ת'רד מגפת הקורונה V3 - ''תעשו חיים'' ב. נתניהו

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד מגפת הקורונה V3 - מדינה במשבר

הודעהעל ידי Shay_uzan » 17 יולי 2020, 00:32

שם את זה על השולחן.
עם כל הכבוד לבנט, ההתראות שלו באו בחודש איחור ביחס ליש עתיד... עקבתי אחרי לפיד ובנט, אולי הפוליטיקאים הכי מועורכים עלי ב2 הצדדים של המפה הפוליטית ומאז שהתחילו לדבר על פירוק הגוש. ידעתי שבנט יתעורר אבל עד שזה קרה כבר לפיד הספיק להכין את ההצעה לטיפול במשבר של האופוזיציה ובהם הוא הצליח לזהות חודשים לפני כל טעות שנעשתה בגל הראשון, בתקופה בין הגלים ובגל השני. לפיד הציע תוכניות שבדיעבד הצילו מדינות אחרות שעבדו לפיהם מהמשבר. אנשים נוהגים לתת לו את כל הקרדיט למאבק של האופוזיציה אבל הוא לא המוביל במתקפה למרות הערכה הגדולה שלי עליו. הוא לא הלך אולפן אולפן והוא לא פרסם בכל שבוע תוכנית מדוקדקת לאיך ממשיכים מכאן. הוא לא הלך לכל הועדות וכל המליאות וניסה לשכנע את הקואליציה שהיא טעתה. אני לא הולך לומר שהוא רוכב על הגל של חבירו לאופוזיציה, כי יש לו גל משלו, אבל הגל הזה הוא אותו גל אך קטן מימדים ביחס להתנגדות של לפיד. זה שבנט באופוזיצה זה חדש לא אומר שהוא היחידי שם והוא הכי רועש שם.

עצה שלי, לכו לדפי הפייסבוק של שני הפוליטיקאים ותעברו על הסירטונים והפוסטים של שניהם ותראו את ההבדלים

ושוב, זה לא גורע מהערכה שלי לבנט, היא מאוד גדולה. זה פשוט לא הוגן להמליך את הסגן
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 17 יולי 2020, 01:02

bigi כתב:שאלה לא קשורה אבל לא יודע איפה לשאול , איפה מוחקים פה חשבון משתמש ?
לא ממש אפשרי אבל אתה מוזמן לפנות לתומר
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Shay_uzan » 17 יולי 2020, 02:14

עד היום ב4 מדינות הגיעו להחלטה של סגר בסופי שבוע. רוצים לנחש בכמה מה4 האלה ההחלטה הזאת הוכיחה את עצמה? 0
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Shay_uzan » 17 יולי 2020, 06:08

Shay_uzan כתב:שם את זה על השולחן.
עם כל הכבוד לבנט, ההתראות שלו באו בחודש איחור ביחס ליש עתיד... עקבתי אחרי לפיד ובנט, אולי הפוליטיקאים הכי מועורכים עלי ב2 הצדדים של המפה הפוליטית ומאז שהתחילו לדבר על פירוק הגוש. ידעתי שבנט יתעורר אבל עד שזה קרה כבר לפיד הספיק להכין את ההצעה לטיפול במשבר של האופוזיציה ובהם הוא הצליח לזהות חודשים לפני כל טעות שנעשתה בגל הראשון, בתקופה בין הגלים ובגל השני. לפיד הציע תוכניות שבדיעבד הצילו מדינות אחרות שעבדו לפיהם מהמשבר. אנשים נוהגים לתת לו את כל הקרדיט למאבק של האופוזיציה אבל הוא לא המוביל במתקפה למרות הערכה הגדולה שלי עליו. הוא לא הלך אולפן אולפן והוא לא פרסם בכל שבוע תוכנית מדוקדקת לאיך ממשיכים מכאן. הוא לא הלך לכל הועדות וכל המליאות וניסה לשכנע את הקואליציה שהיא טעתה. אני לא הולך לומר שהוא רוכב על הגל של חבירו לאופוזיציה, כי יש לו גל משלו, אבל הגל הזה הוא אותו גל אך קטן מימדים ביחס להתנגדות של לפיד. זה שבנט באופוזיצה זה חדש לא אומר שהוא היחידי שם והוא הכי רועש שם.

