כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: הולכים לבחירות

06 מאי 2012, 13:26

yiffy כתב:
jol9 כתב:
yarinsaky כתב:יש רק אחד שירוויח מהבחירות האלו, קוראים לו לפיד. הוא הולך להיות שר חינוך או שר לעניני כלום אצל ביבי. גם המכשפה יחימוביץ' תקבל שר תמ"ת והכול יסתדר במדינה.

כן אה?
לא, ביבי הולך על משהו כאן. כנראה שהוא בטוח שהוא יכול לחזק את עצמו.

מקווה שהוא לא יתרסק, ושלא נמצא את עצמינו עם חלי גונזלס כראש ממשלה.... בהההההההההההה :nonono

חחחחח
למה גונזלס?

נו באמת... אתה באמת לא יודע?? חפש את הדמות של שלי יחימוביץ' בארץ נהדרת...

06 מאי 2012, 14:05

מדברים כאן על השמאל הקיצוני כעל איזה שד עוצמתי שחייבים לרסן. בפועל, אני מביט במפלגות השמאל ה"קיצוני" ורואה שהן נמצאות בשיא חולשתן.
מרצ מפורקת וחסרת כל השפעה, חד"ש בקושי חיה עם 4 מנדטים והמפלגות הערביות (שלעולם לא היו חברות בוקואלוציה), לא מצליחות לקדם שום מהלך.
נראה שמי שעושה מהשמאל הקיצוני יותר ממה שהוא הוא דוקא ליברמן שבוחר להתעסק עם דמויות מאוד משניות וחסרות השפעה כמו חנין זועבי ואחמד טיבי. נראה שבלי ליברמן, אף אחד לא היה מתיחס אליהם יותר מדי והם כנראה גם היו נעלמים עם הזמן.

גם בתקשורת הימין נמצא היום בשיא כוחו, כאשר העיתון הגדול ביותר בארץ הוא לא אחר מבטאון מפלגת הליכוד המכונה "ישראל היום" שממומן ע"י פתרונו האישי שלי, ואילו העיתון השלישי בגודלו הוא הסמרטוטון הימני המכונה "מעריב" בו כותבים הטרוריסת היהודי לשעבר חגי סגל, הלאומן הבית"רי אראל סג"ל, הפובליציסט הימני אבי סגל ובן-דרור ימני שכשמו כן הוא.

נראה שהימין נמצא היום בשיאו, הן בכנסת והן בתקשורת ובכל זאת, השמאל הקיצוני שהולך ונעלם הוא זה שמפריע. זיין געזונט...

06 מאי 2012, 14:07

חביב אורנג'ד כתב:מדברים כאן על השמאל הקיצוני כעל איזה שד עוצמתי שחייבים לרסן. בפועל, אני מביט במפלגות השמאל ה"קיצוני" ורואה שהן נמצאות בשיא חולשתן.
מרצ מפורקת וחסרת כל השפעה, חד"ש בקושי חיה עם 4 מנדטים והמפלגות הערביות (שלעולם לא היו חברות בוקואלוציה), לא מצליחות לקדם שום מהלך.
נראה שמי שעושה מהשמאל הקיצוני יותר ממה שהוא הוא דוקא ליברמן שבוחר להתעסק עם דמויות מאוד משניות וחסרות השפעה כמו חנין זועבי ואחמד טיבי. נראה שבלי ליברמן, אף אחד לא היה מתיחס אליהם יותר מדי והם כנראה גם היו נעלמים עם הזמן.

גם בתקשורת הימין נמצא היום בשיא כוחו, כאשר העיתון הגדול ביותר בארץ הוא לא אחר מבטאון מפלגת הליכוד המכונה "ישראל היום" שממומן ע"י פתרונו האישי שלי, ואילו העיתון השלישי בגודלו הוא הסמרטוטון הימני המכונה "מעריב" בו כותבים הטרוריסת היהודי לשעבר חגי סגל, הלאומן הבית"רי אראל סג"ל, הפובליציסט הימני אבי סגל ובן-דרור ימני שכשמו כן הוא.

נראה שהימין נמצא היום בשיאו, הן בכנסת והן בתקשורת ובכל זאת, השמאל הקיצוני שהולך ונעלם הוא זה שמפריע. זיין געזונט...

חגי סגל טרוריסט? למה?

06 מאי 2012, 14:34

jol9 כתב:
חנו'ש כתב:יוני, בחירות בגדול אמורות להיות כל 4 שנים אם לא מקדימים אותן, אז לא רואה כמה חצי שנה יכולה להיות כל כך קריטית.
אני לא בעד הקדמת הבחירות, אבל אני גם לא חושבת שצריך להגדיל את תדירות הבחירות ל-5-6 שנים. זה קצת יותר מידי.
4 שנים זה בהחלט מצוין לדעתי.

את שיטת הבחירות לעומת זאת, כן הייתי משנה.

4 שנים זה בסדר. אבל הבחירות במועד המקורי שלהן היו צריכות להיות בנובמבר 2013, מה שאומר - בערך 4.5 שנות כהונה, מהן כמה חודשים שמוקדשים לבחירות.

מתי את זוכרת שכנסת סיימה את הקדנציה שלה?? את לא זוכרת כי זה קרה כנראה מאוד מזמן.
תחשבי מה חושב שר שנכנס למשרד - הוא חושב שיש לו זמן די מוגבל לעשות מהלכים די גדולים, ושהוא צריך להראות קבלות ותוצאות, כדי שבקדנציה הבאה
ראש הממשלה, ייקדם אותו ולא ישאיר אותו חלילה באותו משרד.
אז במקום לעשות עבודה אמיתית הם עושים דברים למראית עין, מעבירים רפורמות וחוקים, והרבה פעמים זה לא יוצא טוב.

כמובן שגם את שיטת הבחירות כדאי לשנות, בשביל להקל על ראש הממשלה לשלוט ולא ליהסחט, כמו שקורה היום.

בין פברואר 2009 עד נובמבר 2013 יש כמעט 5 שנים (פחות חודשיים).
לא ברור לי עד עכשיו למה מועד הבחירות המקורי היה אמור להיות נובמבר 2013 ולא פברואר 2013 (4 שנים בדיוק מאז הבחירות הקודמות).
אני ממש לא בעד הקדמת הבחירות, אני בעד שהם יערכו בדיוק 4 שנים מאז הבחירות האחרונות.
פברואר 2013 היה מתאים לי יופי (אולי חודשיים אחרי שנזכה ליום חופש אביבי ויפה.... :bigsmile3 )

06 מאי 2012, 14:48

חביב אורנג'ד כתב:מדברים כאן על השמאל הקיצוני כעל איזה שד עוצמתי שחייבים לרסן. בפועל, אני מביט במפלגות השמאל ה"קיצוני" ורואה שהן נמצאות בשיא חולשתן.

קודם כל, אתה חייב לקבל את העובדה, שכל דבר בחיים הוא יחסי.
דיעותיהן של מפלגות הימין של היום, הן הרבה יותר שמאלניות מאשר אלה של מפא"י של פעם (בהכל חוץ מכלכלה).
גולדה מאיר היתה אומרת שאין כזה דבר "פלסטינאים". ואם היית מזכיר לידה "מדינה פלסטינאית", היית מקבל בעיטה בראש.
להזכירך,ההיתישבויות בשטחים נוצרו עד ידי ממשלות השמאל, והשטחים סופחו על ידי ממשלות השמאל.

אז איך בדיוק הימין נמצא בשיא? הליכוד של היום הוא ימני יחסית רק בהיבט הכלכלי. האג'נדה שלו בקשר לשטחים וערבים היא שמאלנית מאוד.
ליברמן של היום הוא ליברל של שנות ה 80. אז הוא ימני קיצוני?

אתה אומר שמפלגות השמאל בקרשים, אבל זה רק בגלל שדיעותיהן הלכו כל כך שמאלה באופן קיצוני, שהעם פשוט כבר לא מוכן לקבל את זה.
העם בסך הכל שומר על דיעותיו, רק שכל המפלגות הלכו שמאלה. לכן במקום ליכוד ועבודה של פעם, היום יש את ישראל ביתינו והליכוד. העם בסך הכל מבצע תיקון. זה כמו שאם הרכב שלך כל הזמן מושך שמאלה, אתה מתקן עם ההגה ימינה.

אז כמו שאמרתי, העם יחסית שמר על דיעותיו, ובכל מה שקשור לנציגיו הנבחרים, העם עושה את התיקון. הבעיה היא במקומות שהעם לא קובע, כמו התקשורת. והתקשורת אצלנו היא שמאל קיצוני ביותר. למה היחס לישראל התדרדר בתקשורת העולמית בעשורים האחרונים? רק בגלל התקשורת שלנו. אם התקשורת שלנו מציגה את ישראל כמדינה כל כך רעה, אז אף אחד בעולם לא צריך להמציא כלום. הוא רק מסתכל את הטלויזיה הישראלית ומתרגם. זה מספיק. כל נציי השמאל או הערבים מקבל זמן מסך עשרות מונים גדול יותר מאשר כל נציג של מפלגות הקואליציה. אחמד טיבי יתקבל בערוץ 10 בכבוד של נשיא ארה"ב , ויקבל הזדמנות לשפוך את הרעל שלו במשך זמן בלתי מוגבל, עד כמה שירצה בעצמו. אבל אם יגיע לטלויזיה שר מישראל ביתנו, לא יתנו לו להגיד שתי מילים בלי לקטוע אותו בצורה גסה. חופש הדיבור עלאק.

כל מי שמפגין קצת ציונות מינימאלית מייד מתויג בתקשורת כפאשיסט או נאציסט. שים לב, המילה ציונות עוד מעט תהפוך למילת גנאי בתקשורת.
המתישבים הפכו למתנחלים, ערבי השטחים לפאלסטינאים. אפילו המילה "פאלסטינאי" העתונאים רובם ככולם מבטאים כבר בסגנון הערבי עם האות F בתחילת המילה.
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 06 מאי 2012, 15:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.

06 מאי 2012, 14:55

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:
חנו'ש כתב:יוני, בחירות בגדול אמורות להיות כל 4 שנים אם לא מקדימים אותן, אז לא רואה כמה חצי שנה יכולה להיות כל כך קריטית.
אני לא בעד הקדמת הבחירות, אבל אני גם לא חושבת שצריך להגדיל את תדירות הבחירות ל-5-6 שנים. זה קצת יותר מידי.

4 שנים זה בסדר. אבל הבחירות במועד המקורי שלהן היו צריכות להיות בנובמבר 2013, מה שאומר - בערך 4.5 שנות כהונה, מהן כמה חודשים שמוקדשים לבחירות.

מתי את זוכרת שכנסת סיימה את הקדנציה שלה?? את לא זוכרת כי זה קרה כנראה מאוד מזמן.
תחשבי מה חושב שר שנכנס למשרד - הוא חושב שיש לו זמן די מוגבל לעשות מהלכים די גדולים, ושהוא צריך להראות קבלות ותוצאות, כדי שבקדנציה הבאה
אז במקום לעשות עבודה אמיתית הם עושים דברים למראית עין, מעבירים רפורמות וחוקים, והרבה פעמים זה לא יוצא טוב.

כמובן שגם את שיטת הבחירות כדאי לשנות, בשביל להקל על ראש הממשלה לשלוט ולא ליהסחט, כמו שקורה היום.

לא ברור לי עד עכשיו למה מועד הבחירות המקורי היה אמור להיות נובמבר 2013 ולא פברואר 2013 (4 שנים בדיוק מאז הבחירות הקודמות).
אני ממש לא בעד הקדמת הבחירות, אני בעד שהם יערכו בדיוק 4 שנים מאז הבחירות האחרונות.
פברואר 2013 היה מתאים לי יופי (אולי חודשיים אחרי שנזכה ליום חופש אביבי ויפה.... :bigsmile3 )

כי יש את חוק יסוד הכנסת שקובע שהבחירות יהיו ביום ג' השלישי לחודש חשוון של השנה שבה תמה כהונתה של הכנסת היוצאת. זאת אומרת השנה היא אכן 2013, אבל צריך לחכות עד חשוון כי חשוון יוצא עדיין 2013 של אותה שנה לועזית. זה אוקטובר או נובמבר, תלוי אם יש שנה מעוברת או לא.

06 מאי 2012, 15:09

yarinsaky כתב:
חנו'ש כתב:
jol9 כתב:

כי יש את חוק יסוד הכנסת שקובע שהבחירות יהיו ביום ג' השלישי לחודש חשוון של השנה שבה תמה כהונתה של הכנסת היוצאת. זאת אומרת השנה היא אכן 2013, אבל צריך לחכות עד חשוון כי חשוון יוצא עדיין 2013 של אותה שנה לועזית. זה אוקטובר או נובמבר, תלוי אם יש שנה מעוברת או לא.

לא ידעתי על החוק הזה.... :cool
קצת חוק אדיוטי לא?
למה לא פשוט לעשות בחירות בחודש בו עברו בדיוק 4 שנים??
למרות שגם ככה החוק הזה אף פעם לא היה רלוונטי כי אף ממשלה לא סיימה קדנציה מלאה... :roll:

06 מאי 2012, 16:18

קודם כל, אתה חייב לקבל את העובדה, שכל דבר בחיים הוא יחסי.
דיעותיהן של מפלגות הימין של היום, הן הרבה יותר שמאלניות מאשר אלה של מפא"י של פעם (בהכל חוץ מכלכלה).
גולדה מאיר היתה אומרת שאין כזה דבר "פלסטינאים". ואם היית מזכיר לידה "מדינה פלסטינאית", היית מקבל בעיטה בראש.
להזכירך,ההיתישבויות בשטחים נוצרו עד ידי ממשלות השמאל, והשטחים סופחו על ידי ממשלות השמאל.

אז איך בדיוק הימין נמצא בשיא? הליכוד של היום הוא ימני יחסית רק בהיבט הכלכלי. האג'נדה שלו בקשר לשטחים וערבים היא שמאלנית מאוד.
ליברמן של היום הוא ליברל של שנות ה 80. אז הוא ימני קיצוני?

אתה אומר שמפלגות השמאל בקרשים, אבל זה רק בגלל שדיעותיהן הלכו כל כך שמאלה באופן קיצוני, שהעם פשוט כבר לא מוכן לקבל את זה.
העם בסך הכל שומר על דיעותיו, רק שכל המפלגות הלכו שמאלה. לכן במקום ליכוד ועבודה של פעם, היום יש את ישראל ביתינו והליכוד. העם בסך הכל מבצע תיקון. זה כמו שאם הרכב שלך כל הזמן מושך שמאלה, אתה מתקן עם ההגה ימינה.

אז כמו שאמרתי, העם יחסית שמר על דיעותיו, ובכל מה שקשור לנציגיו הנבחרים, העם עושה את התיקון. הבעיה היא במקומות שהעם לא קובע, כמו התקשורת. והתקשורת אצלנו היא שמאל קיצוני ביותר. למה היחס לישראל התדרדר בתקשורת העולמית בעשורים האחרונים? רק בגלל התקשורת שלנו. אם התקשורת שלנו מציגה את ישראל כמדינה כל כך רעה, אז אף אחד בעולם לא צריך להמציא כלום. הוא רק מסתכל את הטלויזיה הישראלית ומתרגם. זה מספיק. כל נציי השמאל או הערבים מקבל זמן מסך עשרות מונים גדול יותר מאשר כל נציג של מפלגות הקואליציה. אחמד טיבי יתקבל בערוץ 10 בכבוד של נשיא ארה"ב , ויקבל הזדמנות לשפוך את הרעל שלו במשך זמן בלתי מוגבל, עד כמה שירצה בעצמו. אבל אם יגיע לטלויזיה שר מישראל ביתנו, לא יתנו לו להגיד שתי מילים בלי לקטוע אותו בצורה גסה. חופש הדיבור עלאק.

כל מי שמפגין קצת ציונות מינימאלית מייד מתויג בתקשורת כפאשיסט או נאציסט. שים לב, המילה ציונות עוד מעט תהפוך למילת גנאי בתקשורת.
המתישבים הפכו למתנחלים, ערבי השטחים לפאלסטינאים. אפילו המילה "פאלסטינאי" העתונאים רובם ככולם מבטאים כבר בסגנון הערבי עם האות F בתחילת המילה.

ימין כלכלי שדוגל בליברליזם קלאסי ובאי התערבות של המדינה במשק אין פה. גם הימין וגם השמאל הם סוציאליסטים. ליברמן מבחינה כלכלית מלא ברעיונות מבולבלים: פעם הוא מצביע בצדק נגד המלצות ועדת ששינסקי ופעם אחרת למרבה החרפה נגד יישום המלצות ועדת קדמי לביטול מכסים ופתיחת המשק ליבוא. אין לאיש משנה סדורה בנושאי כלכלה והוא מצביע לפי כל מני גחמות שאינן ברורות אפילו לו.

התקשורת הישראלית היא אכן שמאלנית ואנטי ישראלית. עם זאת, חשוב לציין שהיא לא זאת שגורמת לאנטי ישראליות של התקשורת בחו"ל, אין לה כזה כח. הסיבה להתדרדרות היחס בתקשורת העולמית לישראל היא פשוטה- אנשי התקשורת בחו"ל הם אנשי שמאל קיצוניים שהתחנכו באקדמיות באותן ארצות לשנאת ישראל ולאנטישמיות. בין השמאל הסוציאליסטי- קומוניסטי לבין האיסלם יש ברית חזקה ולכן היהודים שמוגדרים בקוראן כ"אויבים המרים ביותר של המאמינים המוסלמים" הם גם אויביהם של אנשי השמאל.

זה שאנשי השמאל קוראים לאלו שלא משתייכים למחנה שלהם "פשיסטים" זה לא חדש. הם שוכחים רק להסתכל על עצמם במראה. אם הם היו עושים את זה הם היו רואים שהם האויבים הכי גדולים שקמו אי פעם לזכויות הפרט וזכויות הרכוש.

06 מאי 2012, 16:31

אני עדיין חושב שלתקשורת שלנו יש אשמה לא קטנה באיך שאנחנו מוצגים בחו"ל. לא כל התקשורת בעולם היא עד כדי כך שמאלנית קיצונית. הדיעה שלי מבוססת על כל מיני פרסומים זרים שאני מקבל באימייל ולאו דווקא על פי המידע שאני מקבל מהטלויזיה שלנו. אני גם קורא לא פעם דיעותיהם של כל מיני אנשים מחו"ל שאחרי הביקור בישראל יוצאים בביקורת חריפה מאוד על התקשורת הישראלית האנטי-ישראלית (וסליחה על האקסימורון הזה, אבל זו האמת) וכל מחנה השמאל המקומי שפשוט חוטר להפלת המדינה באופן חופשי ביותר באין מפריע.

06 מאי 2012, 16:50

חנו'ש כתב:
yarinsaky כתב:
חנו'ש כתב:
jol9 כתב:

לא ידעתי על החוק הזה.... :cool
קצת חוק אדיוטי לא?
למה לא פשוט לעשות בחירות בחודש בו עברו בדיוק 4 שנים??
למרות שגם ככה החוק הזה אף פעם לא היה רלוונטי כי אף ממשלה לא סיימה קדנציה מלאה... :roll:

כן, קצת מוזר החוק הזה, אבל לא בין המוזרים ביותר חייבים לציין.

ממשלות כמעט לא סיימו קדנציות מלאות, בטח לא ב 20 השנים האחרונות. הנה סיכום קטן של מה שהיה עד כה בשטח הזה :

הפעם האחרונה שבה היה לנו פער תקין של 4 שנים בין בחירות לבחירות היה ב-1996, בכנסת ה-13. זה מה שהיה לאחר מכן:
הכנסת ה-14: 3 שנים.
הכנסת ה-15: כאן זה מוקש. הכנסת הזו אמנם עברה 3 ו-9 חודשים, אבל באמצע היו בחירות לרה"מ שעשו שינוי בשלטון בארץ והיו בחירות בין-גושיות קלאסיות, הגם שהכנסת לא השתנתה.
הכנסת ה-16: 3 שנים וחודש.
הכנסת ה-17: 3 שנים.
הכנסת ה-18: כמעט 3 וחצי שנים.

לשם השוואה, זה מה שהיה בשנים שקדמו ל-1992:
הכנסת ה-12: קצת יותר מ-3 שנים ו-7 חודשים.
הכנסת ה-11: 4 שנים.
הכנסת ה-10: 3 שנים וחודש.
הכנסת ה-9: 4 שנים.
הכנסת ה-8: 3 וחצי שנים.
הכנסת ה-7: 4 שנים.
הכנסת ה-6: 4 שנים.
הכנסת ה-5: 4 שנים.
הכנסת ה-4: שנתיים וקצת.
הכנסת ה-3: 4 שנים.
הכנסת ה-2: 4 שנים.
הכנסת ה-1: שנתיים.

06 מאי 2012, 16:53

פליקס,
אם אני לא טועה יש רשתות שהן דווקא פרו ישראליות בחו"ל. אם אני לא טועה ערוץ NTV הרוסי העצמאי הוא כזה (לפחות פעם היה).
זה די מצחיק האמת, כי יש המון אילי תקשורת יהודים בעולם. כדאי שגם קולם יישמע.

אולי רומן אברמוביץ' יכול להפריש את דמי הכיס של הילדה שלו בשביל להקים איזה עיתון או ערוץ טלויזיה באנגליה, שייראה גם את הצד השני של המטבע (ואי אפשר
להגיד שזה לא חשוב מה הם חושבים עלינו. זה חשוב מאוד).
מזל לפחות שאנגלה מרקל פחות או יותר בצד שלנו. וגם זה כנראה הרבה אחרי שיושקה פישר, שהיה פעם שר החוץ של גרמניה (או משהו בסגנון), היה עד לפיגוע
הזוועתי בדולפינריום...

06 מאי 2012, 16:54

ירין, צריך לציין בגם ממשלת רבין ז"ל של 92, לא היתה כנראה מסיימת קדנציה.
מה שהלך אז עם פיגועים, היה מפיל את הממשלה. כמה שזה נשמע נורא, הרצח של רבין, נתן לכנסת ההיא עוד שנה של הערכה...

06 מאי 2012, 17:06

jol9 כתב:ירין, צריך לציין בגם ממשלת רבין ז"ל של 92, לא היתה כנראה מסיימת קדנציה.
מה שהלך אז עם פיגועים, היה מפיל את הממשלה. כמה שזה נשמע נורא, הרצח של רבין, נתן לכנסת ההיא עוד שנה של הערכה...

זה כנראה נכון. בזמן הפיגועים הגדולים היו סקרים שבהם הליכוד מביס את המערך של אז.

ד"א , מגיע שחקן חיזוק מאוד איכותי לליברמן - יאיר שמיר כמספר 2 שלו. אני מקווה שהוא לא פאשיסט. ;)

06 מאי 2012, 17:18

yarinsaky כתב:
jol9 כתב:ירין, צריך לציין בגם ממשלת רבין ז"ל של 92, לא היתה כנראה מסיימת קדנציה.

זה כנראה נכון. בזמן הפיגועים הגדולים היו סקרים שבהם הליכוד מביס את המערך של אז.

ד"א , מגיע שחקן חיזוק מאוד איכותי לליברמן - יאיר שמיר כמספר 2 שלו. אני מקווה שהוא לא פאשיסט. ;)

לא מכיר אותו ואת פועלו, אבל ליברמן עושה את הצעדים הנכונים בשביל לבסס את מעמדו כמפלגת ימין מובילה, כשהליכוד סוטה למרכז

06 מאי 2012, 17:22

אה, הבן של יצחק שמיר כמובן ומנכ"ל מוערך מאוד של התעשייה האווירית.

06 מאי 2012, 17:31

yarinsaky כתב:אה, הבן של יצחק שמיר כמובן ומנכ"ל מוערך מאוד של התעשייה האווירית.

כן, הבנתי שהוא הבן של... :bigsmile2
חוץ מזה אני לא מכיר.

ד"א האבא המיתולוגי אוטוטו בן מאה (עד 120).

06 מאי 2012, 17:46

הבחירות לא היו כחצי שנה אחרי הרצח??

06 מאי 2012, 17:56

jol9 כתב:

חוץ מזה אני לא מכיר.

כן, רק שהוא כבר כמה שנים טובות לא ממש איתנו...

06 מאי 2012, 18:22

yiffy כתב:
jol9 כתב:

חוץ מזה אני לא מכיר.

כן, רק שהוא כבר כמה שנים טובות לא ממש איתנו...

מה, למה??
אתה רואה עד כמה אני לא מעודכן??

06 מאי 2012, 18:33

הוא עדיין חי, אבל עם אלצהיימר.
פרסם תגובה