו של יום מי שלא הולך אחרי דברים מאוד מסויימים בצורה מאוד מסויימת, לא נחשב ''אמיתי''
כי אם מישהו יגיד לך שהוא יהודי ולא צם ביום כיפור או שהוא אוכל בשר וחלב, אתה תגיד שהוא שובר דברים ספציפיים מאוד
וכשהוא יגיד לך שהוא שאל שאלות והגיע למסקנות שהוא רצה ושהדברים האלה לא פוסלים אחד את השני, אתה תגיד לו שוב שאין דברים שאי אפשר לערער עליהם
אז שכל אחד יעטוף את זה באיזה נייר עטיפה שהוא רוצה כל אחד יגיד שהוא לבד בחר את העטיפה אבל על מה שמתחת כבר לא תהיה לו זכות לערער
אני מבין את הצד שלך בנושא אבל זה כל כך מסובך ומורכב לענות על זה שאני באמת לא מבין את הנחרצות שלך.
השעה 2 בלילה ויש לי יום עמוס מחר ואולי נמשיך בפעם אחרת(ואולי לא) אבל הנחרצות הזו לא מרפה ממני. איך אפשר להיות כל כך נחרץ על משו שלא מכירים. אני באמת יוצא מפה בחצי הלם.
Holiday_Armadillo כתב:אין לך ספק שיש אלוהים, נכון? גם לי אין ספק שאין, ואני מאוד נחרצת בעניין (כמו שאתה רואה)
my man כתב:Holiday_Armadillo כתב:אין לך ספק שיש אלוהים, נכון? גם לי אין ספק שאין, ואני מאוד נחרצת בעניין (כמו שאתה רואה)
אבל היה לי ספק ואפילו די גדול והייתי ממש על סף לחצות את הכביש..אבל לא הייתי נחרץ לפה או לשם וזה מה שנתן לי להגיע למקום הבירור שאליו הגעתי וזה גם מה שאמרתי לך בתחילת הדיון - שאשתי מזמינה אותך לשיחה על כל הדברים האלה שאני לא יכול לדון איתך עליהם - טאבולה ראסה- זה החלק הכי חשוב שמתחילים לדבר בשיח כזה אם אתה מגיע בנחרצות וכמו קיר אז שום דבר לא יצא מזה..
yanay21 כתב:יום יבוא, כשנפסיק להיות בטטות כורסה, אנחנו צריכים לעשות מפגש פורומי בהיקף פסיכי ולדבר על כל החפירות האלו
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־20 אורחים