עצה שלי, לכו לדפי הפייסבוק של שני הפוליטיקאים ותעברו על הסירטונים והפוסטים של שניהם ותראו את ההבדלים

ושוב, זה לא גורע מהערכה שלי לבנט, היא מאוד גדולה. זה פשוט לא הוגן להמליך את הסגן
סתם לסדר את האוזן, לפיד לדבר ולהגיש תוכניות יציאה מהמשבר בשם *יש עתיד* (לפני כן היא הייתה בכחול לבן, אין לי כוח לחפור בתוך זה) מה12.3, שבוע אחר כך, *מיום* הפיצול של יש עתיד מכחול לבן הוא כבר הגיש תוכנית מלאה ומאז הוא מעלה סירטוני ביקורת על ההתנהלות וסרטוני מה הייתי עושה לפייסבוק (חלקם כבר נמחקו) על בסיס יומי, ציוצים כל הזמן ומלא תוכניות נוספות.
אצל בנט זה יותר מורכב אבל אפשר לפרק ולהרכיב את זה, בנט יצא מתפקיד שר הביטחון באיסור ה15.5, לפני כן הוא תקף מבפנים אבל לא לקח אחריות מניסטריאלית, לא תקף בפומבי ואיפלו גיבה את הממשלה. בגלל שאחריות מניסטיאלית זה לא משהו שקיים בפוליטיקה הישראלית אז נסלח לו ונשפוט אותו רק על מה שקרה אחרי ה15.5.
ביום אחרי זה הוא אמר שהוא תומך בנתניהו ובממשלה והוא ינסה לתקוף מהאופוזיציה בכל הנוגע לסיפוח ובקרת מערכת המשפט ובלי שום מילה על הקורונה או המשבר הכלכלי שגם אז, היו קיימים, לקח לו חודשים להודות שלאף אחד לא מעניין הסיפוח או המשפט בתקופה הזאת. שבועיים לאחר מכן הוא שיתף כתבה על המשבר הכלכלי והוא התריע שצריך לדאוג לו. 3 שבועות אחרי הוא התחיל לתקוף (תחילת יוני) ורק באמצע יוני, חודש אחרי הוא הציג את התוכנית המלאה שלו ליציאה מהמשבר (לזכותו לא קשה למצוא אותה היא מוצמדת בראש הרשתות החברתיות שלו) אבל היא מדברת בעיקר על משבר הבדיקות והיא לא עודכנה מאז, לצורך השוואה, יש עתיד עדכנה את התוכנית שלה בתחילת השבוע.
מה12.6 הוא עלה למתקפה אבל קשה לומר שזה ברמה של 2-5 נאומים ביום שמפורסמים בכל מקום והשתתפות בכל ועדה ודיון במליאה.
אגב, 2 דברים שלא שמתי לב אליהם עכשיו והם מטרידים אותי.
א. כל אותן תוכניות הן של בנט בעצמו, בשום מקום הימין החדש (ושלא נדבר על ימינה) לא הולך אחריו. מדובר על התוכנית של בנט, הדעות של בנט ואף אחד אחר לא הולך אחריו, אפילו לא ראיתי איזכור אחד של שקד. ביש עתיד זה מופע של יותר מאיש אחד, כמעט כל המפלגה תוקפץ איתו, התוכניות הן נוצרו על ידו ועל ידי מומחים אבל לא נקראות "תוכניות יאיר לפיד" אלא "התוכנית של יש עתיד" או "מה אנחנו הינו עושים" למה הימין החדש/ימינה לא איתו במאבק?

ב. בנט פירסם סקרים עם תמונה ענקית של הפנים שלן שכמה הציבור תומך בו ולא פחד להיכנס לשאלות על התמיכה של כולם בו, אני ראיתי את זה בשוק. ששאלו את לפיד את אותה שאלה הוא ענה שהדבר האחרון שאכפת לו ושהוא רוצה לבזבז עליו את הזמן מסך זה תמיכת הציבור בו. גם אם לפיד לא דובר אמת ואכפת לו מאיזה קופון פוליטי הוא גוזר, זה שהוא לא מתגאה בכך שהוא לוקח קופון פוליטי זאת גם אמירה שבנט לא משכיל לעשות. אכפת לך מהעם? אל תגיד, הנה עכשיו יותר מצביעים לי בגלל הקורונה, אלא תמשיך לעבוד ותן לזה לקרות מעצמו, זה סתם נותן ספקות בסיבה שאתה עושה את זה.
(אגב, שלא תגידו שלא אמרתי, בדף של יש עתיד תלם (לא של לפיד) היה סקר שמראה את החוסר רצון בכחול לבן, לא סקר שהכותרת שלו "מי הייתם רוצים שינהל את משבר הקורונה" ולהראות שבנט מוביל בימין.)

ה2 נקודות האלה גורמות לי לחשוב שאולי התקיפה היא כי הסקרים אמרו לו לתקוף ולא כי זה מצפונו (זה לא מאפיין את בנט בדרך כלל), זה מרגיש לי כיאלו הוא כבר עכשיו מתכונן לבחירות בפריימריז של הליכוד ביום שנתניהו יעזוב
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי שמואל1 » 17 יולי 2020, 11:44

ההגבלות החדשות החל מהיום ב 17- מסעדות וחדרי כושר ייסגרו.
בסופי שבוע ייסגרו כל החנויות והקניונים
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 יולי 2020, 12:13

שמואל1 כתב:ההגבלות החדשות החל מהיום ב 17- מסעדות וחדרי כושר ייסגרו.

חינוך?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 יולי 2020, 12:16

כל השרשור. האמון בממשלה בשיאו.

https://twitter.com/RazShechnik/status/ ... 67782?s=19
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 17 יולי 2020, 12:18

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:פשוט טירוף. אפילו אני לא חשבתי שנגיע למצב הזה והאמון שלי בממשלה הזאת היה די אפס מלכתחילה.
https://twitter.com/yaronavraham/status ... 47491?s=19

הטעות היתה הפתיחה המוקדמת. משם זה כבר כדור שלג שקשה לעצור.
אבל - אם לא נגיע שוב למצב של סגר מלא, אז זה יהיה בסה"כ בסדר. כמות החולים הקשים והמתים עדיין בשליטה, למרות שקשה לדעת לאן זה יתפתח.

אני מסכים עם כרמל שהחורף והשפעת עשויים עוד לטרוף את כל הקלפים, ולכן המטרה היא כנראה להגיע לתקופה הזאת במצב טוב.

זה ממש לא נכון יוני וזה סתם לתת הנחות איפה שלא צריך. לא הוקמו פה מערכי בדיקות וחקירות ולא הוקמו פה מערכים לקטיעות שרשראות הדבקה ומומחים מדברים על זה עוד מתחילת הגל הראשון. זה מה שמדינות אחרות שהצליחו להתמודד ולא לחזור לסגר עשו וגם אצלנו אלה היו ההמלצות לאורך הדרך, אבל זה לא קרה.

כל תהליך קבלת ההחלטות פגום מהיסוד וזה באמת מאוד בולט. לפני שבועיים סגרו בריכות וחדרי כושר, למה עשו את זה? על סמך מה? לםני 3 ימים פתחו אותם שוב, למה עשו את זה, על סמך מה? היום סוגרים אותם שוב, למה? על סמך מה?

אין נתונים, אין מערכים, אף אחד לא יודע מי מנהל את האירוע ולמה ושיקולי אגו ופופוליזם שולטים.

אתה חוזר הרבה על הטיעון של חוסר ודאות. אז נכון, יש חוסר ודאות. גם במלחמה יש חוסר ודאות, ובאופן קיצוני בהרבה. בלבנון ב2006 אף אחד לא ידע מה נמצא שם ועד כמה זה סיפור מסריח, אז זה אומר שמקבלי ההחלטות מקבלים פטור מאחריות כי זו סיטואציה חדשה וחסרת ודאות? במצבים של חוסר ודאות המערכת נמדדת בהיערכות שלה לאותם מצבים וביכולת שלה לקבל החלטות יעילות, בצורה סדורה ובזמן אמת. פה, עם כל הכבוד, זה פשוט לא קורה. אם במלחמה אפשר לבקר על אף חוסר הודאות, אז גם פה, ובלי להשתמש בחוסר הודאות הזה כתירוץ.

להלן: https://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNews ... 84,00.html

מה ממה שאמרתי לא נכון, שהטעות העיקרית היא הפתיחה המוקדמת? נראה לי שגם אתה אומר את זה, רק שאתה מוסיף עוד דברים.

יכול להיות שאתה צודק. אני לא יודע לפרוט את הטעויות ברזולוציות האלה, כי אני לא מצוי בפרטים. כאילו, עד לפני כמה חודשים, אף אחד מאתנו לא הכיר מונחים כמו "חקירה אפידימיולוגית" ו"קטיעות שרשראות הדבקה", אז אני באמת לא יודע לכמת את זה.

אני חושב שכמו שבזמן מלחמה, הדרך הנכונה היא לתת גיבוי למי שמנהל את המלחמה, ואחר כך לברר את הפרטים בועדת חקירה שמן הסתם תוקם. אף אחד לא באמת יודע לנהל את הדבר הזה. לא בנט, לא לפיד, לא ליברמן, וכן - גם לא נתניהו.

האם צריך היה למנות פרוייקטור / רמטכ"ל / מפקד לקורונה? אולי. אני מסכים שיש כאן די הרבה אגו שמעורב בעניין, אבל זה צפוי
בסה"כ. יש כאן כמה גורמים שמושכים את השמיכה (משרדי הבריאות והאוצר, המל"ל, משרד הביטחון וכמובן משרד רוה"מ), ולכן גם אם תמנה איזה מפקד לאירוע הזה, זה לא צבא, ואני לא רואה מנכ"לים ושרים מוותרים על הסמכויות שלהם כל כך מהר.

זה דווקא מוביל אותי לכיוון שדיברנו עליו כאן לא מעט. בעידן הזה, להנהיג מדינה, וודאי מסובכת כמו ישראל, זאת משימה לא סבירה
לבן אדם אחד. אם היה כאן משטר שבו הנשיא מנהל את ענייני החוץ והביטחון וראש הממשלה מנהל את ענייני הפנים, אז לא היה צריך למנות פרוייקטור, וראש הממשלה היה זה שמנהל את המאבק הקשה הזה ומרכז אצלו את כל הסמכויות.

דבר אחרון - לגבי קבלת החלטות. תראה, במקומת שבהם מתקבלות ההחלטות הבריאותיות והכלכליות, יושבים המון אנשים - מנוסים, משכילים, חכמים וכו'. זה לא שהיום בא לביבי לסגור את הבריכות, אז סוגרים את הבריכות. מחר בא לו לפזר כסף לאזרחים, אז מפזרים כסף לאזרחים.
אולי יש בעיה בשקיפות של קבלת ההחלטות, אבל קשה לי להאמין שהן מתקבלות באופן שרירותי ובלי מחשבה.
ד"א, אני נזכר שכשביבי עשה מסיבות עיתונאים יומיות כמעט, היתה גם ביקורת על זה...

רק להבהיר שוב - אני לא נותן הנחות לממשלה בניהול המשבר. נעשו טעויות, ולא מעט, וכולנו נשלם עליהן. אבל אני הייתי מחכה עם המסקנות בינתיים, כי זה עוד מוקדם מדי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 17 יולי 2020, 12:20

MTA2311 כתב:כל השרשור. האמון בממשלה בשיאו.

https://twitter.com/RazShechnik/status/ ... 67782?s=19

אגב, המסעדנים צודקים לגמרי לדעתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 17 יולי 2020, 12:32

MTA2311 כתב:

חינוך?
אין החלטה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 יולי 2020, 12:56

מעניין אגב שהסגר הוא רק בשבת. שוק הכרמל על צפיפותו בשישי בצהריים/אחהצ בכיף, ספארי בשבת בבוקר לא.

למה?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 17 יולי 2020, 13:10

שמואל1 כתב:
MTA2311 כתב:

חינוך?
אין החלטה

איזה חינוך כבר יש עכשיו?
אצלנו רומי נשארה בבית כי אין קייטנות והצהרון זה סתם בייבי סיטר.

מנגד, מי ששולח, כנראה שאין לו ברירה אחרת וחבל לסגור.

הרבה יותר רלוונטי אבל, זה ה-1 בספטמבר... מה יהיה, איך יהיה, אף אחד (כולל המורים) לא יודע עדיין.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 17 יולי 2020, 13:10

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
MTA2311 כתב:

חינוך?
אין החלטה

איזה חינוך כבר יש עכשיו?

הרבה יותר רלוונטי אבל, זה ה-1 בספטמבר... מה יהיה, איך יהיה, אף אחד (כולל המורים) לא יודע עדיין.
מסגרות חינוך של החופש הגדול
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 17 יולי 2020, 13:20

https://twitter.com/amit_segal/status/1 ... 97313?s=21

מומלץ למצביעי יש עתיד בפורום
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 17 יולי 2020, 13:21

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
MTA2311 כתב:

חינוך?
אין החלטה

איזה חינוך כבר יש עכשיו?

זה די חרטא. בייביסיטר, לא יותר מזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 17 יולי 2020, 13:23

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
MTA2311 כתב:חינוך?
אין החלטה

איזה חינוך כבר יש עכשיו?

אצלנו זה ממש לא בייביסיטר. קייטנה לכל דבר ועניין. הפעלות, אטרקציות, יצירה ולמידה.
האמת זה הצלת חיים!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 יולי 2020, 13:29

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
MTA2311 כתב:חינוך?
אין החלטה

איזה חינוך כבר יש עכשיו?

בייביסיטר זה הדבר הכי חשוב שיכול להיות כרגע.

להגיד שיש סגר רק בסופשים אבל כשאין מסגרות לילדים זה בעצם להגיד שיש סגר מלא.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 17 יולי 2020, 13:34

my man כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:אין החלטה

איזה חינוך כבר יש עכשיו?

אצלנו זה ממש לא בייביסיטר. קייטנה לכל דבר ועניין. הפעלות, אטרקציות, יצירה ולמידה.
האמת זה הצלת חיים!

וואלה. מגניב. לוקחים אותם לבריכה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 17 יולי 2020, 13:38

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:אין החלטה

איזה חינוך כבר יש עכשיו?

בייביסיטר זה הדבר הכי חשוב שיכול להיות כרגע.

להגיד שיש סגר רק בסופשים אבל כשאין מסגרות לילדים זה בעצם להגיד שיש סגר מלא.

זה לא ממש סגר. יש מספיק הורים שנמצאים בחופש או עובדים מהבית, אז אפשר להסתדר.

בכל מקרה, צריך להיות הסבר. אם סגירה עכשיו אומר יותר סיכוי לפתוח ב1.9 אז זה משתלם לדעתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 17 יולי 2020, 13:38

jol9 כתב:
my man כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:

איזה חינוך כבר יש עכשיו?

האמת זה הצלת חיים!

וואלה. מגניב. לוקחים אותם לבריכה?

הגזמת
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים