roy1000 כתב:jol9 כתב:אני לא מת על תארים דו חוגיים, בטח כשהדיסציפלינות בכלל לא קשורות.
הרי תואר במדעי מחשב הוא 3 שנים, ובפסיכולוגיה הוא 3 שנים. אז מה בדיוק שווה תואר בשתי הדיסציפלינות שגם הוא 3 (או 4) שנים?
תסתכל על זה מכיוון אחר.
אם תרצה להיות איש תכנה, אז תואר בפסיכולוגיה לא יעזור לך. מנגד אם תרצה להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה כלשהי, התואר בתכנה לא יעזור לך.
אם אתה מתעניין בפסיכולוגיה, אבל לא חושב שתתעסק בזה בעתיד, אז יש לך כמה אפשרויות.
או שתיקח קורס או שניים בפסיכולוגיה כקורסי בחירה חופשית, או שתיקח אותם באוניברסיטה הפתוחה, או שסתם תלך לשיעורים,
כמאזין חופשי, או שתלמד באינטרנט (למשל כאן:
https://www.coursera.org/courses?query=psychology)
זה נכון אפילו ביתר שאת אם זה הפוך. כמות התוכן החופשי היום בתחום התכנה היא עצום, ואם זה מעניין אותך, תוכל בהחלט ללמוד
באחת מהדרכים שהצאתי.
אני כן יכול להבין תארים דו חוגיים, כשמדובר על תחומים דומים, למשל פסיכולוגיה וסוציולוגיה, או הנדסת חשמל ופיזיקה וכו'.
זה בגלל שאתה בנאדם צר אופקים.תארים דו-חוגיים זה הסטנדרט, ויש לזה סיבה. לא כל אחד יודע בדיוק במה הוא רוצה לעשות ואני דווקא חושב שמחשבים ופסיכולוגיה זה שילוב מאוד מעניין, בין אם אתה עוסק בפסיכולוגיה או בתוכנה.
תוכן חופשי זה שטויות. אני מכיר מעט מאוד אנשים שמסוכלים ללמוד מזה. עדיין אין תחליף להרצאה פרונטלית פיזית ולקורסים "אמיתיים".
בקיצור, תואר דו-חוגי זה מצויין. עדיף בהרבה ללמוד עוד תחום מלקחת עוד כמה קורסי בחירה במדעי המחשב שלא ייתנו לך כלום.
איזה חמוד אתה...
יכול להיות שאתה צודק, אבל מהמקום שאני נמצא בו היום, אני כן יכול לחוות לדעתי דעה מבוססת יחסית, ככה שלא הייתי פוסל אותה כ"כ בקלות.
החיבורים שאור דיבר עליהם, הם חיבורים טובים מכמה סיבות. ראשית, יש מסלול ראשי אחד ברור - משפטים, והרחבת אופקים בתחום
אחר, שאיננו מאוד רחוק, ויכול לפתוח לו דלתות ואפשרויות נוספות.
אני לא כ"כ מצליח לראות את החיבור בין תוכנה לבין פסיכולוגיה. אני חושב שאדם שלמד תואר כזה, יהיה בנחיתות בסיסית בראיונות עבודה,
אל מול בוגר שלמד תואר רגיל במדעי מחשב/הנדסת תוכנה.
לגבי תוכן חופשי, זה ממש ממש לא שטויות. דבר ראשון, לא מדובר כאן בתוכן של קריאה בלבד, אלא של הרצאות פרונטליות (באנגלית), תירגול,
הגשת מטלות וציון.
אני באופן אישי עשיתי כבר שני קורסים כאלה בתכנות, ועושה שניים נוספים כאלה (ועוד כמה בקנה), וזה בנוסף למשרה המלאה שלי, ללימודי
התואר השני, ולהיותי אבא לילדה בת 4.
למה? כי זה מעניין אותי, ואני חושב שזה יקדם אותי.
אז אם אני יכול, למה שאור או החציל, שלא עובדים משרה מלאה, ואין להם פעוטה בבית לא יצליחו?
הצעתי גם אופציות נוספות, כמו קורס בחירה (או כמה קורסי בחירה), ללכת לקורסים כשומע חופשי, או לקחת אותם באוניברסיטה הפתוחה.
אם למשל החציל מתעניין בתחום הפסיכולוגיה, אז שיירשם לכמה קורסים בסיסיים בפסיכולוגיה, כקורסי העשרה, וייראה אם הוא מתחבר לזה.
למה לעשות תואר בזה, כשאתה שוקל ללמוד ולעבוד כמתכנת?