03 יולי 2012, 14:09
חנו'ש כתב:אני חושבת שהבעיה העיקרית כאן היא התעסקות בטפל.
תאמינו לי שלצה"ל אין שום מחסור בכח אדם, וזה לא שבקרוב אנחנו נראה כאן חרדים בסיירת מטכ"ל או מפקדי טנק או טייסים.
הבעיה עם החרדים בעיקר היא שמדינה לא תהיה מסוגלת להתקיים כשציבור גדול מאוד בתוכה (שרק ממשיך לגדול), אינו תורם לכלכלת המדינה ופיתוחה.
אי אפשר יהיה להמשיך להסכים לאחוז האבטלה שקיים אצלם, אי אפשר להמשיך להסכים לחוסר החינוך הדרוש בימינו כדי לצאת לשוק העבודה.
הגיוס לצה"ל הוא אחרון הבעיות שיש לנו עם הציבור הזה.
03 יולי 2012, 14:09
MTA2311 כתב:Dperk כתב:MTA2311 כתב:Dperk כתב:MTA2311 כתב:גם להגיד "בואו נזרוק את כל הערבים לים" זה די פשוט מבחינת המורכבות של הרעיון. מה שחשוב זה האם הראיון ריאלי, או בר ביצוע.
ישראל לא תגייס חרדים וערבים, כי המצב הנוכחי הרבה יותר נוח לכולנו. אני לא יכול לדמיין את עצמי משרת עם אברכים ממאה שערים, ושייחים מחיפה בצבא, וגם אתה לא. תאמין לי. הדבר היחיד שאפשר לעשות, זה לחייב אותם בסוג של שירות לאומי מקוצר.
ובנוגע לקטע של סילוק הגורמים הלא נאמנים מהמדינה, אין לי הרבה מה לומר. יש כבר סיכוי גדול יותר שמכבי תגיע לפיינל פור העונה, מאשר שמה שאמרת יתבצע.
לזרוק את כל הערבים לים זה רצח עם, זה לא חוקי ולא הומני ומנוגד לאמנות בינלאומיות ולכן נפסול את זה על הסף. תתפלא, אבל יש כיום לא מעט חרדים בצבא, גם אם אחוז נמוך, ואין שום סיבה שלא יהיו עוד. לגבי הערבים, אז זהו שאני לא חושב שהם יסכימו לתנאים לקבלת האזרחות, ולכן פשוט נסתדר בלעדיהם. דרוזים משרתים כיום בצבא בהמוניהם, האם אתה מסוגל להבדיל בין דרוזי לערבי? או בין בדואי לערבי? בין בדואים לערבים אין שום הבדל.
לגבי סילוק הגורמים הלא נאמנים, אז יכול מאוד להיות ששלילת האזרחות תספיק, כי אנשים לא ירצו לחיות במדינה שבה הם חסרי זכויות אזרח וגם לא יכולים לעבוד.
אתה יודע כמה חרדים יש היום בצבא? אתה יודע מאיפה הם? אני מכיר תכנית אחת שנקראת בינה בירוק והיא שייכת לחיל המודיעין, והמטרה שלה היא שילוב חרדים בצבא( הם עושים שירות מקוצר, הצבא משקיע בתכנית הזאת מיליונים והכי חשוב, הם לא אותם תלמידי ישיבות בעייתים שעליהם מדובר).
וואו, עכשיו לכלכת. בין בדואים לערבים אין שום הבדל? אני רוצה לראות אותך אומר את זה לבדואי בפנים. סביר להניח שתחטוף דקירה. אני באופן אישי מסוגל להבדיל בין ערבי, לבדואי, לדרוזי, וקצת קשה לי להבין מאיפה הבאת המשפט הזה, ובאיזה הקשר הוא נאמר.
בקשר למשפט האחרון, קודם שיחוקקו את חוק הנאמנות, ואז נוכל להתעסק באכיפה שלו.
אני לא רוצה להכריח שילוב חרדים בצבא, ממש לא, אם לא רוצים שלא ישרתו, אבל אז שלא יהיה להם פריבילגיות.
טוב, כנראה שהגזמתי, יש לי נטייה כזאת, (לכל הבדואים, הדרוזים והערבים שקוראים פה - אני מתנצל) אבל ההקשר שלי הוא שאם אפשר לשרת לצד דרוזים ובדואים, וגם רוסים וגרוזינים וכל עדה אחרת, למה אי אפשר לשרת לצד ערבים שבאמת מרגישים חלק מהמדינה? וזו כבר אמירה שלך. זה גזענות או משהו?
אתה זה שדיבר על אכיפה וביצוע, אני העלתי את הרעיון כפיתרון תיאורטי, ונכנסתי לשאלות של אכיפה כי טענת שהוא בלתי אפשרי לביצוע.
למה אי אפשר לשרת לצד ערבים וחרדים? אך ורק בגלל הגורם הדתי. אתה עתודאי? עשית כבר טירונות? אם כן אתה בטח יודע עד כמה ההקפדה על חוקי הדת בצבא גבוהה, וזה עוד שאחוז החרדים בצבא הוא קטן מאוד. אתה יכול לדמיין איזו היערכות כלכלית תידרש בשביל לספק לחרדים את כל השטויות שהם דורשים? וזה עוד לא נורא, אתה מאוד רוצה לקום כל בוקר לצלילי המואזין הבוקעים מהמסגדים שיצטרכו לבנות בבסיסים? אני לא.
דיברתי על אכיפה וביצוע, רק כדי להדגיש עד כמה זה לא ריאלי.
03 יולי 2012, 15:01
03 יולי 2012, 15:09
Dperk כתב:חנו'ש כתב:אני חושבת שהבעיה העיקרית כאן היא התעסקות בטפל.
תאמינו לי שלצה"ל אין שום מחסור בכח אדם, וזה לא שבקרוב אנחנו נראה כאן חרדים בסיירת מטכ"ל או מפקדי טנק או טייסים.
הבעיה עם החרדים בעיקר היא שמדינה לא תהיה מסוגלת להתקיים כשציבור גדול מאוד בתוכה (שרק ממשיך לגדול), אינו תורם לכלכלת המדינה ופיתוחה.
אי אפשר יהיה להמשיך להסכים לאחוז האבטלה שקיים אצלם, אי אפשר להמשיך להסכים לחוסר החינוך הדרוש בימינו כדי לצאת לשוק העבודה.
הגיוס לצה"ל הוא אחרון הבעיות שיש לנו עם הציבור הזה.
שירות בצה"ל כדוגמא להשתלבות בחברה ותרומה למדינה, כדי לקיים את ערך השיוויון. לא יהיה הוגן שחרדים לא ישרתו בצבא ואחרים כן כי "ככה יותר נוח". מבחינתי שיעשו שירות לאומי במקום שירות צבאי רק אם הצבא באמת לא צריך אותם אבל שיהיה שיוויון.
03 יולי 2012, 15:22
michael כתב:מי אמר לך את זה ?
אין שום בעיה להביע דיעות פוליטיות בפומבי.
03 יולי 2012, 16:53
03 יולי 2012, 17:30
Mta_atic כתב:ג. חביב, דיברת על כתבה בדה מארקר שדיברה על כך שמדינת ישראל ניצבת בפני סכנה בגלל שיעור השתתפות החרדים בשוק העבודה.
תן לי לספר לך סוד - מדובר במסווה. סתם טריק מלוכלך של האוצר והממשלה לגלגל אחריות.
הרי בינינו, כבר במציאות הנוכחית שלא כל המגזר הערבי/חרדי לוקח חלק בשוק העבודה יש אבטלה (כרגע באזור 7% פלוס, תקן אותי אם אני טועה), צרף לזה עוד מסה של אנשים ותקבל שיעור אבטלה שתואם את המציאות (רמז: יגיע לשיעור דו ספרתי באחוזים, ולא ברף התחתון...).
הבעיה האמיתית של המשק שלנו היא בחוסר גמישות, אימפוטנטיות, חוסר ביכולת לייצר מקומות עבודה (אחת התכונות הכי חשובות למשק) וזו הסכנה האמיתית.
מציע לאנשים לשמוע את ההרצאות של החשב הכללי לשעבר פרופ' ירון זליכה כדי להבין עד כמה זורים חול בעיני הציבור עם כל הכתבות והסיסמאות האלה.
03 יולי 2012, 23:45
Mta_atic כתב:ג. חביב, דיברת על כתבה בדה מארקר שדיברה על כך שמדינת ישראל ניצבת בפני סכנה בגלל שיעור השתתפות החרדים בשוק העבודה.
תן לי לספר לך סוד - מדובר במסווה. סתם טריק מלוכלך של האוצר והממשלה לגלגל אחריות.
הרי בינינו, כבר במציאות הנוכחית שלא כל המגזר הערבי/חרדי לוקח חלק בשוק העבודה יש אבטלה (כרגע באזור 7% פלוס, תקן אותי אם אני טועה), צרף לזה עוד מסה של אנשים ותקבל שיעור אבטלה שתואם את המציאות (רמז: יגיע לשיעור דו ספרתי באחוזים, ולא ברף התחתון...).
הבעיה האמיתית של המשק שלנו היא בחוסר גמישות, אימפוטנטיות, חוסר ביכולת לייצר מקומות עבודה (אחת התכונות הכי חשובות למשק) וזו הסכנה האמיתית.
מציע לאנשים לשמוע את ההרצאות של החשב הכללי לשעבר פרופ' ירון זליכה כדי להבין עד כמה זורים חול בעיני הציבור עם כל הכתבות והסיסמאות האלה.
04 יולי 2012, 00:34
חביב אורנג'ד כתב:Mta_atic כתב:ג. חביב, דיברת על כתבה בדה מארקר שדיברה על כך שמדינת ישראל ניצבת בפני סכנה בגלל שיעור השתתפות החרדים בשוק העבודה.
קודם כל, זה לא סותר ושנית, אמליץ לך לקרוא את אותה כתבה.
בכל אופן, הנקודה היא שהעובדה שהחרדים לא עובדים ולא משתלבים בשוק העבודה, היא חמורה יותר ומזיקה למדינה הרבה יותר מזה שהם אינם משרתים בצבא.כמו שחני כתבה, צריכים להסתכל על התמונה הגדולה ועל מה שבאמת טוב ומועיל למדינה. אי-לכך, גיוס חרדים הוא דבר יחסית משני.
06 יולי 2012, 13:35
06 יולי 2012, 18:07
07 יולי 2012, 05:55
07 יולי 2012, 10:48
אבי כתב:פרופ' עומר מואב על סוגיית גיוס החרדים לצה"ל: "מדינה שלמה תחת התקפת טימטום מוחלט".
07 יולי 2012, 14:26
07 יולי 2012, 18:19
Holiday_Armadillo כתב:כשרואים חרדי מדבר למצלמה ואומר ''אם אתם חושבים שמדינת ישראל יכולה להתקיים בלי לומדי ישיבה אז אתם טועים'' אפשר להבין עם איזה פרימיטיביים יש לנו עסק פה
אני רוצה פעם שלא יהיו תלמידי ישיבה ורק צבא ושפעם יהיו רק תלמידי ישיבה ולא צבא ונראה באיזה מצב המדינה תמשיך להתקיים
מבחינתי שלא יתגייסו, אבל להמשיך לתת להם מליארדים על מיליארדים מכספי משלמי המיסים? בחיים לא
באמת שלא אכפת לי שלא יתגייסו, אבל שיעבדו..לקחת מהם את כל הקצבאות ואת כל ההטבות ושיעשו את הבחירות שלהם..או שיגוועו ברעב או שייצאו לעבוד, לי ממש לא יזיז אם יבחרו באופציה הראשונה כי אם הם מטומטמים מספיק בשביל לבחור אותה אז מגיע להם
07 יולי 2012, 18:21
07 יולי 2012, 18:32
Mta_atic כתב:Holiday_Armadillo כתב:כשרואים חרדי מדבר למצלמה ואומר ''אם אתם חושבים שמדינת ישראל יכולה להתקיים בלי לומדי ישיבה אז אתם טועים'' אפשר להבין עם איזה פרימיטיביים יש לנו עסק פה
אני רוצה פעם שלא יהיו תלמידי ישיבה ורק צבא ושפעם יהיו רק תלמידי ישיבה ולא צבא ונראה באיזה מצב המדינה תמשיך להתקיים
מבחינתי שלא יתגייסו, אבל להמשיך לתת להם מליארדים על מיליארדים מכספי משלמי המיסים? בחיים לא
באמת שלא אכפת לי שלא יתגייסו, אבל שיעבדו..לקחת מהם את כל הקצבאות ואת כל ההטבות ושיעשו את הבחירות שלהם..או שיגוועו ברעב או שייצאו לעבוד, לי ממש לא יזיז אם יבחרו באופציה הראשונה כי אם הם מטומטמים מספיק בשביל לבחור אותה אז מגיע להם
דבריך הם אך ורק דעתך ולטעמי מעידים טיפה על חוסר סובלנות לאחר (ביחוד המשפט האחרון שלך).
לי בתור אדם דתי חשוב מאד שתהיה קבוצת אנשים שתשב ותלמד תורה ללא עול הציבור על כתפיהם לכל הפחות בשנים הראשונות.
כמובן שאני לא מצפה שמאות אלפי אנשים יכללו בחבורה הזו שמקבלת פטור מהטרחות הציבוריות, בטח ובטח כשחלק ניכר מהם לא מתגייס או יוצא לעבוד מטעמי לחץ חברתי ולא בגלל שהוא באמת לומד.
אגב לא צריך להשתמש בדמגוגיה. "מיליארדים על מיליארדים" הם לא באמת מקבלים.
תקציב הישיבות עומד בקירוב על מיליארד שקל, שלמדינה אמור להיות אינטרס בהחזקתן כי הם מוסד יהודי תרבותי לכל דבר ועניין.
בנוסף, אל תשכחי כמובן את העובדה הפעוטה שאת לא היחידה שמשלמת מיסים. במדינה הזו חי ציבור לא מבוטל של אנשים דתיים/חרדים שהיו מעדיפים שכספי המיסים שהם משלמים ילך לישיבות ולא לכל מיני דברי הבל שהמדינה טורחת לתקצב, אז בסופו של דבר התקציב מייצג או לפחות אמור לייצג איזשהו שיווי משקל כלכלי בצורה שבה העוגה מתחלקת.
07 יולי 2012, 19:25
Mta_atic כתב:Holiday_Armadillo כתב:כשרואים חרדי מדבר למצלמה ואומר ''אם אתם חושבים שמדינת ישראל יכולה להתקיים בלי לומדי ישיבה אז אתם טועים'' אפשר להבין עם איזה פרימיטיביים יש לנו עסק פה
דבריך הם אך ורק דעתך ולטעמי מעידים טיפה על חוסר סובלנות לאחר (ביחוד המשפט האחרון שלך).
לי בתור אדם דתי חשוב מאד שתהיה קבוצת אנשים שתשב ותלמד תורה ללא עול הציבור על כתפיהם לכל הפחות בשנים הראשונות.
כמובן שאני לא מצפה שמאות אלפי אנשים יכללו בחבורה הזו שמקבלת פטור מהטרחות הציבוריות, בטח ובטח כשחלק ניכר מהם לא מתגייס או יוצא לעבוד מטעמי לחץ חברתי ולא בגלל שהוא באמת לומד.
אגב לא צריך להשתמש בדמגוגיה. "מיליארדים על מיליארדים" הם לא באמת מקבלים.
תקציב הישיבות עומד בקירוב על מיליארד שקל, שלמדינה אמור להיות אינטרס בהחזקתן כי הם מוסד יהודי תרבותי לכל דבר ועניין.
בנוסף, אל תשכחי כמובן את העובדה הפעוטה שאת לא היחידה שמשלמת מיסים. במדינה הזו חי ציבור לא מבוטל של אנשים דתיים/חרדים שהיו מעדיפים שכספי המיסים שהם משלמים ילך לישיבות ולא לכל מיני דברי הבל שהמדינה טורחת לתקצב, אז בסופו של דבר התקציב מייצג או לפחות אמור לייצג איזשהו שיווי משקל כלכלי בצורה שבה העוגה מתחלקת.
07 יולי 2012, 19:50
07 יולי 2012, 20:15
Holiday_Armadillo כתב:כשרואים חרדי מדבר למצלמה ואומר ''אם אתם חושבים שמדינת ישראל יכולה להתקיים בלי לומדי ישיבה אז אתם טועים'' אפשר להבין עם איזה פרימיטיביים יש לנו עסק פה