בארץ 3

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ 3

הודעהעל ידי MaccabiTA » 26 אוגוסט 2016, 17:12

jol9 כתב:
MaccabiTA כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
MaccabiTA כתב:
Holiday_Armadillo כתב:לא זה לא להאמין הקטע עם הרכבת

אשכרה ''מדינת הלכה, הלכה המדינה''

מה הולך שם?
הבנתי שדרשו להפסיק עבודות בשבת או משהו בסגנון

החרדים החליטו שאין בעיות יותר במדינה והגיע הזמן להתעסק בעבודות הרכבת בשבת ולהפוך את הפרוייקט המעיק הזה לסיוט אפילו יותר גדול כי היי, מה אכפת להם מכל הכופרים שחיים שם
באמת הרבה זמן לא מצאו משהו שישבש לחילונים את החיים

אין מצב שיתקפלו אבל על משהו כל כך מהותי שמשפיע על כל כך הרבה אנשים רק כי כמה פינגווינים דרשו, נכון? אז התקפלו

התקפלו?
אנחנו יכולים להאשים רק את עצמנו.
יש לנו אולי עוד 2 או 3 עשורים כרוב במדינה, כשבאנחנו הכוונה היא לרוב חילוני מתון יחסית (לא כולל ימין קיצוני מרזלי או שמאל מרצי/יהודים מגניבים עם אידיאולוגיה שמצביעים לרשימה המאוחדת)
במקום להבין את הסיטואציה, לנצל את המצב, לקבל את החלטת העם בנוגע למי השליט (בבחירות האלה-ביבי) ולהכנס לרצף של ממשלות אחדות שיאפשרו שינויים אמיתיים שברורים לכולנו שצריכים להיעשות, ה'מנהיגים' שלנו ממשיכים לשחק בחרא, לזרוק אותו אחד על השני והם לא מדוייקים במיוחד כי רוב החרא פוגע בנו.
אז עוד ממשלה עם החרדים הנפלאים, העיקר שהאופוזיציה לוחמת ונושכת ופעילה בפייסבוק. מדהים, נראה כמה רחוק נגיע ככה.

עוד כמה עשורים נסתכל אחורה ולא נבין איך במקום להאט לפני הצומת ולעשות פרסה נעמדנו על דוושת הגז.

אני חושב שעובדתית, ממשלות עם חרדים אלה ממשלות יציבות, וממשלות כאלה קידמו דברים גדולים
במהלך השנים.
מה הממשלה האחרונה שהיתה כאן בלי חרדים קידמה?

זה נכון, הן יציבות יותר.
אבל אני חושב שמגיע לנו יותר מזה. יותר מממשלות עם חרדים או ממשלות צרות של צד פוליטי כזה או אחר, אני חושב שמגיעים לנו מנהיגים שיודעים להניח את האגו בצד ולעבוד ביחד כדי לשפר את המצב של המדינה שלנו.
נכון, זה נשמע קצת תלוש מהמציאות אבל.. זו בעצם הגדרת התפקיד שלהם.
הממשלות עם החרדים הם הרע במיעוטו ואינסוף אינטרסים של הרוב המוחלט במדינה נרמסים על ידי כל ממשלה מחדש בגלל שאנחנו ישנים בעמידה.
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי jol9 » 26 אוגוסט 2016, 17:19

כרמל, למרות שאני חילוני מובהק (כנראה הכי חילוני שאפשר), אני חייב להגיד שאני לא מסכים איתך
בחלק מהדברים.

את מבטלת לחלוטין את הרוח ואת האמונה ואת ההבדלה שלנו משאר העמים, ואני חושב שזאת טעות ביסודה.

העם הזה הוא לא כמו שאר העמים. הוא לא כמו נורבגיה ודנמרק, למרות שאנחנו אנשים וגם הם, אבל זה
שונה ואף פעם לא יהיה אותו הדבר.

אנחנו לא כפר גלובלי, ולעולם לא נהיה, וכל עוד אנחנו יהודים, נמשיך לסבול מזה שאנחנו "שונים".

אז אני באופן אישי כמובן גם מתנגד לכפייה הדתית, ולהתערבות שלהם בעבודות הרכבת,
אבל אני לא יכול להתחבר למסרים קיצוניים, שאומרים פחות או יותר - הלוואי שהם לא יהיו פה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 26 אוגוסט 2016, 17:22

MaccabiTA כתב:זה נכון, הן יציבות יותר.
אבל אני חושב שמגיע לנו יותר מזה. יותר מממשלות עם חרדים או ממשלות צרות של צד פוליטי כזה או אחר, אני חושב שמגיעים לנו מנהיגים שיודעים להניח את האגו בצד ולעבוד ביחד כדי לשפר את המצב של המדינה שלנו.
הממשלות עם החרדים הם הרע במיעוטו ואינסוף אינטרסים של הרוב המוחלט במדינה נרמסים על ידי כל ממשלה מחדש בגלל שאנחנו ישנים בעמידה.

אני יכול להגיד לך שממשלות עם חרדים בשנים האחרונות, חסכו למשפחה
הסבירה משהו כמו 3500-4000 ש"ח לחודש...

(חוק חינוך חינם מגיל שלוש, רפורמת הסלולרי, זיכוי במס הכנסה לאבות לילדים קטנים וכד').
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MaccabiTA » 26 אוגוסט 2016, 17:28

jol9 כתב:
MaccabiTA כתב:זה נכון, הן יציבות יותר.

אני יכול להגיד לך שממשלות עם חרדים בשנים האחרונות, חסכו למשפחה
הסבירה משהו כמו 3500-4000 ש"ח לחודש...

(חוק חינוך חינם מגיל שלוש, רפורמת הסלולרי, זיכוי במס הכנסה לאבות לילדים קטנים וכד').

לא אשקר, אני לא בטוח לגבי הרבה דברים (ככל הידוע לי ההורים שלי עדיין משלמים אלפי שקלים בשנה לבית הספר של אחי הקטן)

אבל המחיר לדעתי הרבה יותר גבוה, כל שנה שמתעכבת האינטגרציה של המגזר החרדי (והמגזר הערבי, בחלקו) המדינה מפסידה מיליארדים, אם לא עשרות מיליארדים בדרכים ישירות ועקיפות ומגדילה את הסיכון שתגיע לנקודת שבירה בעוד כמה עשורים אם המגזרים האלה ימשיכו להיות 2 מובלעות במדינה מפולגת מספיק מלכתחילה.
ככה שלדעתי כל הדברים האלה, גם אם מבורכים בחלקם, עולים לך גם לא מעט כסף (אתה לא משלם על הילדה שלך אבל מממן בעקיפין 8 ילדים חרדים) והם קללה במסווה כי הם ממתיקים את הגלולה שאנחנו בולעים כל יום מחדש.
בלתי אפשרי להמשיך ככה, בלתי אפשרי לסחוב את העלוקה הזאת על הגב, זו קבוצה גדולה שמתרבה הרבה יותר מהר מאיתנו וחייבת להפוך לחלק מהחברה, להפסיק לקבל קצבאות, לעזור לתמוך במשק (יותר ידיים עובדות, יותר בעלי השכלה בעוד דור או שניים), לשלם מס הכנסה וכן, גם לשרת בצבא ההגנה לישראל.
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי my man » 26 אוגוסט 2016, 17:35

מאד מאד קשה לי עם ביטויים כמו 'עלוקה' הודאל ביקשת להראות איפה יש ביטויי שנאה אצלך אז הנה..זה!

המציאות הזו שבה החרדים חיים היום, נקבעה מזמן מזמן כחלק מהסטטוס קוו וגם אני חושב שצריך לשנות את ההסכמים עם המגזר הזה (לדעתי עם הערבים זה שונה) לבוא ולומר להם שהם עלוקות שמוצצים את הכסף של כולנו זה גובל באנטישמיות לדעתי..
אתה חושב שתבוא לציבור מסוים ותפנה אליו בצורה הזו יצא מזה משהו?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי my man » 26 אוגוסט 2016, 17:39

jol9 כתב:כרמל, למרות שאני חילוני מובהק (כנראה הכי חילוני שאפשר), אני חייב להגיד שאני לא מסכים איתך
בחלק מהדברים.

את מבטלת לחלוטין את הרוח ואת האמונה ואת ההבדלה שלנו משאר העמים, ואני חושב שזאת טעות ביסודה.

העם הזה הוא לא כמו שאר העמים. הוא לא כמו נורבגיה ודנמרק, למרות שאנחנו אנשים וגם הם, אבל זה
שונה ואף פעם לא יהיה אותו הדבר.

אנחנו לא כפר גלובלי, ולעולם לא נהיה, וכל עוד אנחנו יהודים, נמשיך לסבול מזה שאנחנו "שונים".

אז אני באופן אישי כמובן גם מתנגד לכפייה הדתית, ולהתערבות שלהם בעבודות הרכבת,
אבל אני לא יכול להתחבר למסרים קיצוניים, שאומרים פחות או יותר - הלוואי שהם לא יהיו פה.

במה מתבטא השוני לדעתך? או מכיוון אחר- מדוע אנחנו שונים מהם?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MaccabiTA » 26 אוגוסט 2016, 17:42

my man כתב:מאד מאד קשה לי עם ביטויים כמו 'עלוקה' הודאל ביקשת להראות איפה יש ביטויי שנאה אצלך אז הנה..זה!

המציאות הזו שבה החרדים חיים היום, נקבעה מזמן מזמן כחלק מהסטטוס קוו וגם אני חושב שצריך לשנות את ההסכמים עם המגזר הזה (לדעתי עם הערבים זה שונה) לבוא ולומר להם שהם עלוקות שמוצצים את הכסף של כולנו זה גובל באנטישמיות לדעתי..

רובם חיים על כספי ציבור, רובם לא משרתים בצהל, רובם לא עובדים, בטח שלא במשרה מלאה.
רובם המוחלט לא מקבל את היותה של המדינה דמוקרטית, (קריאה למדינת הלכה) הרבה מהם אלימים בכפיית דעותיהם בסביבת המחייה שלהם תוך פגיעה באזרחים אמיתיים (כאלה בעלי חובות בין היתר ולא רק זכויות)
הרבה מהם לא מקבלים את שלטון החוק, כמו מעצרים כאלה ואחרים שמוציאים עדר חרדים לרחובות משל היו צאן כי הרב אמר.
זה לא נורמאלי אורי, זה לא מקובל, זה פרימיטיבי, ואם זה היה קורה באום אל פאחם זה היה מזעזע אותך עד עמקי נשמתך. וזה אמור לזעזע.

מצטער על השימוש במילה עלוקה אבל אין פעם שהנושא הזה עולה לי לראש ולא מחמם לי את הדם ב5 מעלות.
אבל בוא נמנע מהאשמות באנטישמיות ברשותך, זה לא רציני
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי my man » 26 אוגוסט 2016, 17:58

MaccabiTA כתב:
my man כתב:מאד מאד קשה לי עם ביטויים כמו 'עלוקה' הודאל ביקשת להראות איפה יש ביטויי שנאה אצלך אז הנה..זה!

רובם חיים על כספי ציבור, רובם לא משרתים בצהל, רובם לא עובדים, בטח שלא במשרה מלאה.
רובם המוחלט לא מקבל את היותה של המדינה דמוקרטית, (קריאה למדינת הלכה) הרבה מהם אלימים בכפיית דעותיהם בסביבת המחייה שלהם תוך פגיעה באזרחים אמיתיים (כאלה בעלי חובות בין היתר ולא רק זכויות)
הרבה מהם לא מקבלים את שלטון החוק, כמו מעצרים כאלה ואחרים שמוציאים עדר חרדים לרחובות משל היו צאן כי הרב אמר.
זה לא נורמאלי אורי, זה לא מקובל, זה פרימיטיבי, ואם זה היה קורה באום אל פאחם זה היה מזעזע אותך עד עמקי נשמתך. וזה אמור לזעזע.

תאמין לי הודאל אני ואתה נסכים על יותר דברים מאשר נחלוק עליהם. אבל ברגע שזה מלווה בשנאה שמלובה בסלידה עמוקה עד כדי שחבר שלי אחר בכל פעם שהוא רואה חרדי הוא כמעט מקיא לא נגיע לכלום..
תראה יאיר לפיד הלך לפי התגובה שלך כמעט אחד לאחד וחוקק חוקים כנגד הציבור החרדי תוך כפייה הפוכה לכיוון שלו..
וראה זה פלא הציבור החרדי נעמד על רגליו האחוריות וביטל בממשלה הנוכחית חוק אחר חוק ומכל מה שהוא עשה נותרה רק שנאה ומחלוקת גדטלה יותר ואחוז נמוך יותר בגיוס חרדים ממה שהיה קודם אליו.

כן הם צריכים להתגייס וכן הם צריכים לצאת לשוק העבודה אבל זה לא יבוא בכפייה ושנאה. זה תהליך ארוך ומורכב שצריך לתת לו את הזמן שלו..

זה תהליך שכבר קורה ופחות נותנים לו ביטוי.
יותר חרדים יוצאים לשוק העבודה ויותר חרדים מתגייסים. זה קורה כי גם במגזר עצמו מבינים שלא כולם מסוגלים לשבת כל היום ורק ללמוד תורה.
עכשיו על כל זאת המגזר החרדי מחולק לכל כך הרבה תתי מגזרים אם זה ש"ס ואם זה ליטאים ואם זה חסידים ובתוכם תלוי על איזו חסידות..אי אפשר להכליל פשוט זה יחטוא לאמת. רוב החרדים שאני מכיר עובדים ואני מכיר לא מעט. הם גם סוג אחר של חרדים - הם אמריקאים והם עובדים באחוזים מאד גבוהים.

השנאה הזו מוציאה ממני כל כך הרבה דברים רעים ואני כמעט תמיד אחרי ויכוחים עם חילונים וגם עם חרדים יוצא מתוסכל ובתהיות אם באמת יש לנו לאן להתקדם פה. כי זה מרגיש כמו שני קווים מקבילים שלעולם לא ייפגשו. אני ממש לא מדבר באוויר על אהבה שתביא אותנו לקידום. איפה אני ואתה היינו מוצאים חיבור ושיח אם לא היתה בינינו שיחה שנובעת מאהבה? אני מזמין אתכם פה הפורומים אחרים וגדולים ברחבי הרשת ולראות ולבכות על כמויות השנאה והגועל שהולך שם עם הטחות רפש וקללות אחד כלפי השני...

אחד הדברים שאני מברך עליו זה שיצא לי להכיר כל אחד מהפורום פה. עד כאן כל החילונים שהכרתי לא הצלחתי ליצור איתם אפילו חצי שיחה.
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי yanay21 » 27 אוגוסט 2016, 22:05

איך אני אוהב כשאתם חופרים!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי my man » 27 אוגוסט 2016, 23:01

yanay21 כתב:איך אני אוהב כשאתם חופרים!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

געגועיי
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 אוגוסט 2016, 01:20

שמועות שפואד נפטר
היה רק עניין של זמן, מצב רפואי רע מאוד בשנה האחרונה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 אוגוסט 2016, 01:24

Holiday_Armadillo כתב:שמועות שפואד נפטר

כן.
עכשיו לעולם לא נדע כמה מושחת הוא היה באמת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 אוגוסט 2016, 01:27

MTA2311 כתב:

כן.

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 אוגוסט 2016, 01:33

קבלו ביטול, יש מצב שחי
חבל, טוויטר היה במיטבו בעשר ומשהו דקות שהוא היה מת
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 28 אוגוסט 2016, 02:09

ינאי יא אח
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי roy1000 » 28 אוגוסט 2016, 12:24

MTA2311 כתב:

כן.

אני לא חושב שצריך משפט בשביל לדעת שהוא היה מאוד מאוד מושחת.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 אוגוסט 2016, 17:56

שר הביטחון לשעבר בנימין בן אליעזר (פואד) הלך לעולמו בגיל 80.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי shayD » 28 אוגוסט 2016, 17:59

שמואל1 כתב:שר הביטחון לשעבר בנימין בן אליעזר (פואד) הלך לעולמו בגיל 80.

שומר לו חסד נעורים מימיו בסיירת שקד.

חבל לי שהלך אחכ בדרכים לא ישרות לכאורה.

בכל אופן, יהי זכרו ברוך.
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 אוגוסט 2016, 17:59

מובראק ביקש חופשה מהכלא בשביל להשתתף בהלוויה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 אוגוסט 2016, 21:56

מחלת כליות זה השטן. עברנו את זה במשפחה לא מזמן יחסית, וזה סבל נוראי לחולה ולמשפחה שלו.

במקרה הזה המונח RIP הוא במקום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים