עולם הטניס 4 - עונת 2014 נכנסת להילוך גבוה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס 4 - מלבורן נובאק, פריז רפא, לונדון אנדי, NY?

הודעהעל ידי misha » 05 ספטמבר 2013, 23:00

כל הכבוד לסטאן, חצי גמר סלאם ראשון בקריירה.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 05 ספטמבר 2013, 23:03

איזה פירוק... 64 63 62... חד וחלק. מארי לא שבר, ולדעתי גם לא החזיק בנקודת שבירה אחת.
מדהים.

וורינקה בכושר נהדר, והוא שחקן הבקהנד יד אחת השני שמגיע לחצי הגמר.

מאוחר יותר יהיה המשחק של נובאק - יוז'ני. שם אני לא מאמין שתהיה הפתעה, אבל אולי פייט. בכל אופן בחצי, ביכולת הזאת, וורינקה יכול לעשות צרות לנובאק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 ספטמבר 2013, 07:38

הדייט השני נקבע וכמו בחצי המקביל זה יהיה קרב בין בקהנד מדהים בשתי ידיים מול בקהנד מדהים ביד אחת...

נובאק שמט מערכה מול יוז׳ני אבל נתן לו בייגל ברביעית

הלילה משחקי החצי של הנשים סרינה מול נה לי ואזרנקה מול פנטה הנפלאה.
מחר הסופר סאטרדיי הידוע לשמצה עם שני חצאי הגמר והגמר של הנשים
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 06 ספטמבר 2013, 07:41

ניצחון של נובאק על השוויצרי יבטיח לו השארות במקום הראשון.
אבל במילא נדאל לא יקח את הטורניר.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 07 ספטמבר 2013, 11:27

סרינה מול אזרנקה בגמר הנשים, אחרי ששתיהן ניצחו בשתי מערכות את נה לי ופנטה בהתאמה (ממש רציתי שפנטה תנצח את הצווחנית הבלרוסית).

היום אמור להיות הסופר סאטרדיי, עם 2 משחקי חצי גמר הגברים, ומשחק הגמר של הנשים, אבל משום מה בלו"ז מופיע רק המשחקים של הגברים... אולי
הם שינו מעט את המתכונת... לא יודע.

בכל אופן, נובאק וורינקה יתחיל ב-12:00 (שזה 19:00 שעוננו), ומיד אח"כ רפא גאסקה.

הרבה מדברים על הסיכויים של שני הטניסאים עם הבקהנד יד אחת הכי טוב בסבב, ואני באמת חושב ששניהם מסוכנים ליריבים שלהם. לשניהם יש טורניר טוב. וורינקה מציג טניס איכותי,
שעזר לו לנצח את ברדיץ' (5 בעולם) ואת מארי (3) ולהפסיד רק מערכה אחת בשני המשחקים האלה (וגם לפני זה היו לו משחקים בכלל לא פשוטים מול סטפאנק, קרלוביץ' ובגדאטיס).
סטאן גם כבר כמעט וניצח את נובאק רק לפני 8 חודשים במלבורן.

גאסקה הוא טניסאי מאוד כשרוני, עם מספר כלים התקפיים, סרב לא רע, הרבה ביטחון אבל גם הרבה שעות מגרש (4 יותר מרפא). הוא שיחק 10 מערכות בימים האחרונים, אבל גם צריכים לציין
שהוא קיבל (כמו רפא) יום מנוחה נוסף.
רפא משחק טניס איכותי מאוד עד עכשיו, אבל לא נאלץ עדיין להימתח עד הקצה, כפי שגאסקה יכול למתוח אותו הערב.
רפא אמנם פייבוריט, אבל אני לא צופה לו משחק קל. בכלל לא. אם רפא יתמיד בטקטיקה ההתקפית שלו, וימשיך לשחק money על הסרב שלו, אז הדרך שלו תהיה יותר קלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 08 ספטמבר 2013, 20:14

יש לנו פורום ויש לנו שני גמרים קלאסיים. סרינה - אזרנקה ורפא - נובאק.
יהיה מעניין.

