ת'רד מגפת הקורונה - מדינת ישראל תחת סגר

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד מגפת הקורונה - הגבלות חמורות בישראל

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 מרץ 2020, 01:30

שועל כתב:
שמואל1 כתב:
שועל כתב:בגרמניה מתו 5 בני אדם, יותר מ3000 הובחנו כחולים, כשללא ספק יש עוד רבים שלא הובחנו. מצד שני חלק גדול מהחולים הם חולים חדשים.

בדרום קוריאה המאוד מסודרת אחוז התמותה עומד על כ1 אחוז.

הטירוף לא גדול מדי?
ומנגד באיטליה ואיראן יש כמויות מטורפות של מתים. המחלה מסוכנת.
דרך אגב גם 1% זה המון.

זה לא המון. אפילו מעט.
כשמדובר במיליוני נדבקים ברחבי העולם, מדובר על המון מתים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 14 מרץ 2020, 01:31

Holiday_Armadillo כתב:סטטיסטיקה מעניינת על המספרים היום מאיטליה

Tancredi Palmeri @tancredipalmeri 3h
BREAKING NEWS:

250 deaths more with #coronavirus in Italy in last day, toll at 1265

Average is 80 years old.
Overall is over 80

Only 2 victims w/o disease.
67% had already 2 other diseases.

First two under40: both 39, one w heart pathology; other w diabetes and other diseases

כאמור, סטטיסטיקה מעניינת על המספרים היום מאיטליה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 14 מרץ 2020, 03:15

סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Jack55 » 14 מרץ 2020, 07:07

רינה מצליח: ''אי אפשר שלא לחשוב שנתניהו מוביל מהלכים קיצוניים מתוך אינטרס פוליטי''
https://www.maariv.co.il/elections2020/ ... cle-753915

אחחחח, כמה שפל בבן אדם אחד...
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי felix_r » 14 מרץ 2020, 12:04

ספרד הופכת לאיטליה 2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 14 מרץ 2020, 13:36

משהו שעבר עליי בחודש-חודשיים האחרונים... התחלתי במהלך של חיפוש עבודה, לא בגלל שרע לי אלא בשביל לרענן, לגוון, לשפר את השכר וכד'.
היו כמה ראיונות, אבל בשלב הזה בגלל הקורונה, כמה חברים טובים המליצו לי מאוד לעצור את זה, בגלל חשש מפיטורים המוניים.

אז תשימו לב...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 מרץ 2020, 13:50

164 חולים בישראל, 40 ביום אחד
עלייה משמעותית בקצב ההדבקה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 מרץ 2020, 13:55

למה אין עדכונים של משרד הבריאות בשבת? הקורונה בחופש?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי bigi » 14 מרץ 2020, 14:02

אם אני מבין נכון , הסיכון הוא על מבוגרים ובעלי מערכת חיסונית חלשה , למה לא מקימים פשוט בתי חולים ארעיים באיזור הנגב נגיד או ברמת הגולן , ויתמקדו באותם בעלי סיכון , בדיקות תכופות וכו'.. ולשאר המשק יתנו להמשיך להתנהל, כמובן עם הגבלות נגיד בבתי חולים וכו ' , אם כלכך קשה למנוע הדבקות שיתמקדו באלה שיכולים למות מזה ולא בהדבקות עצמה , הדרמה סביב הסיפור הזה כלכך מוגזמת , במלחמת סוריה לידנו מתו מעל מיליון אנשים ב11 שנים , בתאונות דרכים וסרטן מתים מאות אלפים , בואו נבטל את השימוש ברכבים נעבור לאכילת ירקות בלבד ונאסור את השימוש בנשק.
אם אין פה 100 % מוות לכל נדבק ללא קשר לקבוצת סיכון וגיל אני לא מבין את השיגעון הזה .
bigi

הודעהעל ידי Jack55 » 14 מרץ 2020, 14:13

bigi כתב:אם אני מבין נכון , הסיכון הוא על מבוגרים ובעלי מערכת חיסונית חלשה , למה לא מקימים פשוט בתי חולים ארעיים באיזור הנגב נגיד או ברמת הגולן , ויתמקדו באותם בעלי סיכון , בדיקות תכופות וכו'.. ולשאר המשק יתנו להמשיך להתנהל, כמובן עם הגבלות נגיד בבתי חולים וכו ' , אם כלכך קשה למנוע הדבקות שיתמקדו באלה שיכולים למות מזה ולא בהדבקות עצמה , הדרמה סביב הסיפור הזה כלכך מוגזמת , במלחמת סוריה לידנו מתו מעל מיליון אנשים ב11 שנים , בתאונות דרכים וסרטן מתים מאות אלפים , בואו נבטל את השימוש ברכבים נעבור לאכילת ירקות בלבד ונאסור את השימוש בנשק.
אם אין פה 100 % מוות לכל נדבק ללא קשר לקבוצת סיכון וגיל אני לא מבין את השיגעון הזה .

אם זה היה אפילו 50% מוות לכל נדבק ללא לקשר לקבוצת גיל אז כל מדינה שהיה בה קורונה הייתה בהסגר מוחלט לגמרי.

מתנהלים עם זה בצורה נכונה, זה ככה בכל העולם ולא רק אצלנו.
לא רוצים שהקבוצות גיל שפחות בסיכון ידביקו את אלה שכן בסיכון ושככה זה ימשיך להדרדר.

אתה לא רוצה שבעוד שבועיים נהייה איטליה עם מינימום 150-200 מתים כל יום, גם אם זה של קבוצות גיל 60+.
נערך לאחרונה על ידי Jack55 בתאריך 14 מרץ 2020, 21:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Jack55 » 14 מרץ 2020, 14:20

זה הכיוון כרגע

בערב צפוי ראש הממשלה בנימין נתניהו לקיים דיון נוסף בנושא הקורונה בהשתתפות הגורמים הרלוונטיים, שבו ישקלו מספר צעדים נוספים במטרה לצמצם את עקומת ההידבקות. אם בסוף הדיון יתקבלו החלטות, צפויה הצהרה בנושא. שר בכיר אמר ל-ynet: "הכיוון הוא להאט את המשק - לא להשביתו". בגופי הממשלה המטפלים במשבר הקורונה שוקלים להחריף בקרוב את הצעדים במאבק במחלה, ואלו עשויים לכלול מגבלות על תנועה וסגירת מקומות עבודה לא חיוניים, קניונים ובתי קולנוע - כפי שקרה במדינות שנאבקו בהתפרצות רחבה של הנגיף. בין היתר, נבדקו כבר אפשרויות שכוללות הגדרה ולפיה רק "עובדים חיוניים" יידרשו לצאת לעבודה. ל-ynet נודע שכבר נעשו צעדים התחלתיים לברר כמה עובדים ייכללו בהגדרה זו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 מרץ 2020, 14:24

MTA2311 כתב:למה אין עדכונים של משרד הבריאות בשבת? הקורונה בחופש?

יצאו עדכונים היום
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי bigi » 14 מרץ 2020, 14:35

Jack55 כתב:
bigi כתב:אם אני מבין נכון , הסיכון הוא על מבוגרים ובעלי מערכת חיסונית חלשה , למה לא מקימים פשוט בתי חולים ארעיים באיזור הנגב נגיד או ברמת הגולן , ויתמקדו באותם בעלי סיכון , בדיקות תכופות וכו'.. ולשאר המשק יתנו להמשיך להתנהל, כמובן עם הגבלות נגיד בבתי חולים וכו ' , אם כלכך קשה למנוע הדבקות שיתמקדו באלה שיכולים למות מזה ולא בהדבקות עצמה , הדרמה סביב הסיפור הזה כלכך מוגזמת , במלחמת סוריה לידנו מתו מעל מיליון אנשים ב11 שנים , בתאונות דרכים וסרטן מתים מאות אלפים , בואו נבטל את השימוש ברכבים נעבור לאכילת ירקות בלבד ונאסור את השימוש בנשק.

אם זה היה אפילו 50% מוות לכל נדבק ללא לקשר לקבוצת גיל אז כל מדינה שבא היה קורונה הייתה בהסגר מוחלט לגמרי.

לא רוצים שהקבוצות גיל שפחות בסיכון ידביקו את אלה שכן בסיכון ושככה זה ימשיך להדרדר.

אתה לא רוצה שבעוד שבועיים נהייה איטליה עם מינימום 150-200 מתים כל יום, גם אם זה של קבוצות גיל 60+.

אנחנו ניזונים מהתקשורת , לא יודע באמת מה הסיבות לכמות המתים הגבוהה בהשוואה למקומות אחרים, מה שאני טוען זה שלא הגיוני שיש טבלאות באתרים על הקורונה כאילו זה תוצאות של משחק כדורגל , והשבתה מוחלטת של המשק בגלל קבוצות סיכון מסויימות, זה כמו לשים אצבע על סכר , במגפה הספרדית כבר היתה עצירה ואז התפוצץ שוב , כל הפוקוס צריך להיות על חיסון ודאגה לבעלי הסיכון שהאחריות עליהם צריכה להיות של בני המשפחה ולמי שאין של הרשויות, להגיב מהר בטיפול לאותם בעלי סיכון , לזהות מהר, ולנסות למצוא כמה שיותר פתרונות עבורם, לא בטוח שבידוד מוחלט זו הדרך .אבל ימים יגידו.
bigi

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 מרץ 2020, 14:38

bigi כתב:
Jack55 כתב:

אם זה היה אפילו 50% מוות לכל נדבק ללא לקשר לקבוצת גיל אז כל מדינה שבא היה קורונה הייתה בהסגר מוחלט לגמרי.

אנחנו ניזונים מהתקשורת , לא יודע באמת מה הסיבות לכמות המתים הגבוהה בהשוואה למקומות אחרים, מה שאני טוען זה שלא הגיוני שיש טבלאות באתרים על הקורונה כאילו זה תוצאות של משחק כדורגל , והשבתה מוחלטת של המשק בגלל קבוצות סיכון מסויימות, זה כמו לשים אצבע על סכר , במגפה הספרדית כבר היתה עצירה ואז התפוצץ שוב , כל הפוקוס צריך להיות על חיסון ודאגה לבעלי הסיכון שהאחריות עליהם צריכה להיות של בני המשפחה ולמי שאין של הרשויות, להגיב מהר בטיפול לאותם בעלי סיכון , לזהות מהר, ולנסות למצוא כמה שיותר פתרונות עבורם לא בטוח שזו הדרך .אבל ימים יגידו.

המטרה בבידוד והשבתת המשק היא לצמצם תנועה והתקהלות של אנשים --> לצמצם את כמות הנדבקים --> לצמצם את העומס על מערכת הבריאות ובתי החולים, כדי לתת את הטיפול הטוב ביותר למי שבאמת צריך.
אם לא תעשה את זה, יהיו פה מאות אלפי נדבקים (אם לא מיליוני נדבקים) ומערכת הבריאות תקרוס.
תראה מה קורה באיטליה, הרופאים צריכים לבחור את מי לנתק ממכונות הנשמה כי פשוט אין מספיק.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 14 מרץ 2020, 15:20

בעמוד הראשי של וואלה יש סרגל נתונים לגבי ישראל ושאר העולם. יש אפשרות לעבור למפה מפורטת
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 14 מרץ 2020, 15:25

שמואל1 כתב:164 חולים בישראל, 40 ביום אחד

איך 40 ביום אחד? לדעתי אתמול נסגר על מעל 140

הינה, מהדף הקודם:

שמואל1 כתב:143 חולים בישראל, 3 במצב קשה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 מרץ 2020, 15:28

felix_r כתב:
שמואל1 כתב:164 חולים בישראל, 40 ביום אחד

איך 40 ביום אחד? לדעתי אתמול נסגר על מעל 140

הינה, מהדף הקודם:

שמואל1 כתב:143 חולים בישראל, 3 במצב קשה
בתחילת היום היו 123 חולים
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Jack55 » 14 מרץ 2020, 15:56

מנכ''ל משרד הבריאות מסר בדיון בכירי משרדי הממשלה כי ''אסור לחכות למחר, חייבים להודיע עוד היום על סגר''

‏ישראל לקראת הסגר | מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, מסר בדיון בכירי משרדי הממשלה כי "אסור לחכות למחר, חייבים להודיע עוד היום על סגר"
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 מרץ 2020, 16:41

ביום חמישי ראש הממשלה אמר שהמצב מצויין ואין שום סיבה להתנפל על הסופרים. בינתיים כל השבת מודלפות ידיעות על סגר מוחלט מראשון (+פאניקה של פייק ניוז בווטסאפ). התוצאה היא שכל הסופרים שפתוחים עכשיו פחות או יותר נבזזים. לא יכול להיות שמחכים לצאת השבת בשביל לדבר עם האזרחים ולהרגיע. מישהו צריך להגיד שסגר זה לא אומר שיורים באנשים אם הם יוצאים לרחוב ושאין חשש למחסור במוצרי יסוד. אבסורד שכל הודעה צריכה לעבור על ידי ראש הממשלה בפריים טיים, ושבשבתות אנשים חיים על הדלפות ושמועות בווטסאפ.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 14 מרץ 2020, 16:49

MTA2311 כתב:ביום חמישי ראש הממשלה אמר שהמצב מצויין ואין שום סיבה להתנפל על הסופרים. בינתיים כל השבת מודלפות ידיעות על סגר מוחלט מראשון (+פאניקה של פייק ניוז בווטסאפ). התוצאה היא שכל הסופרים שפתוחים עכשיו פחות או יותר נבזזים. לא יכול להיות שמחכים לצאת השבת בשביל לדבר עם האזרחים ולהרגיע. מישהו צריך להגיד שסגר זה לא אומר שיורים באנשים אם הם יוצאים לרחוב ושאין חשש למחסור במוצרי יסוד. אבסורד שכל הודעה צריכה לעבור על ידי ראש הממשלה בפריים טיים, ושבשבתות אנשים חיים על הדלפות ושמועות בווטסאפ.
אפילו באיטליה שנמצאת ב''סגר מוחלט'' אנשים עדיין הלכו לעבודה ולסופרים בגירסא היותר רכה של הסגר ''המוחלט'' שאני מניחה שזה מה שמתכוונים אליו בארץ
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים