כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: עולם הטניס2 - עונת החימר בעיצומה

29 אפריל 2012, 20:03

jol9 כתב:רפא לוקח את ברצלונה, אבל יש קצת טעם מר בזכיה הזאת לטעמי.
רפא שיחק נפלא לאורך כל הטורניר, אבל דווקא בגמר, הוא קצת זייף לטעמי. האמת שהיה משחק טניס ברמה גבוהה, ופרר נתן את הטניס הכי טוב שראיתי
ממנו, אבל רפא היה קצת מהוסס מדי לטעמי, ולא הצליח לגמור את פרר מנטלית, כמו שהוא יודע לעשות היטב על חימר.

בכל אופן, רפא נכנס טוב לעונה סופסוף, ולוקח תואר שני ברציפות, עם הפנים למדריד עכשיו. שם זה הולך להיות סיפור קשה מאוד, כי כולם מגיעים, וכולם יהיו בכושר.
להגרלה תהיה כאן הרבה משמעות. אם רפא למשל מגריל את פרר לרבע, את פדרר בחצי ואת נובאק בגמר, הוא לא עובר לדעתי.

לוקח כמו גדול..

יש התערבות?

29 אפריל 2012, 20:38

LIAV10 כתב:
jol9 כתב:רפא לוקח את ברצלונה, אבל יש קצת טעם מר בזכיה הזאת לטעמי.
רפא שיחק נפלא לאורך כל הטורניר, אבל דווקא בגמר, הוא קצת זייף לטעמי. האמת שהיה משחק טניס ברמה גבוהה, ופרר נתן את הטניס הכי טוב שראיתי
ממנו, אבל רפא היה קצת מהוסס מדי לטעמי, ולא הצליח לגמור את פרר מנטלית, כמו שהוא יודע לעשות היטב על חימר.

בכל אופן, רפא נכנס טוב לעונה סופסוף, ולוקח תואר שני ברציפות, עם הפנים למדריד עכשיו. שם זה הולך להיות סיפור קשה מאוד, כי כולם מגיעים, וכולם יהיו בכושר.
להגרלה תהיה כאן הרבה משמעות. אם רפא למשל מגריל את פרר לרבע, את פדרר בחצי ואת נובאק בגמר, הוא לא עובר לדעתי.

לוקח כמו גדול..

יש התערבות?

נראה לך? על רפא? גם אם הוא יישחק מול הבת שלי בת השלושה וחצי חודשים, אני לא אסתכן להמר שהוא ינצח... :D

30 אפריל 2012, 16:44

מדריד זה אולי משטח החימר היחיד בו זה לא תלוי רק ברפא (אם כי נולה ניצח אותו גם ברומא).

זה משטח שמתנהג כמעט כמו משטח דומה מבחינת הקפיצה של הכדור. גם הגובה של מדריד פועל "לרעת" רפא לטענתו, כי יש פחות חמצן באוויר (דבר שמקשה על שחקנים שמשחקים נקודות ארוכות). יהיה מאוד מעניין לראות אם פדרר יחזור ליכולת הטובה של תחילת השנה. אם כן - יכול להיות מעניין.

30 אפריל 2012, 16:59

yiffy כתב:מדריד זה אולי משטח החימר היחיד בו זה לא תלוי רק ברפא (אם כי נולה ניצח אותו גם ברומא).

זה משטח שמתנהג כמעט כמו משטח דומה מבחינת הקפיצה של הכדור. גם הגובה של מדריד פועל "לרעת" רפא לטענתו, כי יש פחות חמצן באוויר (דבר שמקשה על שחקנים שמשחקים נקודות ארוכות). יהיה מאוד מעניין לראות אם פדרר יחזור ליכולת הטובה של תחילת השנה. אם כן - יכול להיות מעניין.

חחחחח למה אתה יודע את זה..

30 אפריל 2012, 19:39

LIAV10 כתב:
yiffy כתב:מדריד זה אולי משטח החימר היחיד בו זה לא תלוי רק ברפא (אם כי נולה ניצח אותו גם ברומא).

האמת שזה די ידוע. מדריד היא בירה גבוהה (נדמה לי הכי גבוהה באירופה), וככל שעולים, האוויר דליל יותר. בגבהים האלה, זה לא משפיע על הנשימה, אבל כן משפיע
על מהירות הכדור (פחות התנגדות).
כשמשחקים כדורגל בבוליביה, אתה רואה המון פעמים בלוני חמצן לשחקנים, בשביל להחזיר לשחקנים קצת חמצן, כי יש פחות באוויר...

יפתח,
לטעמי, רפא נהיה עם השנים שחקן טוב בהרבה על המשטחים האחרים ממה שהוא היה, וקצת פחות טוב על חימר. כלומר הפער הצטמצם.
לפעמים, נדמה לי אפילו שהוא מרגיש קצת יותר בנוח על הבטון, בטניס שלו, אבל זה כמובן תחושה אישית ולא מבוססת.

אובייקטיבית, מדריד הוא השילוב בין חימר למשטח קשה, ויכול לבטא את היכולת של רפא החדש בצורה הטובה ביותר.
אבל עובדתית אתה צודק. רפא הפסיד כבר בטורניר הזה גם לרוג'ר וגם לנובאק, ולא פעם הוא גם הפסיד סטים בדרכו אל השלבים המכריעים, וכמובן גם בהם.
יהיה באמת טורניר מעניין, כי יש תחושה ששלושת הראשונים, יבואו בשיא המוטיבציה בשביל לקחת את הטורניר הזה.

30 אפריל 2012, 21:30

LIAV10 כתב:

אתה תהיה מופתע מכמות הפרטים האזוטריים שאני יודע. המוח שלי מסרב לסנן דברים שהאוזניים שומעות.

יוני,
ההסבר אכן נשמע הגיוני וכנראה שרפא באמת התכוון לזה (מהירות הכדור) ולא לנשימה.
אחרי שהוא "הגן על נקודות הבית" רפא יוצא לסוג של מסע כיבוש ארוך בחזרה למקום הראשון. המסע מתחיל במדריד ונגמר ככה"נ רק באוסטרליה.

01 מאי 2012, 06:20

yiffy כתב:
LIAV10 כתב:

אתה תהיה מופתע מכמות הפרטים האזוטריים שאני יודע. המוח שלי מסרב לסנן דברים שהאוזניים שומעות.

יוני,
ההסבר אכן נשמע הגיוני וכנראה שרפא באמת התכוון לזה (מהירות הכדור) ולא לנשימה.
אחרי שהוא "הגן על נקודות הבית" רפא יוצא לסוג של מסע כיבוש ארוך בחזרה למקום הראשון. המסע מתחיל במדריד ונגמר ככה"נ רק באוסטרליה.

לא יודע עד כמה המקום הראשון מעניין אותו כרגע.
הוא רוצה לזכות בתארים הגדולים. מבחינת הדירוג, הייתי אומר, שלשמור על המקום השני, חשוב יותר מאשר לעלות למקום הראשון, כי זה לא יהיה נעים להגריל את נובאק
בחצי גמר, וזה מה שפדרר נאלץ מדי פעם לחוות.

05 מאי 2012, 06:45

פורסמה ההגרלה לאחד הטורנירים המסקרנים של השנה - המאסטרס של מדריד שמשוחק על החימר הכחול.

נובאק הוגרל לאותו החצי עם רוג'ר. רוג'ר גם קיבל את פרר ברבע, ובסיבוב השני הוא יפגוש את ראוניץ' או את נלבי. בהחלט הגרלה לא קלה.
לנובאק אין שום דבר מיוחד בדרך לחצי גמר. פלי לופז בשמינית, טיפסרבץ' או סימון ברבע.
רפא קיבל משחק מסקרן בסיבוב השני מול דווידנקו או קרלוביץ'. ברבע של רפא משחקים גם מונפיס וברדיץ'.
הרבע האחרון שמצטלב עם הרבע של רפא הוא די פתוח. טסונגה ואיזנר מובילים אותו, אבל גם לדלפוטרו יהיה מה להגיד.

באמת הולך להיות טורניר מעניין.

http://www.madrid-open.com/wp-content/u ... ingles.pdf

05 מאי 2012, 08:45

מישהו יכול לתת לי תקציר לעונת החימר עד עכשיו?(מי נמצא בכושר טוב? מי פצוע? מי לקח את הטורנירים האחרונים?)
עברתי לתפקיד חדש ושוחק בצבא ואין לי זמן להתעדכן(אני מקווה ששמתם לב ;))
תודה..

05 מאי 2012, 09:38

MTA2311 כתב:מישהו יכול לתת לי תקציר לעונת החימר עד עכשיו?(מי נמצא בכושר טוב? מי פצוע? מי לקח את הטורנירים האחרונים?)
עברתי לתפקיד חדש ושוחק בצבא ואין לי זמן להתעדכן(אני מקווה ששמתם לב ;))
תודה..

שמנו לב... :D, אנחנו לא כאלה רבים, וכל אבידה היא משמעותית.
צבא זה חשוב, אבל יש דברים חשובים יותר, אז תזכור תמיד להתעדכן :tongue3

בעיקרון, רפא פתח טוב את עונת החימר ולקח את מונטה קרלו עם ניצחון בגמר על נובאק, ואת ברצלונה עם ניצחון בגמר על פרר.
פדרר טרם שיחק את המשחק הראשון שלו על חימר, ומארי הודח ממונטה קרלו, הודח מברצלונה ופרש ממדריד בשלב הראשון.

ככה שאפשר לסכם כרגע שרפא במצב די טוב, גם פרר, נובאק גם בסדר ולגבי פדרר אי אפשר לדעת כרגע.
עוד משהו - גם המגישים הגדולים נותנים בינתיים הופעות די טובים כמו ברדיץ' וראוניץ' ולא יהיה כיף למי שייתקל בהם בדרך.

05 מאי 2012, 10:36

קודם כל תודה על העידכון, אני שמח לשמוע שחסרוני מורגש.
נשמע שרפא בכושר מצויין. מעניין מאוד איך רוג׳ר ייכנס לעונה, מדריד הוא טורניר מושלם בשבילו בשביל להיכנס לעניינים. הולך להיות מעניין 

05 מאי 2012, 11:05

MTA2311 כתב:קודם כל תודה על העידכון, אני שמח לשמוע שחסרוני מורגש.
נשמע שרפא בכושר מצויין. מעניין מאוד איך רוג׳ר ייכנס לעונה, מדריד הוא טורניר מושלם בשבילו בשביל להיכנס לעניינים. הולך להיות מעניין 

לרפא אכן היו כמה משחקים נפלאים על חימר, אבל גם היו משחקים פחות טובים.
נובאק סה"כ עבר שבוע קשה מאוד מבחינה מנטלית, והיה גרוע מאוד בגמר מול רפא, לא משהו מייצג יותר מדי לטעמי.
דווקא פרר היה נפלא בברצלונה, וטוב יותר מרפא רוב המשחק בינהם, אבל הפסיד, והוא גם הודח בצורה די ביזארית ממונטה קרלו.

אכן מדריד הוא טורניר טוב לרוג'ר, ולא רק לו. אני מאמין שנראה עוד כמה שחקנים נותנים טורניר טוב ומגיעים לשלבים הגבוהים.

09 מאי 2012, 04:34

היום טורניר מדריד מתחיל לתפוס תאוצה לקראת ההכרעה שלו.
רפא ורוג'ר מצטרפים פותחים את התחרות עם משחקים מסקרנים. רפא מול השחקן מולו יש לו את המאזן האישי הגרוע ביותר,
ו-4 הפסדים רצופים (!!!) - דווידנקו. אמנם הצאר לא נמצא בכושר מדהים, אבל המשחקים של רפא מולו תמיד קשים.
רוג'ר מנגד יפגוש את המסוכה הגבוהה בדמותו של ראוניץ' שמצוי בכושר טוב, ובאופן כללי הוא טניסאי מסוכן מאוד.
רוג'ר בוודאי לא נמצא בכושר משחק מצויין, כי לא שיחק כבר למעלה מחודש, וראוניץ' מנגד, עשה חצי גמר בטורניר ברצלונה רק לאחרונה, ונראה די טוב.

יהיה מעניין.
ד"א דג'וקוביץ' איבד אתמול מערכה מול חימנו-טרבר, אבל עבר לסיבוב הבא שם יפגוש את וורינקה או את מלצר.

09 מאי 2012, 09:03

היה מעניין לשמוע את הדברים שדג'וקוביץ' אמר אחרי המשחק שלו היום...

http://sports.walla.co.il/?w=/325/2531412

בכלל, מאוד מפתיע שהמארגנים של הטורניר, לא מתייעצים עם השחקנים או נציגיהם, לפני שהם עושים מהפכות שכאלה.

09 מאי 2012, 15:29

ראיתם מה זה! אני ראיתי את הנולד!
לפני שניונת סיפרתי לכם שיש דבר כזה חימר כחול והופס יש טורניר מאסטרס עליו.
נשמע שלא היה לי מושג :)

רפא לקח בקלות את דווידנקו. אמנם הוא היה במאזן שלילי מולו, אבל הצאר הוא כנראה לא שחקן החימר האידיאלי.

09 מאי 2012, 16:26

yiffy כתב:ראיתם מה זה! אני ראיתי את הנולד!
לפני שניונת סיפרתי לכם שיש דבר כזה חימר כחול והופס יש טורניר מאסטרס עליו.
נשמע שלא היה לי מושג :)

רפא לקח בקלות את דווידנקו. אמנם הוא היה במאזן שלילי מולו, אבל הצאר הוא כנראה לא שחקן החימר האידיאלי.

דווי שחקן גדול, אבל הוא כבר הרבה מעבר לשיאו.
על חימר הוא בכל מקרה פחות טוב מרפא.

מאוחר יותר פדרר יתמודד מול ראוניץ'

09 מאי 2012, 21:38

פדרר ניצח בשובר שוויון במערכה השלישית. ראיתי רק חלק מהמשחק, אבל משחק קשה כזה בא לרוג'ר טוב אחרי שלא שיחק יחסית הרבה זמן. היה צריך להסיר את החלודה.
ראוניץ' מתפתח לאחלה שחקן.

10 מאי 2012, 04:06

misha כתב:פדרר ניצח בשובר שוויון במערכה השלישית. ראיתי רק חלק מהמשחק, אבל משחק קשה כזה בא לרוג'ר טוב אחרי שלא שיחק יחסית הרבה זמן. היה צריך להסיר את החלודה.
ראוניץ' מתפתח לאחלה שחקן.

ראיתי את המשחק. האמת שרוב רובו היה תחרות סרבים לא מעניינת, ומדי פעם מישהו הבליח עם משחקון טוב על הסרב של היריב, אבל בכל המשחק היו רק
2 שבירות, למרות שלראוניץ' היו בהחלט עוד כמה הזדמנויות שהוא פיספס.

בסיבוב הבא, רפא יישחק מול ורדסקו, נובאק מול וורינקה ורוג'ר מול גאסקה.

10 מאי 2012, 14:30

ראוניץ' תותח!
נכנס לפנתיאון עם ציטוט מהסרטים כאשר כינה את החימר הכחול "חימר דרדסים" :)

10 מאי 2012, 15:32

איזה טורניר זוועה המדריד הזה. רפא נראה כמו ילד שרק למד ללכת על החימר הזה, ורוג'ר לא נראה הרבה יותר טוב אתמול.
המשטח הזה בהחלט מצמצם את הפערים בין השחקנים. לא לחינם ראינו כבר שכל הבכירים איבדו מערכות.

בינתיים רפא יורק דם מול ורדסקו והמצב בינהם 1:1 במערכות
נושא נעול