לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 נובמבר 2015, 20:49

MTA2311 כתב:אני גם אעשה תואר כפול כנראה, רק בשני נושאים שיותר קרובים אחד לשני.

אני דווקא פחות מסכים אבל עם יוני ושמואל. אני מבין מאוד את הצורך הזה בתואר פרקטי+תואר יותר לנשמה. זה גם הכיוון שלי.

ראשית, תואר כפול זה משהו אחר לגמרי. בתואר כפול עושים את שני המסלולים המלאים במקביל.
למשל , אם אתה עושה תואר כפול במדעי המחשב ופסיכולוגיה- אז אתה עושה תואר ראשון גם במדעי המחשב וגם בפסיכולוגיה באותו פרק זמן.

אם אתה רוצה ללמוד תואר פרקטי ולקחת משהו לנשמה, אז האפשרות של חטיבה ראשית-משנית הרבה יותר מתאימה.
בתואר דו חוגי אתה תפסיד לא מעט דברים חשובים מהפרקטיקה. אבל שוב, הכל תלוי איזה תחום אתה בוחר ועם מה אתה משלב.
אם נסכם, אלו האפשרויות:

1. מסלול חד מחלקתי (למשל תואר במדעי המחשב)
2. מסלול דו חוגי (מה שחציל מתעניין)
3. תואר כפול (האופצייה הכי קשה ברוב המקרים)

כמובן שמסלול חד מחלקתי תמיד אפשר לקחת קורסי בחירה כלליים מכל תחום אשר תחפוץ בו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 נובמבר 2015, 20:51

החציל האצטקי כתב:תואר בהשמדת המונים, נגיד.
סתם- על מה אתה חושב באמת?

משפטים+ מדעי המדינה, או משפטים+פסיכולוגיה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 23 נובמבר 2015, 21:38

MTA2311 כתב:

חזק.
איפה אתה הולך ללמוד, החלטת?

ושמואל- המסלולים האלה של החטיבות זה לא משהו שאני רואה בכל מקום. היה יכול להיות רעיון טוב האמת.
אני מתכנן ללכת לאחת מבין אונ׳ ת״א או הבינתחומי, ושם אני לא רואה שהאופציה הזאת קיימת.

ד״א, תגיד, לקחת קורסים כלשהם במתמטיקה לפני שהתחלת ללמוד?
אני רואה שאלות די בסיסיות (ברמת בגרות) שהם הרמה הבסיסית איתה צריך לבוא לקורס הכנה במתמטיקה לקראת לימודי מדמ״ח בת״א.
תכל׳ס... חלק מהמושגים מצלצלים מוכר, אבל מאיפה אני זוכר איך פותרים שם משהו??? :heat
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 נובמבר 2015, 21:50

החציל האצטקי כתב:
MTA2311 כתב:

חזק.

ושמואל- המסלולים האלה של החטיבות זה לא משהו שאני רואה בכל מקום. היה יכול להיות רעיון טוב האמת.
אני מתכנן ללכת לאחת מבין אונ׳ ת״א או הבינתחומי, ושם אני לא רואה שהאופציה הזאת קיימת.

אני רואה שאלות די בסיסיות (ברמת בגרות) שהם הרמה הבסיסית איתה צריך לבוא לקורס הכנה במתמטיקה לקראת לימודי מדמ״ח בת״א.
תכל׳ס... חלק מהמושגים מצלצלים מוכר, אבל מאיפה אני זוכר איך פותרים שם משהו??? :heat

עברית/בינתחומי.

אני מציע לך לעשות טלפון לבינתחומי. יש להם המון מסלולים מעניינים למצטיינים (ישיר לתואר שני, חילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות מהאייבי ליג בארצות הברית, כל מני שילובים מעניינים וכו') . אני יצאתי יותר חכם (או יותר טיפש, תלוי איך מסתכלים על זה) אחרי שיחת טלפון של חצי שעה איתם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 23 נובמבר 2015, 21:58

jol9 כתב:אני לא מת על תארים דו חוגיים, בטח כשהדיסציפלינות בכלל לא קשורות.

הרי תואר במדעי מחשב הוא 3 שנים, ובפסיכולוגיה הוא 3 שנים. אז מה בדיוק שווה תואר בשתי הדיסציפלינות שגם הוא 3 (או 4) שנים?

תסתכל על זה מכיוון אחר.
אם תרצה להיות איש תכנה, אז תואר בפסיכולוגיה לא יעזור לך. מנגד אם תרצה להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה כלשהי, התואר בתכנה לא יעזור לך.

אם אתה מתעניין בפסיכולוגיה, אבל לא חושב שתתעסק בזה בעתיד, אז יש לך כמה אפשרויות.
או שתיקח קורס או שניים בפסיכולוגיה כקורסי בחירה חופשית, או שתיקח אותם באוניברסיטה הפתוחה, או שסתם תלך לשיעורים,
כמאזין חופשי, או שתלמד באינטרנט (למשל כאן: https://www.coursera.org/courses?query=psychology)

זה נכון אפילו ביתר שאת אם זה הפוך. כמות התוכן החופשי היום בתחום התכנה היא עצום, ואם זה מעניין אותך, תוכל בהחלט ללמוד
באחת מהדרכים שהצאתי.

אני כן יכול להבין תארים דו חוגיים, כשמדובר על תחומים דומים, למשל פסיכולוגיה וסוציולוגיה, או הנדסת חשמל ופיזיקה וכו'.

זה בגלל שאתה בנאדם צר אופקים.

תארים דו-חוגיים זה הסטנדרט, ויש לזה סיבה. לא כל אחד יודע בדיוק במה הוא רוצה לעשות ואני דווקא חושב שמחשבים ופסיכולוגיה זה שילוב מאוד מעניין, בין אם אתה עוסק בפסיכולוגיה או בתוכנה.
תוכן חופשי זה שטויות. אני מכיר מעט מאוד אנשים שמסוכלים ללמוד מזה. עדיין אין תחליף להרצאה פרונטלית פיזית ולקורסים "אמיתיים".

בקיצור, תואר דו-חוגי זה מצויין. עדיף בהרבה ללמוד עוד תחום מלקחת עוד כמה קורסי בחירה במדעי המחשב שלא ייתנו לך כלום.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 23 נובמבר 2015, 22:03

אני לא מאמין שיש אנשים שיכולים להתקבל לעברית/ת"א ושוקלים את הבינתחומי. זה כמו להגיד אני מתלבט בין מרצדס לפיאט.
הבינתחומי זה מקום לאנשים שלא יכולים להתקבל לאוניברסיטה. אני נדהם כל פעם מחדש מיכולות השיווק של הקיבוץ הזה. אלק תוכניות למצטיינים.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 נובמבר 2015, 22:15

roy1000 כתב:אני לא מאמין שיש אנשים שיכולים להתקבל לעברית/ת"א ושוקלים את הבינתחומי. זה כמו להגיד אני מתלבט בין מרצדס לפיאט.
הבינתחומי זה מקום לאנשים שלא יכולים להתקבל לאוניברסיטה. אני נדהם כל פעם מחדש מיכולות השיווק של הקיבוץ הזה. אלק תוכניות למצטיינים.

שמע, הם מציעים תכניות מעניינות מאוד.
בתחומים שלי לדוגמה, אם אני יכול לעשות מסלול של תואר ראשון במשפטים+ תואר שני בממשל ב4 שנים, או תכנית של משפטים וממשל עם התמחות בביטחון לאומי, או תואר במשפטים שכולל שנה של חילופי סטודנטים בייל, קורנל קולומביה או פנסילביה, אז זה מאוד מפתה. אף מוסד אחר לא מציע לי משהו שאפילו קרוב לזה. זה לא רק שיווק.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 נובמבר 2015, 22:15

החציל האצטקי כתב:
MTA2311 כתב:

חזק.

אני לא יודע לגבי ת"א או הבינתחומי, אבל מוזר לי שהם לא מציעים את האופצייה הזאת.
אצלי לפחות אני יודע על אנשים שעושים מדעי המחשב עם חטיבה בניהול/כלכלה/פילוסופיה ועוד שילובים מעניינים.

לגבי המתמטיקה- לא לקחתי קורסים, אבל עשיתי רענון על החומר החשוב.
האוניברסיטה מציעה קורסי רענון מיוחדים בקיץ שלפני תחילת הלימודים, אבל אני וויתרתי ואני לא מרגיש שהגעתי בפער לעומת אחרים.
בסופו של דבר מהר לומדים חומר חדש שבכלל לא קשור לתיכון.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 נובמבר 2015, 22:18

roy1000 כתב:

הרי תואר במדעי מחשב הוא 3 שנים, ובפסיכולוגיה הוא 3 שנים. אז מה בדיוק שווה תואר בשתי הדיסציפלינות שגם הוא 3 (או 4) שנים?

תסתכל על זה מכיוון אחר.
אם תרצה להיות איש תכנה, אז תואר בפסיכולוגיה לא יעזור לך. מנגד אם תרצה להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה כלשהי, התואר בתכנה לא יעזור לך.

אם אתה מתעניין בפסיכולוגיה, אבל לא חושב שתתעסק בזה בעתיד, אז יש לך כמה אפשרויות.
או שתיקח קורס או שניים בפסיכולוגיה כקורסי בחירה חופשית, או שתיקח אותם באוניברסיטה הפתוחה, או שסתם תלך לשיעורים,
כמאזין חופשי, או שתלמד באינטרנט (למשל כאן: https://www.coursera.org/courses?query=psychology)

זה נכון אפילו ביתר שאת אם זה הפוך. כמות התוכן החופשי היום בתחום התכנה היא עצום, ואם זה מעניין אותך, תוכל בהחלט ללמוד
באחת מהדרכים שהצאתי.

אני כן יכול להבין תארים דו חוגיים, כשמדובר על תחומים דומים, למשל פסיכולוגיה וסוציולוגיה, או הנדסת חשמל ופיזיקה וכו'.

תארים דו-חוגיים זה הסטנדרט, ויש לזה סיבה. לא כל אחד יודע בדיוק במה הוא רוצה לעשות ואני דווקא חושב שמחשבים ופסיכולוגיה זה שילוב מאוד מעניין, בין אם אתה עוסק בפסיכולוגיה או בתוכנה.
תוכן חופשי זה שטויות. אני מכיר מעט מאוד אנשים שמסוכלים ללמוד מזה. עדיין אין תחליף להרצאה פרונטלית פיזית ולקורסים "אמיתיים".

בקיצור, תואר דו-חוגי זה מצויין. עדיף בהרבה ללמוד עוד תחום מלקחת עוד כמה קורסי בחירה במדעי המחשב שלא ייתנו לך כלום.

סטנדרט? אני אומנם לא מכיר את כל הסטודנטים אצלי במחלקה (יש המון) אבל בינתיים מדגמית אני יכול לספור על יד אחת את אלו שעושים חטיבה ראשית+משנית, בטח ובטח אלו שעושים דו חוגי. כנראה מדובר במעט מאוד אנשים.
בתואר דו חוגי אתה מפספס הרבה יותר מ"כמה" קורסי בחירה במדעי המחשב. זה משמעותי לדעתי. לעומת זאת, בחטיבה משנית זה פחות משמעותי ולכן זאת המלצתי למי שרוצה ללמוד תחום נוסף.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2015, 22:23

אור, אין דבר כזה "תואר לנשמה".
אתה רוצה ללמוד תחום הומאני לנשמה? מעולה. למה זה צריך להיות בצורה פורמלית של תואר? הרי כחלק התואר תצטרך ללמוד הרבה קורסים,
שלא יהיו לך מעניינים.
אם לדוגמא אתה מתעניין בספרות ורוצה לקחת את זה לנשמה. תראה כמה קורסים יש בחוג הזה, כשסביר להניח שתצטרך לעשות חלק גדול מהן,
בשביל הזכאות לתואר:

מבוא לסיפורת, מבוא לתורת הספרות, יסודות השירה, היסטוריה של הספרות העברית, מבוא לאגדה ולספרות עממית, השירה העברית של ימי-הביניים, דימויי נשיות בשירה העברית, סיפורת דור המדינה: יהושע, עוז, אפלפלד, כהנא-כרמון, שיח האהבה בספרות ההשכלה, עגנון והטרגדיה, נתן אלתרמן: הכתיבה והחיים, פסיכואנליזה, מגדר וספרות, ארצות הפלאים: מרחב ופנטזיה בסיפור העם, רדיקליות בשירה העברית, הפרוזה של הרנסנס, סיפורת לטינו-אמריקנית, היסטורית הטבע של ההרס: בין ספרות להיסטוריה, הפואטיקה של ניידות מגדרית, קורפוס: גוף וספרות, זכרון ומגדר במרחב הגרמני, טוני מוריסון, דלז וגואטרי בהקשר ספרותי
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 נובמבר 2015, 22:26

jol9 כתב:אור, אין דבר כזה "תואר לנשמה".
אתה רוצה ללמוד תחום הומאני לנשמה? מעולה. למה זה צריך להיות בצורה פורמלית של תואר? הרי כחלק התואר תצטרך ללמוד הרבה קורסים,
שלא יהיו לך מעניינים.
אם לדוגמא אתה מתעניין בספרות ורוצה לקחת את זה לנשמה. תראה כמה קורסים יש בחוג הזה, כשסביר להניח שתצטרך לעשות חלק גדול מהן,
בשביל הזכאות לתואר:

מבוא לסיפורת, מבוא לתורת הספרות, יסודות השירה, היסטוריה של הספרות העברית, מבוא לאגדה ולספרות עממית, השירה העברית של ימי-הביניים, דימויי נשיות בשירה העברית, סיפורת דור המדינה: יהושע, עוז, אפלפלד, כהנא-כרמון, שיח האהבה בספרות ההשכלה, עגנון והטרגדיה, נתן אלתרמן: הכתיבה והחיים, פסיכואנליזה, מגדר וספרות, ארצות הפלאים: מרחב ופנטזיה בסיפור העם, רדיקליות בשירה העברית, הפרוזה של הרנסנס, סיפורת לטינו-אמריקנית, היסטורית הטבע של ההרס: בין ספרות להיסטוריה, הפואטיקה של ניידות מגדרית, קורפוס: גוף וספרות, זכרון ומגדר במרחב הגרמני, טוני מוריסון, דלז וגואטרי בהקשר ספרותי

אני לא מבין מאיפה אתה מביא את הקביעות הנחרצות האלה יוני.
אני מכיר באופן אישי הרבה אנשים שלומדים שילובים כביכול הזויים (פיזיקה+פילוסופיה, מתמטיקה+היסטוריה וכו'), בדיוק בגלל שהם רוצים שילוב של תואר פרקטי ותואר לנשמה. הם ממש לא מתחרטים, או קורסים תחת העומס.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2015, 22:34

roy1000 כתב:

תסתכל על זה מכיוון אחר.

באחת מהדרכים שהצאתי.

איזה חמוד אתה... :bigsmile3

יכול להיות שאתה צודק, אבל מהמקום שאני נמצא בו היום, אני כן יכול לחוות לדעתי דעה מבוססת יחסית, ככה שלא הייתי פוסל אותה כ"כ בקלות.

החיבורים שאור דיבר עליהם, הם חיבורים טובים מכמה סיבות. ראשית, יש מסלול ראשי אחד ברור - משפטים, והרחבת אופקים בתחום
אחר, שאיננו מאוד רחוק, ויכול לפתוח לו דלתות ואפשרויות נוספות.
אני לא כ"כ מצליח לראות את החיבור בין תוכנה לבין פסיכולוגיה. אני חושב שאדם שלמד תואר כזה, יהיה בנחיתות בסיסית בראיונות עבודה,
אל מול בוגר שלמד תואר רגיל במדעי מחשב/הנדסת תוכנה.

לגבי תוכן חופשי, זה ממש ממש לא שטויות. דבר ראשון, לא מדובר כאן בתוכן של קריאה בלבד, אלא של הרצאות פרונטליות (באנגלית), תירגול,
הגשת מטלות וציון.
אני באופן אישי עשיתי כבר שני קורסים כאלה בתכנות, ועושה שניים נוספים כאלה (ועוד כמה בקנה), וזה בנוסף למשרה המלאה שלי, ללימודי
התואר השני, ולהיותי אבא לילדה בת 4.
למה? כי זה מעניין אותי, ואני חושב שזה יקדם אותי.
אז אם אני יכול, למה שאור או החציל, שלא עובדים משרה מלאה, ואין להם פעוטה בבית לא יצליחו?

הצעתי גם אופציות נוספות, כמו קורס בחירה (או כמה קורסי בחירה), ללכת לקורסים כשומע חופשי, או לקחת אותם באוניברסיטה הפתוחה.

אם למשל החציל מתעניין בתחום הפסיכולוגיה, אז שיירשם לכמה קורסים בסיסיים בפסיכולוגיה, כקורסי העשרה, וייראה אם הוא מתחבר לזה.
למה לעשות תואר בזה, כשאתה שוקל ללמוד ולעבוד כמתכנת?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 נובמבר 2015, 22:37

MTA2311 כתב:שמע, הם מציעים תכניות מעניינות מאוד.
בתחומים שלי לדוגמה, אם אני יכול לעשות מסלול של תואר ראשון במשפטים+ תואר שני בממשל ב4 שנים, או תכנית של משפטים וממשל עם התמחות בביטחון לאומי, או תואר במשפטים שכולל שנה של חילופי סטודנטים בייל, קורנל קולומביה או פנסילביה, אז זה מאוד מפתה. אף מוסד אחר לא מציע לי משהו שאפילו קרוב לזה. זה לא רק שיווק.

חילופי סטודנטים יש בכל האוניברסיטאות. הבעיה בדבר הזה הוא שאתה צריך לשלם 20 אלף דולר שכר לימוד לסמסטר בייל/פן/קולומביה (לא כולל הוצאות מחיה) ויש מעט סטודנטים ישראלים שמוכנים לזה. אתה גם לא מקבל מזה שום דבר פרקטי מעבר לחוויה כי התואר שלך הוא לא מייל/פן/קולומביה אלא מהבינתחומי. שים לב שאתה הולך לקבל קורסים ב- College ולא ב- Law School, וקורסים ב- college הם הרבה פחות טובים. בקיצור, זו חוויה נחמדה (ומאוד יקרה) שאתה יכול לקבל גם בתל-אביב או בעברית.

לגבי "ממשל" ו"בטחון לאומי" - תסלח לי, אבל זה קשקוש מוחלט. אלה לא תארים אקדמיים, וזה עבודה בעיניים - שום דבר שתלמד שם לא ייתן לך כלים שאתה צריך. תואר ראשון זה תואר שאמור להקנות כלים, לא ידע. ידע אתה צובר במהלך הקריירה. לדוגמא, תואר במשפטים אמור לתת לך כלים לחשוב בצורה משפטית, תואר בכלכלה אמור לתת לך כלים לחשוב בצורה "כלכלית", ותואר במדעי המחשב אמור לתת לך כלים לתכנות. איזה כלים נותן לך תואר בממשל? אז אתה שומע הרצאות של מרב מיכאלי והקשקושים שלה - מה זה נותן לך?

לימדתי בבינתחומי לפני כמה שנים. הפער בין הרמה של הסטונדטים שם לרמה של תל-אביב/העברית זה שמיים וארץ. הבינתחומי זה בשביל אנשים שרוצים להעביר את התואר בסבבה בלי להתאמץ יותר מדי. יש שם כיתות ענקיות ושני שליש מהסטודנטים בכלל לא מגיעים להרצאות. אז אין ספק שהם גאוני שיווק, אבל מישהו שיכול להתקבל לעברית או תל-אביב והולך ללמוד משפטים בבינתחומי נשמע לי הזוי. כנראה שמכונת השיווק שלהם באמת עובדת מדהים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2015, 22:39

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:אור, אין דבר כזה "תואר לנשמה".
שלא יהיו לך מעניינים.
בשביל הזכאות לתואר:

אני לא מבין מאיפה אתה מביא את הקביעות הנחרצות האלה יוני.
אני מכיר באופן אישי הרבה אנשים שלומדים שילובים כביכול הזויים (פיזיקה+פילוסופיה, מתמטיקה+היסטוריה וכו'), בדיוק בגלל שהם רוצים שילוב של תואר פרקטי ותואר לנשמה. הם ממש לא מתחרטים, או קורסים תחת העומס.

מעניין מה שאתה אומר.
אני לא מכיר כאלה, וזה נראה לי קצת מוזר, אבל כמובן שאין מה להתווכח עם המציאות.
אני כן מכיר משהו אחר. יש לי חבר בעבודה (מהנדס), שאחרי שסיים תואר ראשון בהנדסה, והתחיל לעבוד, הלך לעשות תואר נוסף בספרות,
ואח"כ גם תואר שני בספרות. למה? בדיוק מה שאמרת - לנשמה.
זה אני יכול להבין, כי כשאתה נכנס לשגרת העבודה, זה דבר שהוא נחוץ מאוד.

אני גם יכול להבין תואר כפול, או כמו ששמואל הציע חטיבה ראשית ומשנית.

תבין, אני לא נגד כלום. מה איכפת לי אם תלך ותלמד ותהנה מזה? אני פשוט חושש מה יהיה אח"כ. נקודת הפתיחה שלך בראיונות,
ובזימונים לראיונות תהיה פחות טובה. זאת דעתי כמובן, ולפי מה שאני מבין, זה גם קצת פחות רלוונטי אליך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 נובמבר 2015, 22:42

שמואל1 כתב: לא מכיר את כל הסטודנטים אצלי במחלקה (יש המון) אבל בינתיים מדגמית אני יכול לספור על יד אחת את אלו שעושים חטיבה ראשית+משנית, בטח ובטח אלו שעושים דו חוגי. כנראה מדובר במעט מאוד אנשים.
בתואר דו חוגי אתה מפספס הרבה יותר מ"כמה" קורסי בחירה במדעי המחשב. זה משמעותי לדעתי. לעומת זאת, בחטיבה משנית זה פחות משמעותי ולכן זאת המלצתי למי שרוצה ללמוד תחום נוסף.

ספציפית במדעי המחשב, באמת הסטונדטים צרי אופקים במיוחד. ברוב החוגים האחרים, הסטודנטים לומדים דו-חוגי.
אני לא יודע מה זה "חטיבות" - אולי המצאה ייחודית של באר שבע. אין את הדבר הזה בשאר האוניברסיטאות עד כמה שאני יודע. בכל מקרה, תואר דו-חוגי זה הסטנדרט, לא רק בארץ, אלא כמעט בכל העולם.
אין שום קורס בחירה במדעי המחשב שישנה לך את החיים בצורה דרמטית.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 23 נובמבר 2015, 22:49, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2015, 22:43

אור, בהקשר לנושא של מכללה מול אוניברסיטה, אני מסכים לגמרי עם רוי.
מעבר לזה שהוא מגיע מהתחום, וכדאי להקשיב לו, אני חושב שלימודים באוניברסיטה יעשו לך טוב יותר גם עכשיו וגם בעתיד.
תתפלא לשמוע, כמה אנשים אני מכיר שבאו לעשות תואר שני באוניברסיטה, רק בשביל למחוק מהרזומה שהתואר הראשון שלהם
הוא ממכללה.

לך לתל אביב או לעברית. לא תצטער.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 נובמבר 2015, 22:48

jol9 כתב:איזה חמוד אתה... :bigsmile3

יכול להיות שאתה צודק, אבל מהמקום שאני נמצא בו היום, אני כן יכול לחוות לדעתי דעה מבוססת יחסית, ככה שלא הייתי פוסל אותה כ"כ בקלות.

החיבורים שאור דיבר עליהם, הם חיבורים טובים מכמה סיבות. ראשית, יש מסלול ראשי אחד ברור - משפטים, והרחבת אופקים בתחום
אחר, שאיננו מאוד רחוק, ויכול לפתוח לו דלתות ואפשרויות נוספות.
אני לא כ"כ מצליח לראות את החיבור בין תוכנה לבין פסיכולוגיה. אני חושב שאדם שלמד תואר כזה, יהיה בנחיתות בסיסית בראיונות עבודה,
אל מול בוגר שלמד תואר רגיל במדעי מחשב/הנדסת תוכנה.

לגבי תוכן חופשי, זה ממש ממש לא שטויות. דבר ראשון, לא מדובר כאן בתוכן של קריאה בלבד, אלא של הרצאות פרונטליות (באנגלית), תירגול,
הגשת מטלות וציון.
אני באופן אישי עשיתי כבר שני קורסים כאלה בתכנות, ועושה שניים נוספים כאלה (ועוד כמה בקנה), וזה בנוסף למשרה המלאה שלי, ללימודי
התואר השני, ולהיותי אבא לילדה בת 4.
למה? כי זה מעניין אותי, ואני חושב שזה יקדם אותי.
אז אם אני יכול, למה שאור או החציל, שלא עובדים משרה מלאה, ואין להם פעוטה בבית לא יצליחו?

הצעתי גם אופציות נוספות, כמו קורס בחירה (או כמה קורסי בחירה), ללכת לקורסים כשומע חופשי, או לקחת אותם באוניברסיטה הפתוחה.

אם למשל החציל מתעניין בתחום הפסיכולוגיה, אז שיירשם לכמה קורסים בסיסיים בפסיכולוגיה, כקורסי העשרה, וייראה אם הוא מתחבר לזה.
למה לעשות תואר בזה, כשאתה שוקל ללמוד ולעבוד כמתכנת?

יכול להיות שמעסיקים בתחום התוכנה יעדיפו אנשים שלמדו מדעי המחשב חד-חוגי. זה אומר משהו יותר על המעסיקים בתחום. אני מאוד בעד תארים דו-חוגיים. תואר ראשון אמור להיות המקום להרחיב אופקים, ופסיכולוגיה זה תואר שנותן לא מעט כלים שיכולים לעזור בכל תחום.

לגבי התוכן החופשי - זה אולי מתאים ללמוד משהו מקצועי מאוד ספציפי (שפת תכנות, טכניקה מסויימת וכו'), אבל זה ממש לא מתאים ללמוד תחום חדש. אני לא מכיר מישהו שיכול ללמוד דיסיפלינה חדשה בקורס אונליין. אני גם לא מאמין באוניברסיטה הפתוחה ובלקחת קורס אחד פה וקורס אחד שם. זה לא עובד.

למה לעשות קורסים בפסיכולוגיה כשאתה שוקל לעבוד כמתכנת? לא יודע. בינה מלאכותית? למידה? רגשות?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 23 נובמבר 2015, 22:50

דרך אגב, פיזיקה ופילוסופיה זה ממש לא שילוב הזוי. זה שילוב מעולה.

אה כן, ומה זה "מסלול ישיר לתואר שני"? הם אשכרה צוחקים על אנשים במכללה הזו.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 נובמבר 2015, 22:56

roy1000 כתב:דרך אגב, פיזיקה ופילוסופיה זה ממש לא שילוב הזוי. זה שילוב מעולה.

בעיני אין כזה דבר שילוב הזוי.

בכל מקרה, ממשל זה פשוט הגרסא של הבינתחומי למדעי המדינה. דווקא הגרסא הזאת, היא הרבה יותר פרקטית מבחינת הקניית כלים. יש חלוקה מאוד מוקדמת למגמות (ביטחון לאומי היא אחת מהן), ושם אתה לומד טכניקות שיעזרו לך בעבודה\ מחקר שקשור לתחום הזה.
לא יודע מה להגיד לך. זאת גם ההתלבטות באמת. העברית היא מוסד הרבה יותר נחשב, אבל התכניות בבינתחומי הרבה יותר מגוונות. בתור אחד שלא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים, זה יכול להיות יותר מושך.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 23 נובמבר 2015, 22:58

חייבים לשים על השולחן גם את זה שיש שם כמות לא פרופורציונאלית של כוסיות.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־18 אורחים