היה משחק גדול אתמול בחצי של נובאק נגד סטאן. רפא - גאסקה היה משחק ברמה נמוכה יותר, ורפא לא שיחק טוב לטעמי, אבל ניצח בשלוש מערכות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ספטמבר 2013, 20:24

ראיתי את שני המשחקים( נדודי שינה קשים), ורפא באמת לא הרשים יותר מדי. שיחק די הגנתי, וגאסקה היה די צמוד אליו רוב המשחק. למרות זאת, אני חושב שלרפא יש סוג של יתרון בגמר. נובאק קרע את התחת מול וורינקה, והוא בטח יבוא יותר עייף.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 08 ספטמבר 2013, 20:37

MTA2311 כתב:ראיתי את שני המשחקים( נדודי שינה קשים), ורפא באמת לא הרשים יותר מדי. שיחק די הגנתי, וגאסקה היה די צמוד אליו רוב המשחק. למרות זאת, אני חושב שלרפא יש סוג של יתרון בגמר. נובאק קרע את התחת מול וורינקה, והוא בטח יבוא יותר עייף.

אצל נובאק אין עניין של עייפות. זה פשוט לא פקטור אצלו.
אני חושב שרפא נדחק קצת אחורה, בהתחלה בגלל הרוח, אח"כ הוא כאילו ניסה לשמור על היתרון שייצר לעצמו גם במערכה הראשונה וגם בשנייה...

גאסקה דווקא היה בכלל לא רע. הסרב שלו עבד טוב, הבקהנד שלו זה באמת כלי נשק נדיר, הפורהנד ההגנתי מצויין, סגר מצויין את הרשת, אבל פשוט אין לו פורהנד התקפי.
בלי זה, אתה לא תנצח את רפא או את נובאק או את מארי ביום נורמלי.

הגמר הולך להיות משחק אחר לדעתי. רפא כבר לא בא בפיגור מערכה מראש מול נובאק, ושניהם מודעים לגודל המעמד.

ד"א אם רפא מנצח, 99% שהוא יסיים את השנה במקום הראשון. אם הוא מפסיד, לדעתי זה משהו כמו 50%.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 ספטמבר 2013, 21:17

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:ראיתי את שני המשחקים( נדודי שינה קשים), ורפא באמת לא הרשים יותר מדי. שיחק די הגנתי, וגאסקה היה די צמוד אליו רוב המשחק. למרות זאת, אני חושב שלרפא יש סוג של יתרון בגמר. נובאק קרע את התחת מול וורינקה, והוא בטח יבוא יותר עייף.

אני חושב שרפא נדחק קצת אחורה, בהתחלה בגלל הרוח, אח"כ הוא כאילו ניסה לשמור על היתרון שייצר לעצמו גם במערכה הראשונה וגם בשנייה...

גאסקה דווקא היה בכלל לא רע. הסרב שלו עבד טוב, הבקהנד שלו זה באמת כלי נשק נדיר, הפורהנד ההגנתי מצויין, סגר מצויין את הרשת, אבל פשוט אין לו פורהנד התקפי.

הגמר הולך להיות משחק אחר לדעתי. רפא כבר לא בא בפיגור מערכה מראש מול נובאק, ושניהם מודעים לגודל המעמד.

ד"א אם רפא מנצח, 99% שהוא יסיים את השנה במקום הראשון. אם הוא מפסיד, לדעתי זה משהו כמו 50%.

צודק, שכחתי להוסיף שבגלל שמדובר בנובאק( רובוט לכל דבר ועניין), סביר להניח שזה באמת לא יהיה פאקטור. יכול להיות שהוא יעשה קצת הצגות בהתחלה, כמו תמיד, ואז במאני טיים ידפוק ספרינטים כמו בולט.

הרוח הייתה פאקטור רציני בשני המשחקים. היה קשה מאוד לשלוט בעוצמות שם.

אני חושב שגאסקה הוא הבקהנד יד אחת היחיד בעולם, שנדאל משחק לו על הפורהנד. יש לו בק הנד מושלם פשוט.
הפורהנד לעומת זאת, גרוע מאוד. דוחף כדורים כמו ילד בן 14.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 08 ספטמבר 2013, 21:48

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

צודק, שכחתי להוסיף שבגלל שמדובר בנובאק( רובוט לכל דבר ועניין), סביר להניח שזה באמת לא יהיה פאקטור. יכול להיות שהוא יעשה קצת הצגות בהתחלה, כמו תמיד, ואז במאני טיים ידפוק ספרינטים כמו בולט.

הרוח הייתה פאקטור רציני בשני המשחקים. היה קשה מאוד לשלוט בעוצמות שם.

אני חושב שגאסקה הוא הבקהנד יד אחת היחיד בעולם, שנדאל משחק לו על הפורהנד. יש לו בק הנד מושלם פשוט.
הפורהנד לעומת זאת, גרוע מאוד. דוחף כדורים כמו ילד בן 14.

נכון, באמת שמתי לב שהוא הולך הרבה על הפורהנד שלו.
דווקא הגנתית, הפורהנד שלו משובח מאוד, מחזיר כדורים ארוכים וגבוהים יחסית בשביל להספיק לחזור למרכז, אבל בהתקפה היו לו מספר כדורים עומדים שהוא פשוט לא ניסה אפילו לתקוף.

אצל סטאן הפורהנד קטלני ביותר, אבל הוא הרבה יותר מתקשה להתמודד עם הספין של רפא אל הבקהנד שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 10 ספטמבר 2013, 12:45

תמונה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 10 ספטמבר 2013, 13:47

רפא פשוט כיסח את נולה במערכה הרביעית, פעם ראשונה שהייתי בטוח לאורך כל המשחק שנדאל ינצח.
יוני נשארת ער גם?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 10 ספטמבר 2013, 14:08

LIAV10 כתב:רפא פשוט כיסח את נולה במערכה הרביעית, פעם ראשונה שהייתי בטוח לאורך כל המשחק שנדאל ינצח.
יוני נשארת ער גם?

רק חלק מהמשחק לצערי...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 10 ספטמבר 2013, 18:34

הבחור קורע:

החיקוי של רודיק הרג אותי.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 10 ספטמבר 2013, 21:47

תודה לכולם על הפרגון... :beee

טוב, אז רפא עושה את הבלתי ייאמן וסוגר תואר עשירי העונה. באמת שעונה בסדר גודל הזה, כבר מזמן לא היתה.

אמנם מול רפא יש מטרה גדולה והיא המקום הראשון, אבל אני מאמין שהוא יוריד מעט את הרגל מהגז, בשביל לא להישחק ולפתוח את העונה הבאה בצורה טובה.
אמנם רפא זכה בהמון המון נקודות העונה, צריכים לזכור שיש לו 0 אחד עגול בשני טורנירי GS, כך שאם ייתן הופעה טובה בעונה הבאה בכל הסלאמים, ובטורנירי החימר המסורתיים שלו,
יש לו סיכוי לא רע לשמור על המקום הראשון. אבל יש עוד זמן עד אז.

הטורנירים שנשארו הם - הסבב האסיאתי (טוקיו, בייג'ין, שנחאי), המאסטרס בפאריז, טורניר סוף השנה, וכמה טורנירי 500 קטנים כמו באזל וולנסיה.
מסתבר שלנובאק יש כמות די מטורפת של 3000 נקודות להגן עד סוף השנה. לרפא יש 0.
הפער בינהם הוא משהו כמו 100 נקודות.
באמת שרפא לא צריך לעשות הרבה בשביל לעלות למקום הראשון, ואני אכן מקווה שזה יקרה, וכמה שיותר מהר יותר טוב.

קרב מעניין נוסף הוא על ההגעה לטורניר סוף השנה. רפא, נובאק ומארי בטוחים בפנים. פרר בפער די גדול נמצא במקום הרביעי.אבל על ארבעת המקומות האחרונים
מתחרים 9 טניסאים, שהפער בין הראשון (ברדיץ') לאחרון (איזנר) הוא כ-1400 נקודות. לא מעט, אבל בהחלט משהו שאפשר לסגור.

התשיעייה היא ברדיץ', דלפו, פדרר, וורינקה (כרגע שמיני), גאסקה, טסונגה, ראוניץ', האס ואיזנר.

יהיה מאבק די חם על ארבעת המקומות הללו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 10 ספטמבר 2013, 22:47

יוני, אני באמת חושב שהמקום הראשון בשלב הזה של הקריירה שלו פחות מעניין את רפא. הוא רחוק סלאם אחד מסאמפראס ו-4 מפדרר ולדעתי זו המטרה שלו. למעט השיא של השוויצרי במקום הראשון(שלדעתי אף אחד לא ישבור בקרוב, הסבב פשוט יותר מידי תחרותי היום ואין שחקני פח כמו רודיק ולייטון יואיט בתור מספרי 2 ו3) המקום הראשון הוא ווי שרפא כבר סימן. מעבר לתואר, מה שחשוב זה שרפא הראה שהוא יודע להיות דומיננטי על משטח שהוא לא חימר, משהו שפדרר לדוגמא לא הצליח לעשות על החימר(המשטח החלש שלו), ואת התואר שלו בצרפת הוא לקח מול שחקן בינוני להחריד כמו סודרלינג. עוד מטרה קטנה ופחות מהותית של רפא אני מניח תהיה תואר המאסטרס, נדמה לי התואר המשמעותי היחיד שהוא לא הניף עדיין, לדעתי הרבה בגלל התיזמון שלו- בסוף העונה,זמן ששחקן כמו רפא עם סגנון משחק שוחק יחסית לא נמצא בשיאו. גם המשטח לדעתי לא ממש אהוב עליו שם.

ד''א, יכול להיות שפדרר יצנח למקום התשיעי? הוא אמור לאבד ניקוד אחרי הטורניר הזה, בזמן שוורינקה וגאסקה אמורים לקבל הרבה נקודות אחרי הגעה לחצי הגמר
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 10 ספטמבר 2013, 23:06

שחף כתב:יוני, אני באמת חושב שהמקום הראשון בשלב הזה של הקריירה שלו פחות מעניין את רפא. הוא רחוק סלאם אחד מסאמפראס ו-4 מפדרר ולדעתי זו המטרה שלו. למעט השיא של השוויצרי במקום הראשון(שלדעתי אף אחד לא ישבור בקרוב, הסבב פשוט יותר מידי תחרותי היום ואין שחקני פח כמו רודיק ולייטון יואיט בתור מספרי 2 ו3) המקום הראשון הוא ווי שרפא כבר סימן. מעבר לתואר, מה שחשוב זה שרפא הראה שהוא יודע להיות דומיננטי על משטח שהוא לא חימר, משהו שפדרר לדוגמא לא הצליח לעשות על החימר(המשטח החלש שלו), ואת התואר שלו בצרפת הוא לקח מול שחקן בינוני להחריד כמו סודרלינג. עוד מטרה קטנה ופחות מהותית של רפא אני מניח תהיה תואר המאסטרס, נדמה לי התואר המשמעותי היחיד שהוא לא הניף עדיין, לדעתי הרבה בגלל התיזמון שלו- בסוף העונה,זמן ששחקן כמו רפא עם סגנון משחק שוחק יחסית לא נמצא בשיאו. גם המשטח לדעתי לא ממש אהוב עליו שם.

ד''א, יכול להיות שפדרר יצנח למקום התשיעי? הוא אמור לאבד ניקוד אחרי הטורניר הזה, בזמן שוורינקה וגאסקה אמורים לקבל הרבה נקודות אחרי הגעה לחצי הגמר

לא. פדרר לא רק שלא ירד, אלא אפילו עלה בדירוג למקום השישי...

לגבי מה שכתבת על רפא, אני די מסכים. אפילו מאוד מסכים. אלא שהמקום הראשון, זה לא משהו לזלזל בו. לא שזה נותן לו משהו, אבל אני מניח שטניסאי ברמה שלו, צריך להוסיף עוד כמה עשרות שבועות
במקום הראשון בעולם (ש לו סה"כ משהו כמו 100 שבועות)...
גם המצב כאן די קורץ מבחינתו, כי טורניר אחד טוב, והוא שם...

לגבי טורניר סוף השנה, הייתי שמח אם זה היה טורניר נודד. פעם הוא היה בסין, על משטחים מעט שונים. עכשיו כבר כמה שנים הוא בלונדון על משטחי האינדור, ויש בזה עיוות מסויים
שעושים טורניר סוף שנה על המשטח הכי איזוטרי בעולם, שאין בו אף טורניר GS, ורק טורניר מאסטרס אחד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 10 ספטמבר 2013, 23:19

איך 100 שבועות?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2013, 00:11

LIAV10 כתב:איך 100 שבועות?

102 ליתר דיוק... ככה יצא... בפעם הראשונה הוא איבד את המקום הראשון לפדרר, אחרי שנפצע, ובפעם השניה הוא איבד אותו לכושר המטורף של דג'וקוביץ' ב2011.

ד"א לנובאק יש 98 שבועות בפסגה. לפדרר 302 שלא ניתן להדביק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 11 ספטמבר 2013, 00:25

jol9 כתב:
LIAV10 כתב:איך 100 שבועות?

102 ליתר דיוק... ככה יצא... בפעם הראשונה הוא איבד את המקום הראשון לפדרר, אחרי שנפצע, ובפעם השניה הוא איבד אותו לכושר המטורף של דג'וקוביץ' ב2011.

ד"א לנובאק יש 98 שבועות בפסגה. לפדרר 302 שלא ניתן להדביק.

לא ידעתי שהוא היה כ"כ הרבה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד